Sportieve Wandelvakanties In Griekenland


STARTPAGINA - griekenland
Wandelvakanties
 

Ionische Zee 8 dagen / groepsreis wandelvakantie

Griekenland

Eilandhoppen per Griekse Kaiki Met de fiets op fietsvakantie ontdekken we de vruchtbare vlakte van het groene Zakynthos en komen we op geheime plekjes waar weinig anderen komen. Aan boord van onze traditionele kaiki boot kunt u heerlijk luieren. Natuurlijk zullen we vaak stoppen op verlaten strandjes, die alleen met een boot te bereiken zijn. Er is gelegenheid om te wandelen over prachtige paden door de ruige natuur van Ithaka en Kefalonia. Maar aan boord blijven kan natuurlijk ook. Als afsluiter de mogelijkheid om te kajakken en wellicht de beschermde Caretta Caretta zeeschildpad in haar natuurlijke habitat te bewonderen. Kortom, een week vol avontuur en activiteit, maar met ook genoeg tijd voor rust en genieten!

Klik hier voor meer informatie

Kefalonia en Ithaka 8 dagen per vliegtuig / individuele reis wandelvakantie

Griekenland

Wandelen over de groene Ionische eilanden De Ionische eilanden, genoemd naar de gelijknamige zee, liggen voor de Grieksde westkust. Kefalonia en Ithaka zijn minder bekend en ook minder druk dan andere Griekse eilanden, en daardoor ook iets authentieker. Door de regenrijke winters zijn Kefalonia en Ithaka vrij groen, en daar waar de grond vruchtbaar is, gedijen de wijngaarden voor de Robola-wijn uitstekend. Het mytische Ithaka heeft oefent grote aantrekkingskracht uit: in de Odyssee van Homerus was Odysseus koning van het eiland. De wandelingen over de eilanden gaan aan de hand van een duidelijke Nederlandstalige routebeschrijving. Kefalonia is ruig en bergachtig. U wandelt er ook door een vruchtbare vlakte, van dorpje naar dorpje. Ithaka kent ook hoogteverschillen maar het is er stiller. De bevolking op beide eilanden is hartelijk: misschien zelfs zonder elkaar te kunnen verstaan, zullen de bewoners u vriendelijk toewuiven of zelfs uitnodigen voor een kopje koffie of een glaasje ouzo, of twee...

De routes en ook de beschrijvingen ervan zijn met zorg samengesteld. Na elke bocht in het parcours toont zich opnieuw een ander panorama. Het landschapsbeeld is een palet aan kleuren: van de bodem, de planten, de stranden en de zee. Tijdens deze fraaie eilandenreis overnacht u in goede familiehotelletjes met een typische "eilandsfeer": rustig, vriendelijk en ontspannen met alle gelegenheid om te genieten en te ontdekken. In de uitgebreide routebeschrijving staan vele tips voor onderweg inclusief lekkere lunchadresjes onderweg.

Klik hier voor meer informatie

Corfu-Trail 8 dagen / singlereis wandelvakantie

Griekenland

Groen wandeleiland Corfu in de Ionische zee De Ionische Zee ligt tussen Griekenland en de hak van de Italiaanse laars. Daar liggen de Ionische Eilanden, in een onregelmatige rij op korte afstand van elkaar: van groot tot klein en van bekend tot nauwelijks ontdekt. Het bekendste Ionische eiland is Corfu, tevens het groenste eiland van heel Griekenland en daarom zo aantrekkelijk om te wandelen. De kust van Corfu is vrij grillig en rotsachtig met talloze baaien. Rustige witte kiezelstranden aan de pittoreske noord-oostkust en wijde zandstranden aan de zuid- en westkust. Het groene binnenland is ruig en heeft bergtoppen die van 450 tot 907 meter reiken. Tijdens de wandelingen heeft u prachtig zicht op groene berghellingen die langzaam opreizen uit de turquoise-gekleurde zee. In het voorjaar komt daar dan de veelkleurige bloemenpracht bij en de ontelbare bloeiende amandel- en olijfbomen met daar hoog boven uitstekende elegante cipresbomen. Corfu is een wandelparadijs door de combinatie van groene vegetatie, gevarieerd reliëf en een heerlijk klimaat in het voor- en najaar. Gezellige kustplaatsjes met kleurrijke huizen die gebouwd zijn in Venetiaanse stijl. En de plaatselijke keuken van Corfu natuurlijk: zoals de pastitsada, een combi van pasta en rundvlees, óók geërfd uit de tijd van de Republiek Venetië! Tijdens deze reis ontdekt u zó de lokale keuken en de gastvrije bevolking van Corfu. De Corfu-Trail is een lange afstandswandelroute die meandert over de hele lengte van het eiland, van Arcoudilas aan de zuidkust naar Cape Agia Ekaterina aan de noordkust. Totaal is de Corfu-Trail 220 km lang; in deze reis zijn de 50 fraaiste kilometers opgenomen. De route slingert over het eiland langs de mooiste plekjes: door authentieke bergdorpjes en via uitkijkpunten met prachtige uitzichten. Voor iets lekkers onderweg wordt gestopt bij een authentieke dorps kafeneion annex taverna.

Klik hier voor meer informatie

Kefalonia en Ithaka 8 dagen per vliegtuig singlereis / singlereis wandelvakantie

Griekenland

Wandelen over de groene Ionische eilanden De Ionische eilanden, genoemd naar de gelijknamige zee, liggen voor de Grieksde westkust. Kefalonia en Ithaka zijn minder bekend en ook minder druk dan andere Griekse eilanden, en daardoor ook iets authentieker. Door de regenrijke winters zijn Kefalonia en Ithaka vrij groen, en daar waar de grond vruchtbaar is, gedijen de wijngaarden voor de Robola-wijn uitstekend. Het mytische Ithaka oefent grote aantrekkingskracht uit: in de Odyssee van Homerus was Odysseus koning van het eiland. Kefalonia is ruig en bergachtig. U wandelt er ook door een vruchtbare vlakte, van dorpje naar dorpje. Ithaka kent ook hoogteverschillen maar het is er stiller. De bevolking op beide eilanden is hartelijk: waarschijnlijk zelfs zonder elkaar te kunnen verstaan, zullen de bewoners u vriendelijk toewuiven of zelfs uitnodigen voor een kopje koffie of een glaasje ouzo, of twee... In 8 dagen hopt u vn plek naar plek. De wandelingen zijn onder begeleiding van een gids en lopen voornamelijk over kalderimia, eeuwenoude ezelspaden door verlaten streken. Op Ithaka beschikt de groep de kaiki Argo, een traditionele Griekse houten vissersboot, met aan dek genoeg stoelen en matrassen om rustig te genieten van zon en vergezichten. Dankzij dit schip is het mogelijk de mooiste plekjes te bereiken en vanaf daar schitterende wandelingen te maken.

Om aan deze wandelvakantie deel te kunnen nemen, dient u over een goede conditie te beschikken. De wandelingen zijn niet heel lang, maar gaan over smalle onverharde paadjes met soms een flinke klim. Wanneer u een dag niet mee wilt lopen, kunt u altijd in het hotel of aan boord blijven.

Klik hier voor meer informatie

Vikos en Meteora 8 dagen / singlereis wandelvakantie

Griekenland

Kloven en kloosters in het noorden van Griekenland Griekenland heeft absoluut véél meer te bieden dan eilanden en stranden. Op het vasteland kan iedere wandelaar zijn of haar hart ophalen, er zijn immers zúlke diverse unieke gebieden voor onvergetelijke tochten! De week combineert natuur met lokale cultuur. U slaapt in gezellige en propere, door families gerunde, hotelletjes en u eet in traditionele tavernas. Tamelijk ver van de gebaande paden en toeristische routes zult u authentiek en onbekend Griekenland ontdekken en ervaren Het verblijf is in traditionele bergdorpjes. Het begin van de reis speelt zich af in het gebied van de Meteora, bekend van de torenhoge rots met het Agios Triados klooster uit een bekende James Bond film. Op de top van honderden meters hoge rotsen, zwevend tussen hemel en aarde, balanceren in de Middeleeuwen gebouwde byzantijnse kloosters. Een Unesco cultureel werelderfgoed pur sang. U maakt een zwerftocht te voet tussen de rotsen, door een groen woud met afgelegen kloosters en kapelletjes. De uitzichten over de omgeving zijn spectaculair te noemen. Tijdens het tweede deel van de reis bezoekt u de imposante Vikoskloof. Die is volgens het Guinness Book of Records een van de diepste kloven ter wereld (met een diepte variërend van 400 tot 1600 meter!), een must voor elke wandelaar. Drie dagen maar liefst verblijft u in het nationale park Aoös, met adembenemende uitzichten. De wandelvakantie wordt ondersteund door een Engelssprekende reisleider die meestal ook als gids fungeert. Aangezien deze reis pittige wandeltochten kent is het een reis van niveau 2,5. Maar een normale gezondheid en een goede conditie maken bij het ervaren van de ongeëvenaarde omgeving elke vorm van vermoeidheid meer dan goed.

Klik hier voor meer informatie

Fiets- en wandelvakantie Zakynthos

Griekenland / Zakynthos / Tragaki

Fietsen of wandelen in Griekenland inclusief vliegreis, appartement nabij de zee, fietshuur en Nederlandstalige routes

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelen Kefalonia & Ithaka

Griekenland / Ionische Eilanden /

Avontuurlijke wandelreis Griekenland met Kefalonia & Ithaka, wandelen, zon & zee

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie Kefalonia - Sami Beach Hotel

Griekenland / Ionische Eilanden /

Wandelreis Griekenland inclusief vliegreis, verblijf in een goed hotel aan zee, ontbijt en wandelroutes over Kefalonia

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie Kefalonia & Ithaka

Griekenland / Ionische Eilanden /

Wandel, relax & geniet! Wandelreis Griekenland inclusief vliegreis, verblijf in sfeervolle hotels, bagagetransport en wandelroutes over Kefalonia en Ithaka.

Klik hier voor meer informatie

Wandelen Karpathos - Popi Studios

Griekenland / Karpathos / Arkassa

8/15 dgn incl. 3 wandelingen met een ervaren gids en verblijf in Popi Studio's

Klik hier voor meer informatie

Wandelen Karpathos - Popi Studios

Griekenland / Karpathos / Arkassa

8/15 dgn incl. 5 wandelingen met een ervaren gids en verblijf in Popi Studio's

Klik hier voor meer informatie

Wandelen Karpathos - Alimounda Mare

Griekenland / Karpathos / Pigadia

8/15 dgn incl. 3 wandelingen met een ervaren gids en verblijf in Alimounda Mare

Klik hier voor meer informatie

Wandelen Karpathos - Alimounda Mare

Griekenland / Karpathos / Pigadia

8/15 dgn incl. 5 wandelingen met een ervaren gids en verblijf in Alimounda Mare

Klik hier voor meer informatie

Wandelen Karpathos - Alpha Studios

Griekenland / Karpathos / Pigadia

8/15 dgn incl. 3 wandelingen met een ervaren gids, incl. huurauto en verblijf in Alpha Studios

Klik hier voor meer informatie

Wandelen Karpathos - Alpha Studios

Griekenland / Karpathos / Pigadia

8/15 dgn incl. 5 wandelingen met een ervaren gids, incl. huurauto en verblijf in Alpha Studios

Klik hier voor meer informatie

Wandelen Karpathos - Lemon tree

Griekenland / Karpathos / Pigadia

8/15 dgn incl. 3 wandelingen met een ervaren gids en verblijf in Lemon Tree

Klik hier voor meer informatie

Wandelen Karpathos - Lemon tree

Griekenland / Karpathos / Pigadia

8/15 dgn incl. 5 wandelingen met een ervaren gids en verblijf in Lemon Tree

Klik hier voor meer informatie

Fiets- en wandelvakantie Zakynthos

Griekenland / Zakynthos / Tragaki

Fietsen of wandelen in Griekenland inclusief vliegreis, appartement nabij de zee, fietshuur en Nederlandstalige routes

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Proef & Beleef Authentiek Zakynthos

Griekenland / Zakynthos /

Vliegreis Griekenland inclusief hotel, ontbijt, fietstochten, wandelingen, kookworkshop en veel meer!

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Strand & Cultuur Zakynthos

Griekenland / Zakynthos /

Vliegreis naar Griekenland voor singles incl. ontbijt en diner, heel veel extra's zoals schilpadden spotten, stadwandeling Zakynthos-stad, fiets- en wandeltochten, en moussaka maken

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Corfu & Paxos / Wandelen

Griekenland / Corfu / Messongi

Paxos en Corfu (Gr. Kerkyra, ook wel Korfoe): het beste van twee eilanden. Via de befaamde Corfu-Trail loopt u over oeroude ezelspaden in het weelderig groene landschap van 'het andere' Corfu. De diepblauwe zee is nooit ver weg. U passeert wetlands en loopt over de 900 meter hoge Pantokrator. Zwerf door Venetiaanse straatjes in Korfoe stad; UNESCO werelderfgoed. Vervolgens per boot naar Paxos, een knus eiland dat bedekt is met olijfbomen en omzoomd door azuurblauwe baaien. Imposante klifkust en de boog van Tripitos. Verblijf in kleine comfortabele hotels.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Andros, onderhoud historische wandelpaden / Wandelen

Griekenland / Cycladen / Agios Petros/ Gavrio

Baan letterlijk je eigen weg op de prachtige historische wandelpaden van het groene eiland Andros. Door mee te helpen met het behoud van de oude paden help je mee de traditionele eilandwereld in stand te houden en duurzaam toerisme te stimuleren. Overdag ben je onder lokale begeleiding bezig paden vrij en schoon te maken, oude muurtjes te herstellen en markeringen aan te brengen. Na afloop van een werk- en wandeldag laten we je op bijzondere manier kennismaken met het cultuurhistorische erfgoed en de culinaire tradities.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Cycladen 4, Santorini / Wandelen

Griekenland / Cycladen / Akrotiri

Santorini, het meest bizarre en fotogenieke eiland van de eilandengroep Cycladen. Santorini, of Thira, is eigenlijk het restant van een ontplofte vulkaan; is dit wellicht Atlantis? De spierwitte huizen contrasteren sterk met de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen. En vergeet de heerlijke wijn op de gezellige terrasjes niet. Je overnacht in een fraai gelegen hotel met zwembad vlakbij de klifranden.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Cycladen 1, Andros & Tinos / Wandelen

Griekenland / Cycladen / Andros stad

De Cycladen, de bekendste en fotogeniekste eilandengroep van Griekenland. Ontdek onbekend Andros en Tinos. Op Andros volg je de prachtige oude paden van de 'Andros Route' naar fraaie zandstranden, weelderig groene dalen en natuurstenen huisjes. Op Tinos vind je witte labyrintdorpen, de burcht Exoburgo, kunstzinnige duiventorens en bizarre granietrotsen. Je overnacht in kleine gastvrije familiepensions aan zee of in het binnenland. Na afloop kunt u kiezen voor meer eilanden of terugreizen naar Athene. Verder eilandhoppen? Boek dan onze eilandreizen 'Amorgos', 'Naxos-Santorini' en/ of 'Santorini'.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Cycladen, Amorgos-Naxos-Santorini / Wandelen

Griekenland / Cycladen / Nachtboot/ Katapola

Volgens kenners is Amorgos het mooiste Cycladen-eiland. Afgelegen, bergachtig, met een imposante kliffenkust. Geniet van de stranden, de sfeer op de dorpspleintjes en in de kafeneions. Het indrukwekkende landschap verkent u over eeuwenoude paden. Bezoek het tegen de loodrechte kliffen gebouwde klooster van Chozoviotisa. Verder naar het groene Naxos, waar u de berg Zas beklimt en uitkijkt uit over een zee van olijfbomen. Ga op zoek naar de Kouros. Over de diepblauwe zee naar het fotogenieke Santorini, een ontplofte vulkaankrater met spierwitte dorpjes. Prima rustig gelegen hotels, met zwembad.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Cycladen 3, Naxos-Santorini / Wandelen

Griekenland / Cycladen / Naxos stad

Reis van het groene en bergachtige Naxos naar het fotogenieke vulkaaneiland Santorini. Beklim op Naxos de berg Zas en kijk uit over de groene zee van olijfbomen. Heerlijke zandstranden die uitkijken over de blauwe Egeïsche Zee. Dwaal door de steegjes van Chora voor u de boot neemt naar het spectaculaire vulkaaneiland Santorini. U vaart binnen in de enorme en kleurige vulkaankrater. Op Santorini contrasteren de spierwitte huizen sterk met de diepblauwe zee en de rode, witte en zwarte rotsen. En vergeet de heerlijke eilandwijn op de gezellige terrasjes niet. Verder eilandhoppen? 'Naxos-Santorini' is te combineren met onze eilandreizen 'Amorgos''of één van de reizen op Kreta'.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Cycladen, Andros Route / Wandelen

Griekenland / Cycladen / Ormos Korthiou/ Korthi

Het Cycladeneiland Andros is het nieuwe wandelparadijs van Griekenland. Samen met de stichting Andros Routes bieden we, van zuid naar noord, een prachtige langeafstandswandelroute aan: Andros Route. Gecertificeerd als Leading Quality Trail is de markering perfect en de schoonheid van de oude, historische paden bijzonder. Onderweg biedt Andros fraaie zandstranden, weelderig groene dalen, natuurstenen huisjes in schilderachtige dorpjes en een prachtig hoofdstadje.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Cycladen, Andros Licht en Comfortabel / Wandelen

Griekenland / Cycladen / Rafina/ Mati

Actief genieten in het wandelparadijs van Griekenland: het Cycladeneiland Andros. Hier vind je rust en wandel je over historische paden langs fraaie zandstranden, weelderig groene dalen, natuurstenen huisjes in schilderachtige dorpjes en een prachtig hoofdstadje. Met de stichting Andros Routes maak je op bijzondere manier kennis met natuur en cultuur. Heerlijk overnachten in de meest bijzondere hotels van het eiland. Nieuw in 2018

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Cycladen 2, Amorgos / Wandelen

Griekenland / Cycladen / Xilokeratidi (Katapola)

Als u nog het echte authentieke eilandgevoel zoekt, moet u naar Amorgos, volgens kenners het mooiste en spectaculairste Cycladeneiland. Hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Volg eeuwenoude ezelpaden naar verlaten gehuchtjes, duizelingwekkende kliffen of oude windmolens op een bergtop. Ontdek het imposante rotsklooster Chozoviotissa, prachtige dorpjes en indrukwekkende klifkusten met uitzicht over de blauwe zee. Verblijf in twee typische eilandhotelletjes. Verder eilandhoppen? Amorgos is te combineren met onze eilandreizen 'Naxos-Santorini' en 'Santorini'.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Karpathos / Wandelen

Griekenland / Karpathos / Diafani

Griekenland is dus echt niet alleen maar zon, zee en strand. Op de Griekse eilanden valt ook heerlijk te wandelen. Op het mediterrane Karpathos bijvoorbeeld - met zo'n zesduizend inwoners het kleine en door toerisme nog niet aangetaste broertje van Kreta. Oude tradities bestaan hier gewoon nog. Wandel langs ruige bergkammen over de traditionele ezelpaden, altijd met uitzicht op zee. Eet makarounes in het wonderbaarlijk gelegen dorp Olympos en bezoek een traditioneel huis. Ga met een bootje naar het onbewoonde eiland Saria. Geniet van het rustige leven in kleine bergdorpjes en rust uit aan heerlijke strandjes. Want natuurlijk doen we wel een beetje zon, zee en strand. We zijn immers in Griekenland.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Karpathos / Wandelen

Griekenland / Karpathos / Pigadia

Wandelen over ezelspaden, door bergdorpjes, over kliffen en langs stille baaien. Je verblijft steeds twee nachten op één plek, zodat je de trektochtdagen kunt afwisselen met rustige dagen. Want dit is actief genieten op zijn Grieks. Inclusief taxitransfers van en naar het vliegveld op Karpathos en bagagevervoer; dus helemaal verzorgd en heerlijk relaxed.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Kreta, Zuidkust / Wandelen

Griekenland / Kreta / Paleochora

Met de zee aan je voeten over prachtige paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Witte zandstranden, marmeren kliffen en zoet water bij de branding. Uitkijken naar blauwe zee en blauwe luchten. Via spectaculaire oleanderkloven een uitstapje naar het ruige binnenland. Via de Samariakloof en een kustpad volgt de fraaie finale door de Aradenakloof, authentiek Anopolis en het idyllisch gelegen Loutro. Genieten van Griekse hapjes op terrasjes aan zee.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Zuidkust van Kreta / Wandelen

Griekenland / Kreta / Sougia

Met de zee aan je voeten over prachtige paden langs één van de mooiste kusten van Europa. Witte zandstranden, marmeren kliffen en zoetwater bij de branding. We kijken tijdens deze pure wandeltrektocht uit naar blauwe zee en blauwe luchten. Via spectaculaire oleanderkloven maken we een uitstapje naar het ruige binnenland, waar we kennis maken met de oude herderscultuur en in een totaal ander landschap terecht komen met hoogvlaktes, schaapskuddes en olijfgaarden met uitzicht op ruige bergtoppen. We eindigen in Chora Sfakion in een uitstekend hotel direct aan zee. Onderweg genieten we van Griekse hapjes en bijzondere gastvrijheid op terrasjes aan het water.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Kreta, Sfakia / Wandelen

Griekenland / Kreta / Vamos

Van de groene Apokoronas, met tussen olijfbomen en cipressen indrukwekkend uitzicht op de Witte Bergen, dwars door het domein van schaapherders naar ruige kliffen en verborgen baaitjes van de zuidkust in Kreta's 'Wilde Westen': Sfakia. Picknick in bizarre kloven en ontdek in het voorjaar de enorme bloemenpracht. Wandel langs schilderachtige witte dorpjes en drink raki en koffie met de bewoners in het kafeneion. Je overnacht in comfortabele dorpshuizen, een prima berghotel en een fijn hotel direct aan zee. Een 2-weekse Kretareis maak je door aansluitend de reis Kreta Zuidkust te boeken.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Pilion / Wandelen

Griekenland / Noord-Griekenland / Koropi

Zeg Pilion en vrijwel elke Griek laat je weten dat dit een fantastische bestemming is. Wandelend over de goed bewaarde kalderimia (oude stenen ezelpaden) herleef je hier de mythe van de Kentauren in uitgestrekte groene bossen en fruitboomgaarden. Via enkele van de mooiste bergdorpen van Griekenland lopen we langs stille baaitjes met diepblauw water. We gaan terug in de tijd over het smalspoor van de kleine Piliontrein. Op idyllische dorpspleintjes drink je koffie onder enorme platanen. We besluiten de reis bij de opgravingen van Dion aan de voet van godenberg Olympos en met een stadswandeling door het interessante centrum van Thessaloníki.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Pilion / Wandelen

Griekenland / Noord-Griekenland / Portaria

Bijzondere trektocht over oude karavaanwegen, de kalderimia, op het groene en bergachtige schiereiland Pilion. De kalderimia leiden naar verborgen diepblauwe baaitjes en prachtige tuindorpen. De bijzondere architectuur, grote herenhuizen en dorpspleinen met enorme platanen laten de vroegere rijkdom van dit gebied zien. Herleef de mythe van de Centauren, half mens, half paard in de uitgestrekte groene bossen. Of ga terug in de tijd over het smalspoor van de kleine Pilion-stoomtrein. Bonte bloemenpracht in het voorjaar, genoeg schaduw in de zomer en overal fruit in de herfst maken dit een fijne wandelreis in alle seizoenen. Heerlijke lokale gerechten en kleine gastvrije familiehotels zorgen voor een heerlijk verblijf.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Peloponnesos / Wandelen

Griekenland / Peloponnesos / Nafplion

De Peloponnesos is een ideale bestemming voor een combinatie van natuur én cultuur. Hier beleefde het Klassieke Hellas haar culturele hoogtepunt en de schoonheid van het landschap is legendarisch. In dit klassieke land van melk en honing bezoeken we beroemde opgravingen als Olympia en Delphi en bewonderen we de archeologische hoogtepunten van Athene, maar we ontdekken ook minder bekende mythische en antieke plaatsen. Maak lichte wandelingen door het arcadische landschap met ruige bergkammen en vruchtbare landbouwgebieden met boomgaarden. We overnachten in kleinschalige en rustig gelegen hotels op de mooiste locaties en eindigen de reis tussen de oudheden van Athene. Onder begeleiding van een gespecialiseerde SNP wandelgids.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Peloponnesos - Menalon Trail / Wandelen

Griekenland / Peloponnesos / Stemnitsa

Het idyllische Arkadië in het bergachtige binnenland van de Peloponnesos is het decor van de prachtige Menalontrail. De met zorg onderhouden en perfect gemarkeerde oude voetpaden zijn gecertificeerd als Leading Quality Trail. Je trekt te voet door de imposante Lousioskloof, langs hangende kloosters, idyllische bergdorpen en ruisende beken. Dit is Griekenland zoals je het niet verwacht. Ouderwets gastvrije ontvangst in traditionele natuurstenen hotelletjes en guesthouses.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Rhodos * Embonas / Wandelen

Griekenland / Rhodos / Embonas

Kort verblijf in het landelijke Embonas met enkele prachtige wandelingen. In het kleine bergdorp Embonas, middenin de wijnstreek van Rhodos, verblijf je in een klein vriendelijk familiehotel met een heerlijk zwembad, ver weg van toeristische stranden .De druiven groeien er tegen de hellingen van de Attaviros, de hoogste berg van Rhodos. Fraaie rondwandelingen door de wijngaarden, over de berghellingen en naar een fraai gelegen fort. Ideale verlenging na afloop van een verblijf in Kalavarda.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Rhodos / Wandelen

Griekenland / Rhodos / Kalavarda

Rhodos, zonnig Grieks eiland voor de Turkse kust. Wandelen of fietsen vanuit een gastvrij dorpshotel in een groen plaatsje aan de rustige noordkust. Over oude voetpaden en landweggetjes naar de antieke stad Kamiros, de top van Profitis Ilias of fladderend door de vlindervallei. Spring op de fiets of e-bike en peddel over landerige landweggetjes in de agrarische kuststreek. Ontdek de rijke eilandgeschiedenis en mis de middeleeuwse oude stad niet! Verleng je verblijf in het landelijke Embonas met enkele prachtige wandelingen.

Klik hier voor meer informatie

Griekenland - Athene * Stap & Hap /

Griekenland / Athene / Athene

Verken de groene longen en de oudheden van Athene tijdens dit bijzondere SNP 'walking-dinner'. Verspreid je diner over 4 bijzondere tavernas en geniet van het moois dat de hoofdstad van Griekenland te bieden heeft. Na het dessert lekker slapen in een centraal gelegen hotel.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo