Sportieve Fietsvakanties In nederland


STARTPAGINA - nederland
Fietsvakanties
 

7 dagen fietsen langs de Parels van het Oosten

Nederland / Achterhoek / Doetinchem

Een heerlijke combinatie van al het moois dat het Oosten van Nederland heeft te bieden met verblijf in prachtige hotels. U fietst door de Achterhoek, het rivierengebied van Rijn, Waal en IJssel. Een mooie tocht door het Rijk van Nijmegen een fietstocht over de Veluwe, kan het nog afwisselender? Naast al het natuurschoon komt u in gezellige steden als Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Zutphen waar u kunt uitrusten op een terrasje langs de rivier of op het gezellige plein.

Klik hier voor meer informatie

5 dagen Witteveen

Nederland / Drenthe / Witteveen

U hoeft niet altijd ver te reizen voor een bijzondere fietsvakantiebestemming. Drenthe is daar het bewijs van. Met een rijke natuur, eeuwenoude dorpsgezichten, hunebedden en herinneringen aan oude culturen. Een gebied waarin je vroeger eindeloos kon verdwalen en nu als fietser eindeloos kan dwalen.

Klik hier voor meer informatie

7 dagen Friese Elfstedentocht

Nederland / Friesland / Leeuwarden

De roemruchte Elfstedentocht is één van de bekendste Friese evenementen. Van de tocht der tochten op de schaats kunnen we helaas niet al te vaak genieten. Dit is wel mogelijk op de fiets waarbij een rit van ca. 300 km u in meerdere dagen langs de elf Friese Steden voert. Net als de schaatsers start u in Leeuwarden. De Friese steden zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard en hebben allen een kleurrijke en gevarieerde geschiedenis. De geheel bewegwijzerde tocht voert u door weidse polders en zelfs bossen, langs meren en over kronkelende dijkjes. Onderweg passeert u oude gehuchten, terpjes, dorpen en oude stadjes die rijk zijn aan monumenten uit renaissance en gotiek. De beroemde brug bij Bartlehiem ontbreekt natuurlijk niet!

Klik hier voor meer informatie

6 dagen Rond het IJsselmeer rondje A (zonder afsluitdijk)

Nederland / IJsselmeer / Enkhuizen

Wat is nou gewoner dan een rondje om het IJsselmeer? Het antwoord: bijna alles! Het IJsselmeer is veruit de mooiste ex-zee die bestaat. Met een wonderbaarlijke historie, dorpjes aan de borders die elke buitenlandse toerist doen verbazen en overal echt Hollandse gezelligheid. Sportief, avontuurlijk, comfortabel met veel luxe; het kan allemaal. Leeftijd speelt geen rol. Als er één reden is om een keer schaamteloos chauvinistisch te mogen zijn, dan heet die wel 'het IJsselmeer'.

Klik hier voor meer informatie

7 dagen Rond het IJsselmeer rondje B (met afsluitdijk)

Nederland / IJsselmeer / Enkhuizen

Wat is nou gewoner dan een rondje om het IJsselmeer? Het antwoord: bijna alles! Het IJsselmeer is veruit de mooiste ex-zee die bestaat. Met een wonderbaarlijke historie, dorpjes aan de borders die elke buitenlandse toerist doen verbazen en overal echt Hollandse gezelligheid. Sportief, avontuurlijk, comfortabel met veel luxe; het kan allemaal. Leeftijd speelt geen rol. Als er één reden is om een keer schaamteloos chauvinistisch te mogen zijn, dan heet die wel 'het IJsselmeer'.

Klik hier voor meer informatie

6 dagen IJsselmeer zonder afsluitdijk sportief

Nederland / IJsselmeer /

Speciaal voor de sportieve fietsers Hollands meest bijzondere en populaire fietstocht rond het IJsselmeer. Rustige weggetjes, dijkjes en fietspaden leiden u door groene bossen en uitgestrekte polders naar oude vissers- en handelsstadjes die op de oever van het IJsselmeer liggen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben en de heide van de Veluwe.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen tussen Maas en Rijn

Nederland / Limburg / Vlodrop

Beleef een onvergetelijke fietsvakantie in het 'Groene Hart' van Europa. Tijdens deze fietsreis door Nederland, België en Duitsland ontdekt u alle parels van dit mooie gebied. Onderweg komt u door schilderachtige dorpjes zoals Stevensweert, Limbourg en Monschau. Een bezoek aan Maastricht mag zeker niet ontbreken tijdens deze fietsvakantie. De routes door de drie Nationale Parken gaan door een zeldzaam, afwisselend, deels heuvelachtig gebied. Neem hiervoor rustig de tijd en geniet van deze prachtige tochten.

Klik hier voor meer informatie

6 dagen Zeeuwse Duinen & Deltawerken

Nederland / Zeeland / Burgh Haamstede

Zonder de Deltawerken en de inspanningen van onze voorouders hadden ons waterrijke Zeeland, Zuid Holland en zelfs Brabant er heel anders uitgezien. Stap op de fiets voor een ontspannen fietsvakantie over Deltawerken, langs de kust en Vestingsteden als Brielle en Willemstad.

Klik hier voor meer informatie

Brabantse en Belgische Kempen / individuele reis fietsvakantie

Nederland

De Groote Heide en de Hoge Kempen Ze zeggen dat in Brabant het leven goed is. Dat klopt, maar die kwaliteit stopt niet bij de grens - in België genieten de mensen zo mogelijk nóg bourgondischer! Het gebied van de fietsreis is het meest oostelijke deel van de Kempen, een landstreek van bos en heide die globaal binnen de driehoek Eindhoven- Hasselt-Antwerpen ligt. Sommige stukken van de Kempen zijn landschappelijk bijzonder fraai met de vele bossen en uitgestrekte heidevelden. Het oude spoor Eindhoven-Hasselt: het "Bels lijntje" Begin- en eindpunt van de fietsreis is Valkenswaard, met zijn plaatselijke Museumkwartier met exposities over vroegere valkeniers en sigarenmakers. In het stadje komt niemand om van honger en dorst want aan de Markt is de horeca rijk vertegenwoordigd. De heenreis naar België passeert de grens, 10 kilometer verderop, bijvoorbeeld over het ontmantelde spoorlijntje Eindhoven- Hasselt dat nu een glad geasfalteerd fietspad is. Genk, midden in de Belgische provincie Limburg, is daar de uitvalsbasis voor twee dagen. Aanlokkelijk zijn een heus nationaal park - het enige van België trouwens - dat Hoge Kempen heet en zijn naam eer aan doet met de bron van de Dommel op 39 meter (!) "hoogte". Een dagtochtje naar "onze" (dus Nederlands-) Limburgse hoofdstad Maastricht is natuurlijk ook een optie, maar een stukje verder weg. De terugtocht naar Valkenswaard kan gaan langs de Belgische Zuid- Willemsvaart, het Trappistenklooster de Achelse Kluis dat precies op de grens ligt en waar lekker abdijbrood en -bier wordt geserveerd, en het bijna 100 jaar oude staatsbos Leenderbos. Met nadruk wordt geschreven: "bijvoorbeeld" en "kan", want u heeft dagelijks de vrije keuze een fietsroute van knooppunt naar knooppunt te kiezen, of die onderweg waar nodig of gewenst te verkorten of te verlengen. Deze reis is een arrangement zonder zorgen: Aktiva Tours zit letterlijk om de hoek, waar u uw auto op het afgesloten terrein kunt parkeren. Het bagagevervoer tussen Valkenswaard en Genk wordt verzorgd. De hotels zijn comfortabel en kwalitatief goed, met een goed restaurant. Het netwerk van fietsknooppunten, overigens een uitvinding van de Belgische provincie Limburg, leidt u dagelijks perfect van het begin- tot het eindpunt met een bijna onbeperkt scala aan routevariaties.

Klik hier voor meer informatie

IJsselmeer 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Nederland

Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands Glorie" en ook nog met de fiets over de afsluitdijk. Eén van de mooiste lange-afstands-fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber. Karakteristieke Zuiderzeestadjes zoals Volendam, Enkhuizen, Workum, Hindeloopen, Blokzijl, Kampen en Harderwijk liggen op de route. Natuurliefhebbers kunnen genieten van Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben, en de heide van de Veluwe. Rustige weggetjes, dijkjes en fietspaden leiden u door uitgestrekte polders en groene bossen naar oude vissers- en handelsstadjes die aan de oever van het IJsselmeer liggen. In deze dorpjes is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Gezelligheid en historie geven kleur aan dit complete rondje om het IJsselmeer.

Klik hier voor meer informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen / individuele reis fietsvakantie

Nederland

Rondje om het IJsselmeer
Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste lange-afstands- fietsroutes van ons land. Met recht een uitdaging voor de fietsliefhebber. Een Tour dIJsselmeer snoepend van twee walletjes, fietsend en varend, want de Hollander van weleer ging bij voorkeur met de boot. Fietsend over binnenwegen, dijkjes en fietspaden langs voormalige Zuiderzeestadjes en door natuurgebieden waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. In Enkhuizen stapt u wél lekker op de boot, naar de overkant, naar Stavoren. Zuiderzeestadjes Volendam, Enkhuizen, Workum, Hindeloopen, Blokzijl, Kampen en Harderwijk Gezelligheid en historie geven kleur aan dit rondje om het IJsselmeer.

Klik hier voor meer informatie

Kempisch grensland / individuele reis fietsvakantie

Nederland

Het grensland van de Kempen in Nederland en België De Acht Zaligheden tussen Eindhoven en het Belgische Turnhout zijn een reeks dorpjes in de landstreek de Kempen, elk met een naam eindigend op "-sel". Ze werden in de 19e eeuw "sel- ligheden" genoemd en o.a. diverse plaatselijke horeca- bedrijven ontlenen daaraan hun tegenwoordige naam. De zaligheden hebben dus niets te maken met hoe fijn het vaak is om door de mooie Kempen te fietsen. Maar kenners weten wél dat Brabant, België en fietsen een zalige combinatie kunnen zijn! Vanuit Valkenswaard, precies halverwege Eindhoven en de Belgische grens, fietst u via het authentieke Eersel, met een van de mooiste marktpleinen van Brabant, via enkele van die andere "-sel"- plaatsen westwaarts. En langs Postel, waar een oude abdij staat waar traditioneel abdijbier gebrouwen en abdijbrood gebakken wordt. Belegd met belegen kaas of hesp (Vlaams voor ham) kunt u die proeven in Gasthof De Beiaard, een prima stop! De omgeving van Retie, niet ver van Turnhout dus midden in de Kempen, leent zich perfect als uitgangspunt voor tochten in de mooie omgeving van het grensgebied. Bijvoorbeeld over de Prinsenroute langs het Prinsenpark en de Priorij van Corsendonk. Of naar de grensplaats Baarle: een tros van ruim 30 grotere en kleine Belgische enclaves, omsloten door "Nassaus" = Nederlands grondgebied. Baarle Hertog en Baarle Nassau, waar de landsgrenzen dwars door buurten, straten en zelfs huizen lopen, zijn een opmerkelijk fenomeen. De terugtocht naar het Valkenswaardse gaat over fietspaden langs stille kanalen naar Lommel met enkele militaire begraafplaatsen i.v.m. Market Garden (september 1944) en over de grens via het Nederlandse natuurgebied De Malpie. Qua route bij deze reis kan veel en moet niets. U heeft dagelijks de vrije keuze een fietsroute van knooppunt naar knooppunt te kiezen, die onderweg eenvoudig te verkorten of te verlengen is. Het netwerk van fietsknooppunten leidt u dagelijks van het begin- naar het eindpunt met bijna onuitputtelijke routevariaties.

Klik hier voor meer informatie

Kop van Overijssel 5 dagen / individuele reis fietsvakantie

Nederland

Door de Kop van Overijssel De Kop van Overijssel is een geweldige streek om in te fietsen. Een waterrijk gebied met natuurlijk Nationaal Park Weerribben Wieden met trekkers als Giethoorn, Zwartsluis en Blokzijl. Maar ook historische Hanzesteden als Kampen, Hasselt en Zwolle. Prachtige natuur treft u bij de stuwwallen bij de al even aantrekkelijke plaatsjes Steenwijk en Vollenhove. Een heerlijke fietsvakantie met start en finish in het Venetië van het Noorden, Giethoorn. Hoogtepunten Weerribben-Wieden, het grootste aaneengesloten laagveen moeras van Noordwest-Europa Historische Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt Prachtige havenstadjes Blokzijl, Zwartsluis en Vollenhove Een groot gedeelte van de routes volgt fietspaden waar geen gemotoriseerd verkeer komt. Giethoorn, het Venetië van het Noorden, met haar talrijke kanaaltjes en ware parel in deze reis.

Klik hier voor meer informatie

Bourgondisch Brabant 5 dagen / singlereis fietsvakantie

Nederland

Over mooie fietspaden door bossen en stuifduinen in het Brabantse land! De uitgestrekte landelijke gebieden van het gezellige en groene Brabant nodigen uit voor een heerlijke midweek fietsen. Bossen waarin oude dorpjes liggen verscholen, weiden die door koeien, schapen en paarden worden bevolkt, heide- en vennengebieden en als hoogtepunt de Loonse en Drunense Duinen aan afwisseling geen gebrek! Voor degenen die het liefst op de eigen fiets tochten ondernemen hebben we goed nieuws, want u kunt gewoon met uw eigen fiets deelnemen. Maakt u liever gebruik van een huurfiets? Boek deze dan voor vertrek bij en het hotel regelt dat deze voor u klaarstaat!

Klik hier voor meer informatie

Brabantse Kempen 5 dagen / singlereis fietsvakantie

Nederland

Fietsen én genieten in het Brabantse land! De Kempen is een streek in het zuiden van Noord- Brabant met mooie dorpen en een afwisselend landschap van akkers, bossen, beken, heide en vennen. Vanuit ons midden in het groen gelegen hotel, kan heerlijk worden gefietst. We stippelden 5 mooie en zeer afwisselende routes uit, waarbij we u het beste van de omgeving laten zien. Natuurlijk stappen we regelmatig even af om te genieten van een kopje koffie of een lunch op één van de gezellige terassen die onderweg te vinden zijn. Ga mee, en maak óók kennis met een streek vol prachtige natuur, de Brabants-bourgondische gastvrijheid én interessante verhalen over de Teuten en de Bokkenrijders.

Klik hier voor meer informatie

Fietsen op de Veluwe 5 dagen / singlereis fietsvakantie

Nederland

Fietsen én genieten op de Veluwe! De Veluwe... Nederlands bekendste natuurgebied, waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Bovendien zijn de fietsmogelijkheden hier ongekend! Zeker vanuit het gezellige Hotel De Hoeve van Nunspeet, dat zich richt op de actieve vakantieganger. De hotelier en het hotelpersoneel zijn zeer vriendelijk en zullen er alles aan doen om uw verblijf tot een succes te maken!

Klik hier voor meer informatie

Groningen & Drenthe 5 dagen / singlereis fietsvakantie

Nederland

Fietsen langs bossen, meren, hunebedden, historische dorpen en Groningen Stad De grensstreek van Groningen en Drenthe is het decor voor een heerlijk fietsarrangement speciaal voor singles. Tijdens deze midweek nemen we u mee naar bijzondere plekken in dit afwisselende landschap vol prachtige bossen, meren, mysterieuze hunebedden en historische dorpen. Een bezoek aan de gezellige en bruisende stad Groningen mag natuurlijk niet ontbreken! De stad is compact en het centrum van de stad is autoluw. Niet voor niets is Groningen uitgeroepen tot Fietsstad van Nederland. Natuurlijk kunt u uw eigen fiets meenemen, maar u kunt ook gebruik maken van een huurfiets (toerfiets of E-bike).

Klik hier voor meer informatie

Valkenburg 5 dagen / singlereis fietsvakantie

Nederland

Fietsen én genieten in het Limburgse land! Wie denkt aan fietsen in Limburg, denkt in eerste instantie aan het beklimmen van de vele heuvels die de streek rijk is. Maar de meest zuidelijke provincie van Nederland is ook voor recreatieve fietsers een ideale fietsregio. Ontdek de uitgestrekte plateaus en Maasvlaktes, die worden afgewisseld met gezellige dorpjes en steden. Bovendien heeft iedere gemeente zijn eigen bijzondere eigenschappen, waardoor u binnen een straal van 30 kilometer steeds weer opnieuw wordt verrast. Dé hoogtepunten van deze reis zijn natuurlijk Valkenburg en Maastricht, waar het naast sportief ook bourgondisch genieten is.

Klik hier voor meer informatie

Amsterdam - Maastricht / hotel

Nederland

Een heerlijke route met bruisende steden als Amsterdam, Utrecht, 's Hertogenbosch en Maastricht maar tevens met veel van de verschillende landschappen die Nederland rijk is. Ook rivieren spelen een belangrijke rol, de ene keer langs de met landhuizen omzoomde Vecht, dan weer kruist u machtige rivieren als Rijn en Waal om tot slot langs de afwisselende Maas af te zakken naar het zuidelijkste puntje van ons land. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Vertrek vanuit de bruisende hoofdstad van ons land Afwisseling van diverse landschappen Historische steden als Utrecht, 's Hertogenbosch en Maastricht Een klein deel door België (onder meer het prachtige Maaseik) Fietsen over en langs de grootste Nederlandse rivieren Van Gogh museum in Nuenen Dag 1 Aankomst in Amsterdam Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hèt juweel van Europa. Met zoveel vertier en bezienswaardigheden is een bruisender begin van uw fietsvakantie bijna niet denkbaar. Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een eerste wandeling door het gezellig centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO Werelderfgoed) kunt u zich een dag vermaken. Heeft u tijd en energie over? Wandel dan erder door het befaamde 'red light district' dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, of bewonder de vele straatartiesten op het Rembrandtplein. Dag 2 Amsterdam - Utrecht (69 km) Vandaag fietst u langs de Amstel Amsterdam uit en vervolgens langs de prachtige Vecht naar Utrecht. Typerend voor deze omgeving zijn de vele landgoederen, buitenhuizen en theekoepels die rijke Amsterdamse kooplieden in de 17e en 18e eeuw hebben laten bouwen. Dag 3 Utrecht - 's Hertogenbosch (65 km) Wat een fraaie fietsdag! Eerst door de bossen van Direbergen en dan doorkruist u het rivierenlandschap van Rijn, Linge, Waal en Maas. Onderweg fraaie verstingen als Wijk bij Duurstede, 'oranjestad' Buren en Zaltbommel. Aan het einde van deze dag komt u in de hoofdstad van de provincie, 's Hertogenbosch aan. Hier vindt u onder andere het Noord-Brabant Museum met werken van Van Gogh en Jheronimus Bosch. Dag 4 's Hertogenbosch - Nuenen (48 km) U gaat op ontdekking door het landschap van de provincie Brabant. Dit landschap heeft de beroemde schilder van Gogh geïnspireerd in zijn werken in zijn dertiger jaren. De route is bewegwijzerd met speciale van Gogh route bordjes. Aan het einde van deze dag komt u in Nuenen en is een bezoek aan het Vincentre zeker aan te raden. Dag 5 Nuenen - Weert (59 km) Mocht u gisteren wat later zijn aangekomen dan heeft u vanmorgen nog de tijd om te Vincentre met de historie van van Gogh te bezoeken. In Nuenen zelf zijn ook nog het oude woonhuis, de pastorie en de kerk uit de schilderijen van Van Gogh te zien. Dan volgt een heerlijke fietstocht door het Brabantse landschap en over de Strabrechtse heide die eind juli en augustus paar kleurt. Nabij het Nationaal Park de Peel duikt u de provincie Limburg in richting Weert. Dag 6 Weert - Maaseik (45 km) Vanuit Weert eerst nog een stuk door het noord Limburgse landschap met kleinschalige akkerbouw, afgewisseld met kleine bossen en waterpartijen. Erg fraai is dan het beroemde 'Witte Stadje' Thorn, tijf voor koffie met Limburgse Vlaai. Dan volgen Itteren, Borgharen en fietsen we het stroomdal van de Maas binnen. Aan het einde van de dag steekt u even de Maas over en overacht u in het Belgische Maaseik aan de oude markt met zijn historische panden en gezellige terrassen. Dag 7 Maaseik - Maastricht (44 km) Een heerlijke laatste fietsetappe over de LF3 Maasfietsroute. Deze voert u naar het zuiden steeds fietsen dichtbij en langs de Maas. Een afwisseling van dijkjes, waterpartijen ontstaand door grindwinning en dorpjes die laten zien dat we al dichterbij de meest zuidelijke grens van ons land komen. Eindpunt van vandaag is de fantastisch mooie en bourgondische hoofdstad van Limburg, Maastricht. Of zoals de plaatselijke VVV aangeeft op haar site: "Historische panden en hippe design winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles èn meer is Maastricht. Dag 8 Vertrek vanuit Maastricht Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Vanaf Maastricht kunt u met een rechtstreekse trein in ca. 2,5 uur terug naar Amsterdam (niet inclusief).

Klik hier voor meer informatie

Amsterdam - Parijs / hotel

Nederland

De droomreis voor elke fietsliefhebber! Vanaf de Amsterdamse grachten tot onder de Eiffeltoren in Parijs. Twee wereldberoemde, historische steden: begin- en eindpunt voor een onvergetelijk tocht door 3 verschillende landen. Deze unieke route voert je door een variatie aan landschappen, langs betekenisvolle monumenten en historische stadjes als Gouda, Gent, Senlis... Van Nederland naar Frankrijk fietsen Een ware belevenis beginnend van het waterrijke Nederland met zijn perfecte fietspaden, via de middeleeuwse steden in België, naar het schitterende Frankrijk met als eindbestemming 'de lichtstad' Parijs. En wat nou beter dan ook nog te mogen fietsen door de landen die bekend staan om hun eten, bieren en wijn! Hoogtepunten van deze fietsvakantie Wereldsteden Amsterdam, Antwerpen en Parijs De kazen van Nederland, bieren van België en wijnen van Frankrijk in 1 reis Afwisselingen van historische plaatsen en prachtige natuur Grote variëteit aan landschappen Dag 1 Aankomst in Amsterdam Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hèt juweel van Europa. Met zòveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin van uw fietsvakantie bijna niet denkbaar. Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een eerste wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige 17de eeuwse grachten (UNESCO Werelderfgoed), kunt u zich een dag vermaken. Heeft u tijd en energie over? Wandel dan verder door het befaamde 'red light district' dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, of bewonder de vele straatartietsten op het Rembrandtplein. Dag 2 Amsterdam - Gouda (80 km) Midden in Nederlands grootste stedelijk gebied de Randstad ligt een uniek stukje natuur: het Groene Hart. Het gebied is een aangenaam contrast met het drukke leven van alledag van de Randstad. Met eigen ogen maakt u kennis van de vele gezichten van dit unieke gebied: polders, venen, water en mooie historische stadjes sieren het landschap. De tocht voert verder naar de stad Gouda die over de hele wereld bekend staat om zijn gelijknamige Goudse kaas. Behalve vanwege kaas, staat Gouda ook bekend om zijn stroopwafels en kaarsen. Gouda is dus de plek om typisch Hollandse waren in te slaan. Maakt u ook zeker een vroege avondwandeling langs de mooie kanalen en indrukwekkende oude gebouwen. Dag 3 Gouda - Breda (79 km) Vandaag bewondert u een van Nederlands meest populaire trekpleister: molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens prijken in een net zo typisch Hollands landschap en zijn een waar Nederlands icoon. Heeft u altijd al willen weten hoe u een molenaar wordt? U leert het hier. Ook ontdekt u hoe een authentieke windmolen werkt, bezoekt u de molenwerkplaats en bekijkt u hoe een molen wordt gebouwd. Vervolgens fietst u langs één van de weinig overgebleven zoetwatergebieden in Europa: de Biesbosch. Na het oversteken van de kilometer lange brug over het Hollands Diep bevindt u zich officieel in het zuiden van Nederland. De Brabantse gastvrijheid nodigt uit voor een tussenstop met een kopje koffie en een groot stuk taart. U overnacht vandaag in Breda. Dag 4 Breda - Antwerpen (74 km) De voorouders van onze koninklijke familie hebben Breda omgebouwd tot een prachtige stad met veel imposante gebouwen. Vandaag voert de route merendeels door bosrijke omgeving o.a. door de Kalmthoutse Heide, een prachtig grensoverschrijdens natuurgebied tussen Nederland en België. De route brengt u direct in het toeristische hart van Antwerpen. Antwerpen is de grootste stad in Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Breng ook zeker een bezoek aan de hippe en trendy delen van de stad; 't Zuid en het Eilandje. Dag 5 Antwerpen - Gent (78 km) Zuidwaarts langs de Schelde verlaat u Antwerpen. De brede Schelde is niet alleen een natuurlijke maar ook een toeristische attractie. Aan het einde van de dag bereikt u Gent; de Belgen benoemen dit zelf als hun mooiste stad en het zal u ook zeker betoveren! Dag 6 Gent - Tournai (72 km) De rivier de Schelde is nog steeds u gids als u fietst naar Oudenaarde, bekend uit de 'Ronde van Vlaanderen'. De trekpaden langs de rivieren zijn inmiddels omgezet in gladde fietspaden, waardoor u heerlijk ver weg kunt kijken door de open velden die Vlaanderen rijk is. Probeer onderweg ook zeker één van Belgisch beroemdste producten; 'Geraardsbergse Mattentaart'. Direct na Kluisbergen verlaat u Vlaanderen en fietst u de provincie Wallonië binnen. Na 20 kilometer bereikt u de eindbestemming van vandaag: Tournai. Dag 7 Tournai - Cambrai (65 km) Terwijl u de klokketoren van Tournai achter u laat, fietst u over het laatste stuk Belgisch fietspad langs de Schelde, Frankrijk binnen. Al snel bereikt u het eerste Franse regionale park; Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut, waar de rivier l'Escaut stroomt tussen de bossen, vijvers en moerassen bevolkt door verschillende diersoorten. Niet alleen de natuur is mooi, maar ook de UNESCO mijndorpen en de prachtige stad Saint-Amand-Les-Eauc zijn een bezoek waard. Via typische Franse gehuchtjes bereikt u Cambrai. Deze stad mag eigenlijk niet verlaten worden zonder de beroemde 'Bétises de Cambrai' te proeven. Dag 8 Cambrai - Saint Quentin (50 km) Vandaag verlaat u Cambrai via het kanaal Saint-Quentin (ingehuldigd door Napoleon in 1810) waar u al snel een juweeltje bereikt: de abdij van Vaucelles. De abdij is ongewoon door de constructie, zijn afmetingen en de kwaliteit van de restauratie. Een paar pedaalwentelingen verder passeert u de bronnen van de rivier de l'Escault. Via kleine heuvelachtige weggetjes fietst u door Franse dorpjes en over de grond vol met gedenktekens aan de Eerste Wereldoorlog. Na een heerlijke dag vol met indrukken komt u aan in Saint Quentin. Dag 9 Saint Quentin - Compiègne (77 km) Fiets door grote natuurgebieden (met meer dan 200 vogelsoorten) in de vruchtbare vallei van de Oise naar Noyon. Noyon staat bekend als de stad van kunst en geschiedenis en ademt een middeleeuwse sfeer uit. Ook een bezoek aan de abdij van Ourscamp mag u niet ontgaan. Vervolgens bereikt u Compiegne, gelegen tegen het bos en vol met charmante winkelstraten en musea met gevarieerde collecties. Dag 10 Compiègne - Chantilly/Senlis (65 km) Prestigieuze kastelen, middeleeuwse steden en groot bosgebied staan vandaag op het pogramma. De tocht begint door het bos van Compiègne en gaat vervolgens langs de rivier de Automne. U passeert Béthisy-Saint-Pierre (wat een omweg waard is) om vervolgens het plateau van Nery over te steken. Via het bos van Halatte fietst u de stad Senlis binnen, een koninklijke residentie in de middeleeuwen en dus vol met rijke historie en musea. Tenslotte bereikt u Chantilly, wereldberoemd om zijn kasteel, de grote stallen, het porselein en de gastronomie (ja, de bekende room van Chantilly is hier uitgevonden). Dag 11 Chantilly/Senlis - Parijs (65 km) De laatste fietsdag voordat u in de stad van het licht aankomst! U verlaat Senlis door het haart van de natuur van 'Ile de France'. Vanaf Gressy volgt u voor 30 kilometer het mooie fietspad van het Canal de l'Ourcq, welke een autovrije veilige toegang tot Parijs geeft. Via het Canal Saint Martin peddelt u Parijs binnen; een waar openluchtmuseum. Dag 12 Vertrek vanuit Parijs Na het ontbijt eindigt het arrangement. Wij adivseren nog wel om een paar nachten extra te boeken om deze schitterende stad te ontdekken. U reist op eigen gelegenheid terug naar Amsterdam. Omdat fietsen niet zijn toegestaan in de trein van Parijs naar Amsterdam (Thalys) raden wij u aan de reis te boeken inclusief huurfietsen. Deze kunt u gewoon achterlaten in het hotel in Parijs.

Klik hier voor meer informatie

Door de Kop van Overijssel / hotel

Nederland

De Kop van Overijssel is een geweldige streek om in te fietsen. Een waterrijk gebied met natuurlijk Nationaal Park Weerribben Wieden met 'trekkers' als Giethoorn, Zwartsluis en Blokzijl. Maar ook historische Hanzesteden als Kampen, Hasselt en Zwolle. Prachtige natuur treft u bij de stuwwallen bij de al even aantrekkelijke plaatsjes Steenwijk en Vollenhoven. Een heerlijke fietsvakantie met start en finish in het ' Venetië van het Noorden', Giethoorn. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Weerribben Wieden, het grootste aaneengesloten laagveen moeras van Noordwest-Europa Historische Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt Prachtige havenstadjes Blokzijl, Zwartsluis en Vollenhove Een groot gedeelte van de routes volgt fietspaden waar geen gemotoriseerd verkeer komt. Giethoorn, 'het Venetië van het Noorden', met haar talrijke kanaaltjes en ware parel in deze reis. Dag 1 Aankomst in Giethoorn U reist op eigen gelegenheid naar Giethoorn, ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Maak alvast een eerste fietstochtje of huur een punterboot voor een rondje door de grachten en over de Bovenwijde. Of laat u gewoon varen in een van de rondvaartboten die vanuit het centrum van het dorp vertrekken. Dag 2 Giethoorn - Blokzijl (40/65 km) Eerst gaat het naar het gezellige Steenwijk, een prima plaats voor een korte koffiestop. Dan door de uitgestrekte landerijen langs plaatsjes als Steenwijkerwold en Oldemarkt naar Ossenzijl. Dit dorp is vanuit het noorden gezien de poort naar de Weerribben Wieden. U heeft de keuze, kiest u voor de korte rit neemt u hier de LF22 dwars door de Weerribben Wieden om via Kalenberg naar uw hotel te gaan. Kiest u voor de lange versie maakt u eerst een lus langs Slijkenburg en Kuinre weer terug naar Ossenzijl om dan alsnog door de poort naar de Weerribben Wieden te gaan. U overnacht vandaag in Muggenbeet, een klein buurtschap tegen Blokzijl aan. Dag 3 Blokzijl - Zwolle (60 km) Uw dag begint in Blokzijl, een oud vissersstadje wat in het verleden toegang gaf tot de Zuiderzee. Al snel komt u in het volgende vissersplaatsje Vollenhove wat nog veel historische gebouwen herbergt. Over de Zuiderzeeroute gaat het via leuke plaatsen als Zwartsluis en Genemuiden naar Hanzestad Kampen. Steek even de brug over en geniet van het oude centrum van deze prachtige stad. De IJssel leidt u vervolgens naar de volgende Hanzestad Zwolle waar u de nacht doorbrengt. Dag 4 Zwolle - Giethoorn (50 km) U laat de Peperbus gauw achter u en volgt achtereenvolgens de Vecht en het Zwarte Water naar Hasselt. Opnieuw een Hanzestad en een hele mooie. Neem rustig de tijd dit historische plaatsje te verkennen voordat u uw weg vervolgt naar Zwartsluis. Vanaf hier gaat het dwars door het waterland van Nationaal Park Weerribben-Wieden naar Giethoorn. Dag 5 Vertrek vanuit Giethoorn Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Drielanden tour tussen Maas en Rijn / hotel

Nederland

Vijfentwintig jaar oud en nog steeds een aanrader! Ontdek het 'Groene Hart van West-Europa', langs een uitgekiende route door Nederlands en Belgisch Limburg en Duitse Eifel. Langs Maas en Roer op weg over fietspaden en binnenweggetjes door de chitterende Nationale Parken Hoge Venen en Eifel, langs historisch Maastricht en schilderachtig Monschau. Fietsvakantie tussen Maas en Rijn Tijdens dit unieke fietsarrangement in het land tussen Maas en Rijn overnacht u in uitstekende hotels. Heeft u te weinig fietskilometers in de benen? Ziet u op tegen het heuvelachtige karakter van deze tocht? Heeft u geen geschikte fiets? Geen probleem. Moderne hybrides en elektrische fietsen kunnen tegelijk met het boeken van dit arrangement worden gehuurd. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Drie landen - Nederland, België, Duitsland Nationale Parken - Hoge Kempen, Hoge Venen, Eifel, Meinweg Historische stad - Maastricht Leuke plekken - Monschau, Eijsden, Jülich Route - rustig, grotendeels fietspaden en knooppunten, heuvelachtig Dag 1 Aankomst Vlodrop U reist op eigen gelegenheid naar Vlodrop, 12 km ten zuidoosten van Roermond. Parkeer uw auto kosteloos bij het hotel en check-in. U wordt verwelkomd met koffie en vlaai. Wellicht heeft u nog tijd voor een trainingsrondje' naar het gezellige Roermond of maakt u liever gebruik van het zwembad/saunacomplex. Dag 2 Vlodrop - Genk (75 km) Vandaag voert de route via het Roerdal en Maasdal naar het Belgische Maaseik. Deze kerkrijke stad is de geboorteplaats van de vermaarde schilders Jan en Hubert Van Eyck. Over mooie fietspaden gaat het verder door het Nationaal Park Hoge Kempen, met als slogan 'Natuur in al haar glorie'. U bent op weg naar Genk, een winkelstad bij uitstek. Dag 3 Genk - Maastricht (52 km) Het motto van vandaag is: van natuur naar cultuur. Via Bilzen komt u langs het kastelencomplex Alden Biesen, een vroegere landcommanderij van de Duitse orde. Daarna gaat het licht op en af over rustige landweggetjes. Via het leuke grensdorpje Kanne zet u koers naar Maastricht. In het Bourgondische Maastricht, met zijn prachtige Vrijthof en Maasbruggen is het kiezen: ofwel eerst op een terras de benen strekken, of meteen door naar het hotel. Dag 4 Maastricht - Eupen (64 km) U verlaat Maastricht door het Maasdal, in zuidelijke richting, naar het pittoreske dorp Eijsden. Nadat u de grens met België bent gepasseerd, fietst u door de Voerstreek, een geliefde plek in Vlaanderen. Het hoogste punt op de route ligt ongeveer 300 meter boven N.A.P. Het is dus een beetje klimmen maar u krijgt er prachtige uitzichten voor terug. Het culturele hoogtepunt op deze dag vormt de Abdij van Val Dieu. Uw einddoel is het Duitstalige Eupen. Dag 5 Eupen - Monschau (32 km) Vandaag staat er opnieuw een heuvelachtige tocht op het programma. De afstand is vandaag wat korter zodat u ruim de tijd heeft. Door de schitterende natuur van de Hoge Venen fietst u geleidelijk naar een hoogte van ongeveer 650 m. Vanaf hier gaat het geleidelijk dalend naar het schilderachtige schilderachtige Duitse stadje Monschau (400 m). Dag 6 Monschau - Düren (62/72 km) U start door het Eifeler natuurschoon, met enkele hellinkjes. De Roer is de gehele dag uw gids en loodst u geleidelijk aan, over uitstekende en stille fietspaden naar het Flachland. Op de route naar Düren treft u gezellige dorpjes. Onderweg kunt u ervoor kiezen een deel van de route per boot te maken met een prachtige boottocht over de Rursee. Dag 7 Düren - Vlodrop (73 km) U krijgt de laatste fietsdag nog veel moois voor de wielen! Eerst wordt de tocht nog voortgezet langs de Roer en komt u onder meer door de monumentale stad Jülich. De Dalheimer Mühle' is vandaag de leukste en gezelligste plek voor een middagpauze. Dag 8 Vertrek Vlodrop Na het ontbijt is het arrangement ten einde.

Klik hier voor meer informatie

Een kijkje in de Kop van Noord-Holland / hotel

Nederland

De Kop van Noord-Holland en het Waddeneiland Texel zijn de smaakmakers op deze route: kilometerslange zandstranden zonder openingstijden, hoge duinen, groene polders en in het voorjaar natuurlijk de kleurrijke bollenvelden. Geniet van zeehonden kijken en een bezoek aan één van de vele gezellige bad-, vissers- of havenplaatsjes. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Landschap - zee, duinen, strand, polders, bollenvelden Natuur - Waddeneiland Texel Historische stadjes - Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik Strandleven - Callantsoog, Bergen aan Zee, Egmond aan Zee Dag 1 Aankomst Alkmaar Reis op eigen gelegenheid naar Alkmaar. Parkeer kosteloos bij het hotel en check-in. Tijdens een wandelingetje door het geschiedenisrijke Alkmaar met zijn bekende kaasmarkt en bierkade, komt u meteen in de stemming voor deze fietstocht. Dag 2 Alkmaar - Hoorn (38 km) Vanuit Alkmaar maakt u een tocht langs de Noordzee eindigend aan de kust van het IJsselmeer. Heerlijk, kilometerslang fietsen achter het strand en door de duinen. Uiteindelijk bereikt u Hoorn, een juweel van een stad uit de Gouden Eeuw vol pracht en praal: monumentale gebouwen en historische huizen. Dag 3 Hoorn - Medemblik (43 km) Knusse dorpen en vooral ook ruimte en rust, vindt u nog steeds in het gebied dat West-Friesland heet. Onderweg stolpboerderijen en molens, boomgaarden en bloembollenvelden, en akkers met uiteenlopende gewassen. U fietst over de oude zeedijk met onafgebroken zicht op het IJsselmeer en bereikt de monumentale haringstad Enkhuizen met haar openlucht Zuiderzee Museum. U zou wel willen blijven, echter het laatste stuk naar de oudste West-Friese stad Medemblik moet ook nog worden afgelegd. Dag 4 Medemblik - Den Helder (56 km) U verlaat de mooie vesting- en havenstad Medemblik met pijn in het hart en fietst door de Wieringermeer richting Den Helder. Ten zuiden van deze stad ligt het grootste bloembollengebied van de wereld. In het voorjaar treft u hier één grote, kleurrijke zee van tulpen en andere bloemen. In Den Helder, uw overnachtingsplaats, neemt u morgenvroeg de veerboot naar het Waddeneiland Texel. Dag 5 Rondje Texel Texel, het grootste Waddeneiland, heeft een prachtige natuur. Het is dan ook heerlijk om dit eiland per fiets te doorkruisen. Er zijn verschillende knooppuntenroutes, waaronder één langs het schitterende natuurgebied De Slufter, de enige plek in Nederland waar de zee nog ongehinderd het land kan binnenstromen. Een wandeling aldaar is een ware belevenis. Een harinkje happen in de haven voor u de terugreis naar Den Helder aanvaardt, maakt uw bezoek aan tijdloos Texel helemaal af. Dag 6 Den Helder - Alkmaar (60 km) Vanuit Den Helder fietst u naar Callantsoog, een prachtige badplaats met misschien wel het mooiste strand van Nederland. U passeert de nabijgelegen Hondsbossche Zeewering en het fraaie Zwanenwater. Wat verderop volgt Petten en de mooie badplaatsen Bergen en Egmond aan Zee. Met de zilte zeewind door de haren fietst u door bos en duin langs de Noordzeekust terug naar Alkmaar. Dag 7 Vertrek na het ontbijt Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Fietsen en Kamperen - Twente / camping

Nederland

Een fietsreis van Fiets-Fun door een van de mooiste fietsstreken van Nederland. Stelt u zichzelf eens voor, fietsend door een lieflijk zacht glooiend landschap, dan weer door de groene bossen of langs een lieflijk beekje. Onderweg even stoppen in een karakteristiek dorpje voor een kop koffie met Twentse krentenwegge. Daarna weer verder, via een prachtig landgoed met dito kasteel naar de camping waar de tent al voor u klaarstaat. Fietsvakantie Twente: Fietsen en Kamperen Een afwisseling van groene bossen, licht glooiend landschap, heide, landgoederen karakteristieke dorpen en leuke steden maken fietsen door Twente tot een waar genot. U overnacht op gezellige familiecampings waar voor elk wat wils is. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Fietsen door een prachtige groene omgeving Kastelen en landgoederen rondom Diepenheim en Markelo Enschede, een gezellige (winkel)stad aan de Duitse grens Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug ligt binnen handbereik Twentse gastvrijheid en gezelligheid Dag 1 Aankomst in Haaksbergen U reist op eigen gelegenheid naar de startcamping. Dag 2 Rondrit Haaksbergen Maak een rit door de prachtige groene omgeving, een uitstapje naar de Achterhoek behoort tot de mogelijkheden. Met warm weer is een rit naar de recreatieterrein het Rutbeek een aanrader. In Haaksbergen kunt u een bezoek brengen aan Museum Buurtspoorweg en zelfs een rit maken met een echte stoomtrein. Dag 3 Haaksbergen - Hengelo (ca. 28 km) Vanaf Haaksbergen gaat het eerst richting Rutbeek, in dit kleine buurtschap bevindt zich een groot recreatiemeer dus met mooi weer moet hier natuurlijk een zwemstop gemaakt worden. Daarna slingert het over de rustige Twentse weggetjes richting Enschede, 'hoofdstad van Twente' waar het goed winkelen is. U eindigt de dag in Hengelo op een camping gelegen direct aan het Twentekanaal. Dag 4 Rondrit Hengelo Met kinderen gaat een rondrit wellicht lastig worden. Aan de andere kant van het Twentekanaal ligt namelijk attractiepark de Waarbeek. Een heerlijk dagje uit voor de kinderen. Wie wel op de fiets stapt kan richting een van de gezellige terrassen in Enschede fietsen of zich laten verrassen door de prachtige groene omgeving tussen Hengelo, Enschede en de Duitse grens. Dag 5 Hengelo - Markelo (30 km) Langs het Twentekanaal gaat het richting Delden. Iets buiten Delden vindt u landgoed Twickel. Door een heerlijk groen landschap waarbij u fietst over het Twentse platteland wat zich kenmerkt door het zacht glooiende landschap, uitgestrekte akkers met altijd bos en bomen binnen zichtsbereik. U eindigt in een van de oudste dorpen van Twente, Markelo, gelegen op vijf heuvels. Dag 6 Rondrit Markelo Maak een rondrit en fiets via het buurtschap Borkeld naar Holten en beklim de Holterberg. Maak een tocht door het prachtige Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en fiets via kerkdorp Rijssen weer terug naar de camping. Dag 7 Markelo - Haaksbergen (35 km) Nog een prachtige fietsdag in het vooruitzicht met vandaag een ware kastelenroute. Tussen Markelo en het kleine dorpje Diepenheim bevinden zich maar liefst 6 kastelen en landgoederen op een steenworp afstand van elkaar. Door lange lanen, weilanden en bossen vervolgt u uw weg om via illustere plaatsjes als Neede, Rietmolen en Langelo weer terug te keren naar Haaksbergen. Dag 8 Vertrek vanuit Haaksbergen Vandaag eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Friese Elfstedentocht / hotel

Nederland

In het hoge noorden koestert Friesland haar befaamde elf steden ingebed in een prachtig landschap. Honderden, klassieke Hollandse basculebruggen verbinden fietspaden over vaarten en kanalen. En omdat de natuur 's werelds grootste schaatsevenement, met Friesland als middelpunt, niet meer lijkt toe te staan, doen wij de 'elfsteden' op de fiets. De Friese Elfstedentocht fietsen In het gastvrije, waterrijke Friesland, vindt u naast indrukwekkend natuurschoon, vele charmante stadjes en gehuchten. De elf steden onderscheiden zich door de unieke, Friese identiteit en zijn elk een bezoek meer dan waard. U overnacht in charmante, bijzonder gelegen, comfortabele stadshotelletjes of in een groene omgeving net buiten de stad. Hoogtepunten van deze fietsvakantie historie en cultuur - middeleeuwse vestingstadjes en dorpen, Friese identiteit waterland - kanalen, vaarten, bruggetjes en pontjes landschap - oer-Hollands weideland, bossen, natuurreservaten route - vlak, gemarkeerd, geschikt voor families en meerdere mogelijkheden per dag om de route in te korten danwel uit te breiden Dag 1 Aankomst Leeuwarden Aankomst in uw hotel. Uw reis begint in de Friese provinciehoofdstad, de vestingstad Leeuwarden. Het heeft een verrassend fraaie grachtengordel, die in vroeger tijden ongenode gasten moest buiten houden. Het oude stadsdeel kan bogen op een rijke geschiedenis die u tijdens een wandeling door de stad niet zal ontgaan. Dag 2 Leeuwarden - Sneek (ca 55 - 80 km) Vandaag gaat het via Bolsward en IJlst, twee van de elf steden, naar Sneek. Van Hanze- en vestingstad Bolsward, zuinig op zijn monumentale status, is het moeilijk afscheid nemen. Voorbij Bolsward kunt u kiezen voor de kortste weg richting het pareltje IJlst waar oude bleektuinen de IJlstervaart decoreren, of de extra lus via Workum. Na IJlst gaat het naar Sneek, met de karakteristieke waterpoort als beeldmerk. Sneek is naast hét watersportcentrum van de streek ook een oogstrelende vestingstad. En vergeet niet de gezelligheid in Sneek; Sneek bruist. Dag 3 Sneek - Rijs/Stavoren (ca 58/70 km) Vandaag fietst u door een romantisch plaatje: tussen de Friese meren en het bosrijke Gaasterland. Gun uzelf wat tijd om te genieten van het uitzicht over het IJsselmeer nabij het Roode Klif, een opzienbarende keileemwand uit de IJstijd. Uw eindbestemming is lieflijke Rijs of het bezienswaardige Stavoren, in de Middeleeuwen een vermaarde havenplaats, alwaar het 'Vrouwtje van Stavoren' u welkom zal heten. Dag 4 Stavoren/Rijs - Makkum (ca 28/42 km) Over verscholen weggetjes gaat het vandaag naar het kleine, uiterst fotogenieke Hindeloopen, bekend om haar vermaarde leugenbankje. Deze voormalige vissersplaats, die Hylpen heet in het Fries, heeft stadsrechten sinds 1225 en kan dus bogen op een zeer lange en rijke geschiedenis. Via het schilderachtige Workum, met zijn legendarische strafcel voor landlopers en dronkenlappen, fietst u naar het fraaie Makkum de eindbestemming van vandaag. Dag 5 Makkum - Franeker/Harlingen (ca 25 - 55 km) Via Elfstedenstad Bolsward bereikt u Harlingen met zijn gezellige havendrukte en zicht over de Waddenzee. Harlingen is een openluchtmuseum op zich waar u op een terras kunt mijmeren over lang vervlogen tijden. Vervolgens fietst u naar 'klein maar fijn' Franeker, de laatste halte voor vandaag. Napoleon heeft weliswaar de universiteit van Franeker opgeheven, maar heeft niet kunnen verhinderen dat de oudste studentenkroeg Bogt van Guné nog immer open is. Na een slok is een bezoek aan het vermaarde planetarium (van Eise Eisinga) nog altijd adembenemend. Dag 6 Franeker/Harlingen - Dokkum (ca 65 - 85 km) Vandaag voert de route langs de kust, en via de hoogste terp van Friesland ('Hogebeintum') naar de voormalige vestingstad en zeehaven Dokkum. Een heerlijk stadje met trapgevels, grachten en een fraai Middeleeuws stadhuis. De legende wil dat de stadsbron, ontdekt en gezegend door Bonifatius, een zuiverende en geneeskrachtige werking zou hebben. Dag 7 Dokkum - Leeuwarden (ca 25 km) Vandaag fietst u voor het laatst door het typisch Friese landschap. Tussen waterpartijen, groene weiden en zwart- of rood bont vee. De Dokkumer Ee, onderdeel van de Elfstedentocht, leidt u uiteindelijk naar Leeuwarden. Onderweg passeert u het, door de schaatstocht berucht geraakte, bruggetje van Bartlehiem. Eenmaal terug in Leeuwarden zal de scheve Friese toren uit 1529, de Oldenhove genaamd, u een beetje aan Pisa doen denken. Wandel ook eens door de Kleine Kerkstraat, volgens velen Nederlands charmantste winkelstraat.

Klik hier voor meer informatie

Gelderse Parels in het Oosten / hotel

Nederland

Een aantrekkelijke en afwisselende mix van al het moois dat Gelderland te bieden heeft. Verken de arcadische Achterhoek, het rivierenland van Rijn, Waal en IJssel, het dichtbeboste Rijk van Nijmegen en de uitgestrekte, wildrijke Veluwe. Bedenk daarbij de fijne, zorgvuldig gekozen hotelletjes voor de nacht en de keuze is snel gemaakt. Fietsvakantie in Gelderland Naast al het vredige en fraaie natuurschoon doet u ook levendige steden aan, zoals Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Zutphen. Onderweg zijn er mogelijkheden te over om bijvoorbeeld een museum of kasteel te bezoeken, te shoppen, een wandeling te maken of ergens op een terras lekker te genieten van een Hollands bakkie leut of cappuccino. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Natuur - Nationaal Park Veluwezoom, De Gelderse Poort, De St. Jansberg e.a. Landschap - rivierenland, heidevelden, bossen en heuvelland Steden - Arnhem, Nijmegen, Doetinchem, Zutphen Accommodatie - selectie bijzondere hotelletjes Dag 1 Aankomst Doetinchem Reis op eigen gelegenheid naar Doetinchem. Check-in in uw hotel. Dag 2 Doetinchem - Nijmegen (52 km) Vanuit het aan de Oude IJssel gelegen Doetinchem fietst u over kleine binnenwegen door het fraaie Montferland. U passeert het Duitse Hoch Elten, gelegen op de Elterberg en steekt, terug in Nederland, met het fietsveer bij Millingen de brede Waal over. Loop na aankomst binnen bij het bezoekerscentrum 'de Gelderse Poort' om alles te weten te komen over de schitterende natuur in de Ooijpolder. Een fijne rit brengt u tenslotte in de oude Keizer Karelstad Nijmegen. Dag 3 Rondrit Rijk van Nijmegen (52 km) Deze heerlijke tocht voert u door het bosrijke 'Rijk van Nijmegen', ondermeer over de, onder Vierdaagse-wandelaars beruchte, maar o zo fraaie Zevenheuvelenweg. U waant zich hier even buiten Nederland in het groene, heuvelachtige landschap. Wat verder op de route blijkt Neerlands grootste wijndorp Groesbeek een prima plek voor een tussenstop. Langs de St. Jansberg en de Mookerhei voert de route terug naar uw overnachtingshotel. Dag 4 Nijmegen - Zutphen (58 km) Via Arnhem fietst u door het oudste Nationale Park van Nederland, de Veluwezoom, één van de grootste natuurgebieden in het land. Maak, voor u het park binnenrijdt, een koffiestop op het landgoed Rosendael in Rozendaal. Het bestaat uit een imposant, historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Via het leuke dorpje Eerbeek bereikt u tenslotte de oude Toren- en Hanzestad Zutphen, schitterend gelegen aan de IJssel. Dag 5 Rondrit vanuit Zutphen (28 of 65 km) Vandaag de keuze uit twee routes. Eerst volgt u tot aan Gorssel de rechteroever van de IJssel. U neemt daar het veer en komt uit in een fraai uiterwaardengebied. Een café en landbouwmuseum De Kribbe, liggen vlakbij. U kunt hier via de linkeroever van de IJssel, met onderweg Slot Nijenbeek, terug naar Zutphen. Liefhebbers fietsen door naar de oude, Overijsselse hanzestad Deventer. Via een mooie fietslus over de Veluwe, langs Bussloo, Twello en luchthaven Teuge keren ook zij terug naar Zutphen. Dag 6 Zutphen - Doetinchem (52 km) Vandaag fietst u door de arcadische Achterhoek. De tocht gaat via Almen met zijn mooie dorpsplein naar het eeuwenoude Zelhem, dat zichzelf tot het 'groene hart van de Achterhoek' heeft bestempeld. Door het land van enken, broeken en venen fietst u weer terug naar Doetinchem. Stop onderweg nog wel even voor een bezoek aan Kasteel Vorden, een waterburcht daterend uit de 17e eeuw. Dag 7 Vertrek Doetinchem Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Grote Rivieren Tour / hotel

Nederland

Maak deze opwindende tocht langs de meest bevaren waterwegen van Europa. Onderweg geven dijken, windmolens, grazend vee, monumentale boerderijen en stille stukjes natuur vorm aan een oer-Nederlands landschap. Verder gaat het langs blonde Noordzeeduinen, de Rotterdamse havens en van oorsprong Hollandse vissersdorpen als Vlaardingen en Maassluis. Fietsvakantie Grote Rivieren Tour U passeert de Schiedamse molens en jeneverstokerijen en treft bij de badplaatsen Scheveningen, Kijkduin en Hoek van Holland het fietspad vlak achter het strand. Onderweg treft u uitnodigende strandpaviljoens en gezellige cafés voor een drankje. Dat Nederland aan het water ligt zal u tijdens deze tocht zeker niet ontgaan. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Rotterdam - in de top-10 van Lonely Planet's 'Top Cities of the World' Oer-Hollandse taferelen - windmolens, dijken, rivieren, zee, strand Bezienswaardigheden - roept u maar! Route - dicht bij huis, eenvoudig, vlak, gemarkeerd Vertier - zwemmen in zee, strandtenten, shoppen, terrasje pikken Dag 1 Aankomst Utrecht Reis op eigen gelegenheid naar Utrecht. Uw hotel in Utrecht ligt op korte afstand van het centrum. Dag 2 Utrecht - Gouda (ca. 60 km) Via bruggetjes en langs talrijke buitens, kastelen, bossen en parken bereikt u de monumentale kaas-, kaarsen en stroopwafelstad Gouda, dat zijn naam dankt aan zijn ligging aan de rivier de Gouwe. Dat het oude Gouda op een plezierige manier herinnert aan de middeleeuwen valt tijdens een rondwandeling niet te ontkennen. Dag 3 Gouda â" Scheveningen (ca. 50 km) Door een weids weidegebied doorsneden door slootjes fietst u in de richting van Den Haag, de Koninklijke Residentie. De Nederlandse regeringsstad biedt een keur aan bezienswaardigheden, musea en evenementen. Den Haag is niet alleen monumentaal statig, maar ook bijzonder gezellig. De nabij gelegen badplaats Scheveningen is vandaag uw eindbestemming, waar het na een dag fietsen goed toeven is in een levendige strandtent. Dag 4 Scheveningen â" Rotterdam (ca. 50 km) Fiets relaxed door de duinen en passeer de badplaatsen Kijkduin en Hoek van Holland. Vervolg uw weg langs het voormalige vissersdorp Maassluis, de Hollandse molens en de befaamde jeneverstokerijen van Schiedam. Wist u dat Vlaardingen, waar misschien wel een koffiepauze past, vroeger ook een vissersdorp was en nog steeds bijzonder schilderachtig is? U stapt uiteindelijk af in Rotterdam. Dag 5 Rotterdam â" Dordrecht (ca. 45 km) De vibrerende havenstad Rotterdam laat zich niet in een paar woorden vangen. Deze tot één van de grootste havensteden ter wereld gerekende metropool, beschikt over een overdaad aan musea, winkels en uitgaansgelegenheden. Het heeft alles wat een grote, moderne stad behoort te bieden en werd dan ook niet voor niets als vijfde gekozen in de top-10 van 'top cities in the world' van de Lonely Planet's Best in Travel 2016. Dag 6 Dordrecht - Gorinchem (ca. 45 km) Omdat Dordrecht wordt omgeven door rivieren, ligt deze prachtig geconserveerde, oude vestingstad welbeschouwd op een eiland. De binnenstad zelf is eveneens waterrijk en biedt, naast de diverse romantisch aandoende haventjes, een korte route naar het Nationaal Park De Biesbosch, een op Europese schaal, zeer bijzonder zoetwatergetijdegebied. U overnacht in de ook al zo fraaie vestingstad Gorinchem. Dag 7 Gorinchem â" Utrecht (ca. 50 km) De vestingwallen, stadspoorten, arsenalen en andere monumenten in de prachtige stadjes Gorinchem en Woudrichem ademen een rijke geschiedenis en zijn een lust voor het oog. Vanuit hier gaat het naar de onevenaarbare, grachtenstad Utrecht; de eindbestemming van uw fietstocht. Dag 8 Vertrek vanuit Utrecht Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Hanzesteden langs de IJssel / hotel

Nederland

Deze route brengt u langs drie wel heel verschillende Nederlandse juwelen: de boslanden en weidevelden van Nationaal Park Veluwezoom, het weidse landschap van de IJsselvallei en de welbekende historische Hanzesteden. Op deze route vindt u een unieke mix van natuur en historie. Nationaal Park Veluwezoom kan met recht de parel van Gelderland genoemd worden. Fietsen langs de historische Hanzesteden Nergens is de natuur zo ongerept en gevarieerd als hier. Maar ook de IJsselvallei is met zijn eindeloze vergezichten een prachtig gebied dat blijft verrassen. De historische Hanzesteden en -dorpen, eens onderdeel van handelsverbond de Hanze, zijn een ware traktatie en vragen om uitgebreid verkend te worden. Giethoorn: Het Venetië van Nederland Wie wil kan de vakantie verlengen met een extra dag en thema: het veenlandschap rondom Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van Nederland. Dag 1 Aankomst Arnhem Uw fietsvakantie begint in de Gelderse hoofdstad Arnhem. Met de ingang van het Nationaal Park Hoge Veluwe in haar gemeentegrenzen, wordt Arnhem ook wel poort tot de Veluwe genoemd. Maar het is niet alleen haar weelderig groen waar Arnhem bekend om staat. De Gelderse stad werd in 2007 en 2009 uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. En dat is te merken: het centrum bruist van gezellige cafés en restaurantjes en is een prima plek om te winkelen. Uniek is ook het Modekwartier waar u uw ogen uitkijkt in de hippe stores en ateliers. Zorg dus dat u op tijd in Arnhem aankomt om de sfeer van deze unieke stad op te snuiven. Dag 2 Arnhem - Rheden (35 km) Via het prachtige stadspark Sonsbeek verlaat u Arnhem. De tocht voert u langs het Openluchtmuseum waar het verleden tot leven komt. Dit drukbezochte museum geeft een levensecht beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Ook een bezoek aan Koninklijke Burgers' Zoo, de Arnhemse dierentuin die jaarlijks honderduizenden bezoekers trekt, is zeker de moeite waard. De route gaat verder door de glooiende heuvels van Nationaal Park Veluwezoom. In dit gebied prijken geurige dennenbossen, prachtige loofbossen en Europa's grootste zandverstuivingen aan de horizon. Spectaculair zijn ook de heidevelden die in de maand augustus purper paars uitslaan. De tocht gaat verder door het verstillende landschap van het overgangsgebied tussen de Veluwse bossen en de weidse oevers van de rivier IJssel. Dag 3 Rheden - Deventer (50 km) Het gevarieerde landschap van vandaag zal u betoveren. De weidse uiterwaarden van de rivier IJssel gaan over in een typisch Hollands akkerlandschap met windmolens aan de horizon. Langs de oever van de IJssel treft u een reeks mooie stadjes: de opmerkelijk goed behouden gebleven Hanzesteden Doesburg (onderdeel van de lange route), Zutphen en Deventer, en het pittoreske stadje Bronkhorst. De stadjes hebben elk een prachtig historisch centrum. Met de stadsmuren en -poorten die voor een deel nog intact zijn, waant u zich in de middeleeuwen. Uw hotel is prachtig gelegen aan de rivier geeft zicht op Deventer. Spring op de veerboot om het charmante stadscentrum te bezoeken! Dag 4 Deventer - Zwolle (40 km) Vandaag gaat u verder noordwaarts langs de IJssel. Heeft u dat gisteren nog niet gedaan, neemt u dan de tijd om Deventer te verkennen. Deze Hanzestad staat bekend om zijn boek- en kunstwinkels en bijzondere festivals. Een cakeje van Bussink, een lokale delicatesse uit 1595, wilt u zeker niet missen. Ga daarvoor naar de cakewinkel op het prachtige Brinkplein. De tocht brengt u door de spectaculaire uiterwaarden waar u volop tekenen ziet van modern Nederlands waterbeheer. Na een bezoek aan het kleine Hanzestadje Hattem steekt u de rivier over naar Zwolle. Omringd door vier rivieren, is Zwolle altijd een druk verkeersknooppunt geweest dat vele handelaren en reizigers aantrok. In Zwolle vindt u overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuur en talrijke andere monumenten uit de tijd dat Zwolle lid was van de Hanze. Dag 5 Vertrek vanuit Zwolle of overnachting Giethoorn Na een heerlijk ontbijt in uw hotel vertrekt u huiswaarts, tenzij u heeft gekozen voor een extra dag Het Venetië van Nederland. Verlenging "Het Venetië van Nederland" (43/51 km). U laat de Zwolse hectiek achter u en volgt de rivier Zwartewater. Langs de kronkelende dijkjes van de rivier is het heerlijk fietsen. De mooie vergezichten over de moerassige uiterwaarden staan voor op en top genieten. U bereikt het Hanzestadje Hasselt. Neemt u zeker de tijd om dit charmante stadje met zijn zeventig rijksmonumenten te bezoeken. De fraaie panden getuigen van de rijkdom die de Hanze bracht. De route brengt u verder naar het havenplaatsje Zwartsluis: een heus paradijs voor watersportliefhebbers. U fietst verder door het wetland van Nationaal Park Weerribben Wieden. Dit nationaal park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Menigeen noemt dit gebied met recht het meest bijzondere gebied van Nederland. De tocht eindigt in Giethoorn, bekend als Het Venetië van Nederland. Dit knusse plaatsje bestaat vooral uit waterwegen. Een tochtje over de bijzondere waterwegen met een punter of elektrische boot geeft u een mooi zicht op de authentiek Hollandse boerderijtjes. Indien u deze extra nacht in Giethoorn wil boeken, geef dit dan bij het opmerkingenveld in het boekingsformulier aan. Op dag 6 eindigt bij deze verlenging uw fietsvakantie.

Klik hier voor meer informatie

Het Groene Hart / hotel

Nederland

Hollandser dan het 'Groene Hart' bestaat niet. Dus niet vreemd dat dit fraaie, afwisselende polderland, gelegen tussen Nederlands grootste steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, werd aangewezen als Nationaal Landschap. Beleef Hollands Glorie in een notendop tijdens drie heerlijke fietsdagen in het groen. Fietsvakantie in Het Groene Hart Fiets onder fraaie wolkenluchten door het uitgestrekte Westlandse polderland waar oude waterlopen zich verenigen in plassengebieden en oude binnensteden getuigen van een rijk cultureel verleden. Bewonder onderweg monumentale boerderijen, robuuste vestingwallen en natuurlijk windmolens, maar dan wel zoals ze vroeger werden gebouwd. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Het 'Groene Hart' in een notendop Weidse, Hollandse landschappen met toebehoren Historische steden - Amsterdam, Gouda, Utrecht Dag 1 Aankomst Utrecht Reis op eigen gelegenheid naar Utrecht. Uw hotel in Utrecht ligt op korte afstand van het centrum. Dag 2 Utrecht - Amsterdam (63 km) Over de prachtige fietspaden langs de oevers van de glorieuze Vecht fietst u naar Amsterdam. De fraaie landgoederen met hun tuinen en theehuizen, ooit toebehorend aan rijke kooplieden uit de 17e en 18e eeuw, zijn een lust voor het oog. Uw camera zal ongetwijfeld overuren maken. Amsterdam, uw eindbestemming van deze dag, behoeft natuurlijk geen uitleg. Echter éen ding is zeker: u hoeft niet te zoeken naar vermaak, Amsterdam vermaakt u. Dag 3 Amsterdam - Gouda (72 km) Dwars door het Groene Hart gaat het vandaag naar kaas-, kaarsen- en stroopwafelstad Gouda. Een verbazingwekkend mooie fietstocht met weidse uitzichten en vrijwel alle kenmerken die op Neerlands visitekaartje te vinden zijn: trapgevelhuisjes, molens, wolkenluchten, bruggetjes, hekjes, kreken, vaarten, sloten, siertuintjes, landgoederen... en hopelijk ook nog wat koeien. Dag 4 Gouda - Utrecht (67 km) Deze dag wordt u wederom getrakteerd op onvervalste Hollandse glorie. Het zal lastig worden om niet overal even te stoppen voor een rondwandelingetje, een kop koffie of een drankje. Met name in de levendige grachtenstad Utrecht, zal de verleiding moeilijk blijken te weerstaan. Geniet ervan als u maar zorgt dat u voor het donker weer terug bent bij het hotel waar u drie dagen geleden begon. Dag 5 Vertrek Utrecht Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Hollandse Rijn - van Arnhem naar Rotterdam / hotel

Nederland

Rijn, Waal, Lek, Maas en Linge nemen u mee van oost naar west, stroomafwaarts langs oer-Hollandse steden en dorpen. Waar ooit Vikingen vanuit zee de rust verstoorden, is het nu ontspannen fietsen over dijken en kades, genietend van het leven op en langs het water, door een wonderschoon landschap, dat grotendeels door de rivieren is gemaakt. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Arnhem Rivierenland, Kust, Kinderdijk & Biesbosch Burchten Doorwerth en Amerongen Historische stadjes: Wijk bij Duurstede, Buren, Gorinchem, Dordrecht Rotterdam: hippe wereldhavenstad Dag 1 Aankomst Arnhem De start van deze route is in Arnhem, bekend van de Slag om Arnhem in de 2e Wereldoorlog. Maar ook een stad met een prachtige dierentuin, het schitterende stadspark Sonsbeek, het Openluchtmuseum en aan de voet van Nationaal Parken Hoge Veluwe en Veluwezoom. Aan u de keuze: overnacht u in het centrum van Arnhem of begint u de route liever buiten de stad (kosteloos parkeren) aan de voet van Nationaal Park Veluwezoom. Dag 2 Arnhem - Wijk bij Duurstede (ca. 64 km) Een afwisselende tocht door de bosrijke Veluwezoom, langs de 52 meter hoge Grebbeberg, de zuidoostelijke punt van de Utrechtse Heuvelrug. Militaire erevelden vormen stille getuigen van hevige gevechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Volg de Nederrijn naar kasteel Amerongen, met zijn schitterende tuin. Eindpunt is het monumentale Wijk bij Duurstede. Ooit lag hier Dorestad, rond het jaar 800 het belangrijkste Noord-Europese handelscentrum. Geniet van de prachtige binnenstad en pik bij mooi weer een terrasje aan de markt. Dag 3 Wijk bij Duurstede - Leerdam/Asperen (ca. 40/38 km) Steek bij Wijk bij Duurstede, gelegen aan een knooppunt van waterwegen, met de fraaie boogbrugpont Wijkse Veer, de Nederrijn over en zet koers richting Nederlands bekendste fruitstreek, de Betuwe. Langs het historische stadje Buren bereikt u het riviertje de Linge. Linge betekent lang, maar een korte, vriendelijke fietsroute brengt u snel bij de "Glasstad" Leerdam. Hier in Leerdam, of in het plaatsje Asperen aan de andere kant van de Linge, brengt u de nacht door. Dag 4 Leerdam/Asperen - Papendrecht/Dordrecht (ca. 67-75 km) Vanaf uw hotel bereikt u al snel Gorinchem. Neem even de tijd voor een verkenning door de historische binnenstad van Gorinchem. Daarna neemt u de veerpont die u overzet naar het vestingstadje Woudrichem. Via knooppunten doorkruist u met inbegrip van één of twee boottochtjes (afhankelijk van het seizoen) het heerlijke Nationale Park de Biesbosch, de plek waar Waal en Maas elkaar ontmoeten. De motorpont De Biesbosch vaart het hele jaar en zet u zeker over de Nieuwe Merwede naar Kop van t Land, waarna u Dordrecht bereikt. Een waterbus brengt u vervolgens over de Beneden Merwede naar Papendrecht. Dag 5 Papendrecht/Dordrecht - Rotterdam (ca. 30/45 km) Fietsend door de Alblasserwaard bereikt u het op de UNESCO werelderfgoedlijst bijgeschreven Kinderdijk. De negentien poldermolens zijn een internationale trekpleister en per fiets prima te bezichtigen. Daarna per Driehoeksveer via Slikkerveer, richting dynamisch Rotterdam. U kunt ook nog doorfietsen naar Hoek van Holland, waar de Rijn in de Noordzee uitmondt. Deze route is nog 30 km verder. Dag 6 Vertrek vanuit Rotterdam Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Koninklijke Veluwetour / hotel

Nederland

Deze rondrit gaat door het gevarieerde natuur- en cultuurlandschap van de Veluwe. De Veluwe is ontstaan en gevormd in de IJstijden en is met ruim 100 m het hoogste deel van Nederland buiten het uiterste zuiden van Limburg. Het is één van de grootste en belangrijkste natuurgebieden in Nederland met bos, heide en Europas grootste zandverstuivingen. Aan de randen vind je beekjes die in het verleden watermolens aandreven. Koninklijke fietsvakantie op de Veluwe De Nederlandse Koninklijke familie heeft zijn sporen nagelaten in het gebied. Bij Apeldoorn vind je Kroondomein het Loo, Nederlands grootste landgoed en nog steeds in gebruik door het Koninklijke familie. De route voert ook langs het voormalige paleis en deze kun je bezoeken. Wat minder zichtbaar zijn de speciale verbindingswegen die de koningen en stadhouders van Oranje tussen hun diverse paleizen en jachtterreinen op de Veluwe hebben laten aanleggen. De fietsroute maakt er ook gebruik van. Dag 1 Aankomst Garderen Uw fietsvakantie start in Garderen, waar u op eigen gelegenheid heen reist. Garderen is een gezellig dorpje waar u na aankomst nog even rond kunt wandelen of rond kunt fietsen. Dag 2 Garderen - Arnhem (53 km) Uw dag begint met een rit door een karakteristiek coulisselandschap. Langzaamaan verschijnen de bossen rondom de Kootwijkerduinen aan uw horizon. Dit prachtige natuurgebied kenmerkt zich door een unieke mix van bos, glooiende heuvels en stuifzand. Het landschap opent zich meer en meer, totdat u Radio Kootwijk bereikt. Dit monumentale zendstation bevindt zich in het midden van de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. De tocht gaat verder door de uitgestrekte Veluwse bossen richting het plaatsje Hoenderloo. Via Hoenderloo fietst u zo de ongerepte natuur van Nationaal Park Veluwezoom in. Met uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen en resten stuifzand, is Nederlands oudste nationale park een paradijs voor fietsers. U kunt ervoor kiezen om via het plaatsje Oosterbeek naar uw eindbestemming Arnhem te fietsen. In Oosterbeek vindt u het Airbornmuseum. Een bezoek aan dit museum over de Slag om Arnhem, is een mooie afsluiting van deze inspirerende fietsdag. Fietst u rechtstreeks van Hoenderloo naar Arnhem? Dan heeft u misschien nog even tijd om de sfeer van deze bruisende Gelderse hoofdstad op te snuiven. Uniek is het Modekwartier waar u uw ogen uitkijkt in de hippe stores en ateliers. Dag 3 Arnhem - Beekbergen (40 km) U begint uw fietsdag met een tocht door een van Nederlands mooiste en bekendste natuurgebieden: Nationaal Park Veluwezoom. Met haar uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen en resten stuifzand, is Nederlands oudste nationale park een waar fietsparadijs. Vanaf half augustus staat de heide hier in bloei en begeeft u zich te midden van een uitgestrekte paarse deken. Via het plaatsje Oosterhuizen fietst u verder richting Lieren. Op dit deel van de route heeft het bosrijke landschap plaatsgemaakt voor een typisch Nederlands weidelandschap met hier en daar een boerderijtje aan de horizon. De tocht van vandaag eindigt in het gemoedelijke plaatsje Beekbergen. Dag 4 Beekbergen - Garderen (45 km) Vandaag staat er een gevarieerde fietsdag op het programma. Het Hollandse akker- en weidelandschap gaat al snel over in een bosrijke omgeving. Door de bossen rondom de stad Apeldoorn bereikt u Paleis Het Loo. Dit voormalig koninklijk paleis is niet alleen een paleis, maar ook een museum met historische tuinen, stallen en koetshuizen. Bezoekers kunnen de koetshuizen in om de koninklijke rijtuigen, autos en sleden van dichtbij te bekijken. U fietst verder richting het plaatsje Elspeet. In de uitgestrekte bossen kunt u eindeloos fietsen en staat u een schat aan ontdekkingen te wachten. Het laatste deel van uw fietsdag tussen Elspeet en Garderen voert u door een weids akkerlandschap, afgewisseld door bosrijke delen. U overnacht vandaag in het dorpje Garderen. U kunt uw fietsdag verlengen tot 70 kilometer (via Vaassen) of 77 kilometer (via Vierhouten). Deze langere varianten brengen u door een indrukwekkend heidegebied. Historieliefhebbers kunnen kiezen voor de route via Vaassen die u langs een authentieke Hollandse molen en kasteel Cannenburgh brengt. Dag 5 Vertrek vanuit Garderen Na het ontbijt eindigt uw fietsarrangement.

Klik hier voor meer informatie

Maasroute - van Maastricht naar Nijmegen / hotel

Nederland

Fiets langs de Maas tussen de twee oudste steden van Nederland. Een prachtige afwisselende fietsvakantie waarbij u vanaf het Zuid-Limburgse heuvellandschap via het Vlaamse Maaseik fietst naar de Maasplassen bij Roermond. Vervolgens gaat het verder langs de meanderende Maas door de Noord-Limburgse Maasheggen naar de bosrijke omgeving ten zuiden van Keizerstad Nijmegen. De Maasroute fietsen: Maastricht - Nijmegen Deze verlenging van de Maasfietsroute in Nederland voert door een veelzijdig en afwisselend landschap tussen de twee oudste steden van Nederland. U vertrekt vanuit de hoofdstad van Limburg met onder meer haar beroemde Vrijthof, Helpoort en Jekertoren en eindigt in Nijmegen met de karakteristieke Stevenskerk. De route heeft een vlak karakter en voert grotendeels over fietspaden langs of in de buurt van de Maas. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Historische steden Maastricht en Nijmegen Afwisseling van landschappen Ontspannen in de Maasplassen Fietsen door het Noord-Limburgse Maasheggenlandschap Ontspannen fietsen langs de rivier Dag 1 Aankomst in Maastricht U reist op eigen gelegenheid naar Maastricht. Ons advies: kom op tijd op u onder te laten dompelen door al het moois wat Maastricht u te bieden heeft. Maak een wandeling door het Jekerkwartier, 'hip' dineren in Wyck en daarna nog wat drinken op een van de talrijke gezellige terrassen. Dag 2 Maastricht - Maaseik (ca. 50 km) Snel nadat u Maastricht verlaten heeft fietst u langs het Julianakanaal en passeert u illustere dorpjes als Bunde, Geulle en Elsloo. Schitterende vergezichten over de Limburgse heuvels en akkerlanden vallen u ten deel. U fietst door het Rivierpark Maasvallei, een gebied vol stroomgeulen, rivierarmen, uiterwaarden en struingebieden. Tussendoor passeert u karakteristieke Maasdorpjes in de bochten van de Maas. U overnacht vandaag in het Belgische Maaseik, geboorteplaats van de kunstschilder Jan van Eyck. Dag 3 Maaseik - Roermond (ca. 38 km) Nadat u de Maas weer bent overgestoken bevindt u zich weer op Nederlands grondgebied. Al snel komt u in Maasbracht waar u de grootste binnenhaven van Nederland vindt. De sluis in Maasbracht is ook de sluis met het grootste verval van 11 meter! Door de Maasplassen, deze meren zijn ontstaan door de grindwinning in de afgelopen eeuwen en vormen nu het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland, gaat het heerlijk ontspannen naar Roermond. In deze Hanzestad mondt de Roer uit in de Maas. Dag 4 Roermond - Arcen (ca. 56 km) Vanuit het historische Roermond gaat het eerst naar Noormannendorp Asselt en vervolgens naar het drakendrop Beesel. Langs de Maas vervolgt u uw weg vai Tegelen naar Venlo, maak in deze levendige stad zeker even een stop op de Markt. Nadat u de stad weer heeft verlaten gaat het door bos en over heide langs de Duitse grens naar Arcen, een verrassend gezellig stadje, ook wel 'parel van de Maasduinen' genoemd. Dag 5 Arcen - Nijmegen (ca. 65 km) Na wellicht nog een bezoek aan de kasteeltuinen fietst u vanaf Arcen verder noordwaarts. Onderweg passeert u de brouwerij van de Hertog Jan bieren en fietst u door het rustieke Noord-Limburgse landschap. De omgeving is een afwisseling van bos en groene akkerlanden. Onderweg steekt u meerdere keren met het pontje de Maas over en fietst u door het typische Maasheggenlandschap. Het historische centrum van Gennep leent zich perfect voor een pauze alvorens u de laatste kilometers naar Nijmegen aflegt. Langzaam maar zeker kenmerkt het landschap zich door steeds meer door de glooiingen van de Nijmeegse stuwwal. U bereikt zo ook de eindbestemming van deze reis, de gezellige Keizerstad Nijmegen. Dag 6 Vertrek vanuit Nijmegen Na het ontbijt eindigt het arrangement. Het hotel in Nijmegen bevindt zich naast het station zodat u eenvoudig weer terug kunt reizen naar waar uw reis begonnen is.

Klik hier voor meer informatie

Maasroute - van Maastricht naar Sedan / hotel

Nederland

Een bijzondere, nieuwe fietservaring: langs de rivier de Maas van Maastricht, de oudste stad van Nederland naar het Franse plaatsje Sedan. Door zeer uiteenlopende landschappen, en langs veel bijzondere plekken. Dicht bij huis en toch zo héél anders. Een heerlijk vlakke route met soms een korte helling. Kortom: een juweel van een drielandentocht. De Maasroute fietsen: Maastricht - Sedan De dagetappes volgen grotendeels reeds bestaande, populaire fietsroutes, zoals in België de Ravel 1 en 2, en in Frankrijk de Voie Verte Trans-Ardennes, welke in 2010 door de 'Fiets- en Wandelbeurs' nog werd uitverkozen tot de beste fietsroute van het jaar. Ze voeren door prachtige stukjes natuur, langs boeiende steden en vele, historische monumenten. De rivieren Donau, Rijn en Loire gingen de Maas al voor, en zijn ondertussen zeer geliefd bij vele fietsers. Binnen enkele jaren zal ook deze rivierentocht veel sportieve pedaalridders trekken. Vanaf 2016 kan voor het eerst deze zeer afwisselende en goed gemarkeerde fietsroute helemaal worden gevolgd, zowel in stroomopwaartse als stroomafwaartse richting. Hoogtepunten van deze Maasroute fietsvakantie Drie landen, drie culturen Door afwisselend landschap en mooie natuur Historische steden - Charleville-Mézières, Namen, Luik, Maastricht Overwegend vlakke rivierenroute, gemarkeerd Dag 1 Aankomst Maastricht / 's Gravenvoeren Aankomst in Maastricht of 's Gravenvoeren; ontvangst met koffie en vlaai als welkom. Bij tijdige aankomst in Maastricht is er tijd genoeg voor een stadswandeling en kunt u genieten van de zuidelijke flair in de oudste stad van Nederland. Vanuit Hotel Blanckthys in 's Gravenvoeren kunt u alvast een prachtige wandeling door de glooiende heuvels van de Voerstreek maken. Dag 2 Maastricht / 's Gravenvoeren - Luik (ca. 36 km) Zet koers naar schilderachtig Eijsden en verlaat Nederland met het veer 'De Cramignon'. Passeer knus Visé en fiets het laatste deel langs imposante, bedrijvige industrieterreinen. Verrassend is het prima fietspad dat u veilig het verassend mooie Luik, ofwel Vurige Stede, binnen voert. Dag 3 Luik - Namen (ca. 74 km) Via Saint Nicolas en Flémalle naar Engis, waar u het fietspad langs de Maas volgt richting Seraing, bekend om zijn kristalfabriek Val Saint Lambert. Over rustige weggetjes bereikt u het charmante Huy, een absolute aanrader voor een lunchstop alvorens u koers zet naar Namen. Dag 4 Namen - Dinant / Anhée (ca. 30 km) Het wordt een korte rit dus tijd genoeg voor een stadswandeling door historisch Namen en om onderweg een kijkje te nemen in de prachtige Tuinen van Annevoie. Volg hierna de linker Maasoever in zuidelijke richting naar het leuke, toeristische Dinant. Dag 5 Dinant / Anhée - Haybes (ca. 51 km) Tot aan de Belgisch-Franse grens nabij Givet volgt u grotendeels de route langs de rivier. Eenmaal op Franse bodem maakt u gebruik van de unieke Voie Verte Trans-Ardennnes aangelegd over een oude spoorwegbedding tot in Haybes, een pareltje aan de Maas. Dag 6 Haybes - Villers-Semeuse (ca. 71 km) Volg de Voie Verte Trans-Ardennes verder langs de Maas. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt op de route is het mooie Monthermé. Verderop vindt u de historische dubbelstad Charleville-Mézières. Mézières, de oudste stad voor de militairen en Charleville voor de bourgeoisie. U overnacht vandaag in Villers-Semeuse. Dag 7 Villers-Semeuse - Sedan ( ca. 26 km) De laatste rit voert langs de Maas over de heerlijke Voie Verte Trans Ardennes door een schilderachtig landschap naar de voormalige bisschopsstad Sedan, zeer bekend vanwege één van de grootste burchten van Europa. Dag 8 Bustransfer Sedan - Maastricht / 's Gravenvoeren (ca. 200 km) Geniet van een laat ontbijt. Indien geboekt, stapt u in de namiddag in een luxe touringcar voor een transfer (incl. fiets en bagage) naar de plaats waar u uw reis begonnen bent.

Klik hier voor meer informatie

Maasroute - van Nijmegen naar Rotterdam / hotel

Nederland

Het laatste traject van de Maas voert van Nijmegen naar Rotterdam. U fietst door een uitgestrekt rivierenlandschap afgewisseld met historische vestingplaatsjes zoals Grave, Ravenstein en Woudrichem. Natuurlijk dient ook de historische binnenstad van 's-Hertogenbosch aangedaan te worden, net als het centrum van Dordrecht. Deze reis is een schitterende afwisseling van natuur en historie, kortom een dijk van een reis! De Maasroute fietsen: Nijmegen - Rotterdam Deze reis kent een volledig vlak verloop. U begint door de bossen van Nijmegen en komt al snel aan de Maas. De rust kenmerkt het eerste deel van de route, leuke kleine plaatsjes en dorpjes, slingerende dijken en uitgestrekte plattelandsgronden. Verder richting het westen komt u eerst in het historische Den Bosch en dan via Gorinchem en de prachtige Biesbosch in Dordrecht. Vervolgens gaat het door de water- en molenrijke Alblasserwaard richting Rotterdam, in 2016 op nummer 5 in Lonely Planet's 'top cities in the world'. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Historische steden als Nijmegen, den Bosch en Rotterdam Vergezichten over het uitgestrekte platteland Prachtige vestingstadjes Dordrecht, Woudrichem, Grave en Ravenstein Goede fietspaden langs de meanderende Maas Oer-Hollands dijkenlandschap Dag 1 Aankomst in Nijmegen U reist op eigen gelegenheid naar Nijmegen. Neem alvast wat tijd om door het centrum van deze stad te wandelen of maak een klein fietstochtje door de groene omgeving. Dag 2 Nijmegen - Appeltern (ca. 50 km) U verlaat Nijmegen via de beroemde 'Via Gladiola' en bevindt zich al snel in de bossen rondom Nijmegen. Nadat u achtereenvolgens het Maas-Waalkanaal en de Maas over bent gestoken bevindt u zich weer op de Maasfietsroute. Ontspannen fietsend vervolgt u uw weg over de Maasdijk. Tips onderweg zijn natuurlijk de historische vestingplaatsjes Grave en Ravenstein. Bij Megen steekt u met de pont de Maas over en fietst u het door Boudewijn de Groot bezongen Land van Maas en Waal in onderweg naar uw hotel. Dag 3 Appeltern - 's-Hertogenbosch (ca. 60 km) De Maas vormt voor een groot gedeelte de grens tussen Noord-Brabant en Gelderland. U passeert deze grens meermaals met de fiets aan de hand, staande op een veerpontje, voor veel lokale inwoners nog altijd het belangrijkste vervoersmiddel van van noord naar zuid (of vice versa) te reizen. U passeert bij Heerewaarden het punt waar de Maas en de Waal elkaar bijna aanraken en fietst dan via Rossum naar 's-Hertogenbosch. In deze prachtige stad is genoeg te doen en te zien, bezoek zeker de Sint-Janskathedraal. Ook een boottochtje door de Binnendieze is een echte aanrader. Dag 4 's-Hertogenbosch - Gorinchem (ca. 40 km) Deze dag volgt u de loop van de Afgedamde Maas en doorkruist u het gebied tussen de Maas en de Waal. Onderweg treft u schitterende agrarische landschappen en karakteristieke dorpen. Eenmaal aan de Waal treft u de historische vestingstad Woudrichem. Vanaf hier is het niet ver meer naar uw eindbestemming en tevens laatste sfeervolle stadje van vandaag, Gorinchem. Dag 5 Gorinchem - Papendrecht (ca. 55 km) Na een ochtendrit door de mooie binnenstad van Gorinchem verder langs de Waal de Rijndelta in. Hoogtepunt is hier het Nationaal Park De Biesbosch, waar mooie rondvaarten kunnen worden gemaakt. De vernieuwde oeververbinding brengt u in Dordrecht, de oude vestingstad met zijn 1.000 monumenten en unieke, historische havengebied. Vanaf hier is het nog maar een paar pedaalslagen naar uw hotel in Papendrecht. Dag 6 Papendrecht - Rotterdam (ca. 30 km) Fietsend door de Alblasserwaard bereikt u het op de UNESCO werelderfgoedlijst bijgeschreven Kinderdijk. De negentien poldermolens zijn een internationale trekpleister en per fiets prima te bezichtigen. Daarna per Driehoeksveer via Slikkerveer, richting dynamisch Rotterdam. U kunt ook nog doorfietsen naar Hoek van Holland, waar de Rijn in de Noordzee uitmondt. Deze route is nog 30 km verder. Dag 7 Vertrek vanuit Rotterdam Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Maasroute - van Sedan naar Maastricht / hotel

Nederland

Een bijzondere, nieuwe fietservaring: langs de rivier de Maas van het Franse plaatsje Sedan naar de oudste stad van Nederland, Maastricht. Door zeer uiteenlopende landschappen, en langs veel bijzondere plekken. Dicht bij huis en toch zo héél anders. Een heerlijk vlakke route met soms een korte helling. Kortom: een juweel van een drielandentocht. De Maasroute fietsen: Sedan - Maastricht De dagetappes volgen grotendeels reeds bestaande, populaire fietsroutes, zoals in België de Ravel 1 en 2, en in Frankrijk de Voie Verte Trans-Ardennes, welke in 2010 door de 'Fiets- en Wandelbeurs' nog werd uitverkozen tot de beste fietsroute van het jaar. Ze voeren door prachtige stukjes natuur, langs boeiende steden en vele, historische monumenten. De rivieren Donau, Rijn en Loire gingen de Maas al voor, en zijn ondertussen zeer geliefd bij vele fietsers. Binnen enkele jaren zal ook deze rivierentocht veel sportieve pedaalridders trekken. Vanaf 2016 kan voor het eerst deze zeer afwisselende en goed gemarkeerde fietsroute helemaal worden gevolgd, zowel in stroomopwaartse als stroomafwaartse richting. Hoogtepunten van deze Maasroute fietsvakantie Drie landen, drie culturen Door afwisselend landschap en mooie natuur Historische steden - Charleville-Mézières, Namen, Luik, Maastricht Overwegend vlakke rivierenroute, gemarkeerd Dag 1 Aankomst Maastricht / 's Gravenvoeren Aankomst in Maastricht of 's Gravenvoeren; ontvangst met koffie en vlaai als welkom. Bij tijdige aankomst in Maastricht is er tijd genoeg voor een stadswandeling en kunt u genieten van de zuidelijke flair in de oudste stad van Nederland. Vanuit Hotel Blanckthys in 's Gravenvoeren kunt u alvast een prachtige wandeling door de glooiende heuvels van de Voerstreek maken. Dag 2 Bustransfer Maastricht / ' s Gravenvoeren - Sedan (ca. 200 km) Geniet van een laat ontbijt. Indien geboekt, stapt u om 10.00 uur in een luxe touringcar voor een transfer (incl. fiets en bagage) naar de voormalige bisschopsstad Sedan in Noord-Frankrijk, wereldberoemd vanwege misschien wel de grootste burcht van Europa. Dag 3 Sedan - Villers-Semeuse (ca. 26 km) Volg de Voie Verte Trans-Ardennes door een schilderachtig landschap naar Villers-Semeuse. Wie de etappe van vandaag wat kort vindt kan alvast een lusje maken tot in de bezienswaardige dubbelstad Charleville-Mézières. Mézières, de oudste stad, ligt in een maasbocht en had altijd een belangrijke militaire rol. Charleville is bekend als stad van de bourgeoisie en handel. Dag 4 Villers-Semeuse - Haybes (ca. 71 km) Vervolg van de fietstocht over de Voie Verte Trans-Ardennes langs de Maas richting Haybes. Wie gisteren niet in Charleville-Mézières is geweest moet vandaag toch zeker een bezoek brengen aan deze stad. Eén van de zowel letterlijke als figuurlijke hoogtepunten van deze dag is het bezoek aan het stadje Monthermé. Eindpunt vandaag is plaatsje Haybes, een pareltje aan de Maas. Dag 5 Haybes - Dinant / Anhée (ca. 55 km) Volg tot aan de Frans-Belgische grens nabij Givet de prachtige Maasroute op Franse bodem. De route gaat over in een 'voie verte', een voormalige spoorwegbedding. Op een uurtje fietsen van Dinant voegt uw route zich weer samen met het blauwe lint van de Maas. Dag 6 Dinant / Anhée - Namen (ca. 30 km) Volg tijdens deze korte etappe het fietspad langs de Maas in noordelijke richting. Stop onderweg om een kijkje te nemen in de prachtige Tuinen van Annevoie. Aan het einde van de middag is er nog geneog tijd over voor een rondwandeling door de prachtige stad Namen. Dag 7 Namen - Luik ( ca. 65 km) Op naar het charmante Huy, een absolute aanrader voor een lunchstop! Daarna over rustige weggetjes naar Seraing, bekend om zijn kristalfabriek Val Saint Lambert. Maak in verrassend Luik, de Vurige Stede, een stadswandeling langs het vele, onlangs gerestaureerde erfgoed. Dag 8 Luik - Maastricht / 's Gravenvoeren (35 km) + vertrek of extra nacht Vandaag passeert u kranen, boten en de staalfabriek van John Cockerill, grondlegger van de Luikse economische bedrijvigheid. Verlaat België met het veer De Cramignon en pauzeer aan de overkant in schilderachtige Eijsden. Mooi Maastricht, waar uw arrangement eindigt, is nu vlakbij.

Klik hier voor meer informatie

Natuurlijk Fietsen door de Brabantse en Belgische Kempen / hotel

Nederland

Het leven in Brabant is goed! Tijdens deze fietsvakantie ontdekt u het mooiste wat de Brabantse en Belgische Kempen te bieden heeft. U begint uw reis in het gezellige Valkenswaard en fietst eerst naar Genk. Een tocht over prachtige zandgronden en door de uitgestrekte bossen van de Brabantse Kempen. Na twee nachten in Genk fietst u weer terug naar Valkenswaard en neemt u onderweg een heerlijke trappist bij de Achelse Kluis. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Prachtige, afwisselende natuur met bos, zandgronden en heide Gezellige plaatsjes als Valkenswaard, Hasselt en Eersel Trappistenklooster de Achelse Kluis Nationaal Park Hoge Kempen Elke dag de mogelijkheid uw eigen route samen te stellen Dag 1 Aankomst in Valkenswaard Bij aankomst in Valkenswaard kunt u gratis parkeren bij onze collega's van Aktiva Tours. Vanaf 12.00 uur kunt u inchecken in uw hotel en eventueel al een eerste fietstocht maken. Bijvoorbeeld via Leende en Heeze over de Strabrechtse Heide. Dan terug via de Weerter- en Budelerbergen naar het gezellige Valkenswaard. In het centrum van dit plaatsje zijn meer dan voldoende gezellige restaurantjes te vinden voor de avond. Dag 2 Valkenswaard - Genk (50 - 65 km) U kunt zelf uw route naar Genk bepalen aan de hand van de fietsknooppunten in Nederland en België. U ontkomt vanaf het vertrek niet aan natuurgebied de Malpie met als extra attractie de Venbergse Molen. Vervolgens over het 'Bels Lijntje', een heerlijk fietspad over een oude spoorlijn, richting Hasselt wat een prima plaats is voor een versnapering op het terras. Op het laatste stukje naar Genk komt u dan nog over Domein Bokrijk, een openluchtmuseum van Belgische boerderijen. Dag 3 Rondrit Genk (30-70 km) Ook vandaag kunt u weer zelf bepalen waar u naartoe gaat. Een langere rit brengt u naar de zuidelijkste stad van Nederland, Maastricht, met het Vrijthof, de Sint Servaasbasiliek en de Helpoort. Maar ook een rit door het dichterbij gelegen nationaal Park Hoge Kempen behoort tot de mogelijkheden. In dit park ontspring het riviertje de Dommel, die 120km noordelijker, bij Den Bosch, in de Maas stroomt. Dag 4 Genk - Valkenswaard (55 - 70 km) De laatste dag zijn er ook weer meerdere mogelijkheden. Wij adviseren een rit over het fietspad langs de Zuid- Willemsvaart. Maak een koffiestop in het Belgische Bree en vervolg uw weg via Hamont over de Beverbeekse Heide. Hier vindt u de Sint-Benedictusabdij van Achel, ook wel de Achelse Kluis genoemd. Hier wordt het officiële trappistenbier Achel gebrouwen en op het terras van de herberg kunt er eentje proeven. Vanaf hier is het niet ver meer naar uw eindbestemming van vandaag. Dag 5 Vertrek vanuit Valkenswaard Uiterlijk om 11.00 uur dient u uit te checken bij uw hotel. De huurfietsen heeft u echter nog de gehele dag tot uw beschikking dus waarom niet nog een rondrit maken? Bijvoorbeeld door sfeervolle Brabantse dorpjes in de omgeving als Riethoven, Eersel en Bergeyk. Houdt u van een gezellig terras? Dan zult u keuzes moeten maken want er zijn er te veel om ze allemaal te benutten. Wij raden het lieflijke Borkel en Schaft aan, of toch nog een klein ommetje naar de Achelse Kluis... Na afloop van de rit levert u uw fietsen waar in bij onze collega's van Aktiva Tours en keert u weer huiswaarts.

Klik hier voor meer informatie

Parels van Drenthe / hotel

Nederland

Drenthe is niet in één woord te omschrijven. Paarse heidvelden met grazende schapen, bossen, zandverstuivingen, hunebedden, pittoreske dorpjes, u vindt het allemaal in dé fietsprovincie van Nederland. Drenthe beschikt over meer dan 1700 kilometer fietspad door het verrassend afwisselende landschap met maar liefst drie nationale parken. Uw fietsvakantie in Drenthe verlengen Wilt u deze prachtige reis verlengen met een extra dag? Geen probleem, na dag 3 kunt u kiezen om eerst vanaf Diever naar Veenhuizen te fietsen, een prachtige rit door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, Focheloërveen met als eindbestemming de voormalige landloperskolonie en gevangenis Veenhuizen. U kunt hier onder meer een bezoek brengen aan het gevangenismuseum, vele 'bekende criminelen' hebben in Veenhuizen (een deel van) hun straf uitgezeten. De dag erop fietst u vanaf Veenhuizen via Assen en Borger, hier vindt u het grootste hunebed van Nederland, naar Odoorn om daarna uw programma te vervolgen. Een extra nacht boeken kan al vanaf 49,- per persoon, als u deze nacht bij wilt boeken kunt uf bij boeking in het opmerkingenveld aangeven dat u een extra nacht wenst te boeken. Dag 1 Aankomst in Westerbork U reist op eigen gelegenheid naar Westerbork. Dag 2 Westerbork - Ruinerwold (ca. 45 km) De eerste dag voert door het Nationaal park Dwingenerveld. Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa. Maar liefst 2 schaapskuddes zwerven over de heide om deze in conditie te houden. Als u het park achter u heeft gelaten peddelt u rustig verder door het gemoedelijke, groene Drentse landschap in de richting van Ruinerwold. In Ruinerwold is een bezoek aan de 17e eeuwse Museumboerderij de Karstenhoeve zeker de moeite waard. Dag 3 Ruinerwold - Diever (ca. 56 km) Deze dag maakt u een uitstapje naar de Kop van Overijssel. In het 'Venetië van het Noorden', Giethoorn, moet u zeker een tochtje maken met een rondvaart-, fluister- of punterboot. Fiets daarna verder door het prachtige Nationaal park Weerribben-Wieden met haar talloze sloten. Fietst u met kinderen dan is een bezoek aan het dierenpark Taman Indonesia zeker een aanrader. De eindbestemming van vandaag is het Drentse Diever. Breng, als er nog tijd over is, hier een bezoek aan het OERmuseum. Dag 4 Diever - Odoorn (ca. 55 km) De rit voert langs Westerbork waar u een bezoek kunt brengen aan het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Vervolgens door het uitgestrekte landschap in de richting van Schoonoord. Hier kunt u in het openluchtmuseum Ellert en Brammert zien hoe in Drenthe geleefd en gewerkt werd rond 1900. Vlak voor u arriveert in Odoorn ziet u de prachtige uitkijktoren 'Poolshoogte'. Vanaf de uitkijktoren op de in 1934 aangelegde heuvel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Dag 5 Odoorn - Westerbork (ca. 49 km) De laatste dag voert onder meer over Nationaal Park de Hondsrug. Geen Drenthe zonder hunebedden dus breng vandaag zeker een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger. Door prachtige Drentse dorpjes gaat het via het monumentendorp Orvelte weer terug naar Westerbork waar uw arrangement eindigt.

Klik hier voor meer informatie

Rijnroute - etappe 4 - van Keulen naar Rotterdam / hotel

Nederland

Het vierde deel van de route volgt de Nederrijn door één van Europa's imposantste industriële regios, het Roergebied, onder de naam RUHR 2010 volledig herontworpen. Heuvelland gaat over in oer-Hollands landschap met rivierdorpjes, polders, molens en dijken afgewisseld met historische stadjes, Nabij dynamisch Rotterdam mondt de Rijn tenslotte uit in de Noordzee. Fietsvakantie Rijnroute Etappe 4 De start is in Keulen, met zijn de imposante dom, vele Romaanse kerken, kunstmusea en het chocolademuseum. Na de Nederlandse grens vlecht de Rijn zich via Nederrijn, Waal, Lek en Nieuwe Maas door een weids en vruchtbaar laagland naar zijn eindbestemming bij Hoek van Holland, de Noordzee. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Twee landen, twee culturen Industrieel erfgoed en oer-Hollands rivierenland Historische steden en stadjes Fascinerend start- en eindpunt Gemarkeerde route, grotendeels fietspaden Dag 1 Aankomst Keulen U reist op eigen gelegenheid naar Keulen. Check-in in uw hotel en maak een wandeling door deze belangrijke Europese cultuurstad. Rond de grootste, gotische kerk van Noord-Europa, de Dom van Keulen, treft u vele indrukwekkende gebouwen uit het Romeinse tijdperk en de middeleeuwen. Vandaag de dag is Keulen een media-stad met veel musea en tal van topevenementen. Dag 2 Keulen - Düsseldorf (60 km) Langs grazige uiterwaarden met talrijke knotwilgen naar Dormagen. Zons blijkt een middeleeuws kleinood, een ideaal sprookjesdecor. Het oeroude Neuss, aan de monding van de Erft, is bekend om zijn 14e eeuwse Quirinus kathedraal. Einddoel is het chique Düsseldorf met zijn Königsallee, belangrijke kunstverzamelingen, leuke galerieën én 's werelds langste bierbuffet. Dag 3 Düsseldorf - Dinslaken / Voerde (65 km) Door het hart van het Duitse mijnbouwgebied naar Duisburg, het belangrijkste centrum van de Midden-Europese staalindustrie aan de monding van de Roer. Onderweg passeert u bijzondere en unieke industriële 'monumenten' zoals het havenkwartier Ruhrort. Daarna komen natuurliefhebbers aan hun trekken; de uitgestrekte graslanden en talrijke meren vormen een waar vogelparadijs. Dag 4 Dinslaken / Voerde - Emmerich (50 km) Idyllische natuurgebieden langs de Rijn domineren deze dag. Plan een stop bij de Willibrordi kathedraal in Wesel en de St. Viktor Dom in Xanten. Zowel het archeologisch park in dit oude stadje als het amfitheater in Birten doen Romeinse tijden herleven. Einddoel is hanzestad Emmerich met, over de Nederrijn, de langste hangbrug van Duitsland. Dag 5 Emmerich - Nijmegen (40 km) Een paar kilometer naar de Nederlandse grens, waar de Rijn splitst in Waal en Nederrijn. Volg de brede Waal door de fraaie Ooijpolder tot aan Nijmegen, de oudste stad van Nederland, óf neem de fraaie Nederrijnroute via Arnhem (15 km extra). Bezoek in Nijmegen de 13e eeuwse gotische Stevenskerk, de Stadswaag en natuurlijk het Nationaal Fietsmuseum. Dag 6 Nijmegen - Tiel (42 km) Misschien voor vertrek nog een rondje Nijmegen. Dan vervolgens langs de Waal door één van de vruchtbaarste Europese streken: de Betuwe. Groente- en fruitteelt domineren hier het landschap. Geniet hier afhankelijk van het seizoen van uitbundige voorjaarsbloesem of sappig fruit uit de stalletjes langs de weg. Eindpunt is schilderachtig Tiel, Betuws hoofdstad. Dag 7 Tiel - Gorinchem (56 km) Iets weg van de Rijn ligt het middeleeuwse, volledig ommuurde Buren met huizen uit de 17e en 18e eeuw. Steek nabij Kasteel Waardenburg over naar Zaltbommel met zijn attractieve, oude binnenstad. Bezoek waar Maas en Waal samenvloeien het schilderachtige Slot Loevestein. In het vestingstadje Woudrichem neemt u tenslotte het veer naar Gorinchem. Dag 8 Gorinchem - Dordrecht (46 km) Na een ochtendrit door de mooie binnenstad van Gorinchem verder langs de Waal de Rijndelta in. Hoogtepunt is hier het Nationaal Park De Biesbosch, waar mooie rondvaarten kunnen worden gemaakt. De vernieuwde oeververbinding brengt u in Dordrecht, de oude vestingstad met zijn 1.000 monumenten en unieke, historische havengebied. Dag 9 Dordrecht â" Rotterdam (ca. 45 km) Per waterbus naar Papendrecht voor een tocht door de Alblasserwaard. Stop bij het wereldberoemde, waterrijke Kinderdijk (UNESCO-werelderfgoed) met zijn 19 antieke poldermolens op een rij. Dan langs de Nieuwe Maas, over de Erasmusbrug, naar dynamisch Rotterdam, 5e in de top-10 van 'world top cities' (Lonely Planet's Best in Travel 2016).

Klik hier voor meer informatie

'Rondje IJsselmeer' / hotel

Nederland

Een Tour d'IJsselmeer snoepend van twee walletjes, fietsend en varend, want de Hollander van weleer ging bij voorkeur met de boot. Fietsend over binnenwegen, dijkjes en fietspaden langs voormalige Zuiderzeestadjes en door natuurgebieden waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. In Enkhuizen stapt u wél lekker op de boot, naar de overkant, naar Stavoren. Hoogtepunten van deze fietsvakantie één van Hollands mooiste fietstochten boottocht Enkhuizen-Stavoren natuurgebieden: Broek in Waterland, Weerribben, Gaasterland, Veluwe historische stadjes: Enkhuizen, Hoorn, Volendam, Stavoren e.a. VOC stad Amsterdam Hollandse gezelligheid Dag 1 Huizen - Volendam (ca. 57 km) Fiets, na afgifte van uw bagage in Huizen, naar het mooie vestigingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. U bereikt Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Peddel langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk gaat het verder naar Volendam, het mooie, toeristische vissersdorp dat zijn authentieke sfeer toch heeft weten te behouden. Dag 2 Volendam â" Enkhuizen (ca. 52 km) Eerst gaat het langs 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. U trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Enkhuizen, uw bestemming van vandaag, was voor de Afsluitdijk dé haringstad van Nederland. Veel schepen van de 'bruine vloot' hebben hier nog steeds hun thuishaven. In het historisch centrum of aan de haven is het hier lekker vis eten. Dag 3 Enkhuizen - Lemmer (Veerboot + ca. 31 km) Wilt u even terug in de tijd? Bezoek dan, voor u verder gaat, het Enkhuizer Zuiderzeemuseum. Hier vertrekt ook de veerboot die u in 1½ uur over het IJsselmeer naar het Friese Stavoren brengt. Vanuit deze prachtige Hanzestad gaat het door licht glooiend landschap, soms door bos, naar uw volgende overnachtingsplaats: Lemmer. Strijk hier neer op een gezellig terrasje aan de kade en laat u lekker verwennen door de Lemsters. Dag 4 Lemmer â" Kampen (ca. 63 km) Vandaag door Nationaal Park 'De Weerribben-Wieden', het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbos. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl en prachtig Zwartsluis. Daarna via Genemuiden over de Kamperzeedijk naar Hanzestad Kampen. Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een ware vrijplaats voor arme turfstekers, nu het Venetië van het Noorden. Nog niet zo heel lang geleden ging in Giethoorn alles per punter of lokale boot. Geniet van het prachtige waterland en vaak een tochtje met een punter of rondvaartboot door de kanalen van Giethoorn. Als u voor deze optie kiest fietst u vanuit Lemmer naar Giethoorn en na een overnachting in Giethoorn fietst u verder naar Kampen. Mocht u de reis willen verlengen met een bezoek aan Giethoorn kunt u dit bij boeking in het opmerkingenveld aangeven. Dag 5 Kampen â" Harderwijk (ca. 43 km) In de voormalige tabaksstad Kampen kunt u nog delen van de 14e eeuwse stadsmuur vinden. Vanaf Kampen gaat het eerst richting het water. Langs het Drontenmeer en het Veluwemeer voert de route via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei naar het mooie, gezellige Harderwijk. Dag 6 Harderwijk - Huizen (ca. 49 km) Vandaag hopelijk geen wind tegen! U fietst namelijk over historische binnendijken door het 'Nationale Landschap Arkemheen-Eemland', een uniek veen ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste landschappen van Nederland. Vervolgens bereikt u fraai Bunschoten-Spakenburg, met ooit zo'n 200 botters in de haven. Toch leeft men hier nog grotendeels van de vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen.

Klik hier voor meer informatie

Rondje IJsselmeer - Sportief / hotel

Nederland

Speciaal voor de sportieve fietsers Hollands meest bijzondere en populaire fietstocht rond het IJsselmeer. Rustige weggetjes, dijkjes en fietspaden leiden u door groene bossen en uitgestrekte polders naar oude vissers- en handelsstadjes die op de oever van het IJsselmeer liggen. Natuurliefhebbers kunnen genieten van Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben en de heide van de Veluwe. Fietsvakantie Rondje IJsselmeer Sportief Gezelligheid, cultuur en water kleuren deze Tour d'IJsselmeer. Bij dit arrangement vaart u van Enkhuizen naar Stavoren en fietst u dus niet over de Afsluitdijk. Hoogtepunten van deze fietsvakantie één van Hollands mooiste fietstochten boottocht Enkhuizen-Stavoren natuurgebieden: Broek in Waterland, Weerribben, Gaasterland, Veluwe historische stadjes: Enkhuizen, Hoorn, Volendam, Stavoren e.a. VOC stad Amsterdam Hollandse gezelligheid Dag 1 Aankomst in Amsterdam Aankomst Amsterdam. Ivm de parkeerkosten adviseren wij per trein aan te komen of bij boeking op te geven te starten in Muiderberg. Dag 2 Amsterdam - Enkhuizen (89 km) Deze prachtige tocht voert u langs de waterkant van het Hoornsche Hop en het Markermeer langs en door mooie stadjes en dorpen als Monnickendam, Volendam en Edam. Via 'De Dijk' van Volendam met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, waar honderden toeristen dagelijks genieten van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het water fietst u naar Hoorn. Van Hoorn naar Enkhuizen fietst u geheel langs de kust van de vroegere Zuiderzee. Knusse oude dorpjes en vooral ook ruimte en rust, vindt u nog steeds in dit deel van West-Friesland met stolpboerderijen en molens, grote akkers met allerlei soorten groenten. Enkhuizen is een mooi oud stadje met veel bezienswaardigheden (o.a. het Zuiderzee museum). Dag 3 Enkhuizen - Giethoorn (veerboot + 73 km) In Enkhuizen stapt u op de boot naar Stavoren. Met de veerboot Enkhuizen - Stavoren vertrek u naar Stavoren voor een tocht van ca. 1 1/2 uur over het IJsselmeer. Vanuit Stavoren fietst u langs de beboste, zacht glooiende kliffen van de IJsselmeerkust naar Lemmer. De route voert verder langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "de Weerribben". Door dit moerassig gebied fietst u via Blokzijl naar Giethoorn. Het prachtige landschap zal u fascineren. Blokzijl lag vroeger aan de oever van de Zuiderzee en heeft nog steeds een mooie haven. Dag 4 Giethoorn - Harderwijk (83 km) Giethoorn wordt ook wel 'het Venetië van het Noorden' genoemd. Het is nog niet zo lang geleden dat er geen auto maar punterschepen en boten hier mensen en goederen vervoerden. Tip: Doe een tour met een "punter" door dit romantische dorp. Vanuit Giethoorn fietst u langs Nationaal Park "De Wieden" en Zwartsluis. Vanuit dit levendige stadje op het kruispunt van verschillende waterwegen, kunt u een boot gebruiken om de andere kant van het "Zwarte Water" te bereiken. Langs de IJsselmeerkust fietst u naar de Hanzestad Kampen. Via het pittoreske Elburg, uitgestrekte heide en door verschillende bossen arriveert u in het gezellige Harderwijk. Dag 5 Harderwijk - Amsterdam (81 km) De laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkenheem-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto's en kievitten komt u hier tegen. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken. Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u de traditionele kostuums- en visserijmarkt kunt bezoeken. Vanuit Huizen fietst u via vestingstad Naarden, Muiden naar Amsterdam. Dag 6 Vertrek vanuit Amsterdam Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

'Rondje IJsselmeer' mét... / hotel

Nederland

Hollands populairste fietstocht: de 'Tour dIJsselmeer'. Over binnenwegen, dijken en fietspaden. Door een historierijke streek, gezegend met mooie natuur. Langs dromerige stadjes, ooit welvarende havensteden aan de Zuiderzee. Door natuurrijk land waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. Een rondje 'Hollands glorie' en wel mét de fiets over de Afsluitdijk. Hoogtepunten van deze fietsvakantie één van Hollands mooiste fietstochten (volledig op de fiets) natuurgebieden: Broek in Waterland, Weerribben, Gaasterland, Veluwe historische stadjes: Enkhuizen, Hoorn, Volendam, Stavoren, Medemblik, Makkum, Hindeloopen VOC stad Amsterdam Hollandse gezelligheid Dag 1 Huizen - Volendam (ca. 57 km) Fiets, na afgifte van uw bagage (voor 10.00 uur) in Huizen, naar het mooie vestigingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. U bereikt Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Peddel langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk gaat het verder naar Volendam, het mooie, toeristische vissersdorp dat zijn authentieke sfeer toch heeft weten te behouden. Dag 2 Volendam - Medemblik (ca. 74 km) Eerst gaat het langs 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. U trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Het historische Medemblik, met zijn fraaie pakhuizen en 13e eeuwse Kasteel Radboud, is de eindbestemming voor vandaag. Vanuit deze prachtige stad probeerden de Hollanders vroeger de West-Friezen in bedwang te houden. Dag 3 Medemblik - Makkum (ca. 30 km + transfer) Vandaag fietst u hoog, en hopelijk ook droog, over de dijken. Eerst over die van de Wieringermeerpolder, een voormalig eiland waar ooit zelfs de Vikingen een uitvalsbasis hadden. Bijna naadloos gaat het over op 'de dijk der dijken', de Afsluitdijk, een project dat begin vorige eeuw de Zuiderzee omvormde tot IJsselmeer. Helaas is deze dijk vanwege werkzaamheden tot en met einde 2021 afgesloten voor fietsers. Misschien vindt u dit helemaal niet erg want dit betekent dat u, samen met uw fiets, met een bus naar de andere kant van de Afsluitdijk gebracht wordt. Aan het einde van de dijk stapt u weer op de fiets richting Makkum, met zijn fraaie, monumentale koopmanshuizen. U neemt hier intrek in het voormalige waaggebouw. Dag 4 Makkum - Lemmer (ca. 63 km) Eerst naar Hindeloopen, bekend om zijn traditionele houtbeschildering. Het fraaie stadje ontleende ooit volledig zijn bestaansrecht aan deze grondstof, die vanuit het Oostzeegebied werd uitgevoerd naar Amsterdam. Dan pal langs het water, naar Stavoren. Ook dit stadje onderhield nauwe handelsbetrekkingen met de Oostzee en werd lid van het Hanzeverbond. Daarna verder naar het esdorp Lemmer waar de tocht van vandaag eindigt. Dag 5 Lemmer - Kampen (ca. 63 km) Vandaag door Nationaal Park 'De Weerribben-Wieden', het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbos. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot/. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl en prachtig Zwartsluis. Daarna via Genemuiden over de Kamperzeedijk naar Hanzestad Kampen. Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een ware vrijplaats voor arme turfstekers, nu het Venetië van het Noorden. Nog niet zo heel lang geleden ging in Giethoorn alles per punter of lokale boot. Geniet van het prachtige waterland en vaak een tochtje met een punter of rondvaartboot door de kanalen van Giethoorn. Als u voor deze optie kiest fietst u vanuit Lemmer naar Giethoorn en na een overnachting in Giethoorn fietst u verder naar Kampen. Mocht u de reis willen verlengen met een bezoek aan Giethoorn kunt u dit bij boeking in het opmerkingenveld aangeven. Dag 6 Kampen - Harderwijk (ca. 43 km) Vanuit de fraaie Hanzestad Kampen gaat het via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei naar het mooie, gezellige Harderwijk. Dag 7 Harderwijk - Huizen (ca. 49 km) Vandaag hopelijk geen wind tegen! U fietst namelijk over historische binnendijken door het 'Nationale Landschap Arkemheen-Eemland', een uniek veen ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste landschappen van Nederland. Vervolgens bereikt u fraai Bunschoten-Spakenburg, met ooit zo'n 200 botters in de haven. Toch leeft men hier nog grotendeels van de vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen.

Klik hier voor meer informatie

Stayokay tour - Bunnik & Soest / hotel

Nederland

Met het hele gezin, langs bos en hei op de Utrechtse Heuvelrug. Paleis Soestdijk en het middeleeuwse Naarden doen vroegere tijden herleven. Of toch liever de Pyramide van Austerlitz, het Dierenpark Amersfoort of het speelpark Oud Valkeveen? De fietsroutes zijn niet lang, zodat er genoeg tijd overblijft om.... gewoon lekker, ijsje eten en pootje baden. Sportieve fietsvakantie voor het hele gezin Een sportieve fietsvakantie voor de hele familie vanuit twee verschillende 'Stayokay' accommodaties: het monumentale 'Ridderhofstad' in Bunnik en het designhostel in de bossen bij Soest. Geen zorgen over de bagage; die wordt vervoerd. U gaat lekker fietsen met onderweg een ruime keuze aan activiteiten. De fietsafstanden variëren van 25 tot 40 km. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Ideaal voor familie en gezin Twee 'onvermijdelijke' fietstochten, Vier optioneel Prachtige natuur 'Utrechtse Heuvelrug' Paleis Soestdijk, Huis Doorn, Kasteel Drakensteyn Comfortabel en betaalbaar Dag 1 Aankomst in Bunnik Even buiten Bunnik, aan de Kromme Rijn staat de eerste sfeervolle accommodatie van deze reis: het prachtige landhuis 'de Ridderhofstad'. Naast het hoofdgebouw is er ook een koetshuis met een gezellig café met terras. Vlakbij bevindt zich het fort Rhijnauwe, het grootste fort van de Hollandse Waterlinie. Dag 2 Bunnik via Odijk, rustdag of rondrit via Cothen en â t Goy (25 km) Vandaag gaat de route door het stroomgebied van de Kromme Rijn, ooit een onderdeel van de Hollandse Waterlinie, nu een natuurgebied waar het heerlijk wandelen en fietsen is. Deze zuidkant van de Utrechtse heuvelrug is het land van de klei, weilanden met sloten en molens. Maar ook heel veel fruitbomen! Fruit, kaas en andere heerlijke streekproducten, worden vaak in de boomgaard verkocht. Dag 3 Bunnik, rustdag of rondrit via de Kromme Rijn (35 km) Deze tocht voert vanuit Bunnik via de Kromme Rijn gelijk het boerenland in. Ook langs kasteel 'Huis Doorn', dat echt een bezoek waard is. Dan door de bossen richting Driebergen naar de Pyramide van Austerlitz, het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug. Er is hier ook een speeltuin en horecagelegenheid. Voor een koele duik is het nog even doortrappen naar het Henschotermeer. Door de bossen terug naar het Hostel in Bunnik. Dag 4 Bunnik - Soest (35 km) Vandaag gaat het over mooie, vrij liggende fietspaden via Bilthoven, Den Dolder, en Lage Vuursche van Bunnik naar Soest. Lage Vuursche is door zijn bosrijke omgeving, al sinds lang een pleisterplaats voor vele wandelaars en fietsers. Het is een perfecte tussenstop, waar het lekker pannenkoeken eten is! Vlak bij de Soesterduinen ligt het in 2012 gemoderniseerde 'Stayokay' Design Hostel, de accommodatie voor de komende dagen. Dag 5 Soest, rustdag of rondrit via Paleis Soestdijk en Lage Vuursche (25 km) Uitgestrekte bossen en vorstelijke jachtgbieden staan vandaag op het programma tijdens deze route over de Utrechtse Heuvelrug. Te midden van al dit natuurschoon liggen een tweetal Koninklijke residenties. Een bezoek aan Paleis Soestdijk is de moeite waard om een idee te krijgen van het leven aan het Nederlandse hof. Bij het inmiddels vertrouwde Lage Vuursche ligt Kasteel Drakensteyn, de huidige woning van prinses Beatrix. Dag 6 Soest, rustdag of rondrit via Naarden (40 km) Heerlijk fietsen is het door de bossen en over de heidevelden naar de vestingstad Naarden, 'een stad waar de geschiedenis van de muren druipt'. Het is een stevig fietstochtje, dus afhankelijk van de windrichting kan het handig zijn om een gedeelte met de fietsboot de 'Eemlijn' af te leggen. En als een rondrit op de fiets even helemaal niet in trek is, kan een bezoek aan Dierenpark Amersfoort misschien een optie zijn. Dag 7 Soest - Bunnik (35 km) Vandaag rijdt u terug naar Bunnik. De fietsroute voert eerst over het landgoed Pijnenburg. Dit prachtige landgoed beslaat 340 hectare, bestaande uit oude bossen en statige lanen afgewisseld met kleine weilanden. Langs den Dolder en Bilthoven voert een wederom landschappelijk spectaculaire route, terug naar de inmiddels vertrouwde omgeving van de 'Stayokay' accommodatie 'de Ridderhofstad' in Bunnik. Dag 8 Vertrek vanuit Bunnik Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Trappistenroute door Brabant en België / hotel

Nederland

Een unieke kans om de smaak van echte Trappistenbieren te ervaren. Deze vlakke route voert door de natuur van Brabant en Vlaanderen, maar ook door een wereldstad als Antwerpen. Geniet van het Bourgondische leven in Breda en Tilburg en fiets door pittoreske dorpen als Zundert, Chaam en Merksplas. Houdt u niet zo van bier? Geen probleem, in de Trappistenkloosters worden ook nog kaas, jam, honing, chocolade, zeep en kaarsen gemaakt! Hoogtepunten: - Abdij OLV van het Heilig Hart in Westmalle (Antwerpen) - Abdij OLV van Nazareth in Brecht (Antwerpen) - Abdij Maria Toevlucht in Zundert (Brabant) - Abdij OLV Koningshoeven, La Trappe in Berkel-Enschot (Tilbrug) - Afwisseling van prachtige natuur en mooie steden als Antwerpen, Breda, Tilburg en Turnhout - Fietsen over het Bels Lijntje, een oude spoorlijn van Tilburg naar Turnhout - Baarle, dorp waar de grens tussen Nederland en België dwars door huizen, tuinen en straten loopt Dag 1 Aankomst Turnhout Turnhout, gelegen in het hart van de Kempen en ook wel speelkaartenstad genoemd. Neem de tijd om de stad even te verkennen. Met name het Kasteel van de hertogen van Brabant en de Sint Pieterskerk zijn zeker een bezoek waard. Dag 2 Turnhout - Antwerpen (ca 68 km) Vanaf Turnhout gaat het vandaag naar Antwerpen. Eerst langs Merksplas waar u een kijkje kunt nemen in het bezoekscentrum in de voormalige landlopersboerderij. In het verleden werden landlopers hier tewerkgesteld. Vervolgens snel verder want na Oostmalle en Malle komt u in Westmalle waar u het eerste Trappistenklooster ontdenkt. Geniet van een welverdiende Trappist in het café tegenover het klooster voordat u uw weg vervolgd naar wereldstad Antwerpen. Dag 3 Antwerpen - Brasschaat (ca. 48 km) Antwerpen is een bezoek op zich waard. Behalve een lange biertraditie, te zien in de vele cafés in de stad, heeft Antwerpen een prachtige oude binnenstad en is het beroemd als winkelstad. Vanaf uw hotel fietst u richting het noordoosten. Onderweg fietst u door typische Vlaamse dorpen rond Antwerpen. Na een tijdje ontwaart u Abdij OLV van Nazareth in Brecht. In dit Trappistenklooster wordt geen bier gebrouwen maar worden wel onder meer kaarsen, zeep en shampoo gemaakt. Daarna door naar Brasschaat waar u de nacht doorbrengt. Dag 4 Brasschaat - Breda (ca. 58 km) Vandaag gaat het richting Nederland. Een kleine 10km over de grens bevindt zich Trappistenklooster Abdij Maria Toevlucht, hier wordt de Zundert Trappist gebrouwen. Even verderop in het dorp Zundert kunt u er ongetwijfeld eentje proeven voordat u verder fietst naar Breda, de Nassaustad. Geniet hier van een stukje Bourgondië in Nederland. Heerlijk eten en drinken in de sfeervolle binnenstad, niet voor niets wordt Breda door Zoover al jaren als 'Beste Uitgaansstad van Nederland' beoordeeld. Dag 5 Breda - Tilburg (ca. 56 km) Van de ene Bourgondische stad in Brabant naar de andere. Langs en over de Brabantse beken, door de bossen en langs idyllische dorpjes als Chaam, Alphen en Hilvarenbeek. Vlak voor uw aankomst in Tilburg ligt Abdij OLV Koningshoeven waar de bekende La Trappe speciaalbieren gebrouwen worden. In de naastgelegen kloosterwinkel kunt u de in de abdij gemaakte producten kopen. Dag 6 Tilburg - Turnhout (ca. 38 km) De laatste rit gaat u vanuit de gezellig universiteitsstad Tilburg naar Turnhout. Vandaag niet langs een abdij maar over het 'Bels Lijntje', een oude spoorlijn die in 2017 haar 150 jarig bestaan viert. Deze 31km lange spoorlijn in omgebouwd tot een fietspad en voert dwars door de prachtige Kempen. U komt vandaag onder meer door Baarle, een van de merkwaardigster dorpen te wereld met 30 'enclaces' verdeeld over het Nederlandse Baarle Nassau en het Belgische Baarle Hertog. De grens ligt hier midden over straten, dwars door huizen en tuinen. Dag 7 Vertrek vanuit Turnhout Na het ontbijt is het arrangement ten einde.

Klik hier voor meer informatie

'Vierlanden Vennbahn' tour / hotel

Nederland

De Vierlanden Vennbahn fietsroute is een unieke rondtocht, ook voor de 'gewone' fietser. Deze fietsvakantie voert u dwars door het ruige heuvelland van Ardennen en Eifel. Over één van Europa's mooiste, tot fietspad omgebouwde spoorlijn, de Vennbahn en een pienter uitgezet deel van de 'Benjaminse' route naar Zuid-Europa. De start van deze schitterende Vennbahn natuurfietsvakantie door 4 landen is in Nederland, en wel in Maastricht. Vennbahn fietsvakantie vanaf Maastricht Met een stijging van minder dan 2% wurmt de 'Vennbahn' zich door het ruige heuvelland van het groene hart van Noordwest-Europa. Het 125 km lange traject begint in het Duitse Aken en eindigt bij het Luxemburgse Troisvierges. Het is een van de langste routes over oude spoorbeddingen in Europa. Het hoeft geen betoog dat dit deel van de tocht relaxed is. Het andere deel van deze Vennbahn tour is al lang geleden, door geograaf Paul Benjaminse beschreven voor zijn route naar Zuid-Europa. Deze rit volgt prachtige fietspaden door de Belgische Hoge Venen en rustige weggetjes door de Duitse Eifel. Het is een zeer geslaagd traject, waarbij de relatief grote hoogteverschillen zo geleidelijk mogelijk worden overbrugd. Toch kennen sommige dagen van deze Vennbahn fietsvakantie wat langere, soms pittige klimmetjes. Daardoor geven ze deze wonderschone natuurfietstocht een heuvelachtig karakter. Voor de enigszins geoefende fietser zal dat zeker geen probleem geven. Bent u minder ervaren, gebruik dan op zijn minst een hybride fiets met minimaal 24 versnellingen of nog beter een E-bike. Hoogtepunten van deze Vennbahn fietsvakantie Vennbahn - 'Dé Fietsroute van 2014' op de 'Fiets- en Wandelbeurs' in Amsterdam Vennbahn - 125 km lang, 2% stijging Historische steden - Maastricht, Aken Natuur - Nationaal Park Hoge Venen Dag 1 Aankomst Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren (B) Check-in in uw hotel. Geniet, voor u de oudste stad van Nederland met een bezoek vereert, van de Limburgse vlaai met koffie of thee die als welkom voor u klaar staat. Wanneer er geen beschikbaarheid meer is in Maastricht vertrekt u vanuit het Belgische 's-Gravenvoeren. Dag 2 Maastricht [NL] of 'S Gravenvoeren [B] - Eupen [B] (60 km) Na uw vertrek uit Maastricht toert u al snel het Franstalige deel van het Belgische Land van Herve binnen. Via s-Gravenvoeren, Hombourg en het voormalige dwergstaatje Moresnet, onafhankelijk van 1816 tot 1920, zet u door het glooiend land koers naar Raeren. Hier, waar de Iter- en de Periolbeek samenvloeien, werd in het midden van de 14de eeuw de Burcht van Raeren gebouwd. Nu is hierin een pottenbakkersmuseum gevestigd. Genoeglijk verder peddelend bereikt u daarna Eupen. Dag 3 Eupen [B] - Sankt Vith [B] (61 km) Het fijne en opmerkelijk van deze dag is dat vrijwel de gehele route verboden terrein is voor gemotoriseerd verkeer. Door de schitterende natuur van de Hoge Venen stijgt u geleidelijk naar een hoogte van 660 meter boven N.A.P. Vanaf het Duitse Kalterherberg gaat de route over in het Vennbahn fietspad. Dat wordt dus lekker ontspannen toeren, o.a. langs het verlaten spoorwegemplacement van Sourbrodt, via Waimes en de Montenauer hammenrokerij naar het aangename stadje Sankt Vith, gelegen op de grens van Ardennen en Eifel. Dag 4 Sankt Vith [B] - Clervaux [L] (32 of 52 km) Vandaag op pad naar Luxemburg, via het Vennbahn-fietspad. Onderweg is een bezoek aan de burchtruïne Burg-Reuland zeer de moeite waard. Even verder passeert u de grens met Luxemburg en arriveert u in Troisvièrges. Hier heeft u de keus om met het lokale treintje verder naar uw bestemming Clervaux af te reizen óf dit bijzonder aangename, historische stadje via een schitterende route te bereiken, maar dan wèl met een paar maal bergop, die weliswaar weer gevolgd worden door een paar verrukkelijke afdalingen! Dag 5 Clervaux [L] - Bütgenbach [B] (66 km) Vandaag staat een heuse 'bergetappe' op het programma. U fietst eerst naar het drielandenpunt nabij het plaatsje Ouren waar Luxemburg, België en Duitsland aan elkaar grenzen. Van daaruit gaat het door het dal van de Our, weer terug in noordelijke richting langs o.a. het dorpje Schönberg. Deze wonderschone etappe verlaat wat verderop het Ourdal en klimt dan naar een hoogte van 600 m. Het licht heuvelachtige sluitstuk van dit traject is rijk aan prachtige vergezichten. Dag 6 Bütgenbach [B] - Monschau [D] (38 km) Vandaag doen we het rustig aan, let wel in kilometers. U bereikt eerst het levendige Waalse stadje Robertville over de stuwdam van het gelijknamige meer. Vandaar leidt de route u weer bergop naar de landschappelijk zeer fraaie Hoge Venen. Uiteindelijk gaat het over prachtige fietspaden, via Kalterherberg verder naar het overbekende, knusse Eifelstadje Monschau. U vindt hier mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en goede restaurants. Dag 7 Monschau [D] - Maastricht [NL] / 's Gravenvoeren (62 km fiets/35 km trein) Op deze slotdag volgt u weer een deel van de Vennbahn. Onderweg is een bezoek aan het monumentale Kornelimünster een must. Na een lange afdaling bereikt u tenslotte Aken, de stad van Karel de Grote, met een lange geschiedenis en een bekende Dom. Na een bezoek aan deze prachtige stad fiets u verder naar Kerkrade en stapt u op de trein naar Maastricht en glijden de contouren van het Zuid-Limburgse heuvellandschap ter afscheid van een prachtige tocht aan u voorbij. Bent u de reis begonnen in 's Gravenvoeren dan fietst u vanaf het station Maastricht Randwyck nog 15 heerlijke kilometers naar uw eindbestemming. Dag 8 Vertrek Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren Na het ontbijt is uw Vennbahn fietsvakantie ten einde.

Klik hier voor meer informatie

'Vijflandenreis' / hotel

Nederland

Prachtige combinatie van de Maasroute & Vennbahn fietsvakantie door 5 verschillende landen! Start in Maastricht en volg de Maas tot aan het Franse Sedan. Fiets over de Belgische hoogvlaktes langs Bouillon en Bastogne naar Luxemburg en neem de schitterende 'Vennbahn' route. Via Ourdal en Hoge Venen naar het Duitse Monschau om vandaaruit weer koers te zetten naar Nederland. Fietsvakantie door vijf landen Dag 1 Maastricht/Lanaken - Luik (35km) Bij aankomst in Maastricht of Lanaken (bagage afgeven in het hotel voor 13.00 uur) staat er koffie/thee met Limburgse vlaai voor u klaar. Daarna fietsen naar Luik, ook wel 'De Vurige Stede' genoemd. Onderweg fietst u door het dal van de Jeker, naar het schilderachtige dorpje Kanne met haar prachtige kasteel. Niet lang daarna zult geboeid kijken naar de scheepvaart in de nieuwe sluis van Lanaye, 225 meter lang en 25 meter breed. Vanaf hier gaat het over de Ravel naar industriestad Luik. Dag 2 Luik - Namen (70 km) U start over het verrassende fietspad langs de Maas wat u veilig dwars door Luik heen voert. Via de Ravel komt u langs Seraing met haar kristalfabriek 'Val St. Lambert'. Vervolgens gaat het over rustige weggetjes langs typisch Waalse dorpjes richting Huy, een goede plek voor een middagpauze. Voorbij Huy krijgt de natuur de overhand langs de Maas. Dag 3 Namen- Givet (50 km) Wie wel start met fietsen vanuit Namen is al snel weer op de Maasouver en passeert onder andere het aardbeiendorp Wépion. Voorbij Dinant passeert u het prachtige 'Chateau Feyr' en in het Franse Givet vindt u het 'Fort van Charlemont'. Dag 4 Givet - Charleville Mézières (80km) Vanaf Givet gaat het over de Voie Verte Trans-Ardennes langs kleine pittoreske plaatsjes als Haybes en Fumay richting Charleville Mézières. Een van de figuurlijke hoogtepunten op deze dag is het bezoek aan het charmante plaatsje Monthermé. Eindpunt vandaag is Charleville Mézières, bekend vanwege het prachtige historische centrum. Voor wie de rit van vandaag wat te lang is; de rechtstreekse spoorverbinding van Givet naar Charleville Mézières loopt vandaag grotendeels parallel aan de Maas, het is dus makkelijk een stukje per trein te doen. Dag 5 Charleville Mézières - Bouillon (50km) Door schilderachtig landschap volgt u de Maas naar Sedan, wereldberoemd vanwege de grootste burcht van Europa. Hier is dan het einde van de route langs de Maas. Vanaf Sedan vervolgt u uw weg naar Bouillon met het imposante kasteel van Godfried van Bouillon. De route leidt via een rustig, geleidelijk steigend (gemiddeld stijgingspercentage 3%) weggetje richting de Frans-Belgische grens. Na de grens volgt een heerlijke afdaling naar het hotel. Dag 6 Bouillon - Bastenaken (70km) Vandaag de zwaarste rit van deze route. Vanaf het hotel volgen een drietal pittige klimmetjes voordat u Cugnon bereikt. Hier kunt u in Hotel des Roches meteen even bijkomen want hier staat een kopje koffie/thee met een stuk appeltaart voor u klaar. Vervolgens pedaleert u over een golvende hoogvlakte en kunt u genieten van prachtige panorama's! U overnacht vandaag in Bastenaken, bekend van de slag om de Ardennen in WOII. Dag 7 Bastenaken - Sankt-Vith (63km) Vanaf Bastenaken volgt u in noordelijke richting Ravel 163, een van de mooiste fietspaden van het Ravel netwerk. Aan het einde van deze route fietst u richting de Belgisch-Luxemburgse grens. Even verder fietst u door licht golvend Luxemburgs landschap richting de Vennbahn. In Huldange, op 558,5m hoogte het hoogste punt van Luxemburg, bereikt u de Vennbahn. Via Burg-Reuland met haar imposante burcht gaat het over de Vennbahn naar Sankt-Vith. Dag 8 Sankt-Vith - Monschau (45km) Op het nieuw geasfalteerde fietspad tussen Sankt-Vith en Waimes is het heerlijk fietsen richting Natuurpark Ardennen-Eifel. Via Montenau (rokerij Ardenner ham) en Sourbrodt komt u in Kalterherberg waar diverse mogelijkheden zijn voor een smakelijke lunchpauze. Enige kilometers verder verlaat u de Vennbahn om enige kilometers door het Rurdal op weg naar de finish van vandaag, het knusse Eifelstadje Monschau. Dag 9 Monschau - Maastricht/Lanaken (60km + trein) Op de slotdag vanuit het centrum van Monschau terug naar de Vennbahn. Een bezoek aan het monumentale stadje Kornelimünster is een 'must'. Na een lange afdaling bereikt u de stad van Karel de Grote: Aken. Na een bezoek aan deze stad fietst u verder naar Kerkrade en stapt u daar op de trein naar Maastricht en laat u het Zuid-Limburgse heuvellandschap als een prachtig panorama passeren. Dag 10 Vertrek vanuit Maastricht/Lanaken Na het ontbijt is het arrangement ten einde en vertrekt u op eigen gelegenheid naar huis.

Klik hier voor meer informatie

Villa Ruimzicht Doetinchem / hotel

Nederland

Heerlijk fietsen vanuit het bijzonder comfortabele Hotel Villa Ruimzicht. Dit monumentale, gastvrije onderkomen, ligt in een ruim parkachtig aangelegd arboretum aan de rand van Doetinchem en vormt een ideale uitvalsbasis voor onbegrensde fietstochten langs de allermooiste plekjes van de Achterhoekse Graafschap. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Verblijf in luxueus viersterrenhotel Iedere dag de keuze 'to bike or not to bike' Mooie, uitgezette knooppuntenroutes Dag 1 Aankomst Doetinchem Reis op eigen gelegenheid naar Doetinchem. Check-in in uw hotel. Bent u met de auto, dan kunt u gratis parkeren bij het hotel. Dag 2 Rondrit Graafschap-Zuid (43 km) Na het uitgebreide ontbijtbuffet op verkenning door Montferland, het zuidelijk deel van de Achterhoek tussen de plaatsen Doetinchem, Didam en s-Heerenberg, gelegen aan de Duitse grens. Een verrassend groene streek met heuvelachtige bossen met prachtige vergezichten, en kruidenrijke, door houtwallen omzoomde akkers. In de zomer een lust voor het oog. Dag 3 Rondrit Graafschap-West (54 km) Begin vandaag min of meer stroomafwaarts langs de Oude IJssel. Eerst Laag-Kepppel met zijn gezellige, oude dorpsstraat en fraaie watermolen aan de rivier. Dan naar het hanzestadje Doesburg met zijn historisch centrum met fraai gerestaureerde monumenten, galerietjes, winkeltjes en gezellige restaurants. Over Hoog-Kepppel voert de route terug. Dag 4 Rondrit Graafschap-Noord (42 km) Verken het mooie noorden van de Graafschap en bezoek onder meer het heerlijke Hummelo. Hier begon de victorie van de Achterhoekse rockgroep Normaal. Even verder bereiken we Zelhem met recht 'Het Groene Hart van de Achterhoek' genoemd. Door een afwisselend landschap van bossen en akkers weer huiswaarts. Dag 5 Rondrit Graafschap-Oost (48 km) Een tocht naar onder meer het stadje Terborg met het mooie, in particuliere handen zijnde kasteel Wisch. U bezoekt ook het buurtschap Westendorp en fietst door een prachtige omgeving met statige landgoederen en fraaie natuurgebieden Tandem, Noorderbroek en landgoed het Hoenderbosch terug naar Doetinchem. Dag 6 Vertrek Doetinchem Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Tent huren in Haaksbergen / CampingVakantie

Nederland

Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

Tent huren in Hengelo / CampingVakantie

Nederland

Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

Fietsen in Twente; een sportief avontuur. / FietsVakantie

Nederland

Fietsend door de karakteristieke dorpen lijkt de tijd even stil te staan. Onderweg komt u langs watermolens, het landgoed Twickel bij Delden en de vier kastelen rondom Diepenheim. Waan u in vroegere tijden door één van hen te bezoeken. Een fraaie en verrassende streek met gezellige plaatsen en een gemoedelijke bevolking. In het spoorwegmuseum in Haaksbergen kunt u wat stoom afblazen. En als u even van de fiets wilt stappen, ga dan eens 'klootschieten', een balspel dat op de landweggetjes in Twente wordt beoefend.

Fiets-kampeer arrangementen
Deze trektocht kan in de zomer als een 8- of 15 daags fiets-kampeer arrangement geboekt worden.
Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten op de drie verschillende campings.
Tijdens het 15-daags kampeerarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, op elk van de drie campings.
De eerste fietsdag van camping 1 naar 2 is op maandag. Op woensdag fietst u naar de 3e camping en op vrijdag fietst u terug naar de camping waar u bent begonnen.Vanuit iedere camping zijn er tevens nog 1, 2 of 3 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken.

Speciale aanbieding voor 2019: 25% korting op de 2e fietsweek!!

Een fietsvakantie in Nederland reserveren en daarna een tent huren op één van de campings is natuurlijk ook mogelijk. Meer informatie omtrent kamperen in Nederland vindt u bij: tent huren.


Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

Tent huren in Markelo / CampingVakantie

Nederland

Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

4-daagse fietsreis Hondsrug

Nederland

Fietsen in Drenthe, DE fietsprovincie van Nederland, dat is bijna een garantie voor een geslaagde fietsvakantie. En tijdens deze fietstour leer je Drenthe echt kennen en zul je de veelzijdigheid van Drenthe leren kennen. Dat de natuur mooi is hoeven we nauwelijks te benadrukken dus dat pak je en passant gewoon mooi mee. Er zijn echter ook voldoende culturele bezienswaardigheden en hoogtepunten die een vermelding waard zijn. Kamp Westerbork zal je niet in een vrolijke stemming brengen, maar is wel indrukwekkend en zeer de moeite waard. Fans van Cuby and the Blizzards kunnen niet wachten tot ze in Grolloo aankomen en let even goed op in Erica, want voor hetzelfde geld kom je hier Daniel Lohues tegen, en misschien wel op de fiets, want had Daniel niet de baande vol met wind?

Klik hier voor meer informatie

4-daagse fietsvakantie Hanzesteden

Nederland

Als je gaat fietsen in de Achterhoek dan voel je je gelukkig. Dat beweren de mensen van de toeristische dienst van de Achterhoek omdat je in hun regio alles vindt om je goed te voelen: rust, stilte, gezonde buitenlucht, warme gastvrijheid, gezellige stadjes, streekproducten, comfortabele hotels en nog veel meer om met volle teugen van te genieten. Tijdens de fietsreis langs de Hanzesteden aan de IJssel ontdek je al het moois dat deze regio te bieden heeft.

Klik hier voor meer informatie

5-daagse fietsreis de Veluwe

Nederland

De Veluwe is dé plek voor een fietsvakantie in eigen land! Fiets door de bossen naar oude handelsstadjes waar je heerlijk kunt bijkomen op een terras. Het bekendste natuurgebied van Nederland vind je hier: het Nationale Park de Hoge Veluwe. Dit gebied is ruim 5500 hectare groot, verdeeld in bossen, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Spot tijdens het fietsen edelherten, wilde zwijnen en reeën. De Veluwe is niet voor niets een zeer geliefde plek! Stap op je fiets en beleef het zelf.

Klik hier voor meer informatie

5-daagse fietsreis Waddeneilanden en Friesland

Nederland

Er zijn dingen die je eens in je leven gedaan moet hebben! Een combinatie van het veelzijdige Friesland en de Waddeneilanden. Je krijgt bij deze fietsreis de gelegenheid om te genieten van het unieke landschap op en om de Waddenzee. Breng een bezoek aan Vlieland of Terschelling en ontdek de Friese steden Harlingen en Stavoren.

Klik hier voor meer informatie

5-daagse fietsvakantie Drenthe met kinderen

Nederland

Op vakantie in eigen land? Denk dan eens aan een fietsvakantie met het hele gezin in Drenthe. Bij Drenthe denk je vaak meteen aan de hunebedden maar deze regio heeft meer! Denk aan de mooie natuur, dierentuinen en leuke uitjes voor het hele gezin. Maak een rit met de boevenbus door Veenhuizen of beleef een dag vol plezier in attractiepark Duinen Zathe. Je verblijft op 2 vakantieparken namelijk RCN vakantiepark de Noordster en de Roggeberg.

Klik hier voor meer informatie

5-daagse fietsvakantie Twente met kinderen

Nederland

Glooiende akkers en bos- en heidegebieden maken van Twente één van de meest groene gebieden van Nederland. Het is een aangewezen bestemming voor recreatieve vakanties, zeker voor fietsers in gezinsverband. Vanuit Rijssen fiets je naar de mooiste hoekjes van het land 'waar het leven groen is'.

Klik hier voor meer informatie

5-daagse standplaatsreis Dwingeloo

Nederland

En niet alleen krijgt rust de ruimte, er is ook ruimte voor rust! Drenthe is onze natuurprovincie bij uitstek. Met haar uitgestrekte bos- en heidegebieden, vennen en duinen is de natuur nooit ver weg. Er ligt meer dan 1000 kilometer aan fietspaden en die voeren langs de mooiste plekken zoals de hunebedden, die ouder zijn dan de piramides in Egypte! Ons hotel ligt in het pittoreske en gastvrije Dwingeloo, een perfecte locatie voor een ontspannen fietsvakantie. In de lounge kijkt u uit op het markante dorpsplein. Dit is het startpunt voor tochten door de nationale parken zoals het Dwingelderveld en het Drents Friese Woud en door watergebieden zoals de Beulakerwijde en de Belterwijde.

Klik hier voor meer informatie

6-daagse fietsvakantie Friesland met kinderen

Nederland

Waar kun je beter beginnen als je voor het eerst met je hele gezin op fietsvakantie gaat? Juist, in eigen land. Friesland is een unieke reisbestemming, een buitenbeentje, anders dan de rest van Nederland. Voor fietsers zijn er onbeperkte mogelijkheden, er is een overvloed aan boeiende excursies langs veilige fietspaden. Friesland is ook een op en top kindvriendelijke fietsbestemming. Met ons fietsarrangement speciaal voor families verblijf je in Bolsward en Harlingen, in wat een ´stadslogement´ wordt genoemd. Het zijn oude historische panden waar de gasten beschikken over een comfortabel appartement. Vanuit deze vaste verblijfsplaats kun je heerlijke fietstochten maken en er zijn altijd voldoende mogelijkheden om kindvriendelijke plaatsen en attracties in het fietstraject op te nemen.

Klik hier voor meer informatie

7-daagse fietsreis Elfstedentocht

Nederland

Friesland is wellicht de meest bijzondere provincie van Nederland en Friezen zijn anders dan Nederlanders. Je ziet het en je hoort het meteen bij aankomst. Bij de Elfstedentocht per fiets kom je langs de "Friesche Elf Steden". Friezen hebben een eigen taal en koesteren hun aloude tradities en gewoonten. Ze zijn trots en heten je van harte welkom in Fryslân! Velen hebben een verkeerd beeld van Friesland want het bestaat niet alleen uit veel water en weiden met koeien maar het landschap is gevarieerd met bossen, heide, vennen en duinen. Tijdens de fietsreis ontdek je dit met eigen ogen. En er is méér dan de natuur want in de honderden schilderachtige dorpjes vind je de sporen van een roemrijk verleden, van een land dat altijd verbonden is geweest met de zee en zijn zeevaarders uitzond naar de verste uithoeken van de wereld. Tip: laat ons bij boeking van de fietsreis Elfstedentocht weten als je van plan bent met openbaar vervoer te reizen; wij boeken dan je eerste hotel in een plaats die een station heeft (Leeuwarden, Sneek of Franeker).

Klik hier voor meer informatie

7-daagse fietsreis Hondsrug

Nederland

Drenthe is DE fietsprovincie van Nederland. Een waar genoegen om daar de pedalen rond te laten gaan. Leer Drenthe echt kennen met de haren in de wind en bezoek niet alleen prachtige natuurgebieden en hunebedden, maar ook het herdenkingscentrum Westerbork en bij voorbeeld het plaatsje Grolloo. Fans van "De Blues" en Cuby and the Blizzards weten nu precies waar we het over hebben. Oh ja, als je door het plaatsje Erica komt, weet dan dat de bekendste inwoner van Erica Daniel Lohues is, en die schreef en zingt o.a. liedjes over fietsen. Dat kan bijna geen toeval zijn.

Klik hier voor meer informatie

7-daagse fietsreis IJsselmeer

Nederland

De IJsselmeerroute is één van de mooiste lange afstand fietsroutes van Nederland. In 1932 werd de Zuiderzee afgesloten met een gigantische dijk en werd het IJsselmeer geboren. In de eeuwen die deze afsluiting vooraf gingen, woonden er op de oevers van de Zuiderzee duizenden families die ondermeer leefden van de walvisvangst. Vandaag heerst er in de vissersdorpen van weleer een serene rust. Maar de herinneringen aan die roemrijke tijd zijn gebleven. Ze worden bewaard in boeiende musea en zijn te zien in de stille dorpen en de pittoreske gehuchten. Onze fietstocht voert je langs de oevers van het IJsselmeer terug in de tijd en laat je fietsend genieten van prachtige uitzichten over het water, van groene bossen en uitgestrekte polders.

Klik hier voor meer informatie

7-daagse fietsreis Rondje Holland

Nederland

Zeven dagen fietsen door het culturele hart van Nederland en zes nachten logeren in uitstekende viersterren hotels. Amsterdam, Den Haag, Delft en Utrecht liggen op de route en tussen deze toeristische highlights kun je ook nog eens genieten van een mooi landschap, langs de meest fietsvriendelijke paden. Wegwezen!

Klik hier voor meer informatie

8-daagse fietsvakantie Twente met kinderen

Nederland

Glooiende akkers en bos- en heidegebieden maken van Twente één van de meest groene gebieden van Nederland. Het is een aangewezen bestemming voor recreatieve vakanties, zeker voor fietsers in gezinsverband. Vanuit Rijssen fiets je naar de mooiste hoekjes van het land 'waar het leven groen is'.

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Drenthe - Hotel-Restaurant Ruyghe Venne

Nederland / Drenthe / Westerbork

Autovakantie Nederland naar Westerbork met verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijt, wandel- en fietsroutes en 1 x lunchpakket

Klik hier voor meer informatie

Fietsen in Drenthe - Nationaal Park Dwingelderveld

Nederland / Drenthe / Westerbork

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Ontspannen door Drenthe

Nederland / Drenthe / Zorgvlied

Fietsreis door dé natuurprovincie van Nederland, inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, 2 x diner en bagagetransport

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Ameland - Fletcher Hotel Resort Amelander Kaap

Nederland / Friesland / Hollum

Autovakantie Nederland naar Ameland met verblijf in een 4-sterrenhotel op basis van logies en ontbijt

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Elfstedentocht Friesland

Nederland / Friesland / Leeuwarden

Fietsreis Nederland inclusief ontbijt, diner, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Sneek en Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Ontdek de Friese Hanzesteden

Nederland / Friesland / Sneek

Fietsreis Nederland inclusief verblijf in goede hotels, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Sneek en Bolsward

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Veluwe - Postillion Hotel Arnhem

Nederland / Gelderland / Arnhem

Autovakantie Nederland naar Arnhem met verblijf in een 3-sterren hotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Veluwe - NH Veluwe Sparrenhorst (hotel)

Nederland / Gelderland / Nunspeet

Autovakantie Nederland naar Nunspeet met verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijtbuffet, picknicklunch en fietsroutes

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Fietsen op de Veluwe

Nederland / Gelderland / Nunspeet

Fietsvakantie in Nederland speciaal voor singles inclusief 1-persoonskamer, ontbijt, diner en fietstochten o.l.v. enthousiaste reisleider

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Veluwe - Fletcher Hotel Mooi Veluwe Putten

Nederland / Gelderland / Putten

Autovakantie Nederland naar Putten met verblijf in een 3-sterren hotel inclusief ontbijt, fietsroutes en een lunchpakket

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Het Land van Maas & Waal

Nederland / Gelderland / Tiel

Fietsreis Nederland incl. verblijf in een fraai gelegen hotel, ontbijt, diner en fietsroutes naar o.a. Zaltbommel en de Betuwe

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Limburg - Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein

Nederland / Limburg / Kerkrade

Autovakantie Nederland naar Kerkrade met verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

E-bike arrangement Zuid-Limburg - Hotel Buitenplaats Vaeshartelt

Nederland / Limburg / Maastricht

Autovakantie Nederland naar Maastricht met verblijf in een 3-sterren kasteelhotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

E-bike arrangement Zuid-Limburg Select Hotel Apple Park Maastricht

Nederland / Limburg / Maastricht

Autovakantie Nederland naar Maastricht met verblijf in een 4-sterren hotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Fietsen Valkenburg & Maastricht

Nederland / Limburg / Maastricht

Fietsvakantie Nederland speciaal voor Singles incl. 1-pers.kamer o.b.v. ontbijt & diner en fietstochten naar o.a. Valkenburg, Maastricht en Margraten

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Noord-Brabant

Nederland / Noord-Brabant / Asten

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Fietsen Bourgondisch Brabant

Nederland / Noord-Brabant / Helvoirt

Fietsvakantie in Nederland speciaal voor singles inclusief 1-persoonskamer, ontbijt, diner en fietstochten o.l.v. reisleider

Klik hier voor meer informatie

Single Reis - Fietsen in de Brabantse Kempen

Nederland / Noord-Brabant /

Fietsvakantie in Nederland speciaal voor singles inclusief 1-persoonskamer, ontbijt, diner en fietstochten o.l.v. reisleider

Klik hier voor meer informatie

Fietsreis Hart van Nederland - Stad, Strand & Tulpen

Nederland / Noord-Holland / Amsterdam

Fietsreis Nederland incl. verblijf in 4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Amsterdam en de Keukenhof

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Noord-Holland - Hotel 't Zwaantje

Nederland / Noord-Holland / Callantsoog

Autovakantie Nederland naar Callantsoog met verblijf in een hotel inclusief ontbijtbuffet, welkomstdrankje en fietsroutes

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Noord-Hollandse kust - Hotel Den Helder

Nederland / Noord-Holland / Den Helder

Autovakantie Nederland naar Den Helder met verblijf in een 3-sterren hotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Arrangement proef Twente - Hotel Hof van Twente

Nederland / Overijssel / Hengevelde

Autovakantie Nederland naar Hengevelde met verblijf in een 3-sterrenhotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Landgoederen arrangement Twente - Hotel Hof van Twente

Nederland / Overijssel / Hengevelde

Autovakantie Nederland naar Hengevelde met verblijf in een 3-sterrenhotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Rondje IJsselmeer

Nederland / Utrecht (provincie) / Amersfoort

Fietsreis Nederland incl. verblijf in goede hotels, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Volendam en 't Gooi

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Veluwe - Charme Hotel Oranjeoord

Nederland / Veluwe / Hoog Soeren

Autovakantie Nederland naar Hoog Soeren met verblijf in een 3-sterren hotel inclusief ontbijt

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Nederland - Waddenzee & IJsselmeer

Nederland / Waddeneilanden / Vlieland

Klik hier voor meer informatie

Fiets- en wandelarrangement Zeeland - Landgoed hotel Renesse

Nederland / Zeeland / Renesse

Autovakantie Nederland naar Renesse met verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Zeeland - Hampshire Hotel - Churchill Terneuzen

Nederland / Zeeland / Terneuzen

Autovakantie Nederland naar Terneuzen met verblijf in een 4-sterren hotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Zeeland - Hampshire Hotel - City Terneuzen

Nederland / Zeeland / Terneuzen

Autovakantie Nederland naar Terneuzen met verblijf in een 3-sterrenhotel inclusief ontbijt, 1x lunchpakket en fietsroutes

Klik hier voor meer informatie

Fiets- en wellnessarrangement - Resort Bad Boekelo

Nederland / / Boekelo

Autovakantie Nederland naar Boekelo met verblijf in het 4-sterren Sandton Resort Bad Boekelo inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Zeeland - Grand Hotel ter Duin

Nederland / / Burgh-Haamstede

Autovakantie Nederland naar Burgh Haamstede met verblijf in een 4-sterren hotel inclusief ontbijtbuffet en dagschotel

Klik hier voor meer informatie

Bijzonder overnachten Veluwe - Landgoed Avegoor (hotel)

Nederland / / Ellecom

Autovakantie Nederland naar Ellecom met verblijf in een 4-sterrenhotel op basis van logies en ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Rondje Drenthe

Nederland / / Elp

Fietsreis door dé natuurprovincie van Nederland, inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, 3 x diner en bagagetransport

Klik hier voor meer informatie

Fietsarrangement Groningen/Drenthe - Nescio Hotel Groningen

Nederland / / Haren

Autovakantie Nederland naar Haren met verblijf in een 3-sterren hotel inclusief ontbijt

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Fietsen in Groningen & Drenthe

Nederland / / Haren

Fietsvakantie Nederland speciaal voor Singles incl. 1-pers.kamer o.b.v. ontbijt & diner en fietstochten naar o.a. Groningen, langs meren en hunebedden

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Nederland - De Sallandse Heuvelrug

Nederland / / Rijssen

Klik hier voor meer informatie

Achterhoek - Hampshire Hotel - Avenarius

Nederland / / Ruurlo

Autovakantie Nederland naar Ruurlo met verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijtbuffet

Klik hier voor meer informatie

Nederland - Het Fietserpad, etappe 2 / Fietsen

Nederland / Gelderland / Terborg

Het inmiddels fameuze Fietserpad laat je kennismaken met Nederland in al zijn facetten. Het tweede deel van deze unieke fietsroute brengt je van de Achterhoek naar de Waddenzee. Je fietst over kleine paden met grote afwisseling: Twente's hoevenland, brinkdorpen in Drenthe en Gronings wad. Overnacht in fijne, kleinschalige accommodaties.

Klik hier voor meer informatie

Nederland - Het Fietserpad, etappe 1 / Fietsen

Nederland / Limburg / Eijsden

Het inmiddels fameuze Fietserpad laat je kennismaken met Nederland in al zijn facetten. Het eerste deel van deze unieke fietsroute brengt je van de heuvels van Zuid-Limburg naar de Achterhoek. Je fietst over kleine paden met grote afwisseling: Limburgse heuvels, Gelderse rivieren en kastelen en boerderijen in de Achterhoek. Overnacht in fijne, kleinschalige accommodaties.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo