Sportieve Wandelvakanties In ItaliŽ


STARTPAGINA - italie
Wandelvakanties
 

Adige wandelreis 7-dagen / individuele reis wandelvakantie

ItaliŽ

Door de wijnvelden langs de Adige Deze wandelvakantie start iets ten zuiden van de Oostenrijkse grens in het stadje Merano in Alto Adige (in het Duits SŁd Tirol) in ItaliŽ. In het gebied wordt zowel Italiaans als Duits gesproken. De wandelreis volgt de SŁdtiroler Weinstrasse langs kastelen en burchten. Vanaf de start in Merano wandelt u steeds bergafwaarts. U wandelt door een afwisselend landschap van landerijen, bossen, boomgaarden en wijnvelden. Onderweg komt u door prachtige plaatsen zoals het schilderachtige plaatsje Nalles, de hoofdstad van Alto Adige Bolzano en het door bergkammen omgeven Meltino. De reis eindigt weer in Merano, een prima plek om de reis te verlengen.

Klik hier voor meer informatie

Adige wandelreis 7-dagen per trein / individuele reis wandelvakantie

ItaliŽ

Door de wijnvelden langs de Adige Deze wandelreis start iets ten zuiden van de Oostenrijkse grens in het stadje Merano in Alto Adige (in het Duits SŁd Tirol) in ItaliŽ. In het gebied wordt zowel Italiaans als Duits gesproken. De wandelreis volgt de SŁdtiroler Weinstrasse langs kastelen en burchten. Vanaf de start van de wandelvakantie in Merano wandelt u steeds bergafwaarts. U wandelt door een afwisselend landschap van landerijen, bossen, boomgaarden en wijnvelden. Onderweg komt u door prachtige plaatsen zoals het schilderachtige plaatsje Nalles, de hoofdstad van Alto Adige Bolzano en het door bergkammen omgeven Meltino. De reis eindigt weer in Merano, een prima plek om de reis te verlengen. U reis snel en comfortabel per ICE trein van elk NS of BE station naar Merano en terug.

Klik hier voor meer informatie

Comomeer 8 dagen / individuele reis wandelvakantie

ItaliŽ

Over de toppen van de Triangolo Lariano Het Comomeer in ItaliŽ is een van de grootste Alpenmeren en het diepste meer van Europa. Het Comomeer, of il Lario zoals het meer sinds de Romeinse tijd wordt genoemd, is een wereld van contrast: van de oevers op 200 meter boven zeeniveau rijzen de bergwanden steil omhoog tot meer dan 2600 meter hoogte. Aan de oevers van het meer heerst een aangenaam klimaat, beschut door de hoge bergen, waar het s winters zelden vriest en olijven, palmen en subtropische planten groeien. De route voert u over de toppen van de Triangolo Lariano die u een prachtig panorama bieden over de Po-vlakte, de Alpen en het meer onder u. Vanuit Brunate loopt u naar het prachtige Bellagio, de parel van het meer. Zo krijgt u een compleet beeld van dit veelzijdige en prachtige gebied dat bijna uitsluitend bezocht wordt door wandelaars uit de streek. U begint de wandelroute in Brunate, een leuk plaatsje boven de stad Como. De tocht begint op hoogte waardoor er weinig geklommen hoeft te worden maar u toch meteen een prachtig uitzicht heeft: op de wit besneeuwde Alpen, tegen de avond op de contouren van de Matterhorn en op heldere dagen zelfs op de Apennijnen! Vanaf de hoogste berg van het gebied, de San Primo is vrijwel het hele Comomeer te overzien en ook Bellagio. Halverwege de reis is hier een rustdag met een optionele wandeling naar het meer gepland. Tijdens de wandelingen heeft u vooral een schitterend beeld van de omgeving met oude kastanjeboomgaarden en over bergweiden. U verblijft in overnachtingsplaatsen van verschillende aard: in gezellige B&Bs in Brunate en Bellagio, in een door een boerenfamilie gerunde agriturismo in de bergen en in een klein hotel. Dagelijks ontbijt, 4 x lunchpakket op de wandeldagen en 4 x diner zijn inbegrepen in de reissom. Een prachtige, goed verzorgde wandeltocht voor iedere wandelaar.

Klik hier voor meer informatie

SardiniŽ singlereis 8 dagen / singlereis wandelvakantie

ItaliŽ

Wandeleiland SardiniŽ Onze wandelvakanties zijn al jaren een groot succes. Nieuw in het programma: SardiniŽ! Dit schitterende Italiaanse eiland wordt nog niet overspoeld door massas toeristen en leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. We maken deze week zeer diverse tochten onder leiding van een lokale gids. We wandelen onder andere door het binnenland van de Gallura, op het eiland Maddalena en door pijnbomen en jeneverbesstruiken met een fantastisch uitzicht op de Golf van Asinara. Na de wandelingen komen we heerlijk bij in ons sfeervolle hotel Abbaidda.

Klik hier voor meer informatie

Toscane & UmbriŽ 8 dagen / singlereis wandelvakantie

ItaliŽ

Single wandelreis UmbriŽ & Lago Trasimeno Een vakantie in UmbriŽ betekent een vakantie in het Groene Hart van ItaliŽ. Hier een wandelvakantie vol natuurschoon uitstippelen was geen enkel probleem. Het Trasimeense Meer (Lago Trasimeno), heuvels in alle kleuren groen, ontelbare wijngaarden en olijfboomgaarden het komt allemaal op ons pad. Verstrooid over de heuveltoppen liggen oude stadjes als Gubbio, Montefalco en Assisi. Hier duiken we niet alleen de rijke geschiedenis in, maar ook gezellige trattoria en wijnbars. Volgens de Italianen is de Umbrische keuken namelijk de meest gezegende van het land.

Klik hier voor meer informatie

Toscane 8 dagen / singlereis wandelvakantie

ItaliŽ

Natuur en cultuur in het zuiden van Toscane Het Toscaanse landschap is van een uitgesproken schoonheid en de stadjes en dorpen zijn soms ware openluchtmuseumpjes. Geen wonder dat deze streek in ItaliŽ eeuwenlang zo inspirerend was voor schilders en dichters. Glooiende heuvels gaan harmonieus over in soms bosrijke bergen. Door de Anti- Appennini slingeren zich prachtige wandelpaden, langs golvende akkers met druivenranken die tot aan de horizon reiken. En velden met wuivende zonnebloemen, uitgestrekte olijfboomgaarden en statige cipressen. Wat ItaliŽ en vooral Toscane zo uniek maakt, is de perfecte combinatie van natuur en cultuur. Stelt u zich eens voor: na een stille wandeling van een paar uur loopt u ineens een prachtig middeleeuws dorpje binnen. Plotseling is daar dan een pleintje met een kerk, een kapel en een kleine palazzio. Heel veel toeristen zult u zo ver van de doorgaande wegen en bekende plaatsen niet tegenkomen, zeker niet buiten hoogzomer. Dat wordt een week lang leven in midden in ItaliŽ! De uitvalsbasis is het karakteristieke en kleinschalige familiehotel, dat in het middeleeuwse plaatsje Abbadia San Salvatore ligt. De plaatsnaam is ontleend aan de Benedictijnse abdij die er al in de 8e eeuw is gesticht. Abbadia San Salvatore is gelegen aan de voet van de berg Monte Amiata, feitelijk een gedoofde vulkaan, die als een 600 meter hoge kegel oprijst van de omliggende hoogvlakte, een spectaculair gezicht! Tijdens deze wandelvakantie worden wandelingen gecombineerd met cultuur. met culturele uitstapjes. De wandelingen gaan met een lokale wandelgids, naast de eigen reisleider. Het landschap is gevarieerd: open en met bos, met wandelroutes over plateaus die afwisselen met stijgingen en dalingen door heuvels met cipressen en olijfbomen. Op de vrije dag kunt u zelf een bezoek brengen aan de adembenemend mooie stad Siena, omgeven door een karakteristiek heuvellandschap. Deze parel van Toscane heeft onbetwist het mooiste plein van Europa: het schelpvormige en langzaam oplopende Piazza del Campo. Een andere trots van Siena is de Dom. En dwalend door de nauwe straatjes van deze zo intakte middeleeuwse stad komt u nog veel meer fraais tegen. Arrivederci in Italia, salute!

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie ItaliŽ - Het prachtige zuiden van Puglia

ItaliŽ / Puglia / Lecce

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie ItaliŽ - Langs de kust van Puglia

ItaliŽ / Puglia / Lecce

8-daagse wandelreis door Puglia, de hak van de Italiaanse laars

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelen & Cultuur Toscane

ItaliŽ / Toscane / Siena

Vliegreis ItaliŽ speciaal voor singles incl. 1-pers.kamer, ontbijt en diner en met o.a. de Kastanjeroute, Siena, Pienza en natuurpark Il Pigelle

Klik hier voor meer informatie

Passeiertal, Wandelen vanuit comfortabel hotel - Individuele reis / Wandelreizen

ItaliŽ

Individuele reis Wandelen in het Passeiertal. Het Passeiertal is een van de parels van het natuurpark Texelgruppe in ItaliŽ. Je kunt hier elk seizoen genieten van wandelen in de bergen. In de periode mei-september start wekelijks een wandelprogramma vanuit wandelhotel Jšgerhof. Je kan deelnemen aan twee begeleide tochten en je onderneemt zelf een 3-daagse huttentocht. In het hotel staan de sauna's en whirlpool je gratis ter beschikking. 's Avonds geniet je van een vijfgangendiner met lokale ingrediŽnten.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Abruzzen / Wandelen

ItaliŽ / Abruzzen / Pretoro

Pittig bergwandelen door het fraaie Parco Nazionale della Majella, het laatste stukje echte wildernis van ItaliŽ. Over de majestueuze, lichtgrijze bergmassieven van de Abruzzen, met kale toppen en bloemenweiden en oude beukenbossen op de flanken. Dwaal door het leefgebied van otters, wolven, edelherten, wilde zwijnen en gemzen. Overnacht in fraaie, middeleeuwse borghi als Pretoro en Pacentro en in een authentieke agriturismo.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Valle d'Aosta / Wandelen

ItaliŽ / Aosta-dal / Aosta

In de schaduw van beroemde vierduizenders als de Gran Combin, Matterhorn, Gran Paradiso en natuurlijk de Mont Blanc, ligt het Valle dAosta. Hier maak je een voettocht, hoog over de flanken van het drukke dal, ver onder je. De laatste dagen wandel je in de bergen van Gran Paradiso, met altijd prachtig uitzicht op de besneeuwde vierduizenders. Je overnacht in schitterend gelegen agriturismi en hotels.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Puglia / Wandelen

ItaliŽ / ApuliŽ / Altamura

Lichte wandelreis in het diepe zuiden van ItaliŽ. ApuliŽ is een land voor fijnproevers in de 'hak' van de Italiaanse laars. Wandel langs een diepe sinkhole nabij Altamura, overdag slaperig maar 's avonds bijzonder levendig. Verken de mooiste stranden en kliffen, barokke steden, en mysterieuze 'trulli'. Vanuit de uit de rotsen gehouwen Sassi verken je de verbijsterend mooie, oude stad Matera. Ontdek de rijke cultuur en de eerlijke keuken; koks uit ApuliŽ zijn zelfs in ItaliŽ wereldberoemd.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Amalfi / Wandelen

ItaliŽ / Campania / Agerola

Unieke voettocht door Campania, langs misschien wel de beroemdste en mooiste kust van Europa. Korte, maar pittige wandelingen over eeuwenoude trappenpaden, sommige haast verdwenen, andere fraai gerestaureerd. Wandelvakantie langs prachtige stadjes en dorpjes als Amalfi, Praiano, Positano, en Ravello. Dichters en filosofen noemden haar La Costa Divina, de Goddelijke Kust.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Amalfi / Wandelen

ItaliŽ / Campania / Amalfi

De stille kliffenkust van de Costa Amalfitana: de verticale kust. Wandelend over spectaculaire bergpaden en trappensteegjes; langs historische dorpen en stadjes, hoog boven de azuurblauwe zee. Bezoek het fotogenieke Atrani en geniet van het beroemde uitzicht vanuit Ravello. Bewandel het 'pad van de goden' en strijk neer op het terras in Amalfi en Positano. Met een bootje brengen we een bezoek aan Capri voor een dagwandeling langs de fraaie villa's op het eiland. Verblijf in fijne hotels aan de prachtige kust en op het plateau van Bomerano.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Puglia, Basilicata & Campania / Wandelen

ItaliŽ / Campania / Bari

Trek 2 weken lang dwars door het onbekende zuiden van ItaliŽ. Als er al een pad is, is het in ieder geval niet platgetreden door andere toeristen. We wandelen in vergeten regio Basilicata door de wilde schoonheid van Nationale Park Pollino en de weergaloze Piccole Dolomiti Luccane. De planten- en dierenwereld heeft hier nog vrij spel. In de naastgelegen regio Puglia komen cultuurliefhebbers volop aan hun trekken met het stoere Castel del Monte en de verbijsterend mooie, oude stad Matera. We bezoeken Bari, waar reizigers vroeger met een grote boog omheen trokken, maar tegenwoordig heerlijk ronddwalen in de nauwe straatjes. Aan de andere kant van de Italiaanse laars wachten de Griekse tempels van Paestum. We wandelen in de Cilento, ťťn van de grootste Nationale Parken van Europa. Ook op culinair gebied komen we niets te kort: de zuidelijke keuken biedt heerlijke kazen, gegrilde groenten en gloedvolle wijnen. Twee weken na onze start aan de Adriatische kust strijken we neer aan de Tyrreense Zee in Campania, het gelukkige land.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Campania / Wandelen

ItaliŽ / Campania / Ischia

De bloemeneilanden in de Golf van Napels lenen zich uitstekend voor een kort verblijf. Zon, zee, cultuur, een mooie wandeling en lekker Italiaans eten vormen een perfecte combinatie. Start op vulkanisch Ischia en wandel langs de lavavelden en de wijngaarden van de groene zuidkust. Hop met de boot naar authentiek Procida en drink een aperitivo in de kleurrijke vissershaven. Aan de horizon de machtige krater van de Vesuvius.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Cilento / Wandelen

ItaliŽ / Campania / Monteforte Cilento

In deze stille en onbekende uithoek van Campania, ten zuiden van Napels, maak je rustige wandelingen door het groene landschap. Over stenen trappen en oude muilezelpaden trek je door het beboste Valle dellAngelo, langs de grotten van San Michele, het middeleeuwse Laurino, kastanjebossen en olijfgaarden. Je overnacht in Campania Felix, het gelukkige land, in uiteenlopende, maar altijd sfeervolle en kleinschalige accommodaties.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Golf van Napels / Wandelen

ItaliŽ / Campania / Procida

De veel bezongen Golf van Napels met de bloemeneilanden Ischia, Procida en Capri en natuurlijk de machtige Vesuvius aan de horizon, zijn het doel van deze reis. Per boot hop je van eiland naar eiland en geniet daar van het Italiaanse leven, de zon en de zee. De wandelingen zijn niet zwaar en leiden je langs mooie kusten en bedrijvige vissersplaatsjes.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Amalfi / Wandelen

ItaliŽ / Campania / San Lazzaro - Agerola

De Amalfikust is zonder twijfel de beroemdste kust van ItaliŽ. Tijdens dit korte wandelarrangement zul je ontdekken waarom, maar kom je ook op plekken waar je alleen bent met de natuur. Wandel door de bergen en over eeuwenoude trappenpaden hoog boven de goddelijke kust. Geniet van authentieke maaltijden in kleinschalige accommodaties in het achterland. Beklim de hoogste top en kijk uit over pittoreske kustplaatsjes, de Vesuvius en Baai van Napels.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Dolomieten / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Brixen

Een huttentocht in de Dolomieten, misschien wel het mooiste bergmassief van Europa. In het hart van dit complexe kalksteenmassief ligt een ideaal bergwandelgebied: het schitterende Parco Naturale Fanes-Sennes. Groene grasplateaus contrasteren met imposante, steile wanden van harde, witte dolomiet. In het natuurpark leven vele bijzondere planten en dieren. We wandelen door bloemrijke graslanden en bossen, over bergpassen en bergkammen, langs beekjes en bergmeren, naar toppen boven 2000 meter. Tijdens deze wandelvakantie in de Dolomieten met bagagevervoer overnachten we in comfortabele en prachtig gelegen berghutten. s Avonds genieten we in onze sfeervolle hut van een smakelijke maaltijd, een koud glas bier en een welverdiende nachtrust.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Te voet over de Alpen, etappe 3 / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Brixen

Zu Fuss Łber die Alpen. Der Traumpfad von MŁnchen nach Venedig. Ludwig Grasslers klassieker beschrijft een aaneengesloten wandelroute dwars over de Alpen. SNP zet het transalpiene kroonjuweel in de etalage. In vier etappes van MŁnchen naar VenetiŽ. Een adembenemende oversteek. En meer dan dat. Das ist Ausdruck eines LebensgefŁhls. Ruim vierhonderd kilometer bergpad met in totaal ruim achttien kilometer stijging en daling in vier weken tijd, met uitschieters tot drieduizend meter hoogte.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Alta Via Numero Uno / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Dobbiaco

Schitterende huttentocht langs de legendarische Alta Via delle Dolomiti Numero Uno: de bergwandelklassieker onder de wandelklassiekers. De Dolomiten-HŲhenweg 1 voert je in ruim een week door de ruige, spectaculaire bergwereld van de Dolomieten. Start aan het ansichtkaartblauwe Lago di Braies aan de rand van Parco Naturale Fanes-Sennes. Dit ongerepte park is een spectaculaire opening van een bergwandelweek langs enorme, lichtgrijze rotswanden. Befaamde pieken als de Seekofel en de Civetta houden de wacht langs het goed gemarkeerde wandelpad. Voor een groot deel van de tocht kunnen we - als je wilt - bagagevervoer voor je regelen. Voor 2 nachten neem je hoe dan ook bagage mee in je dagrugzak. Je overnacht in berghutten en berghotels: soms eenvoudig, meestal comfortabel, alle spectaculair gelegen en sfeervol.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Dolomieten / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / een berghut op het Sennes Plateau

Korte trektocht over het Sennes- en Fanesmassief, centraal gelegen in de Dolomieten. Geniet tijdens het wandelen van de overweldigende natuur in het Parco Naturale en overnacht in schitterend gelegen, sfeervolle berghutten op een eigen of een meerpersoonskamer. Je hebt elke dag de keuze tussen een korte en lange wandeling en daarmee is deze reis prima geschikt voor volwassen en jeugdige bergwandelaars. De wandelingen gaan over goede paden en zijn niet bijzonder lang of zwaar. Bovendien wordt je bagage tijdens de trektocht vervoerd. En elke dag kun je genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd!

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Meraner HŲhenweg / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Katharinaberg

Hoog boven het sfeervolle stadje Merano in SŁdtirol loopt een schitterende wandelroute rond het ruige Texel bergmassief. Onderweg passeer je kleine bergdorpjes, woeste watervallen, hooiende bergboeren, stille bossen, steile kloven en uitnodigende terrasjes. Al wandelend kijk je van grote hoogte neer op het cultuurlandschap in het Vinschgau, de dorpen en burchten, maar vooral het bijzondere mozaiek van wijn- en appelboomgaarden. De overnachtingen zijn op bijzondere plekken, zoals recht boven Merano, waar parapenters zich in de diepte storten. In de verte besneeuwde bergtoppen van de Ortler en de Rosengarten....hoeveel uitzicht wil je hebben?

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Trentino - Dolomiti di Brenta Trek / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Lago Tovel

Van een afstandje bekeken is het zuidelijke deel van de Dolomiti di Brenta het meest spectaculair. Tussen de enorme rotstorens is het een drukte van belang op de Via Ferrata's en in de grote berghutten. Veel rustiger, weidser en authentieker is het noordelijke deel van deze berggroep in de Dolomieten. Hier hebben we een pittige trektocht door de ruige natuur uitgezet met grandioze uitzichten en overnachtingen op bijzondere en kleinschalige plekken.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Trentino - Dolomiti di Brenta & Adamello / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Madonna di Campiglio

Op 1500m meter hoogte, midden in het Parco Naturale Adamello Brenta, ligt het mondaine Madonna di Campiglio. Blikvangers zijn de imposante, lichtgrijze kalkkliffen van het Brenta Massief, zoals de meer dan 3000m hoge Cima Tosa. Het donkere, kristallijne gesteente aan de westkant van Madonna, oogt minder spectaculair, maar de vele verscholen bergmeertjes zijn een lust voor het oog. Met behulp van een goed netwerk van bussen en gondelbanen, maak je mooie, afwisselende bergwandelingen door de Dolomieten. Na gedane zaken keer je, net als vele andere wandelaars, terug naar een terrasje op het centrale plein, in afwachting van een heerlijke Italiaanse avondmaaltijd.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Trentino - Dolomiti di Brenta & Adamello / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Madonna di Campiglio

Op 1500m meter hoogte, midden in het Parco Naturale Adamello Brenta, ligt het mondaine Madonna di Campiglio. Blikvangers zijn de imposante, lichtgrijze kalkkliffen van het Brenta Massief, zoals de meer dan 3000m hoge Cima Tosa. Het donkere, kristallijne gesteente aan de westkant van Madonna, oogt minder spectaculair, maar de vele verscholen bergmeertjes zijn een lust voor het oog. Met behulp van een goed netwerk van bussen en gondelbanen, maak je mooie, afwisselende bergwandelingen door de Dolomieten. Na gedane zaken keer je, net als vele andere wandelaars, terug naar een terrasje op het centrale plein, in afwachting van een heerlijke Italiaanse avondmaaltijd.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Ortler / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Martell

Ruig berggebied, gletsjers en puinhellingen: kriebelt het al als je die woorden hoort? Dan is deze bergwandelweek door het meest vergletsjerde berggebied van de Italiaanse Alpen echt iets voor jou. Maar we moeten ook eerlijk zijn: dit is een tocht voor de geharde wandelaar. In deze reis ga je in ťťn week rondom de Koning van Zuid-Tirol. Je wandelt onder de twee kilometer hoge noordwand van de Ortler langs, komt dichtbij gletsjertongen, struint over puinhellingen en vriendelijke bergweiden. Je overnacht in berghutten hoog in het Stelvio Nationaal Park. Het bagagevervoer kan niet overal bij de hut komen, dus je draagt meestal extra spullen mee in je rugzak.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Te voet over de Alpen, etappe 4 / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / nachttrein

Zu Fuss Łber die Alpen. Der Traumpfad von MŁnchen nach Venedig. Ludwig Grasslers klassieker beschrijft een aaneengesloten wandelroute dwars over de Alpen. SNP zet het transalpiene kroonjuweel in de etalage. In vier etappes van MŁnchen naar VenetiŽ. Een adembenemende oversteek. En meer dan dat. Das ist Ausdruck eines LebensgefŁhls. Ruim vierhonderd kilometer bergpad met in totaal ruim achttien kilometer stijging en daling in vier weken tijd, met uitschieters tot drieduizend meter hoogte.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Meraner Waalrunde / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Partschins / Parcines

Het stadje Merano combineert het beste van 2 werelden. Er heerst een aangenaam klimaat waarin palmbomen gedijen maar ligt tegelijkertijd in het hart van bergachtig SŁdtirol. Tijdens deze wandelvakantie maak je op een subtiele manier kennis met de prachtige omgeving. Rond Merano ligt een netwerk van irrigatiekanalen en langs die kanalen is een wandelroute uitgezet die voor iedereen prima te doen is. Dagafstanden zijn te overzien, het hoogteverschil blijft beperkt, maar je geniet wel volop van het berglandschap om je heen. Je wandelt langs fruitboomgaarden en wijnvelden op de zonnige hellingen. Ontdek prachtig bewaarde typische bergdorpjes. We hebben zeer smaakvolle hotels voor je uitgezocht, veelal met zwembad, spa of wellness. Omdat de wandelingen kort zijn kun je er volop van genieten. En de paar steile stukken die je tijdens het wandelen moet overwinnen, ben je snel vergeten als je 's middags met een goed glas wijn op het terras zit.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Alta Via Dolomiti / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Plštzwiese/Prato Piazza

Wandelvakantie vanaf de Plštzwiese dwars door het Dolomieten-massief naar St. Vigilio. Geniet tijdens het wandelen van de overweldigende natuur in het Parco Naturale Fanes-Sennes. Overnacht in schitterend gelegen, sfeervolle berghutten op naar keuze meerpersoonskamer of privťkamer. Draag zelf je bagage tijdens de trektocht of kies voor het comfort van bagagevervoer. Pittige wandelingen, maar over goede paden en niet bijzonder lang of zwaar. En elke dag een heerlijke Italiaanse maaltijd!

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Trentino - Dolomieten / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Rifugio Rosetta

Korte trektocht door de Pale di San Martino, in de nog onbekende zuidelijke Dolomieten. De ruige pieken kleuren er van ochtendroze tot oranje-rood bij zonsondergang. Overnacht in schitterend gelegen, sfeervolle berghutten op meerpersoonskamers. Je wandelt met bagage voor enkele nachten in je rugzak. De wandelingen zijn pittig maar niet al te technisch en daarmee is deze reis prima geschikt voor volwassen en jeugdige wandelaars met enige bergwandelervaring.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Rosengarten / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Tiers am Rosengarten

Vanuit een gastvrij en comfortabel Wanderhotel, dat aan de voet van de indrukwekkende kalkgraat van de Rosengarten ligt, maak je ontspannende wandelingen in een van de mooiste delen van de Dolomieten. Dagelijks heb je keuze uit een lichte en een iets inspannendere wandeling, door de bloemenweiden, almen en bossen van het Tierser Tal, langs de zomerboerderijen van het Tschamintal en naar het hooggelegen kasteel Prosels. Ook de uitgestrekte Seiseralm en het spectaculaire pad onderlangs de Rosengarten staan op het programma, evenals een bezoek aan de boeiende stad Bolzano. Na het wandelen kun je heerlijk ontspannen in het zwembad en het wellnesscentrum van het hotel. s Avonds, als de ondergaande zon de wand van de Rosengarten in een roze gloed zet, wacht een heerlijk diner.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Rosengarten / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Tiers am Rosengarten

Vanuit een comfortabel Wanderhotel, dat aan de voet van de indrukwekkende kalkgraat van de Rosengarten ligt, maak je ontspannende wandelingen in een van de mooiste delen van de Dolomieten. De reis wordt begeleid door twee SNP-reisleiders. Dagelijks heb je keuze uit een lichte en een inspannendere wandeling, door de bloemenweiden, almen en bossen van het Tierser Tal, langs de zomerboerderijen van het Tschamintal en naar het hooggelegen kasteel PrŲsels. Ook de uitgestrekte Seiseralm en het spectaculaire pad onderlangs de Rosengarten staan op het programma, evenals een bezoek aan de boeiende stad Bolzano. Na het wandelen kun je heerlijk ontspannen in het zwembad en het wellnesscentrum van het hotel. s Avonds, als de ondergaande zon de wand van de Rosengarten in een roze gloed zet, wacht een heerlijk diner.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SŁdtirol - Dolomieten / Wandelen

ItaliŽ / Dolomieten / Wengen/La Valle

Het schitterende Parco Naturale Fanes-Sennes is ťťn van de grootste natuurreservaten van Europa. Je kunt er diersoorten als bergmarmotten, gemzen en de in Europa zeldzaam geworden steenbok tegenkomen. Aan de rand van dit park verblijf je in een comfortabel hotel in het bergdorp Wengen/La Val in de Dolomieten. Je maakt fraaie dagwandelingen met spectaculaire kalkwanden op de achtergrond.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Rome / Wandelen

ItaliŽ / Lazio / Rome

Vanuit een bijzonder hotel verken je de monumentale resten van het oude Romeinse Rijk. Ontspannen cultuur en geschiedenis snuiven in een vaak verrassend groene omgeving. Maak een inleidende Nederlandstalige fietsexcursie door de Eeuwige Stad. Wandel over de Via Appia Antica, bezoek het Forum Romanum, de Palatijn en het Colosseum en geniet van de rust en ruimte bij Ostia Antica. Je speciale informatiepakket bevat een aantal prachtige stadswandelingen en veel tips en wetenswaardigheden over Rome: eigenlijk teveel voor een stedentrip van drie dagen.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Toscane & Lazio / Wandelen

ItaliŽ / Lazio / Tuscania

Lichte wandelreis door het lieflijke landschap op de grens van Toscane en Lazio. Het gebied is bezaaid met cultureel erfgoed van de mysterieuze Etrusken. We verkennen het sfeervolle Tarquinia, de oude hoofdstad van het Etruskische Rijk. We wandelen langs de necropoli van Sovana en San Giuliano, door de Vie Cave en over het opgravingsterrein van Vulci. Bezoek prachtige stadjes die balanceren op tufsteenkliffen, zoals Pitigliano en Sorano. Verblijf in sfeervol kasteel en een goed stadshotel.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - LiguriŽ / Wandelen

ItaliŽ / LiguriŽ / Camogli

Volg de wereldberoemde Ligurische kust en ontdek al wandelend Cinque Terre: de vijf mooiste dorpjes van de BloemenriviŤra. Wandel elke dag met uitzicht op zee, voorbij de steile landbouwterrassen, door kleurrijke steegjes, langs levendige haventjes en een stil klooster in het binnenland. Geniet van de uitbundige bloemenpracht tijdens deze wandelvakantie en besluit de dag in een gezellig familiehotelletje.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Lago di Como, Lugano & Maggiore / Wandelen

ItaliŽ / Lombardije / Cannero Riviera

Wandelvakantie met (huur)auto in het noorden van ItaliŽ, langs het Lago Maggiore, Lago di Lugano en Lago di Como. Maak stevige wandelingen met schitterend uitzicht op deze beroemde meren. Geniet van het landschappelijk schoon, de subtropische vegetatie en het aangename klimaat. Overnacht in mooi gelegen hotels.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Piemonte & Langhe / Wandelen

ItaliŽ / Piemonte / Alba

Ten zuiden van Turijn maak je rustige wandelingen langs vriendelijke dorpjes verspreid over de vruchtbare, met wijngaarden, hazelnootplantages en eikenbossen bedekte heuvels. De wereldberoemde wijnen, zoals de Barolo, en de Tuber magnatum, de koning onder de truffels, hebben de Piemonte op de gastronomische wereldkaart gezet. Na de wandeling kun je elke dag zelf een restaurant uitkiezen om van al dit lekkers te genieten.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Piemonte / Wandelen

ItaliŽ / Piemonte / Barbaresco

Een echt gastronomische wijnwandelreis door het prachtige gebied van barolo's, barbaresco's, barbera's, dolcetto's en asti spumantes. Vele wijnproeverijen, gastronomische lunches en diners op exclusieve locaties. Exclusief verblijf op o.a. een wijnlandgoed en agriturismo. Een perfect gebied voor wijn, wandelen en lekker eten!

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Piemonte - Val Maira / Wandelen

ItaliŽ / Piemonte / San Michele

Verstopt in de zuidelijke Italiaanse Alpen, tegen de Franse grens, ligt het Valle Maira. Vanwege de geÔsoleerde ligging ontwikkelde zich hier een eigen dialect en architectuur, maar enige economische ontwikkeling bleef achterwege. Daarom vertrokken in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw veel inwoners naar de Po-vlakte om werk te zoeken. Verstilde dorpjes, kapelletjes en kerken met schitterende schilderingen bleven achter. Inmiddels wordt Valle Maira langzaam ontdekt als wandelparadijs. Je vindt er geen drukke wegen, skipistes en massatoerisme, wel een ongerept berglandschap, veel zon, bijzonder gastvrije onderkomens en vooral heerlijk Italiaans eten.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Piemonte - Val Maira / Wandelen

ItaliŽ / Piemonte / San Michele

Voor gezinnen met jeugdige bergwandelaars ontdekten we, verstopt in de zuidelijke Italiaanse Alpen, de ideale vallei voor een mooie wandelvakantie; de Valle Maira. Hier vind je geen drukke wegen, skipistes en massatoerisme, wel een ongerept berglandschap, veel zon, bijzonder gastvrije onderkomens en heerlijk Italiaans eten. De Val Maira heeft vanwege de geÔsoleerde ligging haar eigen identiteit goed weten te behouden. De bewoners spreken een apart dialect en de huizen zijn gebouwd in een unieke stijl. Je maakt avontuurlijke wandelingen over prima gemarkeerde routes. Tijdens je wandelingen kan je zwemmen in een idyllisch bergmeer. Je eigen koffie en thee zetten in een bivak hut. Of de Colletto dei Saracine beklimmen met een magnifiek uitzicht over de Maira. Eťn dag verken je de omgeving met gids en ezel en een goed gevulde picknickmand. Even klaar met wandelen? Ga dan klimmen en klauteren in het Adventure Park of afkoelen in het mooi gelegen bergmeertje Resile. Nieuw in 2018

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SardiniŽ / Wandelen

ItaliŽ / SardiniŽ / Monte Maccione, Oliena

De voettocht door de ruige kalkbergen van de Supramonte, het mooiste en meest desolate deel van dit bijzondere eiland, eindigt aan de spectaculaire rotstkust met de zeegrotten en de parelwitte strandjes van de Golf van Orosei. Kleine wandelpaden leiden je naar de karstbron Su Gologone, de grot bovenin de top van de Monte Tiscali die een Nuraghenederzetting verbergt en de fameuze, zeer nauwe kloof Gola di Gorrupu. Overnachting in hotels en sfeervolle agriturismo.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SiciliŽ & Eolische Eilanden / Wandelen

ItaliŽ / SiciliŽ / Catania

Proef tijdens deze wandelvakantie de unieke sfeer van een weerbarstig eiland: SiciliŽ. Geniet van de unieke sfeer en de vulkanen op de Eolische eilanden. Bewonder de reusachtige Etnavulkaan. Cultuur van het barokstadje Ragusa, wandelen langs Griekse tempels van Agrigento en het Romeinse Theater van Taormina. En in het voorjaar een zee van bloemen!

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SiciliŽ / Wandelen

ItaliŽ / SiciliŽ / Lipari

Eilandhoppen over de Eolische eilanden, de groep bloemrijke vulkaantoppen die ten noorden van SiciliŽ uit het azuurblauwe water van de Tyrreense zee oprijzen. Dit arrangement is een korte kennismaking met drie van de zes eilanden waarbij je de actieve Strombolž beklimt, de randen van de zwaveldampende krater Vulcano bewandeld en heerlijk uitrust en geniet op het levendige Liparž. Dompel je onder in de mediterrane bloemenpracht van deze prachtige eilanden en vergeet niet de culinaire hoogstandjes mee te pikken in de lokale restaurants. Kortom: vakantie zoals vakantie hoort te zijn.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - SiciliŽ, Monte Madonie / Wandelen

ItaliŽ / SiciliŽ / Petralia Sottana

Te voet door de ruige kalkbergen van de Monte Madonie, een onbekend wandelgebied. Kleine, verstilde bergdorpjes liggen als adelaarsnesten verspreid tegen de berghellingen. Hier proef je nog de echte Siciliaanse agrarische cultuur. Door deze tijdloze omgeving maak je een trektocht langs de hoogste toppen en eindig je in het mondaine kuststadje Cefalý. Onderweg overnacht je in fraai gelegen agriturismo en hotels.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Toscane, Charming Chianti / Wandelen

ItaliŽ / Toscane / Florence

Te voet van Florence naar Siena. Van de hoofdstad van de kunst naar de stad met het mooiste plein van ItaliŽ, door het arcadische heuvelland van de Chianti. Wijngaarden, bossen en olijfboomgaarden waaruit kostelijke producten gewonnen worden: dť trots van Toscane. Tijdens deze trektocht overnacht je in met zorg uitgekozen, comfortabele en sfeervolle hotels en agriturismo's, zodat je optimaal kunt genieten van de bijzondere sfeer van de streek. Je hebt meer dan dan genoeg tijd om stadjes te verkennen of neer te strijken op het terras.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Toscane / Wandelen

ItaliŽ / Toscane / Florence

Bijzondere stadswandelingen door Florence, de bakermat van de Renaissance, vanuit een uitstekend viersterrenhotel gelegen in het groen. Breng tijdens deze stedentrip een bezoek aan het wereldberoemde Uffizi paleis, waar de kaartjes voor je klaarliggen. En strek eventueel de benen op het platteland van Toscane, rond het Chianti-wijndorp Greve, torenstad San Gimignano of het Etruskische Fiesole met zijn fraaie villa's.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Toscane-Via Francigena / Wandelen

ItaliŽ / Toscane / Lucca

De etappe Lucca-Siena van de Via Francigena is er een waarin natuur, cultuur, geschiedenis en spiritualiteit op een unieke manier samenkomen. De reis begint bij de prachtige tuinen, villas en honderden kerken in het met Romeinse muren beschermde Lucca. Over veelal verlaten strade bianche - de witte Toscaanse wegen - wandel je vervolgens verder door het vlakke land van de Val d'Elsa. Verderop proef je middeleeuwse sferen dwalend door de smalle straatjes langs uit lokaal zandsteen opgetrokken huizen in de hooggelegen fortstad Monteriggioni. Vlak voor het charmante eindpunt Siena wandel je door de Crete Senesi, het typisch Toscaanse landschap van glooiende bleke kleiheuvels en boomloze ravijnen, met hier en daar een prachtig landhuis omgeven door cipressen. Grote kans dat je in Siena verder wilt. Zon week ontspannend wandelen in Toscane smaakt naar meer.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Elba / Wandelen

ItaliŽ / Toscane / Marciana Marina

Korte wandelreis op Elba, het kleine broertje van Corsica. Loop over eeuwenoude muilezelpaden langs verwilderde akkertjes, door mediterrane bossen en over ruige bergkammen. Ruik de maquis, kijk uit over de strakblauwe zee en geniet van de ontelbare baaitjes en strandjes. Neem aan het eind van de dag nog een duik in zee aan de noordkust of het zwembad bij je heerlijke viersterrenhotel aan de zuidkust! Prima te combineren met andere arrangementen, zoals Cinque Terre.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Toscane-Val d Orcia / Wandelen

ItaliŽ / Toscane / Montepulciano

Iedereen kent de foto's van het klassieke Toscaanse landschap van steile heuvels met cipressenlaantjes. Wil je dit landschap als decor voor je wandelvakantie, dan is de Val d'Orcia de bestemming voor jou. Je wandelt door diepe valleien, dichte bossen en legendarische 'badlands'. Fraaie boerderijen vleien zich aan tegen olijfboomgaarden, vijgenbomen en wijngaarden. Wandel langs een ketting van fraaie middeleeuwse stadjes die gebouwd zijn op de kale heuveltoppen. Bezoek paleizen, Romaanse kerken, thermale baden in Bagno Vignoni en geniet van de goddelijke rode Brunellowijn. Een overnachting in het bedwelmend mooie Siena vormt een passend sluitstuk voor je wandelreis door een ansichtkaart. Nieuw in 2018

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Elba / Wandelen

ItaliŽ / Toscane / Scaglieri

Vanuit een heerlijk hotel in het rustige badplaatsje Scaglieri maak je heerlijke wandelingen op Elba, het grootste eiland van de Toscaanse archipel. We wandelen door het geurige met maquis en bos bedekte bergland. Fraaie uitzichten op de mooie kliffenkusten en diepblauwe baaien. Het ultieme eilandgevoel vermengd met een vleug Toscaanse dolce vita. En natuurlijk bezoeken we ook de villa waar Napoleon Bonaparte een klein jaar onvrijwillig verbleef. De perfecte reis om je wandeling elke dag met een duik in zee af te sluiten.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Toscane / Wandelen

ItaliŽ / Toscane / Volterra

Wandelvakantie door het klassieke Toscaanse landschap, langs wijngaarden, cipressenlanen, door eikenbossen en prachtige dorpjes. Van het Etruskische vestingstadje Volterra naar de middeleeuwse woontorens van San Gimignano. Door de wijnheuvels van de Chianti naar monumentaal Siena. We zijn te gast in uitstekende hotels in historische centra van de mooiste stadjes.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - UmbriŽ zuid / Wandelen

ItaliŽ / UmbriŽ / Assisi

Het zuidelijk deel van de Via Francescana leidt je van Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus, via Spello en Trevi naar dť kunst- en monumentenstad Spoleto. Je wandelt door het prachtige landschap van UmbriŽ met bossen, akkers, wijn-, en olijfgaarden. Overal waar je komt vindt u de sporen van Sint Franciscus, die hier van 1182 tot 1226 met zijn volgelingen leefde, in de vorm van kapelletjes, kerkjes, grotten en kloosters. Je overnacht in sfeervolle hotels, albergo's en agriturismi.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - UmbriŽ / Wandelen

ItaliŽ / UmbriŽ / Assisi

Het groene UmbriŽ is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers met een gezonde belangstelling voor cultureel erfgoed. Niet zo bekend als de beroemde Toscaanse broer, maar minstens zo mooi en veel minder druk bezocht. Wellicht komt het door de vele kloosters en kerkjes, verscholen tussen de beboste hellingen liggen; feit is dat er in UmbriŽ een weldadige, haast mystieke rust heerst die je een bijzonder aangenaam vakantiegevoel bezorgt. De SNP-reisleider leidt ons over de mooiste wandelpaadjes op korte wandelingen door uitgestrekte beuken- en eikenbossen en bloemenrijke valleien. Hier treden we soms letterlijk in de voetsporen van heiligen als Franciscus van Assisi. We bezoeken parels van stadjes als Spello en Assisi. We verblijven in een comfortabel hotel op loopafstand van de kerken van Assisi en in een prachtig tot hotel omgebouwd klooster in het Val Nerina.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - UmbriŽ - noord / Wandelen

ItaliŽ / UmbriŽ / Cittŗ di Castello

Het noordelijk deel van de Via Francescana leidt je van het historische stadje Citta di Castello naar het religieuze Assisi, de geboorteplaats van de Heilige Franciscus. Onderweg bezoek je Gubbio, een van de mooist bewaarde middeleeuwse steden van ItaliŽ. Je wandelt door het prachtige landschap van UmbriŽ met bossen, akkers, wijn-, en olijfgaarden. Overal waar je komt vind je de sporen van Sint Franciscus, die hier van 1182 tot 1226 met zijn volgelingen leefde, in de vorm van kapelletjes, kerkjes, grotten en kloosters. Je overnacht in sfeervolle hotels, albergo's en agriturismi.

Klik hier voor meer informatie

ItaliŽ - Trentino gezinsvakantie / Wandelen

ItaliŽ / / Molveno

Het zonnige Trentino leent zich uitstekend voor een afwisselend familieavontuur. Vanaf het ijsblauwe Molvenomeer tussen stoere Dolomietenpieken wandel je in een week naar de mediterrane omgeving van het Gardameer. Verken mťt ezel het schitterende berglandschap of wandel zonder ezel door spannende loopgraven uit WO I. Arco is het gezinsvriendelijke outdoorcentrum van de streek. Stap op de mountainbike voor een rit tussen de achteloos verspreide, grote rotsblokken in het dal. Ga windsurfen of zeilen op het Gardameer. Flaneer tussen andere toeristen en Italianen door de smalle middeleeuwse steegjes van Riva del Garda. Jullie verblijven in kleinschalige agriturismos en een echte malga in de bergen.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo