Sportieve Wandelvakanties In Duitsland


STARTPAGINA - duitsland
Wandelvakanties
 

Beierse Woud wandelen 7 dagen / groepsreis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen door het Beierse Woud

Het Beierse Woud is een waar wandelparadijs, waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. In de eeuwenoude bossen liggen verrassende wandelpaden verscholen, die u meevoeren langs ruisende beekjes, mooie uitzichtpunten en weidse bergweiden. Letterlijk hoogtepunt tijdens de wandelvakantie is onze wandeling over het boomkroonpad, dat gegarandeerd spectaculaire plaatjes oplevert. Deze reis voeren we uit in combinatie met onze excursiereis Beierse Woud. Dus wilt u de benen wat rust geven? Ga dan gewoon een dagje mee cultuur proeven in Cesky Krumlov of Regensburg.

Klik hier voor meer informatie

Bischofsmais Beierse Woud 8 dagen / groepsreis wandelvakantie

Duitsland

Sneeuwwandelen in het Beierse Woud Eén van de meest sneeuwzekere gebieden van Duitsland is het Beierse Woud. Een perfect gebied om te wandelen, want het heuvelachtige landschap wordt doorkruist met honderden kilometers aan schitterende wandelpaden. Afhankelijk van terrein en sneeuwhoogtes variëren de wandelingen van 10 tot 15 km per dag. U verblijft in het gemoedelijke Hotel Zur Alten Post in Bischofsmais waar u de hele week geniet van de gastvrijheid van de familie Pledl. Elke namiddag wordt u verwelkomd met een kopje koffie of thee en wat lekkers en kunt u weer op krachten komen in de sauna. Ook de maaltijden zijn in Zur Alten Post een feest!

Klik hier voor meer informatie

Bayern en de Zugspitze 6 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Het gebied is één van de mooiste en bekendste wandelgebieden van Duitsland en Oostenrijk. De route van de Bayern en Zugspitze wandelvakantie gaat van Duitsland naar Oostenrijk over bergkammen en het prachtige Seefelder Hochplateau, het mooiste gedeelte van het Wettersteingebergte. Klimmen is niet nodig tijdens deze reis want de hoogteverschillen worden met liften overbrugd. De wandelingen brengen u helemaal rond de Zugspitze. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Garmisch, Mittenwald, Leutasch en Ehrwald. U wandelt over lieflijke almen, door indrukwekkende kloven, langs kristalheldere bergmeertjes en door een afwisselend boslandschap. De wandelingen gaan afwisselend over bospaden en zijn altijd bewegwijzerd. Indien u de beschreven route te kort vindt dan bestaat altijd de mogelijkheid voor een langere variant.

Klik hier voor meer informatie

Bayern en de Zugspitze 6 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Van Garmisch naar de top van Duitsland Per ICE trein snel en comfortabel naar Garmisch Partenkirchen. De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Het gebied is één van de mooiste en bekendste wandelgebieden van Duitsland en Oostenrijk. De route van de Bayern en Zugspitze wandelvakantie gaat van Duitsland naar Oostenrijk over bergkammen en het prachtige Seefelder Hochplateau, het mooiste gedeelte van het Wettersteingebergte. Klimmen is niet nodig tijdens deze reis want de hoogteverschillen worden met liften overbrugd. De wandelingen brengen u helemaal rond de Zugspitze. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Garmisch, Mittenwald, Leutasch en Ehrwald. U wandelt over lieflijke almen, door indrukwekkende kloven, langs kristalheldere bergmeertjes en door een afwisselend boslandschap. De wandelingen gaan afwisselend over bospaden en zijn altijd bewegwijzerd. Indien u de beschreven route te kort vindt dan bestaat altijd de mogelijkheid voor een langere variant. Per ICE trein reist u snel en Comfortabel terug van Garmisch Partenkirchen naar elk Nederlands of Belgisch station.

Klik hier voor meer informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Het gebied is één van de mooiste en bekendste wandelgebieden van Duitsland en Oostenrijk. De route gaat van Duitsland naar Oostenrijk over bergkammen en het prachtige Seefelder Hochplateau, het mooiste gedeelte van het Wettersteingebergte. Klimmen is niet nodig tijdens deze reis want de hoogteverschillen worden met liften overbrugd. De wandelingen brengen u helemaal rond de Zugspitze. Tijdens deze vandelvakantie passeert u bekende dorpen als Garmisch, Mittenwald, Leutasch en Seefeld. U wandelt over lieflijke almen, door indrukwekkende kloven, langs kristalheldere bergmeertjes en door een afwisselend boslandschap. De wandelingen gaan afwisselend over bospaden en zijn altijd bewegwijzerd. Indien u de beschreven route te kort vindt dan bestaat altijd de mogelijkheid voor een langere variant.

Klik hier voor meer informatie

Bayern en de Zugspitze 7 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Van Garmisch naar de top van Duitsland De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland en ligt in het zuiden van Beieren, op de grens van Duitsland en Oostenrijk. Het gebied is één van de mooiste en bekendste wandelgebieden van Duitsland en Oostenrijk. De route van deze Bayern en Zugspitze wandelvakantiegaat van Duitsland naar Oostenrijk over bergkammen en het prachtige Seefelder Hochplateau, het mooiste gedeelte van het Wettersteingebergte. Klimmen is niet nodig tijdens deze reis want de hoogteverschillen worden met liften overbrugd. De wandelingen brengen u helemaal rond de Zugspitze. Tijdens deze reis passeert u bekende dorpen als Garmisch, Mittenwald, Leutasch en Seefeld. U wandelt over lieflijke almen, door indrukwekkende kloven, langs kristalheldere bergmeertjes en door een afwisselend boslandschap. Vanuit Garmisch Partenkirchen reist u snel en comfortabel per ICE trein terug naar Nederland of België. De wandelingen gaan afwisselend over bospaden en zijn altijd bewegwijzerd. Indien u de beschreven route te kort vindt dan bestaat altijd de mogelijkheid voor een langere variant. Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Garmisch Partenkirchen.

Klik hier voor meer informatie

Beierse Alpen en meren 7 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen tussen de Tegernsee en Wendelstein Wandelvakantie tussen bergen en meren. U start bij de Tegernsee een levendig meer geliefd bij zeilers. Door de prachtige Beierse Alpen loopt u via de Schliersee en Spitzingsee naar Bayrischzell aan de voet van de Wendelstein-Alm.

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig midden 5 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Natuurlijk gezellig, viel Spaß in der Eifel! Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk. De reis start in Blankenheim, een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving aan het begin van de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het routeboekje, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen). Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per trein

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig midden 5 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Natuurlijk gezellig, viel Spaß in der Eifel! Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk. De reis start in Blankenheim, een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving aan het begin van de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het routeboekje, lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen). Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per eigen vervoer.

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig noord 8 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Hohes Venn, Monschau en Rurstausee Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel- stadje, waar het door-de-week gelukkig rustiger is dan in het weekend. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel één groot park lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) zo prachtig in de heuvels van dat nationale park ingebed. Markant is dat de wandelroutes in deze Eifelsteig-reis vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 verschillende individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen). Deze wandelvakantie is ook te boeken per trein

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig noord 8 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Hohes Venn, Monschau en Rurstausee Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel- stadje, waar het door-de-week gelukkig rustiger is dan in het weekend. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel één groot park lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) zo prachtig in de heuvels van dat nationale park ingebed. Markant is dat de wandelroutes in deze Eifelsteig-reis vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 verschillende individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen).Per NS reist u van elk Nederlands of Belgisch station snel en comfortabel naar Aken en per ICE van Blankenheim terug naar elk Nederlands of Belgisch station. Deze reis is ook beschikbaar per eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig Totaal 17 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Van Aken naar Trier Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute met een lengte van 313 km door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel-stadje. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel één groot park lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) zo prachtig in de heuvels van dat nationale park ingebed. U loopt vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef. De reis gaat verder via Blankenheim, een historisch stadje aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaat Nordrhein- Westfalen en Rheinland-Pfalz. Dit deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 800 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van. Het zuidelijkste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. De wandelingen zijn iets gematigder. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours ook te boeken als 4 verschillende individuele wandelvakanties: noord (8 dagen), midden (5 dagen), zuid (8 dagen) en totaal (17 dagen).

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig Totaal 17 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Van Aken naar Trier Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute met een lengte van 313 km door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel-stadje. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel één groot park lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) zo prachtig in de heuvels van dat nationale park ingebed. U loopt vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef. De reis gaat verder via Blankenheim, een historisch stadje aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaat Nordrhein- Westfalen en Rheinland-Pfalz. Dit deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 800 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van. Het zuidelijkste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. De wandelingen zijn iets gematigder. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours ook te boeken als 3 verschillende individuele wandelvakanties: noord (8 dagen), midden (5 dagen), zuid (8 dagen) en totaal (17 dagen).

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig zuid 8 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Het Gerolsteiner Land en de Vulkaneifel Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door een prachtig heuvellandschap tussen de oude steden Aachen en Trier. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 800 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van. Het zuidelijkste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de 313 lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de andere twee Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gematigder. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het kaartmateriaal lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 verschillende individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen). Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per trein.

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig zuid 8 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Het Gerolsteiner Land en de Vulkaneifel Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door een prachtig heuvellandschap tussen de oude steden Aachen en Trier. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 800 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van. Het zuidelijkste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de 313 lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de andere twee Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gematigder. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het kaartmateriaal lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 verschillende individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen). Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per eigen vervoer.

Klik hier voor meer informatie

Grimmsteig 6 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

De Grimmsteig in sprookjesland Tot de bekendste Duitse literatuur behoren de sprookjes van Jacob en Wilhelm Grimm. Hun boek Kinder- und Hausmärchen werd in 1813, dus ruim 200 jaar geleden, voor het eerst uitgegeven. De gebroeders Grimm hebben maar liefst 200 verhalen bedacht en opgeschreven, deels uit eigen fantasie maar ook uit overlevering. Een greep uit hun bekendste werken: Roodkapje, Sneeuwwitje, De wolf en de zeven geitjes, Assepoester, Hans en Grietje.... De bakermat van de Grimms is Kassel, een middelgrote Duitse stad aan de rand van het wandelgebied, dus het Museum Grimmwelt is eventueel goed te bezoeken op de heen- of terugreisdag. De wandelvakantie start in de stille omgeving van het dorpje Nieste, iets buiten Kassel en maakt een grote wandellus door het Naturpark Meissner-Kaufunger Wald. De streek wordt ook de Grimm-Heimat genoemd omdat de Grimms een tijd in Kassel woonden en werkten. Het landschap is flink heuvelachtig met toppen die tot ca. 500 meter gaan; dagelijks maakt u enkele stijgingen en dalingen die een kwartiertje of iets langer kunnen duren. De streek is stil, de dorpjes zijn klein, en de - weinig - mensen die er wonen heel vriendelijk. In Nieste wordt u vriendelijk ontvangen en krijgt u nog enige uitleg over het wandelprogramma. Indien u per trein reist, verzorgen de mensen daar ook de transfer vanaf het station (Bahnhof Kassel Wilhelmshöhe) v.v. Uw koffers worden uiteraard steeds nagebracht naar het volgende verblijf. Indien u kiest voor half- pension, dus ontbijt en avondmaaltijd is dan inbegrepen, ontvangt u vouchers en kunt u dan een keuze maken uit verschillende restaurants in de overnachtingsplaats.

Klik hier voor meer informatie

Grimmsteig 6 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

De Grimmsteig in sprookjesland Tot de bekendste Duitse literatuur behoren de sprookjes van Jacob en Wilhelm Grimm. Hun boek Kinder- und Hausmärchen werd in 1813, dus ruim 200 jaar geleden, voor het eerst uitgegeven. De gebroeders Grimm hebben maar liefst 200 verhalen bedacht en opgeschreven, deels uit eigen fantasie maar ook uit overlevering. Een greep uit hun bekendste werken: Roodkapje, Sneeuwwitje, De wolf en de zeven geitjes, Assepoester, Hans en Grietje.... De bakermat van de Grimms is Kassel, een middelgrote Duitse stad aan de rand van het wandelgebied, dus het museum Grimmwelt is eventueel goed te bezoeken op de heen- of terugreisdag. De wandeltocht start in de stille omgeving van het dorpje Nieste, iets buiten Kassel en maakt een grote wandellus door het Naturpark Meissner-Kaufunger Wald. De streek wordt ook de Grimm-Heimat genoemd omdat de Grimms een tijd in Kassel woonden en werkten. Het landschap is flink heuvelachtig met toppen die tot ca. 500 meter gaan; dagelijks maakt u enkele stijgingen en dalingen die een kwartiertje of iets langer kunnen duren. De streek is stil, de dorpjes zijn klein, en de - weinig - mensen die er wonen heel vriendelijk. In Nieste wordt u vriendelijk ontvangen en krijgt u nog enige uitleg over het wandelprogramma. Indien u per trein reist, verzorgen de mensen daar ook de transfer vanaf het station (Bahnhof Kassel Wilhelmshöhe) v.v. Uw koffers worden uiteraard steeds nagebracht naar het volgende verblijf. Indien u kiest voor half-pension, dus ontbijt en avondmaaltijd is dan inbegrepen, ontvangt u soms vouchers en kunt u dan een keuze maken uit verschillende restaurants in de overnachtingsplaats.

Klik hier voor meer informatie

Königssee - Hallstättersee 7 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen van de Königssee in Beieren naar de Halstättersee in Salzkammergut Wandelen tussen bergen en meren in het Tennengebergte in het grensgebied van Bayern, Salzburgerland en Oberoesterreich. U start bij de Königssee en wandelt tijdens deze wandelvakantie in 7 dagen via Berchtesgaden en Hallein over de oude zoutwegen door het Salzkammergut naar Bad Goisern aan de beroemde Hallstättersee.

Klik hier voor meer informatie

Königssee - Hallstättersee 7 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen van de Königssee in Beieren naar de Halstättersee in Salzkammergut Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Berchtesgaden voor uw wandelvakantie tussen bergen en meren in het Tennengebergte in het grensgebied van Bayern, Salzburgerland en Oberoesterreich. U start bij de Königssee en wandelt via Berchtesgaden en Hallein over de oude zoutwegen door het Salzkammergut naar Bad Goisern aan de beroemde Hallstättersee. Van Bad Goisern reist u snel en comfortabel per ICE-trein.

Klik hier voor meer informatie

Lahn Wanderweg 6 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Langs de oevers van de Lahn De streek waardoor de Lahn stroomt, de grens van het Westerwald en de Taunus, ligt op slechts enkele uurtjes rijden vanuit Nederland. Langs de noord- en zuidzijde van de meanderende rivier loopt de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. De route "loopt" afwisselend beneden dicht bij de rivier en op hogere niveaus met vaak schitterende uitzichten over de Lahn, die zich dan ver beneden u westwaarts richting de Rijn slingert. Het landschap waardoor zich de wandelroute beweegt, is heel gevarieerd. Op één en dezelfde dag loopt u door boerenlandschap, door loof- en dennenbossen en langs wijnvelden, dichter bij of juist verder weg van de Lahn. De wat slaperige plaatsjes onderweg kunnen bogen op een verleden dat eerder roemrucht was dan roemrijk. Op veel plaatsen tijdens de wandelvakantie herinneren versterkte vestingen en burchten, al dan niet verworden tot ruïne, aan roerige tijden in voorbije eeuwen. De Nederlandse link met de regio is het adellijke Huis Oranje-Nassau dat al genoemd werd ten tijde van Willem van Oranje (1544). Het graafschap Diez of Dietz kwam later in handen van de Nassaus. Nassau en Diez zijn het middel- en startpunt van deze wandelroute die daardoor een koninklijk tintje heeft.

Klik hier voor meer informatie

Lahn Wanderweg 6 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Langs de oevers van de Lahn De streek waardoor de Lahn stroomt, de grens van het Westerwald en de Taunus, ligt op slechts enkele uurtjes rijden vanuit Nederland. Langs de noord- en zuidzijde van de meanderende rivier loopt de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. De route "loopt" afwisselend beneden dicht bij de rivier en op hogere niveaus met vaak schitterende uitzichten over de Lahn, die zich dan ver beneden u westwaarts richting de Rijn slingert. Het landschap waardoor zich de wandelroute beweegt, is heel gevarieerd. Op één en dezelfde dag loopt u door boerenlandschap, door loof- en dennenbossen en langs wijnvelden, dichter bij of juist verder weg van de Lahn. De wat slaperige plaatsjes onderweg kunnen bogen op een verleden dat eerder roemrucht was dan roemrijk. Op veel plaatsen herinneren versterkte vestingen en burchten, al dan niet verworden tot ruïne, aan roerige tijden in voorbije eeuwen. De Nederlandse link met de regio is het adellijke Huis Oranje-Nassau dat al genoemd werd ten tijde van Willem van Oranje (1544). Het graafschap Diez of Dietz kwam later in handen van de Nassaus. Nassau en Diez zijn het middel- en startpunt van deze wandelvakantie die daardoor een koninklijk tintje heeft. U reist per comfortabele ICE trein naar Nassau v.v.

Klik hier voor meer informatie

Lahn Wanderweg standplaats 4 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Koninklijk wandelen in Nassauer Land Juist achter Koblenz, aan de overkant van de Rijn, stroomt de Lahn die daar de natuurlijke scheiding vormt van het Westerwald en de Taunus. Een rustig heuvellandschap waardoor zich beneden in het dal de rivier beweegt. Beurtelings langs de Lahns noord- en zuidzijde "loopt" de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. Soms dicht langs de rivier en dan weer over grotere hoogte met vaak schitterende uitzichten over de Lahn en het Naturpark Nassau. De streek wordt de bakermat van het Huis van Oranje-Nassau genoemd omdat Walram von Laurenburg, door welke gelijknamige plaats u wandelt, daar in de 12e eeuw Schloss Die Laurenburg bouwde. Burg Nassau, bijna even oud, thans deels een ruïne, doet door zijn markante toren nog sprookjesachtiger aan. De Deutsche Bahn helpt u deze reis op relaxte wijze uit te voeren: u ontvangt treinkaartjes voor de korte ritten tussen Nassau, waar u verblijft, en de begin- en eindpunten van de wandelingen. De Lahntalbahn die door het dal loopt, kent op de lijn Koblenz-Limburg/Lahn een uurdienst, en de ritjes duren tussen 5 en 10 minuten. Alle overnachtingen tijdens de wandelvakantie zijn in het stadje Nassau, dus u heeft geen omkijken naar dagelijks in- en uitpakken van bagage. Voldaan na een halve of hele dag wandelen, keert u elke middag terug in het comfortabele Hotel Lahnromantik, waar u, wellicht na of bij een Zwetchgenbrand (38°) of een witschuimende Königsbacher, een heerlijke avondmaaltijd kunt laten serveren.

Klik hier voor meer informatie

Lahn Wanderweg standplaats 4 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Koninklijk wandelen in Nassauer Land Juist achter Koblenz, aan de overkant van de Rijn, stroomt de Lahn die daar de natuurlijke scheiding vormt van het Westerwald en de Taunus. Een rustig heuvellandschap waardoor zich beneden in het dal de rivier beweegt. Beurtelings langs de Lahns noord- en zuidzijde "loopt" de Lahnwanderweg: een met aandacht uitgezette wandelroute die perfect gemarkeerd is. Soms dicht langs de rivier en dan weer over grotere hoogte met vaak schitterende uitzichten over de Lahn en het Naturpark Nassau. De streek wordt de bakermat van het Huis van Oranje-Nassau genoemd omdat Walram von Laurenburg, door welke gelijknamige plaats u wandelt, daar in de 12e eeuw Schloss Die Laurenburg bouwde. Burg Nassau, bijna even oud, thans deels een ruïne, doet door zijn markante toren nog sprookjesachtiger aan. De Deutsche Bahn helpt u deze reis op relaxte wijze uit te voeren: u ontvangt treinkaartjes voor de korte ritten tussen Nassau, waar u verblijft, en de begin- en eindpunten van de wandelingen. De Lahntalbahn die door het dal loopt, kent op de lijn Koblenz-Limburg/Lahn een uurdienst, en de ritjes duren tussen 5 en 10 minuten. Alle overnachtingen tijdens de wandelvakantie zijn in het stadje Nassau, dus u heeft geen omkijken naar dagelijks in- en uitpakken van bagage. Voldaan na een halve of hele dag wandelen, keert u elke middag terug in het comfortabele Hotel Lahnromantik, waar u, wellicht na of bij een Zwetchgenbrand (38°) of een witschuimende Königsbacher, een heerlijke avondmaaltijd kunt laten serveren.

Klik hier voor meer informatie

Lutherweg Thüringen 6 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Vijf eeuwen reformatie in Europa Martin Luther, Johannes Calvijn, Huldrych Zwingli, John Knox, Jan Hus en vele anderen: vijf eeuwen geleden verkondigden zij het woord over Europa. De reformatie was begonnen, het protestantisme schoot wortel. De bekendste reformant uit de Duitse en Europese geschiedenis was zonder twijfel Martin Luther (Eisleben/Thüringen 1483-1546) en hij is van uitzonderlijk historische impact geweest. Op 31 oktober 1517 sloeg Luther zijn 95 stellingen op de deuren van de slotkerk van Wittenberg. Bij 500 jaar herdenking daarvan wordt heel 2017 bij dit deel van de geschiedenis stilgestaan. Im Anfang war das Wort Het leven van Martin Luther speelde zich in verschillende hoedanigheden en op vele plaatsen af: als kind, student, monnik, leraar en theoloog in onderandere Eisleben, Erfurt, Mansfeld, Wittenberg, Eisenach, Worms en Augsburg. In 1524 vertaalde hij het Nieuwe Testament naar het Duits: Im Anfang war das Wort... (Joh.). In 1534 volgde vanuit het Hebreeuws-Armeens het Oude Testament. De werkkamer van waaruit Martin Luther dat deed, in de Wartburg in Eisenach waar keurvorst Frederich III van Sachsen hem asiel bood, is in min of meer oorspronkelijke staat nog steeds te bezoeken. Der Lutherweg - gehen, schauen, beten, zur Ruhe kommen Vier Duitse deelstaten: Beieren, Sachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen sloegen, jaren geleden al, de handen ineen en ontwikkelden een bewegwijzerde langeafstandswandelroute - van een uitzonderlijke lengte: alleen al op het Thüringse traject 900 kilometer! - met als thema Luther. De route omzwerft Midden-Duitsland, globaal tussen de steden Eisenach in het westen en Leipzig in Sachsen in het oosten. Het doel om een deel van de Lutherweg te lopen, kan en mag uiteraard voor een ieder anders zijn: een kennismaking met een combi van natuur en cultuur in een relatief onbekend stuk van Duitsland, kennisnemen van het leven en werk van Martin Luther ten tijde van de reformatie, of gewoon genieten en tot rust komen in het fraaie dichtbeboste heuvellandschap van Thüringen. Thüringen - hart van Duitsland Dit deeltje van de Luterweg speelt zich af tussen het prachtige middeleeuwse Mühlhausen en Eisenach met de beroemde Wartburg. De Lutherweg beweegt zich daar doorheen een glooiend landschap en zelfs een nationaal park: Hainich, dat zich er op beroept maar liefst het grootste loofbomenbos van Duitsland te hebben. Als u de kaart van Duitsland neemt en met een potlood een kruis zou tekenen van noord naar zuid en van oost naar west, dan ligt het middelpunt precies tussen Mühlhausen en Eisenach! Letterlijk het hart van Duitsland dus, betekent dat Thüringen voor Nederlanders in nauwelijks een halve dag per auto of per trein bereikbaar is. Nóg zo´n historisch-geografisch detail: pakweg halverwege de tweede wandeldag van de wandelvakantie loopt de Lutherweg een stukje letterlijk over de oude Duitse binnengrens, het vroegere IJzeren Gordijn.

Klik hier voor meer informatie

Lutherweg Thüringen 6 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Vijf eeuwen reformatie in Europa Martin Luther, Johannes Calvijn, Huldrych Zwingli, John Knox, Jan Hus en vele anderen: vijf eeuwen geleden verkondigden zij het woord over Europa. De reformatie was begonnen, het protestantisme schoot wortel. De bekendste reformant uit de Duitse en Europese geschiedenis was zonder twijfel Martin Luther (Eisleben/Thüringen 1483-1546) en hij is van uitzonderlijk historische impact geweest. Op 31 oktober 1517 sloeg Luther zijn 95 stellingen op de deuren van de slotkerk van Wittenberg. Bij 500 jaar herdenking daarvan wordt heel 2017 bij dit deel van de geschiedenis stilgestaan. Im Anfang war das Wort Het leven van Martin Luther speelde zich in verschillende hoedanigheden en op vele plaatsen af: als kind, student, monnik, leraar en theoloog in onderandere Eisleben, Erfurt, Mansfeld, Wittenberg, Eisenach, Worms en Augsburg. In 1524 vertaalde hij het Nieuwe Testament naar het Duits: Im Anfang war das Wort... (Joh.). In 1534 volgde vanuit het Hebreeuws-Armeens het Oude Testament. De werkkamer van waaruit Martin Luther dat deed, in de Wartburg in Eisenach waar keurvorst Frederich III van Sachsen hem asiel bood, is in min of meer oorspronkelijke staat nog steeds te bezoeken. Der Lutherweg - gehen, schauen, beten, zur Ruhe kommen Vier Duitse deelstaten: Beieren, Sachsen, Sachsen-Anhalt en Thüringen sloegen, jaren geleden al, de handen ineen en ontwikkelden een bewegwijzerde langeafstandswandelroute - van een uitzonderlijke lengte: alleen al op het Thüringse traject 900 kilometer! - met als thema Luther. De route omzwerft Midden-Duitsland, globaal tussen de steden Eisenach in het westen en Leipzig in Sachsen in het oosten. Het doel om een deel van de Lutherweg te lopen, kan en mag uiteraard voor een ieder anders zijn: een kennismaking met een combi van natuur en cultuur in een relatief onbekend stuk van Duitsland, kennisnemen van het leven en werk van Martin Luther ten tijde van de reformatie, of gewoon genieten en tot rust komen in het fraaie dichtbeboste heuvellandschap van Thüringen. Thüringen - hart van Duitsland Dit deeltje van de Luterweg speelt zich af tussen het prachtige middeleeuwse Mühlhausen en Eisenach met de beroemde Wartburg. De Lutherweg beweegt zich daar doorheen een glooiend landschap en zelfs een nationaal park: Hainich, dat zich er op beroept maar liefst het grootste loofbomenbos van Duitsland te hebben. Als u de kaart van Duitsland neemt en met een potlood een kruis zou tekenen van noord naar zuid en van oost naar west, dan ligt het middelpunt precies tussen Mühlhausen en Eisenach! Letterlijk het hart van Duitsland dus, betekent dat Thüringen voor Nederlanders in nauwelijks een halve dag per auto of per trein bereikbaar is. Nóg zo´n historisch-geografisch detail: pakweg halverwege de tweede wandeldag loopt de Lutherweg een stukje letterlijk over de oude Duitse binnengrens, het vroegere IJzeren Gordijn. Deze wandelvakantie is ook beschikbaar eigen vervoer.

Klik hier voor meer informatie

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Van Schengen naar Trier Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte naam. En een "Steig" heeft helemaal niets met stijgen en dalen te maken maar betekent in het Duits gewoon (wandel-)pad of -route. Deze wandeltocht start in Perl dat tegenover Schengen (Luxemburg) ligt. Een wereldberoemde naam die het dorp natuurlijk niet verdiend heeft met zijn 425 inwoners maar met het daar ondertekende Verdrag van Schengen (1985) op een schip dat lag afgemeerd in.de Mosel! Eindpunt van de reis is Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd zelfs: Augusta Treverorum. Een prettige stad ook, compact van omvang, met een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. En natuurlijk veel gezellige horeaca om bijvoorbeeld te genieten van een echte Eifeler Bauernschmaus en een goed glas Bitburg-bier van wel een halve liter. Gaandeweg de tocht wordt de Mosel steeds iets breder. Logisch, want die wordt "gevoed" door zijrivieren zoals de Sûre, de Saar en de Ruwer. Iets minder bekend is misschien de wijnstreek van Luxemburg aan de overkant : ook tussen Remich en Grevenmacher zijn de heuvels aan de zonkant tot grote hoogte bedekt met wijngaarden en brengen de wingerds kwalitatief uitstekende soorten voort zoals de Müller-Thurghau en ook de moesserende Crémant. Het parcours van de Moselsteig is wisselend : soms dicht langs de rivier dus tamelijk vlak, dan weer iets stijgend naar hoger in de heuvels met prachtig panoramauitzicht over de river en haar omgeving. De wandelroute van deze wandelvakantie is goed gemarkeerd.

Klik hier voor meer informatie

Moselsteig 1 Perl-Trier 6 dgn per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Van Schengen naar Trier Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die "Mosel" en dát is daar haar échte naam. En een "Steig" heeft helemaal niets met stijgen en dalen te maken maar betekent in het Duits gewoon (wandel-)pad of -route. Deze wandeltocht start in Perl dat tegenover Schengen (Luxemburg) ligt. Een weredberoemde naam die het dorp natuurlijk niet verdiend heeft met zijn 425 inwoners maar met het daar ondertekende Verdrag van Schengen (1985) op een schip dat lag afgemeerd in.de Mosel! Eindpunt van de reis is Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd zelfs: Augusta Treverorum. Een prettige stad ook, compact van omvang, met een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. En natuurlijk veel gezellige horeaca om bijvoorbeeld te genieten van een echte Eifeler Bauernschmaus en een goed glas Bitburg-bier van wel een halve liter. Gaandeweg de tocht wordt de Mosel steeds iets breder. Logisch, want die wordt "gevoed" door zijrivieren zoals de Sûre, de Saar en de Ruwer. Iets minder bekend is misschien de wijnstreek van Luxemburg aan de overkant : ook tussen Remich en Grevenmacher zijn de heuvels aan de zonkant tot grote hoogte bedekt met wijngaarden en brengen de wingerds kwalitatief uitstekende soorten voort zoals de Müller-Thurghau en ook de moesserende Crémant. Het parcours van de Moselsteig is wisselend : soms dicht langs de rivier dus tamelijk vlak, dan weer iets stijgend naar hoger in de heuvels met prachtig panoramauitzicht over de river en haar omgeving. De wandelroute is uitstekend gemarkeerd. Per ICE-trein reist u van elk Nederlands of Belgisch station snel en comfortabel naar Perl en na de wandelvakantie van Trier terug naar elk Nederlands of Belgisch station.

Klik hier voor meer informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel - en dát is daar haar échte naam. En een "Steig" heeft helemaal niets met stijgen en dalen te maken maar betekent in het Duits gewoon (wandel-)pad of - route. De Moselsteig volgt afwisselend de linker- en de rechteroever; de Moezel is de natuurlijke grens van de Eifel en de Hunsrück. De landchappelijke variatie van de route is behoorlijk, temeer omdat de route afwisselend langs de rivier gaat en dan weer hoger door de heuvels. Ook de geschiedenis is nooit ver weg, waarbij de Romeinen de hoofdrol spelen. En rode draad van dit deel van de Moselsteig is ontegensprekelijk de wijncultuur. Met zijn 365 kilometer lengte behoort de Moselsteig tot de langste langeafstandswandelpaden van Duitsland. Beginpunt van deze reis is Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd zelfs: Augusta Treverorum. Een prettige stad ook, compact van omvang, met een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. En natuurlijk veel gezellige horeaca om bijvoorbeeld te genieten van een echte Eifeler Bauernschmaus en een goed glas Bitburg-bier van wel een halve liter. Vanuit Trier loopt u langs rotsachtige heuvelwanden over smalle bospaadjes, door bos en wijnbouwland naar Schweich met adembenemende vergezichten. De volgende etappeplaats is Mehring met zijn oude romeinse Villa Rustica. Vanaf het derde traject wordt het wandelparcours pittiger - niet voor niets heet dat deel van de Moezel de Mehringer Schweiz! Mooi is dat de fraaiste etappe aan het einde zit: van Leiwen naar Neumagen-Dhron. Die gaat via het wijnplaatsje Trittenheim aan een mooie meander van de Moezel. De route eindigt in Neumagen-Dhron met zijn mooie historische centrum met o.a. de replica van het beroemde wijnschip waarvan het origineel zich in het Landesmuseum van Trier bevindt. Langs lieftlijke wijnplaatsjes als Piesport en Osann-Monzel wandelt u via Burg Landshut naar het gezelllig Bernkastel-Kues. Als u naar Trier reisde per eigen auto, reist u per bus en trein in nauwelijks één uur terug langs de plaatsen en regio´s die u de zes voorafgaande dagen bezocht heeft. Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per trein.

Klik hier voor meer informatie

Moselsteig 2 Trier-Bernkastel Kues 8 dgn per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

De scheiding van Eifel en Hunsrück Waar de rivier de Moezel, zoals wij die noemen, door Duitsland stoomt, heet die: Mosel - en dát is daar haar échte naam. En een "Steig" heeft helemaal niets met stijgen en dalen te maken maar betekent in het Duits gewoon (wandel-)pad of - route. De Moselsteig volgt afwisselend de linker- en de rechteroever; de Moezel is de natuurlijke grens van de Eifel en de Hunsrück. De landchappelijke variatie van de route is behoorlijk, temeer omdat de route afwisselend langs de rivier gaat en dan weer hoger door de heuvels. Ook de geschiedenis is nooit ver weg, waarbij de Romeinen de hoofdrol spelen. En rode draad van dit deel van de Moselsteig is ontegensprekelijk de wijncultuur. Met zijn 365 kilometer lengte behoort de Moselsteig tot de langste langeafstandswandelpaden van Duitsland. Beginpunt van deze reis is Trier, Duitslands oudste stad, uit de Romeinse tijd zelfs: Augusta Treverorum. Een prettige stad ook, compact van omvang, met een mooie binnenstad met een van de mooiste pleinen van het land: de Hauptmarkt. Interessante bezienswaardigheden zijn er ook, zoals de Romeinse stadspoort Porta Nigra, het Rheinisches Landesmuseum en de Romeinse thermen. En natuurlijk veel gezellige horeaca om bijvoorbeeld te genieten van een echte Eifeler Bauernschmaus en een goed glas Bitburg-bier van wel een halve liter. Vanuit Trier loopt u langs rotsachtige heuvelwanden over smalle bospaadjes, door bos en wijnbouwland naar Schweich met adembenemende vergezichten. De volgende etappeplaats is Mehring met zijn oude romeinse Villa Rustica. Vanaf het derde traject wordt het wandelparcours pittiger - niet voor niets heet dat deel van de Moezel de Mehringer Schweiz! Mooi is dat de fraaiste etappe aan het einde zit: van Leiwen naar Neumagen-Dhron. Die gaat via het wijnplaatsje Trittenheim aan een mooie meander van de Moezel. De route eindigt in Neumagen-Dhron met zijn mooie historische centrum met o.a. de replica van het beroemde wijnschip waarvan het origineel zich in het Landesmuseum van Trier bevindt. Langs lieftlijke wijnplaatsjes als Piesport en Osann-Monzel wandelt u via Burg Landshut naar het gezelllig Bernkastel-Kues. Deze wandelvakantie is ook beschikbaar per eigen vervoer .

Klik hier voor meer informatie

Rennsteig 8 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

De Rennsteig dwars door het Thüringerwald Een trekker voor de langeafstandswandelaar is de Rennsteig, het oudste langeafstandswandelpad van Duitsland. De Rennsteig is een 168 kilometer lang wandelroute die van Hörschel (een stadsdeel van Eisenach) naar Blankenstein bij de Tsjechische grens loopt. De Rennsteig loopt over de kam van het Thüringer Woud, het Thüringer Schiefergebirge en het Frankenwald. Langs de Rennsteig staan ca. 1300 historische grenspalen,waarvan sommige in de 16e eeuw werden aangebracht. Bijzonder opvallend zijn de 13 Dreiherrensteine (in de volksmond Rennwegsteine genoemd) waarvan er 10 direct langs de Rennsteig zelf staan. De overige grenspalen dateren overwegend uit de 18e eeuw. Daarnaast staan er nog enkele stenen kruizen en gedenktekens. Het huidige verloop van de Rennsteig werd voor het eerst beschreven in 1830 door Julius von Plänckner, een topograaf en aanlegger van wegen uit de Thüringse stad Gotha. Eisenach, startplaats van deze wandelvakantie, heeft veel interessante bezienwaardigheden bijvoorbeeld het kasteel de Wartburg, waar Luther verbleef, dat op de Unesco-lijst van werelderfgoed staat. De huidige Rennsteig is verdeeld in 6, 8, 9 of 10 etappes elk met een afstand van een kleine 20 km per dag met een totale wandelduur van 45 uur. De Rennsteig is voor een klein deel onderdeel van het Europese langeafstandswandelpad E10 Warschau-Noordzee.

Klik hier voor meer informatie

Rennsteig 8 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

De Rennsteig dwars door het Thüringerwald Een trekker voor de langeafstandswandelaar is de Rennsteig, het oudste langeafstandswandelpad van Duitsland. De Rennsteig is een 168 kilometer lange wandelroute die van Hörschel (een stadsdeel van Eisenach) naar Blankenstein bij de Tsjechische grens loopt. De Rennsteig loopt over de kam van het Thüringer Woud, het Thüringer Schiefergebirge en het Frankenwald. Langs de Rennsteig staan ca. 1300 historische grenspalen, waarvan sommige in de 16e eeuw werden aangebracht. Bijzonder opvallend zijn de 13 Dreiherrensteine (in de volksmond Rennwegsteine genoemd) waarvan er 10 direct langs de Rennsteig zelf staan. De overige grenspalen dateren overwegend uit de 18e eeuw. Daarnaast staan er nog enkele stenen kruizen en gedenktekens. Het huidige verloop van de Rennsteig werd voor het eerst beschreven in 1830 door Julius von Plänckner een topograaf en aanlegger van wegen uit de Thüringse stad Gotha. Eisenach, startplaats van deze wandelvakantie, heeft veel interessante bezienwaardigheden bijvoorbeeld het kasteel de Wartburg, waar Luther verbleef, dat op de Unesco-lijst van werelderfgoed staat. De huidige Rennsteig is verdeeld in 6, 8, 9 of 10 etappes elk met een afstand van een kleine 20 kilometer per dag met een totale wandelduur van 45 uur. De Rennsteig is voor een klein deel onderdeel van het Europese langeafstandswandelpad E10 Warschau-Noordzee. De wandeklvakantie gaat per trein snel en comfortabel naar Eisenach en terug van Neuhaus naar Nederland of België

Klik hier voor meer informatie

Rheinsteig 7 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Tussen Lorely en Koblenz Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door de mooiste natuurgebieden en wijngaarden, loopt de Rheinsteig. Het romantische Rijndal is zonder twijfel een van de fraaiste landschappen van Duitsland. De Rijn slingert zich door een nauwe vallei omgeven door hoge rotsen, wijngaarden en steile beboste heuvels. Via rustieke veldwegen en bospaden, door smalle kloofachtige zijdalen, doorkruist u ontelbare bossen, schaduwrijke dalen en uitgestrekte zonnige wijngaarden. Steeds weer heeft u een prachtig zicht op het altijd levendige Rijndal met zijn vele kastelen en schilderachtige dorpjes. In 2002 werd deze streek door de UNESCO als werelderfgoed erkend. De vruchtbare bodem en zonnige hellingen brengen vermaarde Rijnwijnen voort. De oorsprong van de wijnbouw en de met precisie aangelegde terrassen gaan hier terug tot de Romeinse tijd. Het romantische stadje Sankt Goarshausen en de met de door sagen omgeven "Loreley" zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden tijdens deze wandelvakantie. Op vele plaatsen wordt u uitgenodigd voor een proeverij van de overheerlijke witte wijnen uit deze streek. En mocht u een dag niet willen wandelen dan kunt u altijd per trein of boot naar de volgende etappeplaats gaan. En wat te denken van het altijd levendige Koblenz. Een leuke wandelbestemming, lekker dichtbij en helemaal verzorgd.

Klik hier voor meer informatie

Rheinsteig 7 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Tussen Lorely en Koblenz Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Lorch. Op slechts korte afstand van de Nederlandse grens, door de mooiste natuurgebieden en wijngaarden, loopt de Rheinsteig. Het romantische Rijndal is zonder twijfel een van de fraaiste landschappen van Duitsland. De Rijn slingert zich door een nauwe vallei omgeven door hoge rotsen, wijngaarden en steile beboste heuvels. Via rustieke veldwegen en bospaden, door smalle kloofachtige zijdalen, doorkruist u ontelbare bossen, schaduwrijke dalen en uitgestrekte zonnige wijngaarden. Steeds weer heeft u een prachtig zicht op het altijd levendige Rijndal met zijn vele kastelen en schilderachtige dorpjes. In 2002 werd deze streek door de UNESCO als werelderfgoed erkend. De vruchtbare bodem en zonnige hellingen brengen vermaarde Rijnwijnen voort. De oorsprong van de wijnbouw en de met precisie aangelegde terrassen gaan hier terug tot de Romeinse tijd. Het romantische stadje Sankt Goarshausen en de met de door sagen omgeven "Loreley" zijn slechts enkele van de vele bezienswaardigheden. Op vele plaatsen wordt u uitgenodigd voor een proeverij van de overheerlijke witte wijnen uit deze streek. En mocht u een dag niet willen wandelen dan kunt u altijd per trein of boot naar de volgende etappeplaats gaan. En wat te denken van het altijd levendige Koblenz. Een leuke wandelvakantie bestemming, lekker dichtbij en helemaal verzorgd. Van Koblenz reist u snel en comfortabel per ICE trein naar elk Nederlands of Belgisch station.

Klik hier voor meer informatie

Saar en Moezel 5 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

wandel- & cultuur/geschiedenis- combi De Saar ontspringt, zoals de Moezel, in de Vogezen in Frankrijk, en zij vloeit óók door het mooiste landschap in haar benedenloop: om precies te zijn tussen Saarburg en Konz, alwaar de rivier uitmondt in de Moezel. Al wandelend geniet u van een gevarieerd heuvellandschap van bossen, akkers, weilanden en natuurlijk vele wijngaarden, op de heuvelhellingen naar het zuiden gericht. De Saar is immers een van de bekendere wijnstreken in het grotere Moezelgebied. Het stadje Saarburg (6.000 inwoners), heeft een mooie Altstadt met een burchtruïne met een uitzichttoren, vanwaar u een mooi uitzicht kunt hebben over het stadje en de heuvelachtige omgeving. Het riviertje de Leuk, dat zich als een klein kanaaltje door het centrum perst en dan via een waterval van 20 meter naar beneden dondert langs twee voormalige watermolens, mondt in Konz uit in de Saar. Het kleine centrum van Saarburg wordt weleens het Kleine Venetië van de Saar genoemd. Trier behoeft weinig toelichting: altijd aantrekkelijk om te bezoeken. De combi van een grote en mooie historische stad (ruim 100.000 inwoners), fraai gelegen aan de Moezel met wijnvelden er rondom heen, en veel oude zaken te zien. Trier is ruim 2.000 jaar oud, gesticht door de Romeinse keizer Augustus, en geboorteplaats van een van de grootste Duitse denkers: Karl Marx (1818-1883). 201 is in Trier de viering van 200 jaar de geboorte van Marx: 5 mei 1818, Brückenstrasse 10. Over geschiedenis gesproken: dat gaat heel goed samen met wandelen, en andersom. Deze wandelvakantie combineert twee volle dagen wandelen door het fraaie Saar- en Moezellandschap met een dag lang cultuur opdoen in Duitslands oudste stad. Zeker samen met gratis toegang tot maar liefst 6 (!) historische objecten zoals musea en andere plaatsen van geschiedkundige waarde: in Saarburg de oude tingieterij (Kulturgießerei), het stadsmuseum genaamd Amüseum en het Mühlenmuseum in de oorspronkelijke Hackenburger Mühle. En in Trier het geboortehuis van Karl Marx aan de Brückenstrasse, het fraaie Rheinisches Landesmuseum en twee oud-romeinse objecten naar keuze zoals de oude stadspoort Porta Nigra, de Kaisertermen, het Amfitheater of de Viehmarkt-Thermen.

Klik hier voor meer informatie

Saar en Moezel 5 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

wandel- & cultuur/geschiedenis- combi De Saar ontspringt, zoals de Moezel, in de Vogezen in Frankrijk, en zij vloeit óók door het mooiste landschap in haar benedenloop: om precies te zijn tussen Saarburg en Konz, alwaar de rivier uitmondt in de Moezel. Al wandelend geniet u van een gevarieerd heuvellandschap van bossen, akkers, weilanden en natuurlijk vele wijngaarden, op de heuvelhellingen naar het zuiden gericht. De Saar is immers een van de bekendere wijnstreken in het grotere Moezelgebied. Het stadje Saarburg (6.000 inwoners), heeft een mooie Altstadt met een burchtruïne met een uitzichttoren, vanwaar u een mooi uitzicht kunt hebben over het stadje en de heuvelachtige omgeving. Het riviertje de Leuk, dat zich als een klein kanaaltje door het centrum perst en dan via een waterval van 20 meter naar beneden dondert langs twee voormalige watermolens, mondt in Konz uit in de Saar. Het kleine centrum van Saarburg wordt weleens het Kleine Venetië van de Saar genoemd. Trier behoeft weinig toelichting: altijd aantrekkelijk om te bezoeken. De combi van een grote en mooie historische stad (ruim 100.000 inwoners), fraai gelegen aan de Moezel met wijnvelden er rondom heen, en veel oude zaken te zien. Trier is ruim 2.000 jaar oud, gesticht door de Romeinse keizer Augustus, en geboorteplaats van een van de grootste Duitse denkers: Karl Marx (1818-1883). 2017 is in Trier de aanloop naar 200 jaar de geboorte van Marx: 5 mei 1818, Brückenstrasse 10. Over geschiedenis gesproken: dat gaat heel goed samen met wandelen, en andersom. Deze wandelvakantie combineert twee volle dagen wandelen door het fraaie Saar- en Moezellandschap met een dag lang cultuur opdoen in Duitslands oudste stad. Zeker samen met gratis toegang tot maar liefst 6 (!) historische objecten zoals musea en andere plaatsen van geschiedkundige waarde: in Saarburg de oude tingieterij (Kulturgießerei), het stadsmuseum genaamd Amüseum en het Mühlenmuseum in de oorspronkelijke Hackenburger Mühle. En in Trier het geboortehuis van Karl Marx aan de Brückenstrasse, het fraaie Rheinisches Landesmuseum en twee oud-romeinse objecten naar keuze zoals de oude stadspoort Porta Nigra, de Kaisertermen, het Amfitheater of de Viehmarkt-Thermen.

Klik hier voor meer informatie

Saarweinweg 6 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen over de mooie Saarweinweg De Saar ontspringt, zoals de Moezel, in de Vogezen in Frankrijk, en kent óók het mooiste landschap in haar benedenloop: om precies te zijn tussen Mettlach en Konz, alwaar de rivier uitmondt in de Moezel. Al wandelend geniet u van een gevarieerd landschap van bossen, akkers, weilanden en natuurlijk vele wijngaarden, want de Saar is een van de bekendere wijnstreken in het grotere Moezelgebied. Saarburg heeft een mooie Altstadt met een burchtruïne met een uitzichttoren, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het stadje en de heuvelachtige omgeving. Het riviertje de Leuk, dat als een klein kanaaltje door het centrum stroomt en dan langs een waterval van 20 meter naar beneden dondert langs twee voormalige watermolens, mondt in Konz uit in de Saar. Het marktplein aan het water met verschillende bruggetjes en vele terrasjes en bij mooi weer met kleurrijke parasols doet zuidelijk aan. Het kleine centrum van de plaats wordt wel eens het Kleine Venetië van de Saar genoemd. De wandelvakantie gaat, over de uitgezette wandelroute "Saarweinweg", langs kleinschalige wijngaarden van voortreffelijke druiven die de Rieslingwijnen maken. Sfeervolle dorpjes als Ockfen en Ayl, op enkele kilometers van Saarburg, hebben mooie uitzichten op zonnige wijnhellingen met klinkende namen als Ockfener Bockstein en Ayler Kupp. Zum Wohl!

Klik hier voor meer informatie

Saarweinweg 6 dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen over de mooie Saarweinweg De Saar ontspringt, zoals de Moezel, in de Vogezen in Frankrijk, en kent óók het mooiste landschap in haar benedenloop: om precies te zijn tussen Mettlach en Konz, alwaar de rivier uitmondt in de Moezel. Al wandelend geniet u van een gevarieerd landschap van bossen, akkers, weilanden en natuurlijk vele wijngaarden, want de Saar is een van de bekendere wijnstreken in het grotere Moezelgebied. Saarburg heeft een mooie Altstadt met een burchtruïne met een uitzichttoren, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het stadje en de heuvelachtige omgeving. Het riviertje de Leuk, dat als een klein kanaaltje door het centrum stroomt en dan langs een waterval van 20 meter naar beneden dondert langs twee voormalige watermolens, mondt in Konz uit in de Saar. Het marktplein aan het water met verschillende bruggetjes en vele terrasjes en bij mooi weer met kleurrijke parasols doet zuidelijk aan. Het kleine centrum van de plaats wordt wel eens het Kleine Venetië van de Saar genoemd. De wandelvakantie gaat, over de uitgezette wandelroute "Saarweinweg", langs kleinschalige wijngaarden van voortreffelijke druiven die de Rieslingwijnen maken. Sfeervolle dorpjes als Ockfen en Ayl, op enkele kilometers van Saarburg, hebben mooie uitzichten op zonnige wijnhellingen met klinkende namen als Ockfener Bockstein en Ayler Kupp. Zum Wohl!

Klik hier voor meer informatie

Schwarzwald-Schluchtensteig 8 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen over de Schluchtensteig Het Schwarzwald (in het Nederlands het Zwarte Woud genoemd) is een middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland. Het is gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de Rijn, en grenst zo aan Frankrijk. De Schluchtensteig (letterlijk klovenwandelpad) is de naam van de wandelroute die zeven prachtige kloven in het natuurpark van het zuidelijke Zwarte Woud verbindt: de Wutachschlucht, de Lotenbachklamm, de Schleifenbachfälle, de Haslachschlucht, de Windbergwasserfall, de Hohwehraschlucht en de Wehratalschlucht. Een wandelvakantie over de Schluchtensteig is avontuurlijk. Door diepe kloven wandelt u over natuurlijke rotspaden van het ene uitkijkpunt naar het andere. Onderweg spannende en donkere, met mos bedekte, rotswanden en kletterende watervallen. Een geweldige manier om het afwisselende landschap van het natuurpark te bewonderen. De totale lengte van alle (6) wandelroutes over de Schluchtensteig bedraagt ruim 120 kilometer, dus iets meer dan 20 kilometer per dag.

Klik hier voor meer informatie

Süd-Eifel 5 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Op de grens van de Eifel en Petite Suisse Een afwisselende tocht op de grens van de Duitse Eifel en het Luxemburgse Petite Suisse langs de rivier de "Sauer" of "Sûre". Het zuiden is een minder bekend deel van de Eifel, maar zeker niet minder mooi. U passeert schilderachtige dorpen als Bollendorf, Berdorf, Holsthum en Irrel in een gebied waar de natuur veel te bieden heeft. De route passeert bronnen, ruisende beken en gaat door bossen in het heuvelachtige landschap. Kenmerkend voor dit gebied zijn de vele zandsteenrotsen die in de loop van de tijd zijn gespleten door vorst, water en zon. Bij Irrel vindt u de Irreler watervallen en de Prümerberg met een prachtig uitzicht over de omgeving. Onderweg ziet u veel velden met graan, koolzaad en hop welke laastste gebruikt wordt bij de productie van bier, zoals in Bitburg. Als u van iets sterkers houdt, kunt u ook eens de lokale Eifelschnaps proberen! Archeologisch gezien is de Eifel een zeer interessante streek: al wandelend komt u vindplaatsen van verschillende oude culturen tegen. Aan de hand van gevonden stenen werktuigen en menhirs bepaalden historici dat hier al bewoning was sinds de 3e eeuw voor Christus. Later hebben de Kelten en Romeinen hun sporen nagelaten waaronder offerstenen, verdedigingswallen, graven en een gedenksteen voor Diana, de godin van de jacht. De wandelroute is zo een combinatie van interessante historie en vooral stille natuur.

Klik hier voor meer informatie

Van Königssee naar Chiemsee 7 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen tussen de bergen en meren van de Königssee naar de Chiemsee Een heerlijke wandelvakantie tussen bergen en meren in de Chiemgauer Alpen in het grensgebied van Salzburg, Tirol en Bayern. U start bij de Königssee en wandelt via Reit im Winkl naar de boeroemde Chiemsee.

Klik hier voor meer informatie

Westerwald standplaats 4 dagen / individuele reis wandelvakantie

Duitsland

Ontdek het onbekende Wiedtal! Duitsland is een groot land en kent welgeteld 104 officiële natuurparken, waarvan Naturpark Rhein-Westerwald een van de relatief kleinere is. Het gebied omklemt het riviertje de Wied, dat door een vallei stroomt die kloofachtige stukken heeft. De wandelingen bovenlangs de Wied garanderen zo de fraaiste panoramas. Op slechts 3 uurtjes rijden vanuit Midden-Nederland kunt u naar hartelust wandelen in een ongerept en heuvelachtig gebied. Feitelijk gaan de tochten over de laatste trajecten van de Westerwaldsteig, vlak voordat de Wied haar loop in de Rijn beëindigt. Vanuit de standplaats Waldbreitbach, ook wel de parel van het Wiedtal genoemd, gaat de route over en langs heuveltoppen tot ca. 500 m hoogte. Sommige zoals de Weissenfelser Ley en het Rossbacher Häubschen lijken van een afstand door hun konische vorm een soort mini-vulkaantjes. Grofweg de helft van het gebied is bebost, welk landschap wordt afgewisseld met velden en weiden. Kortom, een natuurpark met verrassingen, met het bewijs dat onbekend ook soms onbemind maakt. Het is niet alleen maar natuur dat de klok slaat! Tot aan Rheinbrohl aan de Rijnoever liep in de Romeinse tijd de Limes Romanus, een 550 kilometer lange verdedigingsmuur tussen de Rijn en de Donau. De Romeinse geschiedschrijver Tacitus noemde het begin van de Limes Romanus "Caput Limitus" - kop van de Limes. Hier en daar staan en liggen in het landschap, deels recent gereconstrueerd, nog resten als torens, muren en kleine fortificaties van 2000 jaar oud. Het verblijf tijdens deze wandelvakantie is in Hotel Vita Balance Hertling op basis van halfpension, met vrij gebruik van het zwembad en fitness, en sauna tegen betaling.

Klik hier voor meer informatie

75 jaar Ardennenoffensief 4 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen over de Promenade du Souvenir (winter 1944/45) Internetencyclopedie Wikipedia begint het artikel over het Ardennenoffensief van 1944/45 even zakelijk als feitelijk: De Slag om de Ardennen, ook wel Ardennenoffensief, was het laatste grote offensief van de Duitse Wehrmacht aan het westfront in de Tweede Wereldoorlog. De slag vond plaats van 16 december 1944 tot 25 januari 1945 en werd gewonnen door de geallieerden. Op militaire overzichtskaarten van de laatste oorlogwinter, dit jaar precies 75 jaar geleden, is te zien dat het Ardennenoffensief een complexe slag was met diverse fronten in België en Luxemburg. Het zwaarst getroffen werden Malmedy en Bastogne. In het grensgebied Luxemburg-Duitsland werd de slag globaal gevochten tussen Diekirch, Bettendorf en Echternach, aan beide zijden van de rivier de Sauer (Sûre). De historische wandeling met de naam Promenade du Souvenir is een ruim 30 kilometer lange wandelroute, bij Wallendorf waar de Our en de Sauer samenvloeien, aan beide zijden van de grens. De route gaat langs plaatsen in het bos en het veld die het Ardennenoffensief herdenken. Soms zijn daarvan nog concrete objecten zichtbaar aanwezig en toegankelijk, en in andere gevallen is het slechts een plek met een herinnering aan de gebeurtenissen. Vele informatieborden langs de route geven boeiende en leerzame historische informatie. Een bijzonder detail aan de Duitse zijde is de aanwezigheid van de Westwall, ook Siegfriedlinie genoemd: resten van een Duits antitank verdedigingswerk, nog her en der verspreid in bossen en velden maar een denkbeeldige noord-zuid lijn vormend, bestaande uit bunkers en ondergrondse verblijfs- en verdedigingsruimtes. In de vochtige en donkere ruïnes die er nog zijn, vinden zeldzame flora en fauna trouwens tegenwoordig een perfecte leefplaats. Op de aankomstdag wordt de bunker van het plaatsje Irrel bezocht voor een rondleiding van ca. 1 uur. Het plaatsje Bollendorf, feitelijk op Duits grondgebied, ligt aan de Sauer, die daar de grensrivier is tussen Luxemburg en Duitsland. Het hotel kijkt fraai uit op het rivierdal. Het reeds 6 generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige barruimte (met een Tisch für Stammgäste!) en een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Een wandelvakantie maakt hongerig, dus de prima kwaliteit van het eten is mooi meegnomen: lekker, gezond en genoeg.

Klik hier voor meer informatie

Aachener Land 3 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Wandeltocht door het Duitse grensland Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het zachtgolvende groene landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat over Duits grondgebied en neemt ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland mee. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving voor en achter Aachen (Aken). De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch over te vertellen is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan beschreven in duidelijke route-info die u meekrijgt. Abdijhotel Rolduc Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het Abdijhotel Rolduc, een vroeger kloostercomplex op de grens Nederland/Duitsland, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen is inbegrepen in de reis. In en rondom de forse gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, hotel, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige bar "De Verloren Zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant "Kanunnik" voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen. De combinatie van het verblijf in de oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer-, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken een wandelvakantie in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk in alle jaargetijden.

Klik hier voor meer informatie

Aachener Land 5 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Wandelvakantie door het Duitse grensland Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrupte overgang van het industriële gebied Parkstad Limburg en het zachtgolvende groene landschap in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltocht gaat over Duits grondgebied en neemt ook het meest zuidoostelijke snippertje Nederland mee. De wandelingen worden uitgevoerd in de wijde omgeving voor en achter Aachen (Aken). De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch over te vertellen is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan beschreven in duidelijke route-info die u meekrijgt. Abdijhotel Rolduc Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het Abdijhotel Rolduc, een vroeger kloostercomplex op de grens Nederland/Duitsland, waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen is inbegrepen in de reis. In en rondom de forse gebouwenverzameling, bestaande uit een kerk, hotel, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige bar "De Verloren Zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant "De Kanunnik" voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen. De combinatie van het verblijf in de oude abdij, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De zomer-, herfst-, winter- en lentetinten, liefst beschenen door een vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk in alle jaargetijden.

Klik hier voor meer informatie

Aachener Land Kerstvakantie 2019-2020 / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Kerstmis + Tussen kerst en nieuw + Oud en nieuw Wandelvakantie door het Duitse grensland Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrubte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die merendeels over Duits grondgebied gaan en ook een enkel snippertje Nederland meenemen, zijn een combinatie: Rolduc- Verlautenheide en Verlautenheide-Kornelimünster over het Abtei-Weinpfad, regionale wandelingen van het samenwerkingsverband van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath, en een knooppuntenwandelroute door het bosrijke achterland van Aachen. Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen. De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan haarscherp beschreven in de goede routebeschrijving die u op papier meekrijgt. De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oud klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een laagstaande maar vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk. De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee! Ontbijt en avondmaaltijd, van bovengemiddelde kwaliteit, staan dagelijks gereed en op zowel 24, 25 als 31 december gaat dat in uitgebreide vorm en is dat dan extra smakelijk en rijk gesorteerd. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden. Zie verder: details.

Klik hier voor meer informatie

Aachener Land nieuwjaarsspecial 3 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Wandelvakantie door het Duitse grensland in het eerste januari-weekend 2020 Het landgoed van Abdij Rolduc lijkt de abrubte overgang te zijn van het industriële gebied Parkstad Limburg en de zachtgolvende groene stilte in Duitsland voorbij het Drielandenpunt. De wandeltochten, die merendeels over Duits grondgebied gaan en ook een enkel snippertje Nederland meenemen, zijn een combinatie: Rolduc- Verlautenheide en Verlautenheide-Kornelimünster over het Abtei-Weinpfad en regionale wandelingen van het samenwerkingsverband van de gemeenten Kerkrade en Herzogenrath. Uitvalsbasis van deze wandelreis, kriskras door afwisselend landschap en langs mooie pleisterplaatsjes onderweg, is het hotel van Abdij Rolduc, een fors kloostercomplex waarvan de oudste delen uit de 12e eeuw dateren, precies op de grens Nederland/Duitsland. Een anderhalf uur durende rondleiding door de gebouwen o.a. de kerk met de crypte, de historische bibliotheek in rococostijl en de bisschopskamer is inbegrepen. In en rondom de gebouwenverzameling van het hotel, bestaande uit een kerk, seminarie, oud gymnasium, wijngaard en omvangrijke tuin, heerst een zalige rust en een prettige sfeer. De horecafaciliteiten zijn echter van deze tijd: in de gezellige brasserie "De kanunnik" of de hotelbar "De verloren zoon" voor een lekker biertje of wijntje, en in het restaurant (eetzaal) voor een smakelijke maaltijd. Dat komt dan goed uit want de reis is op basis van halfpension - ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen. De streek staat werkelijk bol van lokale bezienswaardigheden, waar meestal "iets" historisch aan is... Die interessante plekjes en ook de wandelroutes zélf staan haarscherp beschreven in de goede routebeschrijving die u op papier meekrijgt. De combinatie van een comfortabel en sfeervol hotel in een oud klooster, de landschappelijke variatie van de streek en de couleur locale aan bezienswaardigheden onderweg maken de reis heel afwisselend en boeiend. De wintertinten, liefst beschenen door een laagstaande maar vriendelijke zon, maken het wandelen in het Limburgse/Duitse grensgebied extra aantrekkelijk. De reis is exclusief voor singles: dus reizigers die zonder een vaste partner inschrijven, maar neem gerust een familielid, kennis of collega mee! Ontbijt en avondmaaltijd zijn inbegrepen in de reissom. De prachtige ambiance en professionele werkwijze van Rolduc leent zich uiteraard perfect voor deze sfeervolle maaltijden.

Klik hier voor meer informatie

Ahrsteig Rotweinwanderweg 5 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Van de heuvels van de Eifel naar het dal van de Ahr De Ahr is een korte rivier van maar 89 kilometer, die ontspringt in het hart van de Eifel: Blankenheim, en ophoudt te bestaan bij zijn instroming in de Rijn. Het dal van de Rijn is al 400 hoogtemeters lager dan de bron en de dagtemperaturen zijn er al enkele graden hoger. Bovendien liggen in de rivierbochten van de Ahr de noordhellingen zó gekanteld dat ze de warme zonnestralen maximaal ontvangen. Ideaal voor het rijpen van druiven! Het Ahrtal is een van de noordelijkste wijnregios van Europa, en Duitsers weten dat juist dáár het eindproduct Spätburgunder (Pinot Noir) kwalitatief gezien een van s lands topwijnen is. Strikt gezien is het Ahrtal een deel van de Eifel, een heuvelgebied dat langzaam afvlakt naar de Rijn. De wandelroutes tijdens deze wandelvakantie zijn te verdelen over twee landschapstypes: tot Kreuzberg stevig heuvelterrein, en in de verdere benedenloop van de Ahr een bochtig rivierdal met glooiingen rondom. De andere wandeling: de Rotweinwanderweg loopt over een lengte van zon 35 kilometer van Altenahr naar Bad Bodendorf. In deze reis wordt slechts het stuk Kreuzberg-Dernau gedaan. De route reigt daar bekende - bij de kenners dan - wijnplaatsjes aaneen, zoals Altenahr, Mayschoss en Rech. Tot in de verte reiken soms de wijnvelden, waarop de druiven groeien voor de eindproducten Riesling en Spätburgunder. Het pad gaat afwisselend dicht langs de rivier en boven de wijngaarden langs, dus aan fraaie uitzichten is onderweg geen gebrek! Uiteraard is de markering van de twee langeafstandsroutes die gevolgd worden van de bekende Duitse, dus hoge, kwaliteit: richtingpijlen, bordjes met cijfers over hoogte en afstanden, informatietableaus met lokale informatie over de natuur en het landschap, en dat alles afgemaakt met hier en daar een schuilhut en een picknickplaats. Overigens komt u tijdens elke wandeldag minimaal één keer een horecazaak tegen waar u binnen kunt pauzeren, een veilige geruststelling als het koud of nat zou zijn. Het rustige dorp, met maar 500 inwoners, van waaruit u de reis maakt, is Insul, aan beide oevers van de Ahr. Het hotel ligt rustig aan de rand van het plaatsje, aan de oever van de Ahr. Na een hele dag buiten-zijn en - lopen heeft u uw nachtrust wel verdiend en zal u die rust gegarandeerd geboden worden!

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig Aachen-Kloster Steinfeld 5 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Hohes Venn, Monschau en de Rurstausee Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits- sprekend België meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel-stadje, waar het door- de-week gelukkig rustiger is dan in het weekend. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel één groot park lijkt, is alléén het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) dat zo prachtig in de heuvels van dat nationale park is ingebed. Markant is dat de wandelroutes in deze wandelvakantie vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef. De uitvalsbasis bij deze reis is Einruhr, precies in het midden van het wandelgebied, wat als voordeel heeft dat daardoor de dagelijkse wegbreng- en ophaalritten relatief kort zijn. Hotel Haus am See ligt mooi aan de Rursee en, heel praktisch, 50 meter van de Eifelsteig-route. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor Einruhr en Hotel Haus am See. De reis is op basis van halfpension, wat inhoudt dat de avondmaaltijd en het ontbijt zijn inbegrepen. En zoals u dat in Duitsland gewend bent: lekker, gezond en genoeg. Viel Vergnügen! De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de eerste is.

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid 5 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Het Gerolsteiner Land en de Vulkaneifel Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 80 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van. Neroth is een plaatsje met een bevolking van 500 zielen, precies halverwege Gerolstein, bekend van het mineraalwater, en Daun bij de Maaren, en de route van de Eifelsteig loopt zowat door beide plaatsen heen. Neroth is heel rustig dus bepaald geen uitgaansplaats, maar na een volle dag wandelen in de buitenlucht - of het nu koud of warm, nat of droog is - en een lekkere en complete warme avondmaaltijd heeft u daar wellicht ook de puf niet meer voor. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus langs de route met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, de omgeving van Neroth, en Hotel Zur Neroburg met een café, restaurant en - typisch Duits - een kegelbaan in de kelder, en zelfs een eigenaar die accordeon speelt. Viel Spass in der Eifel! De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse wandelvakanties waarvan deze de derde is.

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig Kloster Steinfeld-Hillesheim 5 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

De Schneifel - midden in de Eifel Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhoog gaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Een zeer mooi deel ligt in de wijde omgeving van Blankenheim. Dat deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk. Blankenheim is het uitgangspunt van de reis: een historisch stadje, aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin- witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en de omgeving bijna halverwege de route, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz. De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus met kaarten en informatie over landschap en natuur langs de route lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, het stadje Blankenheim en Hotel Schloßblick. De wandelvakantie wordt aangeboden in de lente, de zomer en de herfst. Viel Spass in der Eifel! De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de tweede is.

Klik hier voor meer informatie

Eifelsteig Manderscheid-Trier 5 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Door de Südeifel naar Trier Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan! De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aachen (Aken) en Trier. Het laatste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de 311 lange tocht gaat door een streek waar het accent nóg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de drie eerdere Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gemakkelijker. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route. Hupperath bij Wittlich is zon typisch Duits dorp waar het hotel - zoals zo vaak het enige ter plaatse! - niet alleen passanten en toeristen herbergt maar waar ook de lokale bevolking samenkomt voor een paar glazen Bitburg-bier of Moezel- wijn. Het hotel heeft een uitstekende kok, wat goed uitkomt want de hele dag in de buitenlucht lopen, zorgt voor een stevige trek na thuiskomst..... De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Tableaus langs de route met kaarten en informatie over landschap en natuur lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche Gründlichkeit! En tot slot: Duitsers zijn vriendelijk, hulpvaardig en gezellig. Dat geldt óók voor het gebied van de Süd-Eifel en Hotel Eifeler Hof met een restaurant en een barruimte die elke avond open zijn. Viel Spaß, Gute Appetit und am Prosit! De totale Eifelsteig met in totaal 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de vierde wandelvakantie is.

Klik hier voor meer informatie

Lieserpfad Süd-Eifel 4 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

lang weekend Paas- en Herfst-Special Manuel Andrack: "de mooiste wandelroute ter wereld" Wandelgoeroe Manuel Andreck (geb. Köln, 1965) schreef in zijn boek "Du musst wandern", enkele jaren geleden al: "Der Lieserpfad ist der schönste Wanderweg der Eifel. Die Eifel ist das schönste Mittelgebirge Deutschlands. Deutschland ist das beste Wanderland der Welt. Also ist der Lieserpfad der schönste Wanderweg der Welt". Manuel Andrack is een Duitse schrijver, reporter en discussieleider die in Duitsland al bijna 20 jaar mediabekendheid geniet. Daarnaast heeft hij een grote liefhebberij: wandelen! Hij heeft er zelfs diverse boeken over geschreven. Hij roemt het wandelpad langs de Lieser, een helaas (of gelukkig?) vrij onbekend riviertje dat ontspringt in de Vulkaaneifel en uitmondt in de Moezel. In de Eifel kunnen bergtoppen tot ruim boven de 500 meter reiken. Echter, omdat de route van het Lieserpad dicht bij het riviertje blijft lopen, zijn er wel regelmatig stijgingen en dalingen maar duren die slechts kort. De met loof- en dennenbos begroeide hellingen zijn continue een fraai decor. Het Lieserpfad is heel rustig en ongerept en is een constante aaneenschakeling van groene pure natuur. Ter illustratie: tussen Manderscheid en Wittlich (wandelafstand 23 km verdeeld over anderhalve dag) steekt u slechts één keer een verharde landweg over, de wandelroute gaat onafgebroken als over een uitgerold lint door de groene natuur. De wandelvakantie duurt 4 dagen en die worden optimaal besteed want ook op de aankomst- en terugreisdag is er tijd om enkele uren te wandelen. Een logische keuze is daarom op de laatste dag een mooi traject van de Moselsteig te maken, precies daar waar de Lieser in de Moezel stroomt. De Moselsteig is pas een paar jaar oud en de kwaliteit van de wandelroutes is super te noemen. Buitenlucht is goed voor de eetlust! Ook bij deze wandelreis zijn de maaltijden goed geregeld: een uitgebreid ontbijtbuffet zoals u dat in Duitsland kunt verwachten en een 3-gangen avondmaaltijd die ruimschoots voldoet aan de eisen: lekker, gezond en genoeg!

Klik hier voor meer informatie

Matthiasweg Kornelimunster-Hallschlag 5 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Over de Matthiasweg door de Eifel In Duitsland slingeren zich talloze wandelroutes dwars door het land of door delen ervan: van noord naar zuid en van west naar oost, of in allerlei tussenvormen daarvan. De routemarkeringen met bordjes en pijlen zijn er vaak bovengemiddeld goed zodat u uitsluitend van het landschap hoeft te genieten en niets anders! De Eifel is, zoals bekend, een topstreek om te wandelen. Door de bonte afwisseling van loof- en dennenbos en vele snelstromende beken en riviertjes, in een aardig heuvelachtig landschap met een hoogte variërend van zon 200 tot 600 meter. Deze reis gaat nadrukkelijk door het uiterste westen van de Efel, in het grensgebied met eerst België en later Luxemburg. De wandelvakantie doubleert daarom niet met de Eifelsteig, die een veel verdere slinger naar het oosten van de Eifelstreek maakt. De route is ontwikkeld door de Eifelverein, een in 1888 (!) opgerichte vrijwilligersorganisatie waarvan de nijvere leden diverse "Fernwanderwege (langeafstandswandelroutes) hebben samengesteld. Tot voor kort was de titel van deze route van Kornelimünster naar Trier gewoon "6 maar is die recent omgedoopt tot de Matthiasweg. De 232 kilometer lange wandeling, via de kloosterplaatsen Prüm (D.) en Echternach (Lux.) is gelardeerd met abdijen en kerken onderweg. Eindpunt van de wandelroute is de oudste stad van Duitsland: Trier, waar de Heilige Matthias ( 74 n. Chr.) is begraven. Matthias of Matthäus, waarnaar veel later een van Bachs grootste meesterwerken genaamd is. Deze apostel, en tevens evangelist, is de enige van de groep van twaalf wiens graf zich benoorden de Alpen bevindt.
Matthias stierf in de 1e eeuw in Jeruzalem door steniging de marteldood. Zijn gebeente werd later in opdracht van de Romeinse keizer overgebracht naar Trier. Sinds de 12e eeuw worden de relikwieën in de kerk van de benedictijnse abdij Sankt Matthias vereerd. Matthias is de patroonheilige van vijf steden en zeven beroepsgroepen en wordt aangeroepen bij wel vijf ziektes en gebreken... De meest in het oog springende voorbeelden: Hannover, timmerlieden en blaren! Het grensgebied van het zuidoosten van België en de Eifel - hier Schneifel genoemd door de relatief grote kans op sneeuw van december tot februari - is feitelijk een hoogvlakte, slechts doorkliefd door diepe dalen van nog jonge riviertjes die in dat hoge gebied ontspringen. Daarom zijn ondanks de hooogte van de heuveltoppen tot ruim 600 meter de stijgingen en dalingen dus niet intensief. Het gebied is nogal bosrijk en vrij verlaten. Wel is er meestal op de helft en aan het einde van elke wandeldag een dorpje met een horecagelegenheuid om daar, afhankelijk van het seizoen, iets warms of kouds te kunnen drinken. Deze wandetocht van Kornelimünster naar Hallschlag is de eerste uit een serie van 3, met een afstand van totaal tussen de 70 en de 80 kilometer. PREVIEW De volgende secties van de Mattiasweg deel 2 Hallschlag-Dasburg met standpaats Prüm/Bleialf en deel 3 Dasburg-Trier met standplaats Bollendorf verschijnen in de loop van 2019 op de website.

Klik hier voor meer informatie

Sauerland wandelen 5 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Duitslands mooiste natuur ten voeten uit Sauerland is een van de gebieden in Duitsland die gezien de afstand ideaal is voor een korte wandelvakantie. Verder zijn er alle ingrediënten voor een mooie wandelvijfdaagse aanwezig: prachtige natuur, een vriendelijke bevolking en perfect gemarkeerde en gedocumenteerde wandelroutes.
Direct na de heenrit dwars door het Ruhrgebied verandert het landschap tamelijk abrupt: van vlak, druk en industrieel naar flink heuvelachtig, weldadig rustig en uitgesproken natuurlijk. De topografische variatie kent geen weerga: beuken- en dennenwouden maar ook gemengd bos, afgewisseld met velden en weiden, heidevelden op de plateaus en moerassige poelen in de dalen. Enkele toppen waarlangs en -over de wandelingen gaan, reiken tot ca. 850 meter hoogte. Dat lijkt hoog maar schijn bedriegt hier: de verblijfsplaats Eimelrod heeft een ligging in het dal van 500 meter, dus de stijgingen en dalingen zijn vergelijkbaar met vele andere reizen in Duitsland. Die hoogte maakt sneeuwval vrij waarschijnlijk in de wintermaanden - Sauerland is een populair wintersportgebied. Omdat wandelpaden van december tot begin maart moeilijker zichtbaar en begaanbaar zouden zijn, voeren we Sauerland uitsluitend uit in het voorjaar, de zomer en de herfst.
In het wandelgebied worden routes gevolgd die op de aankomst- en vertrekdag ca. 10 kilometer bedragen en de overige dagen ca. 20 kilometer. U komt de reisleider met de minibus tijdens de wandelvakantie dagelijks tenminste enkele keren tegen, u kunt dan indien u wilt de wandeling inkorten. Sauerland kent enkele deelgebieden zoals Hochsauerland en Upland, wat zo veel betekent als "hoog land" - feit is dat Sauerland ten opzichte vanuit Nederland gezien het dichtstbijzijnde middelgebergte is. In deze wandelreis is de Uplandsteig, een wandeling van 64 kilometer die in een ruime cirkel rond Willingen, de gemeente waartoe ook de verblijfsplaats Eimelrod behoort, loopt helemaal opgenomen. Naar de start- en eindpunten voert de reisleider korte transfers per minibus uit. Sauerland is een aaneenreiging van beschermde natuurgebieden dus dat is een landschapsbeleving ten voeten uit.

Klik hier voor meer informatie

Schwarzwald 6 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

SPECIAL! Inbegrepen: treinreis van uw woonplaats in Nederland naar hartje Schwarzwald v.v. per snelle ICE! Inbegrepen: dagelijkse korte transfers met de lokale stoptreinen (station 100 m. van het hotel) ! De reisleider reist mee vanuit Nederland per trein en loopt alle wandelingen mee Koekoeksklokken, Kirschtorte en 100% natuur Schwarzwald is als reisbestemming zó vermaard dat zowat elke taal zijn eigen letterlijke vertaling kent: Black Forest, Forêt Noir, Zwarte Woud. Een Duits middelgebergte en natuurgebied met klinkende "bezienswaardigheden"! De koekoeksklok bijvoorbeeld: het vrolijk fluitende en piepende slingeruurwerk dat juist dáár in de 18e eeuw werd uitgevonden. De Kirschtorte, de lekkerste slagroomtaart ter wereld met kirschdrank, kersen en geraspte chocolade. En de onaangetaste natuur, vooral van dichte dennen- en sparrenbossen die doorsneden worden door snelstromende beekjes en riviertjes. Het kleine dorpje waar uw hotel staat, ligt aan de Harmersbach, een riviertje dat uitkomt in de Kinzig welke op zijn beurt weer instroomt in de Rijn. De Kinzig komt u tijdens het wandelen vrijwel elke dag tegen, en met recht heet dit deel van het hart van Schwarzwald daarom Kinzigtal. Alles wat Duitsland zo Duits maakt vindt u terug in uw verblijfsplaats Oberharmersbach, en trouwens ook in andere dorpen en stadjes die u elke dag passeert. Zoals de verzorgde huizen, rijk met hout bewerkt en met balkons met een bloemenzee van geraniums. En de bewoners, die, zoals de traditie is, op belangrijke dagen met trots hun rode of zwarte wollen bollenhoed dragen. En het lekkere eten, ook een hapje tussendoor dat een "vesper" wordt genoemd, bijvoorbeeld gerookte forel overgoten met saus of de ham van de regio: Schwazwalder Schinken met boeren-bruin-brood. Schwarzwald is een typisch middelgebergte: de rivierdalen kennen een hoogte van ca. 200 meter boven zee, de wandelingen gaan daar tot zon 400 meter boven. De toppen zijn nog hoger maar daar komen de routes niet, ze verfraaien wél het decor van de wandelingen om u heen. In de winter kan het in Schwarzwald goed sneeuwen maar die smelt snel compleet weg in het voorjaar. Door het vele dennenwoud blijft het landschap vaak goed groen en oogt het ook altijd vriendelijk. Schwarzwald is al meer dan een eeuw bekend met toerisme, vooral door de geneeskrachtige warmwaterbronnen. Ook als wandelgebied is het een van de oudste van Duitsland. De lokale bewegwijzering van de wandelroutes is uitstekend te noemen. Maar zelfs loopt de Aktiva-reisleider alle wandelingen mee dus heeft u optimaal tijd en gelegenheid van het landschap te genieten. Op één na zijn de wandelingen halverwege inkortbaar, als u zou willen. Schwarzwald ligt op slechts ruim 600 kilometer van Midden-Nederland en met de snelle Duitse treinen hoeft de reis ernaartoe niet langer te duren dan pakweg een halve dag.

Klik hier voor meer informatie

Wandelen rond Krefeld 4 dagen / singlereis wandelvakantie

Duitsland

Wandelen én genieten in Nordrhein-Westfalen! Aan de westelijke oever van de Rijn ligt Krefeld, onze uitvalsbasis voor deze veelzijdige wandelvakantie. De wandelingen voeren ons niet alleen door bossen, grasland, stadsparken en langs kastelen, ook volgen we een deel van de Rijn waar we goed kunnen zien dat de industrie van Krefeld tot op heden een belangrijk deel uitmaakt van de stad. Ook ons hotel is centraal gelegen in Krefeld wat de mogelijkheid biedt samen om de binnenstad te ontdekken na de wandelingen!

Klik hier voor meer informatie

Westerwald-Raiffeisenland / singlereis wandelvakantie

Duitsland

De bosrijke natuur van Rheinland- Pfalz Westerwald is een relatief onbekende streek maar niet ver van Nederland: aan de overkant van de Rijn, ter hoogte van de Eifel. Eigenlijk lijkt het heuvelachtige landschap daar sterk op: een bonte afwisseling van weiden, akkers en vooral heel veel bossen van loofbomen en dennen. Alleen.minder bekend, dus dat maakt nieuwsgierig In de reis worden drie etappes van de Westerwaldsteig gevolgd. De 235 km lange Westerwaldsteig verbindt via onverharde bos- en veldpaden maar liefst acht verschillende natuurgebieden. De route start in het oosten in het Hessische Herborn en eindigt in Bad Hönningen aan de Rijn in Rheinland-Pfalz. Heuvelruggen gedrapeerd met uitgestrekte bossen, maar ook pittoreske dorpjes omzoomd door kleurrijke boomgaarden maken de wandelroute afwisselend. De markering met tekens is grondig uitgevoerd: veelvuldig, duidelijk en consequent. Panelen onderweg waarop lokale informatie staat over de natuur, het landschap, de topografie en de geschiedenis maken dat beeld compleet. Een klein stukje van Westerwald wordt Raiffeisenland genoemd, omdat de oprichter van de eerste "boerenleenbank", de Raiffeisenbank: Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818-1888) er in enkele plaatsen burgemeester mocht zijn. De eerste wandeling gaat door de streek van de oprichter van die coöperatieve bank. Deze Westerwaldse wandelvakantie is goed voor de gezondheid. Overdag een flinke poos wandelen in de buitenlucht. In de avond een smakelijke en voedzame warme maaltijd. Tussen de bedrijven door vrij en onbeperkt gebruik van de wellness zoals het binnenzwembad, de sauna en de fitness. Geniet van ontspanning na inspanning!

Klik hier voor meer informatie

Single Reis - Wandelen Eifelsteig Aachen-Steinfeld

Duitsland / Nordrhein-Westfalen / Monschau

Wandelreis Duitsland speciaal voor singles, inclusief vervoer, verblijf, ontbijt en diner

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelen Ahrsteig - Rotweinwanderweg

Duitsland / Rijnland-Palts / Adenau

Wandelvakantie Duitsland speciaal voor singles inclusief vervoer, 1-persoonskamer, ontbijt en diner

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelen Sauerland

Duitsland / Sauerland / Willingen

Wandelvakantie Duitsland speciaal voor singles inclusief vervoer, 1-persoonskamer, ontbijt, diner en afwisselende wandelroutes

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie Zwarte Woud

Duitsland / / Bad Peterstal

Wandelreis Duitsland inclusief verblijf in hotel met uitstekende keuken, vele maaltijden en wandelroutes door een prachtige bosrijke streek

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Tsjechië - Wandelen Boheemse Woud

Duitsland / / Bayerisch Eisenstein

Wandelvakantie Tsjechië voor singles per trein inclusief 1-persoonskamer, ontbijt & diner, en wandeltochten door het Boheemse Woud

Klik hier voor meer informatie

Winterwandelen & op excursie in het Beierse Woud

Duitsland / / Bodenmais

8-daagse wintervakantie Duitsland naar de Grosser Arber & Nationaal Park Beierse Woud

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie Duitsland - Vulkaaneifel & Moezel

Duitsland / / Daun

Wandelreis Duitsland inclusief verblijf in 4-sterrenhotel met wellness, ontbijt, diner en wandelroutes over de Eifelsteig

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelen Eifelsteig Hillesheim-Manderscheid

Duitsland / / Hillesheim

Wandelreis Duitsland speciaal voor singles, inclusief vervoer, verblijf, ontbijt en diner

Klik hier voor meer informatie

Single Reis - Wandelweekend Krefeld

Duitsland / / Krefeld

4-daagse busreis Duitsland - Wandelweekend speciaal voor singles inclusief ervaren wandelreisleider

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie Ontdek het eiland Rügen

Duitsland / / Sellin (Ruegen)

Wandelreis Duitsland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en wandelroutes naar o.a. Kaap Arkona en het Jasmund Nationaal Park

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie Sauerland

Duitsland / / Sundern

Wandelreis Duitsland inclusief verblijf in 4-sterrenhotel, ontbijt, diner en Nederlandstalige wandelroutes

Klik hier voor meer informatie

Single Reis - Wandelen Eifelsteig Manderscheid - Trier

Duitsland / /

Wandelreis Duitsland speciaal voor singles, inclusief vervoer, verblijf, ontbijt en diner

Klik hier voor meer informatie

Single Reis - Wandelen Eifelsteig Steinfeld-Hillesheim

Duitsland / /

Wandelreis Duitsland speciaal voor singles, inclusief vervoer, verblijf, ontbijt en diner

Klik hier voor meer informatie

Sächsische Schweiz, Wandelen met bagagevervoer - Individuele reis / Wandelreizen

Duitsland

Wandelen in Duitsland met bagagevervoer. Steile zandsteentorens, natuurlijke bruggen, grotten, prachtige natuur en cultuur: nationaal park Sächsische Schweiz is een prachtig wandelgebied op de grens van Duitsland en Tsjechië. De wandeltocht begint en eindigt in het Middeleeuwse kuuroord Bad Schandau. Je wandelt afwisselend over tafelbergen en akkers en door bossen en kloven. Onderweg maak je gebruik van treinen, trammetjes en voetveren. Je passeert de oude kastelen Hohnstein en Königstein. Ook loop je in het Tsjechische gedeelte van het nationale park, waar de grootste natuurlijke brug van Europa ligt. De wandelingen met lichte bepakking duren zo'n vijf tot zes uur en er is voldoende tijd voor Kaffee und Kuchen. Je verblijft in gezellige driesterrenhotels.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Allgäuer Alpen / Wandelen

Duitsland / Beieren / Bad Hindelang

Bergwandelen in het meest milieuvriendelijke dal van de Duitse Alpen in de Allgäu. Terwijl de koeien ontspannen door de bergen lopen met hun mooie klokkenorkest, pauzeer je even op een weiland vol bloemen. Je ademt de heerlijk frisse lucht in en geniet van het verrassende uitzicht van glooiende loofbossen en grillige bergtoppen. Misschien spot je tijdens de wandeling een gems, steenarend of edelhert. De Allgäu biedt een breed scala aan wandelingen en fietsroutes. Makkelijk bereikbaar met perfect georganiseerd openbaar transport; de auto laat je staan! Na afloop kun je ontspannen in sauna en whirlpool.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Bayern - Alpen en meren / Wandelen

Duitsland / Beieren / Bad Wiessee

Lopen in een prentenboek: prachtige bergtoppen, diepblauwe meren, idyllische alpenweiden met grazende koeien en ruisende beekjes! Ervaar hoe mooi de Beierse Alpen zijn op prachtige panoramapaden, met onderweg regelmatig Almhutten met lekkernijen. Vergeet ook je zwemkleding niet, want water is nooit ver weg. Neem nu de Tegernsee, de Schliersee en de Spitzingsee: drie fonkelmooie bergmeren die zich op warme zomerdagen lenen voor een verfrissende plons. Goed onderhouden wandelpaden, af en toe een kabelbaan en in te korten etappes maken het lopen aangenaam. Wie de kuiten wat op de proef wil stellen, vindt vanuit de weelderig groene alpenweides genoeg pittigere panoramapaden omhoog. Overnachten in sfeervolle kleine Alpenhotels en ook een leuke wandeltrektocht voor gezinnen met kinderen.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Fränkische Schweiz / Wandelen

Duitsland / Beieren / Muggendorf

De Fränkische Schweiz is een vriendelijk heuvelland in Beieren, met kalksteenkliffen en mooie valleien, soms bebost, vaak met open akkerland. De wandeltocht leidt u langs vakwerkhuizen, eeuwenoude ruïnes, watermolens, mooie barokke kerkjes en gasthofen. Geniet hier van de lokale lekkernijen met donker Landbier, gebrouwen in één van de vele plaatselijke brouwerijen. Tijdens de reis verblijft u ook een nacht in een mooi gelegen boerenhoeve.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Allgäu / Wandelen

Duitsland / Beieren / Oberammergau

Tijdens deze bijzondere wandelvakantie aan de voet van de Alpen maakt u lichte wandelingen naar beroemde paleizen, kerken en kloosters im Königswinkel, het gebied waar koning Ludwig de Waanzinnige in de 19e eeuw zijn buitenzinnige creaties liet bouwen. Schloss Linderhof, Hohenschwangau en Neuschwanstein behoren tot de beroemdste Duitse attracties. U overnacht in twee comfortabele familiehotels in Oberammergau en Füssen.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Altmühltal Panoramaweg / Wandelen

Duitsland / Beieren / Treuchtlingen

Het Beierse Altmühltal is een idyllische vallei met ruige kalksteenrotsen, schaduwrijke beukenbossen, jeneverbesheides, imposante burchten en kleine oude stadjes. Daarnaast is het dal geologisch beroemd door de mythische oervogel Archeopterix en vele andere fossielen. Ga op bezoek bij de Pappenheimers en geniet op een terrasje van barok Eichstätt. Ontdek al dit moois en wandel met SNP over het mooiste traject van de Altmühltal Panoramaweg, Top Trail of Germany.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Berlijn / Wandelen

Duitsland / Berlijn / Berlijn

Berlijn maakt na een roerige geschiedenis een enorme inhaalslag. Moderne architectuur verrijst op de Mauerstreifen, 19e-eeuwse wijken worden opgeknapt en wereldberoemde monumenten krijgen een facelift. Kunstenaars en studenten zorgen in deze groene stad - met zijn trendy cafés, eethuisjes en galeries - voor een relaxte sfeer. Wandel door Duitslands herboren hoofdstad en verken deze boeiende stad aan de Spree te voet.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Eifel, Ahrtal / Wandelen

Duitsland / Eifel / Ahrweiler

Het microklimaat in de lieflijke vallei van de Ahr zorgt ervoor dat er in dit in de noordelijk Eifel gelegen dal op uitgebreide schaal wijnbouw mogelijk is. De mooie wijnstadjes Altenahr en Ahrweiler zijn beroemd vanwege de heerlijke rode Spätburgunder. Geen wonder dat een deel van de wandelroute de Rotweinwanderweg wordt genoemd. U overnacht tijdens deze wandelvakantie in prima hotels in levendige plaatsjes.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Eifel, Islek / Wandelen

Duitsland / Eifel / Binscheid

Je wandelt door een prachtig kleinschalig landschap met kleine, verstilde dorpjes en witte boerenhoeves en elke dag word je gastvrij onthaald in een mooi gelegen en comfortabel onderkomen. Het bijzondere aan deze reis is het traditionele, culinaire menu dat je 's avonds krijgt voorgeschoteld. De jonge eigenaren van de pensions waar je overnacht hebben zich toegelegd op het verzorgen van bijzondere maaltijden.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Eifel, Oberes Kylltal / Wandelen

Duitsland / Eifel / Birgel

Een mooie wandelvakantie door het hart van de Eifel, langs de lieflijke Kyll en restanten van oude vulkanen. Wandelen door akkerland, dichte bossen, weides, beekdalen en hoogveengebieden met bijzondere vegetatie, zonder al te veel hoogteverschillen. De rijke historie van dit gebied wordt weerspiegeld in de vriendelijke boerendorpjes, burchtruines en watermolens die u onderweg tegenkomt. En niet te vergeten het prachtige, hooggelegen vestingstadje Kronenburg.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Eifel * Bitburger Land / Wandelen

Duitsland / Eifel / Dudeldorf

Zo dicht bij en zo anders... De Eifel is de ideale achtertuin voor een afwisselende, korte wandelvakantie. Het gebied rond Bitburg kent een lange geschiedenis, beginnend met de Romeinen in Trier, die tijdens de wandelingen zichtbaar is in een aantal fraaie burchten, kloosters en kerken. Een andere trekpleister is het wild meanderende dal van de Kyll, waar het riviertje geflankeerd wordt door een spoorlijn en een wandel-fietspad. De afwisseling in landschap tussen het dal van de Kyll en de velden erboven is groot. Je verblijft in het middeleeuwse dorpje Dudeldorf, in een sfeervol hotel met grote tuin, waar de Nederlandse eigenaren je verwennen met heerlijke maaltijden en je alles kunnen vertellen over de omgeving.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Zuid-Eifel / Wandelen

Duitsland / Eifel / Krautscheid

Het vriendelijke, kleinschalige heuvelland in het Duits-Luxemburgse Natuurpark Zuid-Eifel bestaat uit een bloemenrijk plateau met veel akkerland, doorsneden door dicht beboste valleien. U wandelt in een lus door dit gebied en verbaast zich over de rust, zo dicht bij het hectische Nederland. En over de bijzondere gastvrije accommodaties die soms in een boerengehucht, dan weer in een levendig stadje liggen.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Eifel, Meerfelder Maar / Wandelen

Duitsland / Eifel / Meerfeld

Tijdens dit goed verzorgde verblijf in een gastvrij familiehotel, gelegen aan het mooiste Maar van de Eifel, maak je rustige dagwandelingen naar een aantal geologische fenomenen, zoals de koudwatergeiser van Wallenborn, de stratovulkaan van de Moserberg en de karakteristieke kratermeren, Maren genaamd. Na afloop kom je terug in het comfortabele hotel waar je elke avond geniet van een heerlijke maaltijd.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Vulkaaneifel / Wandelen

Duitsland / Eifel / Wittlich

Een zeer afwisselende wandelvakantie, dwars door het meest vulkanische deel van de Eifel, van Wittlich naar Üdersdorf en het kuuroord Daun. Wandelen langs ronde maaren - de blauwgroene kratermeren - en over het Lieserpfad langs de beboste oevers van de prachtige rivier de Lieser. Over voormalige lavastromen en gedoofde vulkaankegels. Overnachten in vriendelijke familiehotels en een bijzonder klooster.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Harz / Wandelen

Duitsland / Harz / Quedlinburg

Waar het westelijk deel van de Harz veel van zijn oorspronkelijkheid verloor, heeft het oostelijke gedeelte zijn charme behouden. U maakt hier prachtige wandelingen langs beken, door kloven, loofbossen en naaldwouden, waar niet alleen zwijnen en herten gedijen, maar ook de lynx. Afgewisseld met enerverende trajecten per stoomtrein zoals naar de Brocken, de hoogste top van de Harz en lange tijd een Russische radarbasis. Daarbij overnachtingen in prima hotels gelegen in de bijzonder fraaie vakwerkstadjes Quedlinburg en Wernigerode, en middenin de natuur.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Moselsteig / Wandelen

Duitsland / Pfalz / Perl

Een zeer afwisselende wandelvakantie, langs de Moezel en over de wandelroute Moselsteig van het wijndorp Perl naar het Romeinse Trier, de oudste stad van Duitsland. Wandelen langs welvarende wijndorpen, enkele bijzondere orchideeëngraslanden, boven over het plateau langs het Moezeldal met afwisselend akkers, weilanden en bos, de steilste wijnhellingen van Europa en een stadswandeling door Trier. Overnachten in vriendelijke (familie)hotels.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Rheinsteig / Wandelen

Duitsland / Rijnland / Braubach

Beleef het mooiste deel van de 320 km lange Rheinsteig, een klassieker onder de Duitse langeafstands wandelroutes. Het pad slingert over de steile wanden van het Rijndal, met uitzicht op de druk bevaren rivier in de diepte. De geschiedenis heeft haar sporen achtergelaten langs deze drukke verkeersader, in de vorm van middeleeuwse vakwerkstadjes en een niet aflatende serie burchten en ruïnes. Uiteraard bezoekt u de plek waar verleidelijke sirenen schepen laten vergaan, vereeuwigd door Heinrich Heine in het Lied van de Loreley.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Sächsische Schweiz / Wandelen

Duitsland / Sachsen / Königstein

Afwisselende wandelvakantie door het Nationaal Park de Sächsische Schweiz, bij het drielandenpunt van Duitsland, Polen en Tsjechië. Klauter door kloven, beklim imposante tafelbergen en verbaas u over de bizarre rotsformaties. Geniet tijdens de niet al te lange wandelingen van prachtige panorama's over dit spectaculaire landschap. Overnacht in vriendelijke dorpjes en sluit de reis af met een bezoek aan het monumentale Dresden.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Sächsische Schweiz & Elbevallei / Wandelen

Duitsland / Sachsen / Königstein

Verrassend wandelparadijs dichtbij huis! Maak een week lang fraaie wandelingen door het spectaculaire landschap van het Elbsandsteingebirge in de Oostduitse deelstaat Saksen. Heerlijke wandelingen tussen bizarre rotsformaties, tafelbergen en labyrinten van kloven en steenpartijen. De Elbevallei is hier op haar mooist. Afsluitend bezoek aan het monumentale Dresden.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Rothaargebirge / Wandelen

Duitsland / Sauerland / Hildfeld

Even lekker een paar dagen bijtanken dicht bij huis. Vanuit uw zeer rustig gelegen en vriendelijke hotel verkent u het Sauerland. Het hotel ligt aan de Rothaarsteig, een goed gemarkeerde lange afstandsroute door het Rothaargebirge. U maakt mooie wandelingen naar de Bruchhauser Steine, de Hochheide en de Langenberg, met 843m de hoogste top. Bij terugkomst bijkomen in sauna of zwembad en daarna met een goed boek voor de open haard.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Teutoburger Woud / Wandelen

Duitsland / Teutoburger Woud / Tecklenburg

Tijdens de korte wandelvakantie door het Teutoburger Woud volgt u een deel van het lange afstandspad Hermannsweg over een langgerekte beboste heuvelrug met scherpe zandsteenkliffen. Het gebied kent een lange historie met sagen en legenden over de strijd tussen de Germaanse stammen tegen de Romeinse legers die hier ooit plaatsvond. Nu is het rustig wandelen in de oude beukenbossen.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Zwarte Woud / Wandelen

Duitsland / Zwarte Woud / Haslach of Wolfach

Bekijk de mooie gevels in het Kinzigtal en strijk neer op een terrasje. Overnacht in zeer verschillende, maar altijd mooi gelegen en comfortabele hotels. Wandel over goed gemarkeerde, afwisselende wandelpaden en geniet onderweg van Kaffee mit Kuchen. Klim en draai met de rode Schwarzwaldbahn door oneindige tunnels en over hoge viadukten. Loop langs de typische Schwarzwalder boerderijen naar de hoogste kammen en probeer de Alpen in de verte te zien. Ga tot slot op zoek naar de bron van de Donau.

Klik hier voor meer informatie

Duitsland - Süd Schwarzwald, Schluchtensteig / Wandelen

Duitsland / Zwarte Woud / Stühlingen

Het zuidelijke Zwarte Woud verrast met wilde natuur rondom de imposante Wutachschlucht. Deze korte, maar uitdagende trektocht volgt het mooiste deel van de Schluchtensteig, één van Duitslands Top Trails. Hikend van hoogvlakten met vergezichten tot mysterieuze diepten van ruige kloven eindig je met je blik op de fraaie Schluchsee. Kleine familiehotelletjes en een in het groen verborgen Gasthof zorgen voor een goede nachtrust.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo