Sportieve Wandelvakanties In nederland


STARTPAGINA - nederland
Wandelvakanties
 

Dommelvallei / individuele reis wandelvakantie

Nederland

En dan denk ik aan Brabant Bij het horen van Guus Meeuwis liedje zult u direct zin krijgen in een paar dagen Brabant! Bijvoorbeeld in een wandelvakantie langs de Dommel van België naar Nederland. De Dommel? Ja, die langs Dommelen stroomt, waar het Dommelsch Bier gebrouwen wordt. Maar verder niet echt algemeen bekend is - en onbekend maakt onbemind. De Dommel is een riviertje met een lengte van 120 kilometer. Als nietsbetekenend stroompje ontspringt het op het Kempisch Plateau achter Neerpelt en Peer in België. Langs Valkenswaard en Eindhoven af eindigt het zijn levensloop bij Den Bosch waar het instroomt in de Dieze bij de Maas. Het is mogelijk langs de Dommel te wandelen, van de bron tot de monding, afwisselend door bos-, heide- en boerenlandschap. De bossen rondom Valkenswaard behoren tot de mooiste van Nederland, waarbij De Plateaux en De Malpie (oorspronkelijke betekenis: Mal Pays = slecht land) de boventoon voeren. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het exacte wandelparcours afwisselend dicht langs de oevers loopt en zich daar ook soms van verwijdert, want lang niet altijd geldt er voor wandelaars het "recht van overpad"! De complete wandelroute is gedetailleerd beschreven en gekarteerd in zeven verschillende segmenten, elk met een lengte van ca. 20 kilometer, door de Valkenswaardse wandelaarster Thea van Beek. Twee segmenten zijn onderdeel van deze reis: Neerpelt-Valkenswaard en Valkenswaard-Eindhoven. Haar complete routeboekje maakt deel uit van de reisbescheiden en de houdbaarheid ervan is lang genoeg om nog eens te gebruiken bij een toekomstige wandeling. Neerpelt-Valkenswaard-Eindhoven is eigenlijk het mooiste deel van de loop van Dommel, omdat het riviertje daar nog jong en jeugdig is, met plotselinge en spannende kronkels waarachter onverwacht zicht is over het, vaak beschermde, natuurlandschap. Interessant zijn er bovendien een aantal watermolens die u tegenkomst, wel vijf op rij, steeds op een onderlinge afstand van ca. 10 kilometer van elkaar. Valkenswaard, onder Eindhoven, is een gezellige plaats om een paar dagen door te brengen. Het aantal horecas per 10.000 inwoners is in geen enkele andere Brabantse gemeente hoger. Valkenswaard in Noord-Brabant: ...Want daar brandt nog licht!

Klik hier voor meer informatie

Brabantse Kempen 3 dagen / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten in het Brabantse land! Tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens, vindt u het dorpje - of důrrehpie zoals ze daar zeggen - Westelbeers. Een klein plaatsje midden in het groen van Noord-Brabant. In het buitengebied ligt het 3-sterren hotel Eigentijdserf. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, aan de noordflank van de de Brabantse Kempen. Aan nachtrust zal het u er zeker niet ontbreken: door de bosrijke omgeving, de wandelingen daar o verdag dwars-door-heen, de frisse buitenlucht en de natuur van bos en bosdieren zo direct om u heen. Samen met de meelopende wandelreisleiding trekt u er iedere dag tijdens deze wandelvakantie op uit voor een fijne gezamenlijke wandeling. De wandelingen, vooral langs knooppunten waarmee Noord-Brabant zo rijk bedeeld is, gaan uitsluitend door natuurlijk en landelijk gebied. Pittoreske dorpjes met idyllisch ogende Kempische langgevelboerderijen completeren het geheel. U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Westelbeers (gratis parkeerplaats), OV is niet mogelijk. Graag ontvangen we u vanaf 11.30 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. Om 12.00 uur nemen de reizigers die de kennismakingslunch hebben bijgeboekt plaats aan tafel en start het wandelweekend. Direct na de maaltijd kunt u schoenen wisselen en is er de eerste wandeling in de omgeving van het hotel.

Klik hier voor meer informatie

Brabantse Kempen 4 daagse Paasspecial / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten in het Brabantse land! Tussen Tilburg en Eindhoven, niet ver van de Belgische grens, vindt u het dorpje - of důrrehpie zoals ze daar zeggen - Westelbeers. Een klein plaatsje midden in het groen van Noord-Brabant. In het buitengebied ligt het 3-sterren hotel Eigentijdserf. Dit ruim opgezette en volledige gelijkvloerse hotel bevindt zich aan de rand van de Spreeuwelse Heide, aan de noordflank van de de Brabantse Kempen. Aan nachtrust zal het u er zeker niet ontbreken: door de bosrijke omgeving, de wandelingen daar o verdag dwars-door-heen, de frisse buitenlucht en de natuur van bos en bosdieren zo direct om u heen. Samen met de meelopende wandelreisleiding trekt u tijdens deze wandelvakantie er iedere dag op uit voor een fijne gezamenlijke wandeling. De wandelingen, vooral langs knooppunten waarmee Noord-Brabant zo rijk bedeeld is, gaan uitsluitend door natuurlijk en landelijk gebied. Pittoreske dorpjes met idyllisch ogende Kempische langgevelboerderijen completeren het geheel. U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Westelbeers (gratis parkeerplaats), OV is niet mogelijk. Graag ontvangen we u vanaf 11.30 uur in het hotel, waar de reisleiding al aanwezig zal zijn. Om 12.00 uur nemen de reizigers die de kennismakingslunch hebben bijgeboekt plaats aan tafel en start het wandelweekend. Direct na de maaltijd kunt u schoenen wisselen en is er de eerste wandeling in de omgeving van het hotel.

Klik hier voor meer informatie

Brabantse Kempen 4 dagen Kerstreis / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten in het Brabantse land tijdens de Kerstdagen! Hotel Eigentijdserf is de perfect uitvalsbasis voor een even gezellig als sporttief Kerst-/wandelarrangement! Gelegen in een natuurrijke omgeving, heeft dit hotel álles in huis voor een paar geslaagde dagen weg; een goed restaurant, een kleurrijke ruime lounge met openhaard én een gezellige bar. Extra leuk: tijdens dit kerstarrangement is op zowel de eerste als de laatste dag een uitgebreide lunch inbegrepen! Ook de diners zijn uitgebreider dan bij de standaard wandelweekenden en wat feestelijker aangekleed. Maar het gaat natuurlijk niet alléén om het hotel. De door ons uitgezette wandelingen mogen er ook wezen. Deze voeren door het uitgestrekte landelijke gebied waarin het hotel gelegen is. Bossen, landerijen en boerderijtjes voeren hier de boventoon. Samen met onze wandelreisleiding, trekken we er iedere dag weer op uit voor een fijne wandeling. U blijft toch zeker niet thuis met de kerst? Pak die wandelschoenen en ga gezellig met ons mee! Deze reis wordt ook als 3-daagse variant aangeboden.

Klik hier voor meer informatie

Den Bosch & Meierij 3 dagen / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten van de stad en de natuur! Een heerlijk wandelarrangement met als ingrediënten natuur, de levendige provinciehoofdstad Den Bosch en verblijf op een prachtig landgoed. Dat vind u als u met ons afreist naar Landgoed Huize Bergen in Vught! Op dit mooie plekje in Brabant ligt een elegante villa uit 1916. We overnachten in één van de bijgebouwen op het landgoed. Bovendien biedt de omgeving ook genoeg vermaak: wat dacht u van onze wandeling naar het altijd gezellige Den Bosch en natuurgebieden als het stroomdal van de Esch en de Dommel. Dat wordt een paar dagen fijn genieten in eigen land!

Klik hier voor meer informatie

Den Bosch & Meierij 4 dagen / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten van de stad en de natuur tijdens pasen en hemelvaart! Een heerlijke wandelvakantie met als ingrediënten natuur, de levendige provinciehoofdstad Den Bosch en verblijf op een prachtig landgoed. Dat vind u als u met ons afreist naar Landgoed Huize Bergen in Vught! Op dit mooie plekje in Brabant ligt een elegante villa uit 1916. We overnachten in één van de bijgebouwen op het landgoed. Bovendien biedt de omgeving ook genoeg vermaak: wat dacht u van onze wandeling naar het altijd gezellige Den Bosch en natuurgebieden als het stroomdal van de Esch en de Dommel. Dat wordt een paar dagen fijn genieten in eigen land!

Klik hier voor meer informatie

Den Bosch & Meierij 5 dagen Kerstreis / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten van de stad en de natuur tijdens de Kerstdagen! Een heerlijk winter wandelarrangement met als ingrediënten natuur, de levendige provinciehoofdstad Den Bosch en verblijf op een prachtig landgoed. Dat vind u als u met ons afreist naar Landgoed Huize Bergen in Vught! Op dit mooie plekje in Brabant ligt een elegante villa uit 1916. We overnachten in één van de bijgebouwen op het landgoed en wordt in de watten gelegd met uitgebreide ontbijtjes, smakelijke (kerst)diners en een drietal heerlijke lunches. Bovendien biedt de omgeving ook genoeg vermaak: wat dacht u van onze wandeling naar het altijd gezellige Den Bosch en natuurgebieden als het stroomdal van de Esch en de Dommel. Dat wordt een paar dagen fijn genieten in Brabant!

Klik hier voor meer informatie

Loonse en Drunense duinen 3 dagen / singlereis wandelvakantie

Nederland

Door bossen en stuifduinen in het Brabantse land! Het gemoedelijke Brabant is ons uitgangspunt voor dit gezellige wandelweekend! In uitgestrekte landelijke gebieden liggen in de bossen oude dorpjes verscholen, afgewisseld door boerderijen waar koeien, schapen en paarden de weide bevolken. Neem Natuurpark de Loonse- en Drunense Duinen. Een uniek stuk natuurgebied in Nederland waar we in alle rust heerlijke wandelingen kunnen maken door uitgestrekt gebied. De omgeving van Hotel de Guldenberg sluit aan op tal van wandelpaden en uitgezette routes en is dan ook een geweldige locatie voor een sportieve wandelvakantie.

Klik hier voor meer informatie

Loonse en Drunense duinen 4-d. Pasen & Pinksteren / singlereis wandelvakantie

Nederland

Door bossen en stuifduinen in het Brabantse land! Het gemoedelijke Brabant is ons uitgangspunt voor dit gezellige wandelweekend! In uitgestrekte landelijke gebieden liggen in de bossen oude dorpjes verscholen, afgewisseld door boerderijen waar koeien, schapen en paarden de weide bevolken. Neem Natuurpark de Loonse- en Drunense Duinen. Een uniek stuk natuurgebied in Nederland waar we in alle rust heerlijke wandelingen kunnen maken door uitgestrekt gebied. De omgeving van Hotel de Guldenberg sluit aan op tal van wandelpaden en uitgezette routes en is dan ook een geweldige locatie voor een sportieve wandelvakantie.

Klik hier voor meer informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen!
Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regios in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied. Natuurliefhebbers kunnen hier naar hartelust rondzwerven en zullen onder de indruk zijn van de keur aan landschappen. Heuvels, bosgebied, polderlanen, natte en droge delen. Al wandelend treffen we in de bossen, de mooiste doorkijkjes aan, die ons een blik gunnen op de verscholen akkertjes en weilanden die met haagjes en greppels zijn omzoomd. Trek uw wandelschoenen aan en verken samen met andere singles en een van onze ervaren reisleiders, dit prachtige stukje Nederland. Gegarandeerd gezelligheid!

Klik hier voor meer informatie

Valkenburg 3 dagen / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten in het Limburgse land! Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land ook, er is een grote diversiteit aan landschappen. Neem het altijd gemoedelijke Zuid-Limburg. Fraaie wandelingen door het groene heuvelland met onder andere bossen, prachtige kastelen, oneindige weilanden en de sfeervolle stad Maastricht. Natuurlijk nemen we óók de tijd om zo nu en dan ergens neer te strijken voor een welverdiend kopje koffie met een lekker stukje vlaai op een van de vele terrasjes... Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellig, afwisselend én sportief tussendoortje. Dus pak in die wandelschoenen en wandel met ons mee!

Klik hier voor meer informatie

Valkenburg 4 dagen hemelvaart en pinkster specials / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten in het Limburgse land! Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land ook, er is een grote diversiteit aan landschappen. Neem het altijd gemoedelijke Zuid-Limburg. Fraaie wandelingen door het groene heuvelland met onder andere bossen, prachtige kastelen, oneindige weilanden en de sfeervolle stad Maastricht. Natuurlijk nemen we óók de tijd om zo nu en dan ergens neer te strijken voor een welverdiend kopje koffie met een lekker stukje vlaai op een van de vele terrasjes... Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellig, afwisselend én sportieve wandelvakantie. Dus pak in die wandelschoenen en wandel met ons mee!

Klik hier voor meer informatie

Veluwe 3 dagen / singlereis wandelvakantie

Nederland

Wandelen én genieten op de Veluwe! De Veluwe... Nederlands bekendste natuurgebied, waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Bovendien zijn de wandelmogelijkheden hier ongekend! Zeker vanuit het sfeervolle Hotel De Hoeve van Nunspeet, dat zich richt op de actieve vakantieganger. De hotelier en het hotelpersoneel zijn zeer vriendelijk en zullen er alles aan doen om uw wandelvakantie tot een succes te maken!

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie Nederland - Drenthe & de Hondsrug

Nederland / Drenthe / Borger

Klik hier voor meer informatie

Wandelen over het Pieterpad - deel 2

Nederland / Drenthe /

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie Nationaal Park Dwingelderveld

Nederland / Drenthe /

4 dgn wandelen door dé natuurprovincie van Nederland incl. verblijf, 3 x ontbijt, 3 x diner, bagagetransport en huur van GPS met wandelroutes

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelweekend Rijk van Nijmegen

Nederland / Gelderland / Berg en Dal (nabij Nijmegen)

3-daagse wandelreis Nederland voor singles door de heuvels, bossen, polderlanen in de omgeving van Nijmegen

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelweekend op de Veluwe

Nederland / Gelderland / Nunspeet

3-daagse wandelvakantie Nederland voor singles door Veluwse bossen, polders en lange heidevelden

Klik hier voor meer informatie

Wandelen over het Pieterpad - deel 4

Nederland / Gelderland /

Klik hier voor meer informatie

Wandelen over het Pieterpad - deel 1

Nederland / Groningen (provincie) /

6 dgn wandelvakantie Groningen en Drenthe, over het Pieterpad van Pieterburen tot Anderen

Klik hier voor meer informatie

Single Kerstreis Wandelen Aachener Land

Nederland / Limburg / Kerkrade

3- of 4-daagse wandelreis Nederland met prachtige wandelingen en verblijf in een uniek abdijhotel

Klik hier voor meer informatie

Single Reis - Wandelen Aachener Land

Nederland / Limburg / Kerkrade

5-daagse wandelreis Nederland voor singles door afwisselende landschappen en mooie pleisterplaatsjes

Klik hier voor meer informatie

Wandelen over het Pieterpad - deel 6

Nederland / Limburg / Maastricht

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelweekend Valkenburg

Nederland / Limburg / Valkenburg

3- of 4-daagse wandelreis Nederland voor singles door groene heuvels en bossen en naar Maastricht

Klik hier voor meer informatie

Wandelen over het Pieterpad - deel 5

Nederland / Limburg /

Klik hier voor meer informatie

Single Kerstreis Wandelen Loonse- & Drunense Duinen

Nederland / Noord-Brabant / Helvoirt

5-daagse wandelreis Nederland voor singles tijdens de kerstdagen

Klik hier voor meer informatie

Single Reis - Wandelweekend Loonse- en Drunense Duinen

Nederland / Noord-Brabant / Helvoirt

3- of 4-daagse wandelreis Nederland voor singles door prachtige natuurgebieden

Klik hier voor meer informatie

Single Kerstreis Wandelen Brabantse Kempen

Nederland / Noord-Brabant /

4-daagse wandelreis Nederland voor singles tijdens de kerstdagen midden in de natuur

Klik hier voor meer informatie

Single Kerstreis Wandelen Den Bosch & Meierij

Nederland / Noord-Brabant /

5-daagse wandelreis Nederland voor singles in de omgeving van Den Bosch en de Meierij

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelweekend Brabantse Kempen

Nederland / Noord-Brabant /

3- of 4-daage wandelreis Nederland voor singles door de bossen, landerijen en langs Brabantse boerderijen

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Wandelweekend Den Bosch & Meierij

Nederland / Noord-Brabant /

3- of 4 daagse wandelreis Nederland voor singles naar Den Bosch en door het stroomdal van de Esch en de Dommel

Klik hier voor meer informatie

Wandelen over het Pieterpad - deel 3

Nederland / Overijssel /

6 dgn wandelvakantie Overijssel en Gelderland, over het Pieterpad van Ommen naar Vorden

Klik hier voor meer informatie

Wandelvakantie De Drentsche Aa

Nederland / / Zuidlaren

Wandelreis door dé natuurprovincie van Nederland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, 2 diners, bagagetransport en GPS-tracks

Klik hier voor meer informatie

Nederland - Zuid-Limburg / Wandelen

Nederland / Limburg / Margraten

Wandelen door het glooiende mergelland van Zuid-Limburg en de Belgische Voerstreek. U begint deze wandelvakantie op het plateau van Margraten, loopt hier langs akkers met een weids uitzicht, daalt af via holle wegen en wandelt door prachtige hellingbossen naar Slenaken en het Belgische Teuven. Hier verkent u de verrassende Vlaams Voerstreek en de mooie vallei van de Geul met zijn witte vakwerkhoeves en bloemenpracht.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo