Sportieve Fietsvakanties In Oostenrijk


STARTPAGINA - oostenrijk
Fietsvakanties
 

10 dagen Donauradweg (van Passau naar Wenen - gemoedelijk)

Oostenrijk / Donau / Wenen

Na maanden van voorbereiding en een voorspoedige reis staan we onder een stralende zon aan het begin van onze fietstocht Passau-Wenen. We hebben gekozen voor de 10 dagen, dan kunnen we lekker langzaam genieten. Wat de route betreft kiezen we nu voor de zuidoever. Die nog mooier blijkt dan verwacht.

Klik hier voor meer informatie

13 dagen Tsjechië en Oostenrijk

Oostenrijk / Donau / Wenen

Deze fietstocht biedt vrijwel alles op het gebied van natuur en cultuur. Het landschap onderweg is zeer verschillend, u begint in het dichtbevolkte Praag, om vervolgens door steeds dunner bevolkt gebied te fietsen tot u de grens met Oostenrijk oversteekt, waarna het weer drukker wordt in de buurt van Wenen. Karakteristiek aan deze tocht is dat u in korte tijd een groot gedeelte van Tsjechië en Oostenrijk te zien krijgt. Aan het begin fietst u door het licht heuvelige Midden-Bohemen. Vanaf de heuvelruggen heeft u prachtige vergezichten over de omgeving met afwisselend veel soorten akkerbouw met uitgestrekte bossen. Via oude handelssteden gaat het richting zuiden, het landschap wordt bosrijker en u veel meren voor de karper teelt tegenkomt. Door het natuurgebied van het Dyjedal met veel machtige burchten staan vanwege de strategische ligging. Daarna fietst u door het Tsjechisch-Oostenrijkse wijnbouwgebied tot aan Hollabrunn, waarna u langzaam het Donaudal in fietst en in Wenen uitkomt.

Klik hier voor meer informatie

7 dagen van Passau naar Wenen (Luxe)

Oostenrijk / Donau / Wenen

Heerlijk fietsen in uw eigen tempo over het mooiste fietspad van Europa. De charme hotels liggen allen aan of direct bij de fietsroute. Passau de driestromen stad is het begin van u fietsreis en de muziekstad Wenen het eindpunt. Onderweg heerlijke terrasjes, gezellige dorpen en steden, prachtige natuur. Allemaal ingrediënten voor een schitterende fietsvakantie U logeert tijdens deze reis in uitstekende **** hotels in Passau, Schlögen, Linz, Melk en Wenen. Uw bagage wordt van hotel naar hotel gebracht.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen Donauradweg (van Passau naar Wenen - klassiek)

Oostenrijk / Donau / Wenen

De afgelopen jaren is het Donaufietspad tot één van de belangrijkste en mooiste lange afstandsfietsroutes in Europa gaan behoren. Tijdens deze fietsvakantie fietst u door prachtige plaatsen zoals Linz, Spitz en Wenen. Spitz is tevens het bekendste wijndorpje van de Wachau. Langs de Donau fietst u over nagenoeg vlakke fietspaden die goed en duidelijk bewegwijzerd zijn. En dan ligt daar in de verte Wenen. Natuurlijk kunt u deze reis na afloop met één of meerdere nachten verlengen in Wenen of Passau. Het is evt. ook mogelijk om deze reis tussendoor te onrderbreken voor 1 of meerdere nachten. Informeer bij boeking over de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie

9 dagen Fietsen van Wenen naar Budapest

Oostenrijk / Donau / Wenen

Een logisch vervolg op de populaire Donauradweg van Passau naar Wenen is deze boeiende fietsvakantie van Wenen naar Budapest. Tegelijk is het eigenlijk geen vervolg maar een kennismaking met de verscheidenheid aan natuur en cultuur die u tegenkomt op deze fietsreis tussen twee fraaie Europese hoofdsteden. Neem nu bijvoorbeeld Bratislava, de hoofdstad van Slowakije, de bijzondere Basiliek van Esztergom, de Koningsburcht van Viségrad en, als absoluut hoogtepunt, Budapest. We kunnen ons voorstellen dat u niet kunt wachten om op te stappen.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen Karintische meren en de Drau, hotel-hotel

Oostenrijk / Karinthië / Lienz

Extra veel zon, gezellige terrassen, een uitgelaten levensgevoel en een prachtige zomer van de eerste lentedag tot ver in de herfst. Dat stellen vakantievierders zich gewoonlijk voor bij het verre Zuiden. Totdat ze Karinthië leren kennen. Karinthië is eindeloos fietsen in een heerlijk klimaat tussen machtige bergen, rond beroemde meren en door fraaie steden. Gemoedelijk en genietend van de natuur fietst u langs de Drau en rond de mooiste meren van Karinthië.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen De meren van Karinthië (vanuit hotel Rosentalerhof)

Oostenrijk / Karinthië / St. Jakob im Rosental

Ontspannen fietsen in een heerlijk zonnig klimaat, tussen machtige bergen, langs de Drau en de beroemde Karintische meren. Het leuke aan deze bestemming is dat u kunt kiezen uit individueel fietsen maar ook kunt deelnemen aan begeleide fietstochten. Een echte aanrader die wij u van harte aanbevelen! Onderstaande tochten zijn slechts een voorbeeld van de vele mogelijkheden. Liever meer kilometers ? Geen probleem uw hotelier maakt voor u een fietsprogramma op maat!

Klik hier voor meer informatie

8 dagen Door Karinthië (vanuit hotel Goldenen Rössl)

Oostenrijk / Oostenrijk / Sachsenburg

Zon, water, fraaie steden in een overweldigende natuur, dat is Karinthië! Vlakbij Italië en Slovenië en zonder twijfel het zonnigste stuk van Oostenrijk. Stap op en ga lekker fietsen langs de kabbelende Drau en Möll, omringd door besneeuwde bergen, getooid met ontelbare bloemen. Genietend fietst u langs de glasheldere blauw/groene meren met terrasjes, strandjes en ligweiden. En dat alles vanuit het in 2007 geheel gerenoveerde sfeervolle hotel van uw gastheer Ferdinand Penker. Terwijl u uit bent, voelt u zich hier toch helemaal thuis.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen fietsvakantie Salzburgerland

Oostenrijk / Salzburgerland / Bad Ischl

U wilde altijd al door en langs de mooiste dalen en meren van Oostenrijk fietsen? Stap dan nu op de fiets voor een fantastische vakantie in het Salzburgerland en het Salzkammergut. In een decor van imposante bergen, romantische meren en beroemde dorpen en steden heeft Fitál mooie fietsroutes samengesteld. Met klinkende namen als Wolfgangsee, Bad Ischl en Salzburg. U fietst zelfs een deel van de nieuwe Mozartfietsroute!

Klik hier voor meer informatie

8 dagen Fietsen langs de Enns

Oostenrijk / Salzburgerland / Radstadt

De Enns-fietsroute is de jongste en tevens de grote onbekende van alle grote fietsroutes in Oostenrijk. Deze route is een echte insider tip! De werkelijk schilderachtige route voert u door berg en dal langs de mooie rivier de Enns. U fietst door indrukwekkende landschappen waarbij een aantal kleine stijgingen moeten worden overwonnen. De route start aan de voet van de Niederen Tauern in het Salzburgerland. Fietsend langs de Enns volgt u de rivier tot aan de uitmonding in de Donau. Onderweg komt u langs prachtige natuurtaferelen en verschillende mooie plaatsen met culturele hoogtepunten zoals Admont met de Benedictijner Kloosterbibliotheek en de romantische stad Steyr.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen het Murdal

Oostenrijk / Stiermarken / St. Michael im Lungau

Op weg naar het zuiden tussen het Salzburgerland en de Sloveense grens volgt u de rivier de Mur. Door een weelderig groen landschap waarin meer dan 200 vogelsoorten hun thuisland hebben gevonden fietst u langs de prille rivier. Houdt u van tegenstellingen dan heeft u net zo veel plezier bij de afgelegen boerderijen van de Lungauer bergboeren als in de bruisende stad Graz. U geniet van spectaculaire vergezichten op de omringende Alpen. Het Mur fietspad en Steiermark heten u hartelijk welkom!

Klik hier voor meer informatie

8 dagen All-Inclusive Familiefietsvakantie Zell am See

Oostenrijk / Tirol / Zell am See

Omdat je wilt dat de kinderen op vakantie meer zien dan een zwembad en pretpark én u zelf graag fietst. Ontdek op de fiets het prachtige Oostenrijk. Fietsen langs de Saalach- en de Salzach is genieten pur sang. Overal fietst u door gezellige toeristenplaatsjes met bekende namen als St. Johann in Tirol. Door de brede en vlakke dalen is inmiddels een uitgebreid netwerk van fietspaden aangelegd. En dat genieten wordt voortgezet in het all-inclusive arrangement van Hotel Waldhof met verwarmd buitenzwembad. Aantrekkelijke kinderkortingen: 2 tot 12 jaar GRATIS 12 tot 16 jaar 50% korting Bij verblijf in een 2-persoonskamer met 1 of 2 extra bedden en 2 volbetalenden.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen familievakantie Donauradweg

Oostenrijk / /

Omdat het leuk is om te zien hoe de kinderen de wereld ontdekken én u zelf graag fietst. 'Pap, mooie grote boot hé?' 'Mam, zullen we zo gaan zwemmen?' 'Pff, ik stop hoor, ik heb dorst.' Juist voor gezinnen is dit prachtige vlakke fietspad langs de Donau uitermate geschikt. Ongehinderd door gemotoriseerd verkeer veilig fietsen, stoppen en overal kunt u de fietstochten onderbreken voor een pauze in één van die leuke dorpjes of picknickplaatsen.

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen familie 7 dagen / familiereis

Oostenrijk

Langs de oevers van de Donau De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas op één na langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Deze Donaufietsreis is zeer geschikt om te reizen met kinderen en/of ouderen, door de korte dagafstanden en de combinatie van fietstrajecten afgewisseld met trajecten per boot en trein.

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen familie 7 dagen per trein / familiereis

Oostenrijk

Langs de oevers van de Donau Per ICE-trein snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Passau, de startplaats van de Donau-fietsreis. De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas op één na langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Per ICE-trein snel en comfortabel van Wenen naar elk Nederlands of Belgisch station. Deze Donaufietsreis is zeer geschikt om te reizen met kinderen en/of ouderen, door de korte dagafstanden en de combinatie van fietstrajecten afgewisseld met trajecten per boot en trein.

Klik hier voor meer informatie

Fieberbrunn Pillerseetal 8 dagen / familiereis

Oostenrijk

Rond Steinplatte en Pillersee Een mooie wandelstreek in Tirol is zonder twijfel het Pillerseetal. Het gebied ligt in de Kitzbuheler Alpen één van de mooiste regios van Tirol. Rond de Pillersee is het een waar paradijs voor wandelaars met idyllische dalen, het schitterde meer, glooiende hellingen en markante bergen. Er zijn 400 km. gemarkeerde wandelroutes met als hoogtepunt de Steinplatte (1892 m.) waar u van één van de mooiste uitzichten van de Alpen kunt genieten. Bij Waidring ligt de Waidringer Steinplatte waar u op jacht gaat naar indrukwekkende sporen uit de oertijd. De oerzee uit de Trias-tijd liet in Waidring een indrukwekkende klip en heel wat fossielen van meer dan 200 miljoen jaar geleden achter. Het landschap is licht heuvelachtig met af en toe een flinke stijging, maar er is voor klein en groot keuze uit verschillende wandelingen per dag, met diverse liften om de hoogteverschillen te overbruggen. Deze reis is heel flexibel opgebouwd en aan te passen aan elk niveau van conditie en ervaring met bergwandelen.

Klik hier voor meer informatie

Maurach Hotel Rotspitz 8 dagen / familiereis

Oostenrijk

Wandelen rond de Achensee Éen van de mooiste wandelgebieden van Tirol is het bebied rond de Achensee. Het uitgangspunt van de wandelingen is Maurach, prachtig gelegen aan de zuidoever van het meer. Maurach is het eindstation van de historische Achenseebahn, een stoomtrein van Jenbach over een prachtig traject door de bergen naar Maurach. Bij honger is er onderweg alle gelegenheid te proeven van lokale kost als Tiroler Gröstl, Spinatspätzele, Tiroler Knödel en Kaiserschmarren. Het landschap is licht heuvelachtig met af en toe een flinke stijging, maar er is voor klein en groot keuze uit verschillende wandelingen per dag, met diverse liften om de hoogteverschillen te overbruggen. Deze reis is heel flexibel opgebouwd en aan te passen aan elk niveau van conditie en ervaring met bergwandelen.

Klik hier voor meer informatie

Donau 9 dagen / groepsreis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de Blauwe Donau Een groeps-/fietsreis langs de machtige Donau, van Passau naar Wenen. We volgen de rivier op zijn reis door het nauwe dal van de Strudengau en de romantische wijnstreek Wachau. Onderweg kunt u met voetveren van oever wisselen om de mooiste stadjes, kerken en kloosters te bewonderen. Het toetje van deze reis is Wenen, de stad van Sissi en operas. De Donau Radweg is een gemakkelijke, vlakke fietsroute die veelal oude jaagpaden volgt. We kunnen deze reis aan iedereen aanbevelen!

Klik hier voor meer informatie

Drau fietsreis 9 dagen / groepsreis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de Drau door Karinthië Een natuurreis pur sang. Tijdens deze reis beleven we op sportieve wijze Oostenrijk zoals we het kennen van ansichtkaarten: turkooisblauwe meren, groene alpenweiden en hoge bergen. Onze vakantieplaats is Oberdrauburg, aan de zonnige zuidzijde van de Alpen. Door dit stadje stroomt de rivier de Drau, die twee fietsdagen onze leidraad vormt. Twee andere dagen trekken we door het Nationaal Park Hohe Tauern, met de beroemde Krimmler watervallen en de Grossglockner, met zijn hoogte van 3798 meter de "koning van de oostelijke Alpen.

Klik hier voor meer informatie

Tirol Oberperfuss 9 dagen / groepsreis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen in en rond Tirol Op de pedalen in Tirol betekent fietsen door de lieflijke dalen met zicht op de altijd aanwezige bergen. Wie denkt dat de tochten daardoor vermoeiend en zwaar zijn, die heeft het helemaal mis. We volgen namelijk grotendeels de Innradweg, die vrijwel uitsluitend over vlakke wegen, stroomafwaarts langs de rivier de Inn loopt. Uiteraard langs vele culturele highlights en mooie steden als Innsbruck. Zo nu en dan is er sprake van een klimmetje of een lichte afdaling. Met een e-bike moet dat echter geen enkel probleem zijn. En heeft u dat duwtje in de rug niet nodig? Ook met een toerfiets is deze reis prima te doen!

Klik hier voor meer informatie

10 Meren 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de meren van het Salzkammergut
Tussen de Mozartstad Salzburg en het voormalige keizerlijke buitenverblijf en kuuroord Bad Ischl ligt het schitterende Salzkammergut. Het landschap lijkt zo uit een fotoboek te komen: blauwe meren, hoge bergen, groene weiden, indrukwekkende rotspartijen, dichte bossen.... het is Oostenrijk op zijn fraaist.
De fietstocht voert u langs de talrijke meren (altijd met zwemmogelijkheden) die het gebied zo uniek maken. Bezienswaardig zijn ondermeer de zoutmijnen bij Hallein, de muziekstad Bad Ischl, de indrukwekkende Mozartstad Salzburg en het plaatsje Oberndorf waar het kerstlied Stille Nacht werd gecomponeerd.
Bad Ischl
De fietsreis start in Bad Ischl, maar wanneer u per trein reist, is Salzburg het ideale beginpunt. Omdat deze reis een rondreis is, komt u uiteindelijk altijd weer in de startplaats terug.

U fietst naar verschillende meren waarbij de dagafstanden kunnen variëren omdat er aan ieder meer verschillende etappeplaatsen zijn. In de van dag tot dag beschrijving hebben we de meest voorkomende plaatsen genoemd.

Klik hier voor meer informatie

10 Meren 8 dagen start Salzburg / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de meren van het Salzkammergut start Salzburg Tussen de Mozartstad Salzburg en het voormalige buitenverblijf en kuuroord Bad Ischl ligt het schitterende Salzkammergut. Het landschap lijkt zo uit een fotoboek te komen: blauwe meren, hoge bergen, groene weiden, indrukwekkende rotspartijen, dichte bossen.... het is Oostenrijk op zijn fraaist.
De fietstocht voert u langs de talrijke meren (altijd met zwemmogelijkheden) die het gebied zo uniek maken. Bezienswaardig zijn ondermeer de binnenstad van Salzburg, de muziekstad Bad Ischl en het plaatsje Oberndorf waar het kerstlied Stille Nacht werd gecomponeerd.

Mozartstad Salzburg Deze fietsreis start in de indrukwekkende Mozartstad Salzburg, en omdat deze fietsreis een rondreis is, komt u aan het einde weer in Salzburg terug.

De dagafstanden van de verschillende routes kunnen variëren omdat er aan ieder meer verschillende etappeplaatsen zijn. In de beschrijving hebben we de meest voorkomende plaatsen genoemd. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

10 Meren 8 dagen start Salzburg per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de meren van het Salzkammergut Tussen de Mozartstad Salzburg en het voormalige buitenverblijf en kuuroord Bad Ischl ligt het schitterende Salzkammergut. Het landschap lijkt zo uit een fotoboek te komen: blauwe meren, hoge bergen, groene weiden, indrukwekkende rotspartijen, dichte bossen.... het is Oostenrijk op zijn fraaist.

De fietstocht voert u langs de talrijke meren (altijd met zwemmogelijkheden) die het gebied zo uniek maken. Bezienswaardig zijn ondermeer de binnenstad van Salzburg, de muziekstad Bad Ischl en het plaatsje Oberndorf waar het kerstlied Stille Nacht werd gecomponeerd.

Deze fietsreis start in de indrukwekkende Mozartstad Salzburg, en omdat deze fietsreis een rondreis is, komt u aan het einde weer in Salzburg terug.

De dagafstanden van de verschillende routes kunnen variëren omdat er aan ieder meer verschillende etappeplaatsen zijn. In de beschrijving hebben we de meest voorkomende plaatsen genoemd. Per ICE-trein reis u snel en comfortabel naar en van Salzburg.

Klik hier voor meer informatie

Alpe Adria Radweg 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Van Villach naar Triëst De Alpe Adria Radweg is een fietsroute die door de Alpen van Salzburgerland en Karinthie in Oostenrijk naar de Middellandse zee bij Trieste loopt. Van Villach naar Triëste fiets u in 6 etappes tijdens de 8-daagse reis. U fiets afwisselend over fietspaden, ex-spoorlijnen en landweggetjes. Onderweg komen we door sfeervolle steden en dorpen zoals Villach met een moooie Altstadt, de14e-eeuwse Sint-Jacobskerk en een heerlijk terras op de Hauptplatz, de grensstad Tarvisio, regiohoofdstad Udine en de badplaats Grado. De finish is Triëst aan de Adriatische zee op de grens met Slovenië.

Klik hier voor meer informatie

Bodensee & Schaffhausen 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Vanuit Bregenz langs de Bodensee & de watervallen bij Schaffhausen Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland. De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West- Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer en een groot deel daarvan legt u op de fiets af. De reis begint in Bregenz, gelegen aan de rand van Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen (inclusief 2 overnachtingen bij Singen), het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Bodensee 8 dagen start Bregenz / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland. De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West-Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer.
Start in Bregenz hoofdstad van Vorarlberg, Oostenrijk
De reis begint in Bregenz, gelegen aan de rand van Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende waterval bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland. Alle hotels liggen aan of vlakbij de Bodensee. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Bodensee 8 dagen start Bregenz per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Rond de Bodensee door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland Tijdens deze reis bezoekt u de drie landen rond de Bodensee: u start in Oostenrijk, vervolgens fietst u door Zwitserland, maar het grootste deel van de route voert u door Duitsland. De Bodensee is zonder twijfel één van de meest bijzondere meren van West-Europa. Het is in grootte het derde meer van Europa en wordt gevoed door de rivier de Rijn die er doorheen stroomt. Het grootste gedeelte van het meer, tussen Konstanz en Bregenz, wordt de Obersee genoemd. De totale lengte van de oever bedraagt 263 kilometer. De reis begint in Bregenz, gelegen aan de rand van Bregenzerwald. Hoogtepunten van deze fietsreis zijn het stadje Stein am Rhein met de bekende watervallen bij Schaffhausen, het eiland Reichenau met het beroemde klooster, de stad Konstanz met de middeleeuwse Altstadt, het schitterende bloemeneiland Mainau, Friedrichshafen met het Zeppelin Museum en Lindau, de stad op een eiland. Alle hotels liggen aan of vlakbij de Bodensee. U reist snel en comfortabel per ICE-trein van Nederland of België naar Bregenz v.v. aan de Bodensee. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Krems hotels 6 d. / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Donau Passau - Krems treinspecial De Donau treinspecial over één van de mooiste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. De reis naar Passau maakt u snel en comfortabel per ICE. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Wijnstreek Wachau Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk zijn de hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in Krems van waaruit u mooie excusies kunt maken o.a. naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. U reist, vanaf elk Nederlands of Belgisch station, heen per ICE-trein naar Passau en terug direct vanuit Krems naar Nederland of België.

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Krems hotels 6 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Donau Special Passau-Krems De Donau-fietsreis is nu heel voordelig van Passau naar Krems in de Wachau (wijnstreek). U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. Imposante abdijen En natuurlijk zijn de hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in het stadje Krems van waar u een treinexcursie kunt maken naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 10 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de oevers van de Donau De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas op één na langste rivier. Bij deze 10-daagse reis zijn de dagafstanden kort zodat u voldoende tijd heeft om de bezienswaardigheden onderweg te bezoeken. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.Omdat in de reis het traject Passau-Wenen wordt afgelegd in maar liefst 7 fietsdagen, is het gemiddeld aantal fietskilometers per dag laag. Bovendien worden enkele korte (en minder interessante) trajecten per spoor afgelegd. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 10 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de oevers van de Donau De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas op één na langste rivier. Bij deze 9-daagse reis zijn de dagafstanden kort zodat u voldoende tijd heeft om de bezienswaardigheden onderweg te bezoeken. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was.Omdat in de reis het traject Passau-Wenen wordt afgelegd in maar liefst 7 fietsdagen, is het gemiddeld aantal fietskilometers per dag laag. Bovendien worden enkele korte (en minder interessante) trajecten per spoor afgelegd. U reist per comfortabele ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Passau en direct terug vanuit Wenen naar elk Nederlands of Belgisch station. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 6 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Van Passau naar Wenen in 6 dagen De Donau Radweg is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken (waar u overnacht in het centrum van Linz) en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Wenen is zeker een verlenging waard, waardoor u na de sportieve prestatie langs de Donau de reis uitbreidt met een citytrip Wenen! Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 6 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Van Passau naar Wenen in 6 dagen Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar de startplaats van deze Donau- fietsreis: Passau. De Donau Radweg is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken (waar u overnacht in het centrum van Linz) en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel- historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Wenen is zeker een verlenging waard, waardoor u na de sportieve prestatie langs de Donau de reis uitbreidt met een citytrip Wenen! Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 7 dagen boerderijen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs boerderijen en gasthofen aan de Donau Deze Donau-fietsreis is bijzonder vanwege de accommodaties. U fietst langs de Donau waarbij u overnacht in traditionele boederijen en gasthofen. Het Donaufietspad is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit Passau op de grens van Duitsland en Oostenrijk fietst u van boerderij naar boerderij stroomafwaarts naar de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau waar u overnacht in een wijnboederij, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 7 dagen boerderijen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs boerderijen en gasthofen aan de Donau Deze Donau-fietsreis is bijzonder vanwege de accommodaties. U reis snel en comfortabel per ICE trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Passau. Vervolgens fietst u langs de Donau waarbij u overnacht in traditionele boederijen en gasthofen. Het Donaufietspad is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit Passau op de grens van Duitsland en Oostenrijk fietst u stroomafwaarts naar de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Vanuit Wenen reist u snel en comfortabel per ICE trein rechtstreeks terug naar Nederland of België. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 7 dagen SPECIAL / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

SUPER* special van Passau naar Wenen Een unieke voordeelreis. Op eigen gelegenheid naar Passau reizen. Vervolgens langs de Donau te fietsen en te verblijven in prima 3- sterren hotels. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden en kunt genieten van de prima verzorging in de hotels langs Europas langste rivier. 3-rivieren-stad Passau Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, u passeert de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. * Deze reis is zeer geschikt voor reizigers die per eigen vervoer, bus, trein of vliegtuig reizen. In het arrangement zijn geen (verplichte) kosten voor parkeren en terugtransfer. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 7 dagen treinspecial / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

SUPER treinspecial van Passau naar Wenen Een unieke mogelijkheid om per comfortabel ICE trein naar Passau te reizen. Vervolgens langs de Donau te fietsen en te verblijven in prima 3- sterren hotels. U reist per luxe ICE trein rechtstreeks vanaf Wenen na de fietsreis weer terug. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden en kunt genieten van de prima verzorging in de hotels langs Europas langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, u reist een stukje per trein door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 8 dagen gasthof / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de oevers van de Donau De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas op een na langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Wijnstreek Wachau Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 8 dagen gasthof per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de oevers van de Donau De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotori seerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas op een na langste rivier. U reist per trein naar Passau. Vanuit deze 3-rivieren-stad, waar de Ilz, Inn en Donau samenkomen fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk zijn de hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. U reis snel en comfortabel per ICE-trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Passau en van Wenen weer terug naar elk Nederlands of Belgisch station. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 8 dagen hotels / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de oevers van de Donau De Donau-fietsreis is zonder enige twijfel één van de mooiste en bekendste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk zijn de hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Donau Passau Wenen 8 dagen hotels per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de oevers van de Donau De Donauradweg is één van de mooiste fietsroutes in Europa. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. De reis naar Passau maakt u snel en comfortabel per ICE. Vanuit de 3-rivieren- stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. Imposante abdijen En natuurlijk zijn de hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. De fietsreis eindigt in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was. U reist, vanaf elk Nederlands of Belgisch station, snel en comfortabel heen per ICE-trein naar Passau en terug direct vanuit Wenen naar Nederland of België. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Donau Wenen Boedapest 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de oevers van de Hongaarse Donau Een prima fietsreis met een uitstekende combinatie van de natuur langs de Donau en de cultuur in de prachtige steden Wenen en Boedapest. Het oneindig lijkende heuvellandschap wordt afgewisseld met kleine boerendorpjes. U fietst over grotendeels vlakke en glooiende landwegen met als leidraad de langste rivier van Europa. Eerst vanuit Wenen over de Donauradweg naar Hainburg, een wijnstadje met tal van bezienswaardigheden zoals de beroemde Wener Stadspoort. Via het plaatsje Wolfsthal fietst u naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije met tal van paleizen, kerken en kloosters. Van hieruit gaat het fietspad langs de Nibelungenstroom naar het stadje Mosonmagyaróvár. De volgende etappe gaat de route naar Györ, de grootste stad van West-Hongarije met een indrukwekkende binnenstad.

Van Györ gaat de route langs de rivier de Rába naar Nagybajcs. Het fietspad brengt u via Medwedov naar het Hongaarse gedeelte van de tweelingstad Komarno - Komárom. Verder langs de vestingwerken van het Slowaakse Komarno en langs het Romaanse kasteel Kelemantia naar Esztergom met een zeer interessantie basiliek.
Langs de rechteroever gaat de route door het heuvelachtige landschap van de Donauknie,een bocht in de rivier die in het verleden van stategisch belang was. Langs de oude koningsburcht Visegrad. Via het eiland Szentendre- Sziget naar het kunstenaarsdorp Szentendre en vervolgens per trein naar Boedapest. De hoofdstad van Hongarije met de vele paleizen en andere koninklijke bouwwerken is zeker een verlenging waard! Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Donau Wenen Boedapest 8 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de oevers van de Hongaarse Donau Een prima fietsreis met een uitstekende combinatie van de natuur langs de Donau en de cultuur in de prachtige steden Wenen en Boedapest. Het oneindig lijkende heuvellandschap wordt afgewisseld met kleine boerendorpjes. U fietst over grotendeels vlakke en glooiende landwegen met als leidraad de langste rivier van Europa. Eerst vanuit Wenen over de Donauradweg naar Hainburg, een wijnstadje met tal van bezienswaardigheden zoals de beroemde Wener Stadspoort. Via het plaatsje Wolfsthal fietst u naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije met tal van paleizen, kerken en kloosters. Van hieruit gaat het fietspad langs de Nibelungenstroom naar het stadje Mosonmagyaróvár. De volgende etappe gaat de route naar Györ, de grootste stad van West-Hongarije met een indrukwekkende binnenstad.

Van Györ gaat de route langs de rivier de Rába naar Nagybajcs. Het fietspad brengt u via Medwedov naar het Hongaarse gedeelte van de tweelingstad Komárno - Komárom. Verder langs de vestingwerken van het Slowaakse Komarno en langs het Romaanse kasteel Kelemantia naar Esztergom met een zeer interessantie basiliek.
Langs de rechteroever gaat de route door het heuvelachtige landschap van de Donauknie,een bocht in de rivier die in het verleden van stategisch belang was. Langs de oude koningsburcht Visegrad. Via het eiland Szentendre- Sziget naar het kunstenaarsdorp Szentendre en vervolgens per trein naar Boedapest. De hoofdstad van Hongarije met de vele paleizen en andere koninklijke bouwwerken is zeker een verlenging waard! U reist comfortabel per luxe ICE vanaf elk Nederlands of Belgisch station naar Wenen en terug vanaf Boedapest. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg & Karintische meren standplaats 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

FIETSSPECIAL VANUIT HOTEL ROSENTALERHOF
In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende Drau-Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de mooiste kilometers langs de rivieren de Drau en de Möll en de Karintische meren: Faakersee, Wörthersee en Ossiachersee. Het parcours is meestal vlak. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren, omringd door imposante bergketens, zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om even af te stappen.Een aantal trajecten wordt afgelegd per trein waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en u daardoor elke dag een nieuwe verrassende route volgt. De fietsroutes gaan over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden.Vanuit Sankt Jakob im Rosental fietst u achtereenvolgens naar de Faaker See, Villach, de Ossiacher See en de Wörtersee. U verblijft in het centraal gelegen Sankt Jakob im Rosental in het 4- sterren Hotel Rosentaler Hof.

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg 10 dagen pension / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de oevers van de Drau In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sillian tot Lavamünd. Het parcours is vrij vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een liefelijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panoramas. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren omringd door imposante bergketens zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven.
U reist per comfortabele ICE trein naar Sillian/Klagenfurt v.v.

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg 6 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de oevers van de Drau van Lienz naar de Wörthersee In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met haar bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van de hoofdstad van Ost Tirol: Lienz tot de Klopeinersee in Karinthië. Het parcours is vrij vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een lieflijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panoramas. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren, omringd door imposante bergketens, zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven.

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg 6 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de oevers van de Drau van Lienz naar de Wörthersee Per ICE-trein snel en comfortabel naar Lienz In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië. Daar ligt de zonnige provincie Karinthië met haar bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van de hoofdstad van Ost Tirol: Lienz tot de Klopeinersee in Karinthië. Het parcours is vrij vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een lieflijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panoramas. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren, omringd door imposante bergketens, zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven. Per ICE-trein snel en comfortabel van Klagenfurt naar elk Nederlands of Belgisch station.

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de oevers van de Drau van Sachsenburg naar de Wörthersee In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met haar bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute: de Drau Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sachsenburg bij Spittal via Villach naar de beroemde Wörthersee. Het parcours is vrij vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een lieflijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panoramas. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren, omringd door imposante bergketens, zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven.

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg 7 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de oevers van de Drau van Sachsenburg naar de Wörthersee In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met haar bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute: de Drau Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sachsenburg bij Spittal via Villach naar de beroemde Wörthersee. Het parcours is vrij vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een lieflijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panoramas. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren, omringd door imposante bergketens, zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven. U reis snel en comfortabel van Elk Nederlands of Belgisch station naar Sachsenburg en terug vanaf Klagenfurt.

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de oevers van de Drau In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren. Van Sillian tot de Klopeinersee Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute de Drau Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sillian tot de Klopeinersee. Het parcours is meestal vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een liefelijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panoramas. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren omringd door imposante bergketens zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg 8 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de oevers van de Drau In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende fietsroute de Drauradweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de ca. 200 mooiste kilometers van Sillian tot Lavamünd. Het parcours is vrij vlak en de rivier verandert tijdens haar weg stroomafwaarts voortdurend van karakter: van een wilde bergstroom met ruige stroomversnellingen tot rustig water in een liefelijk landschap. Het dal vernauwt zich soms plotseling en biedt de fietser na elke bocht verrassende panoramas. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route zelf en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren omringd door imposante bergketens zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om te verblijven. U reist per luxe ICE trein naar Sillian en terug vanaf Klagenfurt. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Enns Radweg / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Van Radstadt langs de Enns naar Linz aan de Donau De Enns ontspringt in Salzburgerland. Vanaf Radstadt volgt de Ennsradweg de rivier door het Dachsteingebergte en de Kalkalpen tot de Enns uiteindelijk bij Linz in de Donau uitmondt. Onderweg veel natuurschoon, bezienswaardigheden en gezellige dorpen. Verlenging in Radstadt en Linz is mogelijk, zowel voor aanvang als na afloop van de reis. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Enns Radweg per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Van Radstadt langs de Enns naar Linz aan de Donau Per ICE trein reist u snel en comfortabel naar Radstadt. De Enns ontspringt in Salzburgerland.. Vanaf Radstadt volgt de Ennsradweg de rivier door het Dachsteingebergte en de Kalkalpen tot de Enns uiteindelijk bij Linz in de Donau uitmondt. Onderweg veel natuurschoon, bezienswaardigheden en gezellige dorpen. Van Linz reist u snel en comfortabel per ICE trein terug naar elk Nederlands of Belgisch station. Verlenging in Radstadt en Linz is mogelijk, zowel voor aanvang als na afloop van de reis. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Hochkönig Mountainbike tour 7 dagen pension / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Mountainbike- of E-Mountainbiketour door Hochkönig. Een afwisselende mountainbiketour langs de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en Mülbach am Hochkönig.
Tijden de dagtrajecten fietst u door bos en over weilanden, door dalen en over berpassen. De fraaie paden bieden de prachtigste uitzichten over de weidse Alpen. Hochkönig Rond de berg Hochkönig is het in de zomer een waar eldorado voor mountainbikers. Fietsen door een indrukwekkend landschap, uitrusten in gezellige berghutten (waar de e-mountainbike opgeladen kan worden) en genieten van alle regionale gerechten bij het eten: dat maakt deze regio zo aantrekkelijk.

Klik hier voor meer informatie

Hochkönig Mountainbiketour 7 dgn hotels / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Mountainbiken langs de Hochkönig Een afwisselende mountainbiketour langs de bekende wintersportplaatsen Maria Alm, Dienten en Mülbach am Hochkönig.
Tijden de dagtrajecten fietst u door bos en over weilanden, door dalen en over berpassen. De fraaie paden bieden de prachtigste uitzichten over de weidse Alpen. Rond de berg Hochkönig is het in de zomer een waar eldorado voor mountainbikers. Fietsen door een indrukwekkend landschap, uitrusten in gezellige berghutten (waar de e-mountainbike opgeladen kan worden) en genieten van alle regionale gerechten bij het eten: dat maakt deze regio zo aantrekkelijk.

Klik hier voor meer informatie

Karinthië 10 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Rond de meren van Karinthië In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren en de bekende fietsroute de Drauradweg. Karinthië is met zijn 1.270 meren de meest waterrijke deelstaat van Oostenrijk. Vooral deuitgestrekte Wörthersee en de lieflijke Milstättersee zijn erg geliefd in de zomermaanden. Dan heeft het water een aangename temperatuur van 27°C. De Wörthersee is al jaren de plek voor evenementen zoals het internationale Beach- volleybal toernooi (september) en de Ironman Austria (triatlon). De route gaat langs deze meren in de mooie omgeving van Spittal, Villach en Klagenfurt, omringd door indrukwekkende bergtoppen. Vanuit St. Veit, de oudste stad van Karinthië, fiets u over een mooi fietspad langs indrukwekkende burchten en kastelen. Vergeet uw zwemkleding niet want de meren onderweg bieden voldoende zwemgelegenheden. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Karinthië 10 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Rond de meren van Karinthië In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren en de bekende fietsroute de Drauradweg. Karinthië is met zijn 1.270 meren de meest waterrijke deelstaat van Oostenrijk. Vooral de uitgestrekte Wörthersee en de lieflijke Milstättersee zijn erg geliefd in de zomermaanden. Dan heeft het water een aangename temperatuur van 27°C. De Wörthersee is al jaren de plek voor evenementen zoals het internationale Beach- volleybal toernooi (september) en de Ironman Austria (triatlon). De route gaat langs deze meren in de mooie omgeving van Spittal, Villach en Klagenfurt, omringd door indrukwekkende bergtoppen. Vanuit St. Veit, de oudste stad van Karinthië, fiets u over een mooi fietspad langs indrukwekkende burchten en kastelen. Vergeet uw zwemkleding niet want de meren onderweg bieden voldoende zwemgelegenheden. U reist per ICE-trein snel en comfortabel naar Spittal en terug. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Karinthië 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Rond de meren van Karinthië In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren en de bekende fietsroute de Drauradweg. Karinthië is met zijn 1.270 meren de meest waterrijke deelstaat van Oostenrijk. Vooral de uitgestrekte Wörthersee en de lieflijke Millstättersee zijn erg geliefd in de zomermaanden. Dan heeft het water er een aangename temperatuur van 27°C. De Wörthersee is al jaren de plek voor evenementen zoals het internationale beach-volleybal toernooi (september) en de Ironman Austria (triatlon). De route gaat langs deze meren in de mooie omgeving van Spittal, Villach en Klagenfurt, omringd door indrukwekkende bergtoppen. Vanuit St. Veit, de oudste stad van Karinthië, fietst u over een mooi fietspad langs indrukwekkende burchten en kastelen. Vergeet uw zwemkleding niet want de meren onderweg bieden voldoende zwemgelegenheden. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Karinthië 8 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Rond de meren van Karinthië In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren en de bekende fietsroute de Drauradweg. Karinthië is met zijn 1.270 meren de meest waterrijke deelstaat van Oostenrijk. Vooral de uitgestrekte Wörthersee en de lieflijke Millstättersee zijn erg geliefd in de zomermaanden. Dan heeft het water een aangename temperatuur van 27°C. De Wörthersee is al jaren de plek voor evenementen zoals het internationale beach-volleybal toernooi (september) en de Ironman Austria De route gaat langs deze meren in de mooie omgeving van Spittal, Villach en Klagenfurt, omringd door indrukwekkende bergtoppen. Vanuit Sankt. Veit, de oudste stad van Karinthië, fietst u over een mooi fietspad langs indrukwekkende burchten en kastelen. Vergeet uw zwemkleding niet want de meren onderweg bieden voldoende zwemgelegenheden.

Klik hier voor meer informatie

Mozart Radweg 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsen langs de Mozart Radweg, start en finish in Salzburg!
Genieten van Salzburg, het Salzkammergut, Beieren en Tirol in de voetsporen van Wolfgang Amadeus Mozart. Ontspannen fietsen over (vlakke) fietspaden langs de rivier de Salzach en langs de Chiemsee. Één van de bekendste componisten uit de geschiedenis is natuurlijk Mozart. Veel van Mozarts 22 meesterwerken worden jaarlijks in Salzburg uitgevoerd. Maar er bestaan ook andere manieren om kennis te maken met het leven en werk van Mozart. Op de fiets bijvoorbeeld! De fietsroute loopt via het Salzkammergut en het Salzburger merengebied richting Beieren en Tirol. Het bewegwijzerde traject is welgeteld 420 kilometer lang en bestaat uit kleinere en grotere etappes. U fietst 340 kilometer van dit traject in 6 fietsdagen en u maakt tijdens deze fietstocht kennis met het leven van Mozart in de omgeving van Salzburg, waar zijn bewogen leven vele sporen heeft achtergelaten. Het traject bestaat voor het overgrote deel uit verharde, goed onderhouden fietspaden en kleine landweggetjes met zeer weinig autoverkeer, door mooie natuurgebieden en romantische bergmeren.

Klik hier voor meer informatie

Mozart Radweg 8 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de Mozart Radweg Snel en comfortabel per ICE-trein van elk Nederlands of Belgisch station naar Salzburg, het beginn van de Mozart Radweg.
Genieten van Salzburg, het Salzkammergut, Beieren en Tirol in de voetsporen van Wolfgang Amadeus Mozart. Ontspannen fietsen over (vlakke) fietspaden langs de rivier de Salzach en langs de Chiemsee. Één van de bekendste componisten uit de geschiedenis is natuurlijk Mozart. Veel van Mozarts 22 meesterwerken worden jaarlijks in Salzburg uitgevoerd. Maar er bestaan ook andere manieren om kennis te maken met het leven en werk van Mozart. Op de fiets bijvoorbeeld! De fietsroute loopt via het Salzkammergut en het Salzburger merengebied richting Beieren en Tirol. Het bewegwijzerde traject is welgeteld 420 kilometer lang en bestaat uit kleinere en grotere etappes. U fietst 340 kilometer van dit traject in 6 fietsdagen en u maakt tijdens deze fietstocht kennis met het leven van Mozart in de omgeving van Salzburg, waar zijn bewogen leven vele sporen heeft achtergelaten. Het traject bestaat voor het overgrote deel uit verharde, goed onderhouden fietspaden en kleine landweggetjes met zeer weinig autoverkeer, door mooie natuurgebieden en romantische bergmeren.

Klik hier voor meer informatie

Mur Radweg 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Door de wijngebieden van Stiermarken Vanaf de bron tot de grens met Slovenië, door het zuiden van het Salzburgerland en dwars door de altijd groene provincie Stiermarken, loopt het fietspad langs de rivier de Mur. Een zeer afwisselend landschap, waarbij u een geleidelijke daling maakt van het hooggebergte in Lungau (Salzburgerland) naar de lager gelegen wijngaarden in Stiermarken. Cultuur Ook op cultureel gebied is er onderweg veel te zien. Wat dacht u van Graz, de hoofdstad van Stiermarken en de karakteristieke boerendorpen? Door bossen en weiden, langs kastelen en ruïnes, door smalle dalen en uitgestrekte laagvlakten, volgt de Mur-fietstour de oude handelsweg naar het zuiden.

Klik hier voor meer informatie

OberKärnten & Drauradweg standplaats 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

FIETSSPECIAL VANUIT LANDHOTEL KREINERHOF In het zuiden van Oostenrijk, grenzend aan Italië en Slovenië, ligt de zonnige provincie Karinthië met zijn bergen en meren. Langs de Drau, de langste rivier van Karinthië, slingert de bekende Drau-Radweg. Van deze compleet gemarkeerde route (totale lengte van Italië tot Slovenië 370 km) volgt u de mooiste kilometers langs de rivieren de Drau en de Möll en de Karintische meren: Millstätter See en Ossiacher See. Het parcours is meestal vlak. Onderweg staan regelmatig borden met lokale informatie over de route en de bezienswaardigheden. De kristalheldere Alpenmeren, omringd door imposante bergketens, zijn fascinerend om te zien en de knusse plaatsjes onderweg zijn gezellig om even af te stappen.Een aantal trajecten wordt afgelegd per trein waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en u daardoor elke dag een nieuwe verrassende route volgt. De fietsroutes gaan over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden in de plaatsen Spittal en Villach.U verblijft in het centraal gelegen Lurnfeld vlak bij de brug over de rivier de Möll in het 3- sterren superior Landhotel Kreinerhof.

Klik hier voor meer informatie

Passau-Boedapest-Passau per MS Primadonna 8 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna Een unieke combinatie van een riviercruise en een sportieve fietsvakantie. Uw eigen hut aan boord en overdag heerlijk fietsen langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas op één na langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau met zijn romantische Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. Elke etappe kent wel een cultureel-historisch hoogtepunt: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg. Een ander hoogtepunt van deze reis is Wenen, waar u een hele dag kunt verpoozen. Overdag fietst u en in de namiddag komt u weer aan boord van uw drijvende hotel. Wanneer u een dag wilt pauzeren blijft u gewoon aan boord. In de avond kunt u of genieten van de livemuziek in de gezellige panoramabar, een boek lezen in de salon of de plaats bezoeken waar de boot voor anker ligt.

Klik hier voor meer informatie

Passau-Boedapest-Passau per MS Primadonna EASY per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna Een unieke combinatie van een riviercruise en een sportieve fietsvakantie. Uw eigen hut aan boord en overdag heerlijk fietsen langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas op één na langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau fietst u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau met zijn romantische Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. Elke etappe kent wel een cultureel-historisch hoogtepunt: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg. Een ander hoogtepunt van deze reis is Wenen, waar u een hele dag kunt verpoozen. Overdag fietst u en in de namiddag komt u weer aan boord van uw drijvende hotel. Wanneer u een dag wilt pauzeren blijft u gewoon aan boord. In de avond kunt u of genieten van de livemuziek in de gezellige panoramabar, een boek lezen in de salon of de plaats bezoeken waar de boot voor anker ligt.

Klik hier voor meer informatie

Passau-Budapest-Passau per MS Primadonna 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna Een unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie die deze reis extra comfortabel maakt. Uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Via de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, en via Bratislava arriveert u tenslotte in Budapest. Op onderstaand kaartje zijn de fietstrajecten in rood aangegeven (zowel voor de de heen- als de terugreis). Op de terugreis zijn de etappeplaatsen natuurlijk andere. Wijnstreek Wachau Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Cisterciënzer Abtei Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. Het cruiseschip MS Primadonna beschikt over 80 hutten, verdeeld over 2 dekken (hoofddek en bovendek), met eigen sanitair, tv en airco. Naast het restaurant is er een bar, een lounge met gezellige zitjes en een groot zonnedek. Aan boord bevindt zich tevens een whirlpool en een wellnes met o.a. een sauna. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Passau-Budapest-Passau per MS Primadonna EASY / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Varen over en fietsen langs de Donau met de MS Primadonna Een unieke combinatie van een riviercruise en een fietsvakantie die deze reis extra comfortabel maakt. Uw eigen hut aan boord, die met u meevaart terwijl u overdag lekker fietst langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een breed vrijliggend fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs Europas langste rivier. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau brengt de Donau u achtereenvolgens langs de imposante Donaubocht bij Schlögen, door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Via de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, de stad die als residentie van de Oostenrijkse keizers meer dan zeven eeuwen het middelpunt van een wereldrijk en cultureel centrum van Europa was, en via Bratislava arriveert u tenslotte in Budapest. Op onderstaand kaartje zijn de fietstrajecten in rood aangegeven (zowel voor de de heen- als de terugreis). Op de terugreis zijn de etappeplaatsen natuurlijk andere. Wijnstreek Wachau Culinair interessant is de wijnstreek Wachau, terwijl elke etappe wel een cultureel-historisch hoogtepunt kent: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Cisterciënzer Abtei Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg, en de Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. Het cruiseschip MS Primadonna beschikt over 80 hutten, verdeeld over 2 dekken (hoofddek en bovendek), met eigen sanitair, tv en airco. Naast het restaurant is er een bar, een lounge met gezellige zitjes en een groot zonnedek. Aan boord bevindt zich tevens een whirlpool en een wellnes met o.a. een sauna. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Passau-Wenen-Passau per MS Normandie 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Donau fiets/vaar vakantie met de MS Normandie Een unieke combinatie van een riviercruise en een sportieve fietsvakantie. Uw eigen hut aan boord en overdag heerlijk fietsen langs de oevers van de Donau. U fietst gedurende vrijwel de hele reis over een vrijliggend breed fietspad, zodat u, niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, kennis kunt maken met de bezienswaardigheden langs een van de langste rivieren van Europa. Vanuit de 3-rivieren-stad Passau vaart de MS Normandie naar Engelhartszell. Vandaar fietst u langs de imposante Donaubocht bij Schlögen en door het uitgestrekte laagland van het Linzer bekken en passeert u de voor de scheepvaart zo beruchte Strudengau en het met sagen en legenden omgeven Nibelungen. Culinair interessant is de wijnstreek Wachau met zijn romantische Wachauer stadjes met burchten en ruïnes. Elke etappe kent wel een cultureel-historisch hoogtepunt: de Sankt Stephans Dom in Passau, de abdij Wilhering, de hoofdstad van Oberösterreich Linz en het Donaustadje Grein. En natuurlijk als hoogtepunten de imposante abdijen van Sankt Florian, Melk en Klosterneuburg. Een ander hoogtepunt van deze reis is Wenen, waar u een hele dag verblijft. Overdag fietst u en in de namiddag komt u weer aan boord van uw drijvende hotel. Wanneer u een dag wilt pauzeren blijft u gewoon aan boord. In de avond kunt u genieten van het uitzicht in de gezellige panoramasalon met bar, een boek lezen in de salon of de plaats bezoeken waar de boot voor anker ligt.

Klik hier voor meer informatie

Rondje Salzkammergut / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Bergen en meren tussen Salzburg en Bad Ischl Tussen Mozartstad Salzburg en de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk: het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de vroegere zoutwinning in deze streek. U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. Deze reis voert u door de dalen, langs akkers en weiden, en rondom de 3000 meter hoge toppen van Dachstein Tauern. Een deel van de route volgt de beroemde 10 meren route langs de beroemde meren Mondsee, Wolfgangsee, Attersee en Traunsee. Culturele hoogtepunten zijn natuurlijk Salzburg met de Getreide Gasse, het slot Hohen Salzburg en het Mozarthuis Bad Ischl met de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Rondje Salzkammergut per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Bergen en meren tussen Salzburg en Bad Ischl Per ICE-trein reist u snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch Station naar Salzburg. Tussen Mozartstad Salzburg en de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk: het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de vroegere zoutwinning in deze streek. U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. Deze reis voert u door de dalen, langs akkers en weiden, en rondom de 3000 meter hoge toppen van Dachstein Tauern. Een deel van de route volgt de beroemde 10 meren route langs de beroemde meren Mondsee, Wolfgangsee, Attersee en Traunsee. Culturele hoogtepunten zijn natuurlijk Salzburg met de Getreide Gasse, het slot Hohen Salzburg en het Mozarthuis Bad Ischl met de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis. Per ICE-trein reist u snel en comfortabel van Salzburg naar elk Nederlands of Belgisch station. Deze reis is ook beschikbaar met auto

Klik hier voor meer informatie

Rondje Tauern 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Rondje Tauern Radweg start Salzburg Een ronde door Salzburgerland waarbij u twee varianten van de Tauern Radweg volgt. Vanuit de hoofdstad van Salzburgerland: Salzburg rijdt u eerst de Pongau in naar St Johann in Pongau. Vervolgens komt u via Kaprun op de tak van de Tauernradweg die via het Saalachtal weer terug naar Salzburg voert. Hoogtepunten op de route zijn naast start en eindpunt Salzburg, met de Getreide Gasse, het slot Hohen Salzburg en het Mozarthuis ook St. Johann in Pongau, de watervallen bij Krimml, de Zeller See en de natuurwonderen in het Saalachtal bij Lofer. Deze reis voert u door de dalen, langs akkers en weiden, en rondom de 3000 meter hoge toppen van de Alpen. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Rondje Tauern 8 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Rondje Tauern Radweg start Salzburg Per ICE-trein snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Salzburg en terug. Een ronde door Salzburgerland waarbij u twee varianten van de Tauern Radweg volgt. Vanuit de hoofdstad van Salzburgerland: Salzburg rijdt u eerst de Pongau in naar St Johann in Pongau. Vervolgens komt u via Kaprun op de tak van de Tauernradweg die via het Saalachtal weer terug naar Salzburg voert. Hoogtepunten op de route zijn naast start en eindpunt Salzburg, met de Getreide Gasse, het slot Hohen Salzburg en het Mozarthuis ook St. Johann in Pongau, de watervallen bij Krimml, de Zeller See en de natuurwonderen in het Saalachtal bij Lofer. Deze reis voert u door de dalen, langs akkers en weiden, en rondom de 3000 meter hoge toppen van de Alpen. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Saalach & Salzach standplaats 8 dagen Hotel zum Hirschen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsspecial langs de rivieren de Saalach en Salzach vanuit Zell am See Hotel Zum Hirschen De rivieren de Salzach en de Saalach lopen door de mooiste dalen in de Alpen. Die dalen zijn vrij breed en zonnig. Langs de twee rivieren liggen mooie vrijliggende fietspaden. Een unieke mogelijkheid om vanuit een schitterend hotel in Zell am See dagelijks tochten te maken in lente, zomer en herfst door het prachtige Salzburgerland. Langs de rivieren fietst u met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt per trein gemaakt waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route maakt in het Saalchtal en Salzachtal. De fietsroutes gaan langs de twee riviertjes over een vrijliggend breed fietspad en over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Zell am See fietst u achtereenvolgens naar de Zeller See, de Piller See, Leogang, Saalfelden, Bruck, National Park Hohe Tauern, Mittersill en Niedernsill. U verblijft centraal in Zell am See in het 4-sterren Hotel Zum Hirschen. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Saalach & Salzach standplaats 8 dagen Hotel zum Hirschen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Langs de rivieren de Saalach en Salzach vanuit Zell am See Hotel Zum Hirschen De de rivieren de Salzach en de Saalach lopen door de mooiste dalen in de Alpen. Het is vrij breed en zonnig. Per ICE trein reis u snel en comfortabel naar Zell am See. Langs de twee riviertjes liggen mooie vrijliggende fietspaden. Een unieke mogelijkheid om vanuit een schitterend hotel in Zell am See dagelijks tochten te maken in lente, zomer en herfst door het prachtige Salzburgerland. Langs de rivieren fietst u met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt per trein gemaakt waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route aflegt in het Saalchtal en Salzachtal. De fietsroutes gaan langs de twee riviertjes over een vrijliggend breed fietspad en over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Zell am See fietst u achtereenvolgens naar de Zeller See, Piller See, Leogang, Saalfelden, Bruck, National Park Hohe Tauern, Mittersill en Niedernsill. U verblijft centraal in Zell am Ziller in het 4-sterren Hotel Zum Hirschen. Per ICE- trein reist u snel en comfortabel naar Zell am See. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Saalach Radweg Zell am See 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsspecial langs de Saalachradweg vanuit Hotel Glocknerhof Zell am See (all inclusive) De rivieren de Salzach en de Saalach lopen door de mooiste dalen in de Alpen. Die dalen zijn vrij breed en zonnig. Langs de twee rivieren liggen mooie vrijliggende fietspaden. Een unieke mogelijkheid om vanuit een schitterend hotel in Zell am See dagelijks tochten te maken in de lente, de zomer en de herfst door het prachtige Salzburgerland. Langs de rivieren fietst u met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt per trein gemaakt waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route maakt in het Saalchtal en het Salzachtal. De fietsroutes gaan langs de twee riviertjes over een breed vrijliggend fietspad en over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Zell am See fietst u achtereenvolgens naar de Zeller See, de Piller See, Leogang, Saalfelden, Bruck, National Park Hohe Tauern, Mittersill en Niedernsill. U verblijft in Zell am See - Schüttdorf in het 4-sterren Vitalhotel Glocknerhof.

Klik hier voor meer informatie

Saalach Radweg Zell am See 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsspecial langs de Salzachradweg vanuit Hotel Glocknerhof Zell am See (all inclusive) De rivieren de Salzach en de Saalach lopen door de mooiste dalen in de Alpen. Die dalen zijn vrij breed en zonnig. Langs de twee rivieren liggen mooie vrijliggende fietspaden. Een unieke mogelijkheid om vanuit een schitterend hotel in Zell am See dagelijks tochten te maken in de lente, de zomer en de herfst door het prachtige Salzburgerland. Langs de rivieren fietst u met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt per trein gemaakt waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route maakt in het Saalchtal en het Salzachtal. De fietsroutes gaan langs de twee riviertjes over een breed vrijliggend fietspad en over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Zell am See fietst u achtereenvolgens naar de Zeller See, de Piller See, Leogang, Saalfelden, Bruck, National Park Hohe Tauern, Mittersill en Niedernsill. U verblijft in Zell am See - Schüttdorf in het 4-sterren Vitalhotel Glocknerhof. Per ICE trein reist u snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Zell am See v.v.

Klik hier voor meer informatie

Salzkammergut 8 dagen hotel / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk: het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de vroegere zoutwinning in deze streek. U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. Deze reis voert u door dalen, langs akkers en weiden, rond de 3000 meter hoge toppen van Dachstein Tauern. Een deel van de route volgt de oude Soleweg, langs het historisch erfgoed van de vroegere zoutwinning. De route gaat door een hoogveengebied en door een rivierkloof en u maakt een boottocht op de Wolfgangsee. Onderweg passeert u Sankt Wolfgang met het beroemde hotel Weisses Rössl, het plaatsje Hallstatt met bezienswaardige kerken en de tandradbaan naar de top van de Schaftsberg. Cultureel hoogtepunt is natuurlijk Bad Ischl met de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis. Deze reis is ook beschikbaar per trein

Klik hier voor meer informatie

Salzkammergut 8 dagen hotel per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl. Bad Ischl ligt in één van de mooiste streken van Oostenrijk: het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de vroegere zoutwinning in deze streek. U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. Deze reis voert u door de dalen, langs akkers en weiden, en rondom de 3000 meter hoge toppen van Dachstein Tauern. Een deel van de route volgt de oude Soleweg, langs het historische erfgoed van de vroegere zoutwinning. De route gaat door een hoogveengebied en door een rivierkloof en u maakt een boottocht op de Wolfgangsee. Onderweg passeert u Sankt Wolfgang met het beroemde hotel Weisses Rössl, het plaatsje Hallstatt met bezienswaardige kerken en de tandradbaan naar de top van de Schaftsberg. Cultureel hoogtepunt is natuurlijk Bad Ischl met de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Salzkammergut 8 dagen pension / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi Rond de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl ligt één van de mooiste streken van Oostenrijk: het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de vroegere zoutwinning in deze streek. U vindt hier een prachtige afwisseling van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. Deze reis voert u door de dalen, langs akkers en weiden, en rondom de 3000 meter hoge toppen van Dachstein Tauern. Een deel van de route volgt de oude Soleweg, langs het historische erfgoed van de vroegere zoutwinning. De route gaat door een hoogveengebied en door een rivierkloof en maakt u een boottocht op de Wolfgangsee. Onderweg passeert u Sankt Wolfgang met het beroemde hotel Weisses Rössl, het plaatsje Hallstatt met bezienswaardige kerken en de tandradbaan naar de top van de Schaftsberg. Cultureel hoogtepunt is natuurlijk Bad Ischl met de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Salzkammergut 8 dagen pension per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Bergen, meren en de zomerresidentie van Sissi Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar de keizerlijke zomerresidentie Bad Ischl. Bad Ischl ligt in één van de mooiste streken van Oostenrijk: het Salzkammergut. Ze dankt haar naam aan de vroegere zoutwinning in deze streek. U vindt hier een prachtige afwisselen landschap van bergen en in totaal 76 kristalheldere bergmeren. Deze meren met helder blauw water worden omringd door de verschillende kleuren groen van de wouden en almen (bergweiden) welke in het voorjaar wit gesluierd worden door de ontelbare narcissen. Deze reis voert u door dalen, langs akkers en weiden, rondom de 3000 meter hoge toppen van Dachstein Tauern. Een deel van de route volgt de oude Soleweg, langs het historische erfgoed van de vroegere zoutwinning. De route gaat door een hoogveengebied en door een rivierkloof en u maakt een boottocht op de Wolfgangsee. Onderweg passeert u Sankt Wolfgang met het beroemde hotel Weisses Rössl, het plaatsje Hallstatt met bezienswaardige kerken en de tandradbaan naar de top van de Schaftsberg. Cultureel hoogtepunt is natuurlijk Bad Ischl met de keizerlijke villa van keizer Franz Josef en keizerin Sissi en het Franz Lehar-huis. Per ICE-trein reist u snel en comfortabel terug naar Nederland of België.

Klik hier voor meer informatie

Salzkammergut Wolfgangsee 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsspecial langs vijf meren in Salzkammergut De Wolfgangsee is één van de mooiste bergmeren van Oostenrijk. Het meer ligt in Salzkammergut, een prachtig merenbegied dat zich uitstrekt over twee Oostenrijkse Bundesländer: Salzburgerland en Oberösterreich. Het hotel waar u de hele week verblijft ligt in Strobl aan de Wolfgangsee en is een uitstekend uitgangspunt voor de tochten die langs de bergen door de weidevelden en bossen voeren. Een unieke mogelijkheid om in lente, zomer en herfst door het prachtige merengebied te fietsen met nauwelijks hoogteverschil. De fietsroutes gaan langs vijf meren in het Salzkammergut, Wolfgangsee, Traunsee, Hallstattersee, Krotten See en Mondsee, over vrijliggende fietspaden en kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Strobl fietst u achtereenvolgens naar St Gilgen (geboorteplaats van de moeder van Mozart), Bad Ischl (residentie van keizerin Elisabeth), Hallstatt (UNESCO werelderfgoed stadje) en de hoofdstad van Salzburgerland Salzburg. U verblijft centraal in Strobl in het 4-sterrenhotel: Bergrose op basis van halfpension.

Klik hier voor meer informatie

Tauern Radweg 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Van de Hohe Tauern langs de Salzach en Saalach naar de Donau Een prachtige fietsreis die start in het National park Hohe Tauern in Krimml. Na een bezoek aan de Krimmler watervallen fietst u langs Salzach en Saalach en via de Zeller See naar Salburg. Uiteindelijk eindigt de Tauern Radweg in Passau aan de Donau. Deze reis voert u door de dalen, langs akkers en weiden, en rondom de 3000 meter hoge toppen van de Alpen. Het totale verval van de route is slechts 750 meter. Culturele hoogtepunten zijn natuurlijk Salzburg met de Getreide Gasse, het slot Hohen Salzburg en het Mozarthuis en Passau waar Ilz en Inn in de Donau vloeien en de Sankt Stephans Dom een bezoek zeker waard is. Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Tauern Radweg 8 dagen per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Van de Hohe Tauern langs de Salzach en Saalach naar de Donau Per ICE-trein snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Krimml voor een prachtige fietsreis. De Tauern Radweg start in het National Park Hohe Tauern in Krimml. Na een bezoek aan de Krimmler watervallen fietst u langs Salzach en Saalach en via de Zeller See naar Salburg. Uiteindelijk eindigt de Tauern Radweg in Passau aan de Donau. Deze reis voert u door de dalen, langs akkers en weiden, en rondom de 3000 meter hoge toppen van de Alpen. Het totale verval van de route is slechts 750 meter. Culturele hoogtepunten zijn natuurlijk Salzburg met de Getreide Gasse, het slot Hohen Salzburg en het Mozarthuis en Passau waar Ilz en Inn in de Donau vloeien en de Sankt Stephans Dom een bezoek zeker waard is. Per ICE-trein reist u snel en comfortabel van Passau naar elk Nederlands of Belgisch station. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Wolfgangsee standplaatsreis 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsspecial langs de Wolfgangsee en door Salzkammergut vanuit Abersee De Wolfgangsee is één van de mooiste bergmeren van Oostenrijk. Het meer ligt in Salzkammergut, een prachtig merenbegied dat zich uitstrekt over twee Oostenrijkse Bundesländer: Salzburgerland en Oberösterreich. Het hotel waar u de hele week verblijft ligt in Abersee aan de Wolfgangsee en is een uitstekend uitgangspunt voor de tochten die langs de bergen door de weidevelden en bossen voeren. Een unieke mogelijkheid om in lente, zomer en herfst door het prachtige merengebied te fietsen met nauwelijks hoogteverschil. De fietsroutes gaan langs de Wolfgangsee en door het Salzkammergut over vrijliggende fietspaden en kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Abersee fietst u achtereenvolgens naar St Gilgen (geboorteplaats van de moeder van Mozart), Bad Ischl (residentie van keizerin Elisabeth), Hallstatt (UNESCO werelderfgoed stadje) en de hoofdstad van Salzburgerland Salzburg.

Klik hier voor meer informatie

Zell am See standplaatsreis 6 dagen hotel Waldhof / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Saalach- & Salzach-Radweg Zell am See vanuit hotel Waldhof De rivieren de Salzach en de Saalach lopen door de mooiste dalen in de Alpen. Die dalen zijn vrij breed en zonnig. Langs de twee riviertjes liggen mooie vrijliggende fietspaden. Een unieke mogelijkheid om vanuit een schitterend hotel in Zell am See dagelijks tochten te maken in de lente, de zomer en de herfst door het prachtige Salzburgerland. Langs de rivieren fietst u met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt afgelegd per trein waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route aflegt in het Saalachtal en Salzachtal. De fietsroutes gaan langs de riviertjes over een vrijliggend breed fietspad en over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Zell am See fietst u achtereenvolgens naar de Zeller See, de Piller See, Leogang, Saalfelden, Bruck, National Park Hohe Tauern, Mittersill en Niedernsill. U verblijft centraal in Zell am See in het 4-sterren Hotel Waldhof (all inclusive). Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Zell am See standplaatsreis 6 dagen hotel Waldhof per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Saalach & Salzach Radweg vanuit Zell am See 6-d Bij Zell am See lopen de rivieren de Salzach en de Saalach door de mooiste dalen in de Alpen. Die dalen zijn vrij breed en zonnig. Langs de twee riviertjes liggen mooie vrijliggende fietspaden. Een unieke mogelijkheid om vanuit een schitterend hotel in Zell am See dagelijks tochten te maken in de lente, de zomer en de herfst door het prachtige Salzburgerland. Langs de rivieren fietst u met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt afgelegd per trein waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route aflegt in het Saalachtal en Salzachtal. De fietsroutes gaan langs de riviertjes over een vrijliggend breed fietspad en over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Zell am See fietst u achtereenvolgens naar de Zeller See, de Piller See, Leogang, Saalfelden, Bruck, Nationalpark Hohe Tauern, Mittersill en Niedernsill. U verblijft centraal in Zell am See in het 4-sterren Hotel Waldhof (all inclusive). Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Zell am See v.v. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Zell am See standplaatsreis 8 dagen hotel Waldhof / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsspecial Saalach- & Salzach-Radweg De rivieren de Salzach en de Saalach lopen door de mooiste dalen in de Alpen. Die dalen zijn vrij breed en zonnig. Langs de twee riviertjes liggen mooie vrijliggende fietspaden. Een unieke mogelijkheid om vanuit een schitterend hotel in Zell am See dagelijks tochten te maken in de lente, de zomer en de herfst door het prachtige Salzburgerland. Langs de rivieren fietst u met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt afgelegd per trein waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route aflegt in het Saalachtal en Salzachtal. De fietsroutes gaan langs de riviertjes over een vrijliggend breed fietspad en over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Zell am See fietst u achtereenvolgens naar de Zeller See, de Piller See, Leogang, Saalfelden, Bruck, National Park Hohe Tauern, Mittersill en Niedernsill. U verblijft centraal in Zell am See in het 4-sterren Hotel Waldhof (all inclusive). Deze reis is ook beschikbaar met trein

Klik hier voor meer informatie

Zell am See standplaatsreis 8-d hotel Waldhof per trein / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Saalach & Salzach Radweg Zell am See vanuit Hotel Waldhof (all inclusive) Bij Zell am See lopen de rivieren de Salzach en de Saalach door de mooiste dalen in de Alpen. Die dalen zijn vrij breed en zonnig. Langs de twee riviertjes liggen mooie vrijliggende fietspaden. Een unieke mogelijkheid om vanuit een schitterend hotel in Zell am See dagelijks tochten te maken in de lente, de zomer en de herfst door het prachtige Salzburgerland. Langs de rivieren fietst u met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt afgelegd per trein waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route aflegt in het Saalachtal en Salzachtal. De fietsroutes gaan langs de riviertjes over een vrijliggend breed fietspad en over kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Zell am See fietst u achtereenvolgens naar de Zeller See, de Piller See, Leogang, Saalfelden, Bruck, Nationalpark Hohe Tauern, Mittersill en Niedernsill. U verblijft centraal in Zell am See in het 4-sterren Hotel Waldhof (all inclusive). Per ICE-trein reist u snel en comfortabel naar Zell am See v.v. Deze reis is ook beschikbaar met eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Zillertal & Inn hotels 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsspecial door het Zillertal en Inntal vanuit Fügen Het Zillertal is één van de mooiste dalen in de Alpen. Het is vrij breed en zonnig. Langs het riviertje de Ziller ligt een mooi vrijliggend fietspad. Een unieke mogelijkheid om in lente, zomer en herfst door het Zillertal te fietsen met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt afgelegd per trein waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route aflegt in het Zillertal en het Inntal. De fietsroutes gaan langs de Ziller en Inn over een vrijliggend breed fietspad en overbrugt kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Fügen fietst u achtereenvolgens naar Mayerhofen, de Kramsacher meren, Schwaz, Innsbruck en Kufstein. U reist per comfortabele ICE-trein naar Jenbach. Van daaruit met het lokale Zillertal-treintje naar Fügen (niet inbegrepen, reistijd ca. 10 minuten). Zie details. U verblijft centraal in Fügen in het 4-sterren Hotel Waldfriede. Per ICE-trein reist u snel en comfortabel van elk Nederlands of Belgisch station naar Fügen en terug. Reisinfo algemeen individuele reizen lees meer

Klik hier voor meer informatie

Zillertal en Inn 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Oostenrijk

Fietsspecial door het Zillertal en Inntal vanuit Fügen Het Zillertal is één van de mooiste dalen in de Alpen. Het is vrij breed en zonnig. Langs het riviertje de Ziller ligt een mooi vrijliggend fietspad. Een unieke mogelijkheid om in lente, zomer en herfst door het Zillertal te fietsen met nauwelijks hoogteverschil. Een aantal trajecten wordt afgelegd per trein waardoor u gemakkelijk grotere afstanden aflegt en daardoor elke dag een nieuwe verrassende route aflegt in het Zillertal en het Inntal. De fietsroutes gaan langs de Ziller en Inn over een vrijliggend breed fietspad en overbrugt kleine rustige weggetjes, zodat u, vrijwel niet gehinderd door gemotoriseerd verkeer, intensief kennis kunt maken met het natuurschoon en de bezienswaardigheden. Vanuit Fügen fietst u achtereenvolgens naar Mayerhofen, de Kramsacher meren, Schwaz, Innsbruck en Kufstein. U verblijft centraal in Fügen in het 4-sterren Hotel Waldfriede.

Klik hier voor meer informatie

Single Reis Donau Fietsen van Passau naar Wenen / singlereis fietsvakantie

Oostenrijk

Gotiek, Barok en Jugendstil tussen Passau en Wenen Aktiva-extras: * Donau cheques ter waarde van meer dan 100,- * hybride fiets of e-bike inclusief fietstas * meefietstende Nederlandse reisleiding * treinkaartje van Nederland naar Passau en van Wenen naar Nederland Langs Europa´s langste rivier ligt het fraaie en bekende Donaufietspad, in Oostenrijk Donauradweg genoemd. Een bijzonder interessant deel ligt tussen de Duits/Oostenrijkse grens en Wenen: Ober- en Nieder-Österreich. Anders dan het Alpenland Oostenrijk zou doen vermoeden, is de fietsroute (lengte: ruim 300 km), parallel aan de Donau, overwegend vlak. U fietst vrijwel gedurende de hele reis over een vrijliggend fietspad, dus nauwelijks gehinderd door gemotoriseerd verkeer. Vanuit de drie-rivieren-stad Passau, waar de Donau, Inn en Ilz samenvloeien, fietst u van de ene mooie plaats naar de andere. Schlögen, gelegen aan de imposante Donau-bocht. De kultuurstad Linz, hoofdstad van Oberösterreich. Het Donau-stadje Grein met de historische burcht. Strudengau, waar de Donau over 25 kilometer zo heftig meandert. De stadjes en burchten van de wijnstreek Wachau. De indrukwekkende abdij van Melk. En Wenen, de historische stad op de grens van West- en Oost-Europa. Het verblijf is in hotels en gasthofen, vaak 3-4 sterren, meestal in de centra van de grotere plaatsen. De reis is op basis van halfpension: ontbijt(buffet) en diner (3- gangen keuze menu) zijn inbegrepen.

Klik hier voor meer informatie

'Alpe Adria' - van de Alpen naar de Middellandse Zee / hotel

Oostenrijk

Deze droomreis begint weliswaar in de Mozartstad Salzburg, maar pas in Villach, in het zuiden van Oostenrijk, klimt u op de fiets voor de 410 km lange 'Alpe-Adria'. Eerst een rondje Ossiacher See en dan de grens over om voornamelijk bergafwaarts te rollen naar de Adriatische Zee. Dat maakt deze fietsvakantie, door ongekend mooie landschappen, juist zo aantrekkelijk. Fietsvakantie Oostenrijk: Alpe Adria Bergen, dalen, meren en boerenakkers. Hoe zuidelijker, des te meer meer wijngaarden en korenvelden. U fietst over weggetjes en fietspaden zoals de 'Austo Hungarian', een voormalige spoorlijn. Onderweg cultuursteden als Udine, Padova, Verona e.a. Bezoek het Romeinse Aquilleia en eindig met uw voeten in de Adriatische zee. Daarna met de trein naar....Venetië! Hoogtepunten van deze fietsvakantie ontspannen fietsen over het schilderachtige 'Alpe Adria' fietspad Salzburg, Mozartstad; Venetië, drijvende stad Romeinse ruïnes van Aquileia, uit 810 v.Chr. prachtige landschappen: imponerende bergen, diepe valleien, weelderig boerenland goed gemarkeerde, grotendeels dalende route Dag 1 Aankomst in Salzburg U reist op eigen gelegenheid naar Salzburg. Check-in in uw hotel en neem daarna de tijd om deze bruisende, barokke stad van Mozart en 'The Sound of Music' te verkennen en geniet er ook van de klasse, stijl, traditie en het Bourgondische leven. Dag 2 Trein naar Villach / Rondrit Ossiacher See (43 km) Neem de ochtendtrein naar Villach, waar eventueel een huurfiets voor u klaar staat. Spring dan op het zadel naar Annenheim, gelegen aan de Ossiacher See, de 3e grootste waterplas van Karinthië. Van daaruit start u een fietstocht langs het meer naar 'Landskron' met onderweg prachtig zicht op de Gerlitzen Alpen en haar gletsjermeren. Door het 'Bleistätter' moeras keert u via het vreemde, stenen huis in Steindorf en de 'Ossiacher Stift' weer terug. U kunt ook de ferry nemen... om tijd over te houden voor een frisse duik in het meer. Dag 3 Villach - Tarvisio/Camporosso (38/41 km) Vandaag steekt u de Italiaanse grens over. Eerst volgt u de kolkende Gail, een zijrivier van de Drava door de prachtige bergwereld van het natuurpark Dobratsch. Daarna geleidelijk stijgend richting Thörl-Maglern, waar u de Italiaanse grens bereikt. Via een voormalige spoorlijn, nu een comfortabel fietspad, daalt u geleidelijk af tot in Tarvisio. Van hieruit fietst u het bergdal 'Valcanale' in tot aan het knusse plaatsje Camporosso, waar de inwoners geen Italiaans, maar Karintisch Duits met elkaar spreken. Dag 4 Tarvisio - Venzone/Gemona (64/73 km) Voordat u vandaag op de fiets verder gaat, neemt u de kabelbaan omhoog naar de Monasteria Monte Lussari. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de Julische Alpen, de Mangart en de Jof di Montasio. Geniet eenmaal terug op uw tweewieler van de frisse berglucht en daal hoog boven de rivier de Tella af door het nauwste deel van de Val Canale langs kleine bergdorpen en na elke bocht opnieuw een schitterend vergezicht. Stop in het ommuurde dorpje Venzone, gelegen aan de Tagliamento rivier, dat na de aardbeving in 1976 zo zorgvuldig is gerestaureerd. Dag 5 Venzone/Gemona - Udine (55 km) De bergen trekken zich terug, om plaats te maken voor vruchtbare vlakten langs de Tagliamento rivier. U passeert vruchtbare akkers en kleine dorpen en arriveert in de historische parel Udine, hoofdstad van de Friuli. Hier gaf Atilla de Hun, tijdens de belegering van de Romeinse stad Aquileia, zijn soldaten de opdracht om met hun helm als zandschep een heuvel te bouwen in het vlakke land om zo overzicht te houden over het slagveld. Neem de tijd om hier de erfsporen van vroegere, dominante Oosterse en Westerse culturen te ontdekken. Dag 6 Udine - Grado (57 km) Zigzaggend door stadjes, langs akkers en bossen bent u op weg naar zee. Stop vooral even op het grote, centrale plein in de oude stad Palmanova, omgeven door 3 stervormige stadsmuren. Fiets verder naar de ruïnes van het antieke Aquileia. In de oudheid een belangrijk handelscentrum en toen met meer dan 100.000 inwoners één van de grootste steden ter wereld. In Grado kunt u de fiets echt parkeren, want u bent jawel.... aangekomen bij de Adriatische zee. Tijd voor een verfrissende duik in het azuurblauwe water! Dag 7 Stadsbezoek Venetië Een taxi brengt u naar het station, waar u de trein kunt nemen naar het onevenaarbare Venetië. Na aankomst check-in in uw hotel en ervaar deze unieke drijvende stad met haar ontelbare bruggen en paleizen. Venetië, gebouwd op wel honderd eilanden, groeide in de 18e eeuw uit tot misschien wel de elegantste en meest verfijnde stad van Europa. Slenter over het wereldberoemde San Marco plein met de gelijknamige Basiliek, of stap op de waterbus voor een tochtje over het Canal Grande met zicht op de 'Basilica di Santa Maria della Salute'. Dag 8 Vertrek vanuit Venetië Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Donauradweg 'relaxed' - van Passau naar Wenen / hotel

Oostenrijk

Niet zonder reden één van de bekendste en populairste fietsroutes van Europa. Onderweg langs 'die Schöne Blaue' restanten van antieke, Romeinse nederzettingen, imposante kastelen en burchten, fraaie boerderijen en statige kloosters, gelegen in een wel zeer gevarieerd landschap van diepe dalen met steile wijngaardterrassen, donkere bossen en weidse vlakten. Donauradweg fietsen Volg de fietsroute, aangelegd over de vlakke, autovrije jaagpaden langs de rivier. Zie de kleurige huizen op de groene oevers weerspiegeld in de traag stromende Donau. Bezoek barokke steden als Passau en Linz en de abdij in Melk. Geniet van het natuurschoon in de Wachau en de wijnheuvels rond Krems. Fiets tenslotte over smalle dijkjes de Oostenrijkse hoofdstad binnen. Waardige afsluiter van uw fietsvakantie: Wenen De stad van koffiehuizen, het fraaie Wenen, met zijn bewogen geschiedenis vol verhalen, is een waardig sluitstuk van de reis. Dwaal door het decor van Keizerin Sissi, bewonder de schilderijen van Gustav Klimt en ga shoppen in de Mariahilferstrasse. Geniet van de cultuur en de muziek, maar vooral van de sfeer! Boek één of meerdere nachten extra, het is echt de moeite waard! Hoogtepunten van deze fietsvakantie Eén van Europa's mooiste rivierenroutes Vlak, (grotendeels) autovrij, gemarkeerd Kastelen, burchten, kloosters Veel afwisselende natuur Eindpunt Wenen Dag 1 Aankomst Schärding U reist op eigen gelegenheid naar Schärding. Bent u met de auto dan kunt u deze kosteloos parkeren. Check-in in uw hotel. Neem echt even de tijd om de gezellige binnenstad te bezoeken, met zijn pastelkleurige, barokke koopmanshuizen uit de tijd dat de Inn nog een belangwekkende handelsrivier was. Geniet s avonds in één van de talrijke Gaststätten van gerechten uit de Oostenrijkse keuken. Dag 2 Schärding - Oberes Donautal (35 - 50 km) U volgt de Inn naar de 'drie rivierenstad' Passau. Hier mondt de Inn uit in de Donau en begint uw reis pas echt. Bezoek eerst de historische binnenstad met het Oberhaus en de Dom. Vervolg dan uw tocht over het jaagpad langs de Donau naar Engelhartszell, waar zich het enige Trappistenklooster van Oostenrijk bevindt. Vanaf half april tot begin oktober kunt u vanaf Passau het traject ook met de boot afleggen. Dag 3 Oberes Donautal - omgeving Aschach/Linz U volgt het fietspad langs de Donau, voorheen een jaagpad, en arriveert bij het eerste hoogtepunt, de 'Schlögener Donauschlinge' ofwel de grote bocht in de Donau bij Schlögen. Hier heeft de rivier zich door het keiharde graniet geslepen tot een scherpe, nauwe bocht. Bij Aschach wordt het dal wijder en fietst u door het vruchtbare Eferdinger bekken. Na de barokke abdij van Wilhering gaat het richting kultuurstad Linz. Dag 4 omgeving Aschach/Linz - Enns (35 - 50 km) U bezoekt eerst het historische Linz, ooit gesticht door de Romeinen. In 2009 was Linz cultuurhoofdstad van Europa. Bovendien is de stad door UNESCO onderscheiden als centrum van mediakunst. U vervolgt uw weg naar Wallsee en komt uit in een breed en vruchtbaar landbouwgebied. Het is heel ontspannen fietsen naar Enns, het plaatstje dat in 1212 als eerste in Oostenrijk 'stadrechten' heeft gekregen. Dag 5 Enns - Ardagger/Grein (35 - 50 km) U passeert het voormalige concentratiekamp-gedenkplaats Mauthausen, welke herinnert aan een zwarte bladzijde uit onze Europese geschiedenis. Na een bezoek vervolgt u uw weg naar Ardagger. Daar aangekomen steekt u de Donaubrug over en bereikt Grein. Dit schippersstadje, aan het begin van het wijngebied Strudengau, is het einddoel van vandaag. Het fraaie slot Grein ligt op een heuvel boven de stad en herbergt een scheepvaartmuseum. Dag 6 Ardagger/Grein - omgeving Marbach/Melk (35 - 50 km) Tot aan de oude 'Romeinse' stad Ybbs fietst u over de zuidoever door de Strudengau, een smal en bebost deel rond de hier sterk kronkelende Donauvallei. In Ybbs gaat u over de stuwdam de rivier over en komt u in de Nibelungengau, bekend uit het befaamde Nibelungenlied. In deze regio ligt ook Marbach, waar hogerop Maria Taferi, Oostenrijks belangrijkste bedevaartsoord met imposante kerk en heuse schatkamer, is gelegen. Dag 7 omgeving Marbach/Melk - omgeving Weissenkirchen/Krems (35 - 50 km) Na Klein Pöchlarn steekt u de Donau met de pont over en komt uit in het stadje Melk. Het grote, barokke Benedictijner klooster torent hoog boven deze plaats uit. Na Melk komt u in het bekendste en mooiste stukje Donaugebied: de wereldberoemde Wachau met zijn steil oprijzende kalkrotsen en wijngaarden. U passeert middeleeuwse dorpjes en kunt bij wijnboeren de lekkerste lokale wijnen proeven. U eindigt in de omgeving van dubbelstad Krems. Dag 8 omgeving Weissenkirchen/Krems - Traismauer/Tulln (35 - 50 km) Bezoek eerst het prachtige Dürnstein met zijn historische gebouwen en straten, en het kasteel op de heuveltop waar koning Richard Leeuwenhart werd gevangen gezet. U passeert de middeleeuwse wijnstad Krems met zijn Steiner Tor en 13e eeuwse Gozzoburg. Ziet u niet op tegen een klim, ga dan naar het mooie Benedictijnerklooster Göttweig, met zijn schitterende uitzicht. De verder rustige fietsrocht eindigt in het dromerige plaatsje Traismauer of Tulln. Dag 9 Traismauer/Tulln - Wenen (35 - 50 km) Het toenemend aantal weekendhuisjes geeft aan dat er een grotere stad nadert. Bezoek voor het zover is nog het Augustijnenklooster in Neuburg. Via Kahlenberg en Nußdorf voert de route u tot in het hart van de muziekstad Wenen, tot vlak bij de Stephansdom. In deze schitterende stad, die zich uitstekend per fiets laat verkennen, is er uiteraard veel meer te zien dan dat er vandaag tijd voor is. Een extra overnachting is dan ook aan te raden. Dag 10 Vertrek Wenen Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Donauradweg 'special' - van Passau naar Wenen / hotel

Oostenrijk

Niet zonder reden één van de bekendste en populairste fietsroutes van Europa: de Donauradweg. Onderweg langs 'die Schöne Blaue' restanten van antieke, Romeinse nederzettingen, imposante kastelen en burchten, fraaie boerderijen en statige kloosters, gelegen in een wel zeer gevarieerd landschap van diepe dalen met steile wijngaardterrassen, donkere bossen en weidse vlakten. Donauradweg fietsen Volg de fietsroute, aangelegd over de vlakke, autovrije jaagpaden langs de rivier. Zie de kleurige huizen op de groene oevers weerspiegeld in de traag stromende Donau. Bezoek barokke steden als Passau en Linz en het Stift in Melk. Geniet van het natuurschoon in de Wachau en de wijnheuvels rond Krems. Fiets tenslotte over smalle dijkjes de Oostenrijkse hoofdstad binnen. Sluit uw fietsvakantie af in het prachtige Wenen De stad van koffiehuizen, het fraaie Wenen, met zijn bewogen geschiedenis vol verhalen, is een waardig sluitstuk van de reis. Dwaal door het decor van Keizerin Sissi, bewonder de schilderijen van Gustav Klimt en ga shoppen in de Mariahilferstrasse. Geniet van de cultuur en de muziek, maar vooral van de sfeer! Boek één of meerdere nachten extra, het is echt de moeite waard! Hoogtepunten van deze fietsvakantie Eén van Europa's mooiste rivierenroutes Vlak, (grotendeels) autovrij, gemarkeerd Kastelen, burchten, kloosters Veel afwisselende natuur Eindpunt Wenen Dag 1 Aankomst Schärding Maak een wandeling door het charmante barokke centrum en geniet s avonds in één van de talrijke Gaststätten van een Oostenrijkse specialiteit. Dag 2 Schärding - Oberes Donautal (30 - 58 km) U volgt de rivier de Inn naar de 'drie rivierenstad' Passau. Hier mondt de Inn uit in de Donau en gaat uw reis echt beginnen. Bezoek eerst nog in de fraaie, historische binnenstad, de vesting Oberhaus en de Dom met zijn imposante kerkorgel. Vervolg dan uw tocht over het jaagpad langs de Donau naar Engelhartszell, waar zich het enige Trappistenklooster van Oostenrijk bevindt. Met de veerpont bereikt u de Duitse Donauoever. Zet daar koers naar de 'Schlögerner Schlinge', een grote bocht in de Donau bij Schlögen. Dag 3 Oberes Donautal - Linz (50 - 65 km) U volgt het fietspad langs de Donau en laat het nauwe gedeelte van het dal achter u. Kleine dorpjes rijgen zich langs de rivier aaneen op uw weg naar Linz. Er is voldoende tijd om deze mooie stad te bezoeken. Mis vooral niet het 15e eeuwse Linzer slot, dat boven de stad en de Donau uittorent, en waarin het Oberösterreichisches Landesmuseum is gevestigd. Aan de oever van de rivier bevindt zich ook het Bruckner-huis. De werken van deze romantische componist worden tijdens het jaarlijkse 'Brucknerfest' uitgevoerd. Dag 4 Linz - Ardagger/Grein (50 - 65 km) U laat Linz achter u en bereikt het te bezoeken, voormalige concentratiekamp-gedenkplaats Mauthausen, welke herinnert aan een zwarte bladzijde uit onze Europese geschiedenis. U vervolgt uw weg naar Wallsee en komt in een breed en vruchtbaar landbouwgebied. Eenmaal aangekomen in Ardagger steekt u de Donaubrug over en bereikt Grein. Dit schippersstadje, aan het begin van het wijngebied Strudengau, is het einddoel van vandaag. Het fraaie slot Grein ligt op een heuvel boven de stad en herbergt een scheepvaartmuseum. Dag 5 Ardagger/Grein - Wachau (50 - 68 km) Tot aan de oude Romeinse stad Ybbs fietst u langs de zuidoever van de Donau door de Strudengau. U steekt bij de stuwdam de rivier over en komt uit in de Nibelungengau. Daarin ligt ook Marbach, waar op 443 meter hoogte het bedevaartsoord Maria Taferl, met zijn mooie kerk en heuse schatkamer, is gelegen. Langs Klein Pöchlarn fietst u over de dam en gaat met de pont de Donau over. U komt uit in het stadje Melk, met zijn hoog gelegen, imposante, barokke Benedictijner klooster. Na Melk komt u in het bekendste deel van de Donauvallei: de Wachau. Dag 6 Wachau - omgeving Traismauer/Tulln (54 - 76 km) Vandaag zet u eerst koers naar Krems door één van de mooiste stukjes langs 'die schöne, blaue Donau'. U fietst door de wereldberoemde Wachau met zijn steil oprijzende kalkrotsen en wijngaarden. U passeert middeleeuwse dorpjes en kunt bij wijnboeren de lekkerste lokale wijnen proeven. Bij de dubbelstad Krems, vroeger de belangrijkste handelsstad langs de Donau, passeert u het schitterende klooster Göttweig met zijn 'Kaiserzimmers'. U steekt voor de laatste keer de Donau over en vervolgt uw weg naar uw overnachtingplaats nabij Traismauer of Tulln. Dag 7 Omgeving Traismauer/Tulln - Wenen (36-64 km) Aan het toenemend aantal weekendhuisjes merkt u al dat u geleidelijk aan in de buurt van een grotere stad komt. Maar voor het zover is kunt u nog de 'Stift Klosterneuburg', een Augustijnenklooster in Neuburg, bezoeken. Via de plaatsjes Kahlenberg en Nußdorf voert de route u tot in het hart van de muziekstad Wenen, tot vlak bij de Stephansdom. In deze schitterende stad, die zich uitstekend per fiets laat verkennen, is er uiteraard veel meer te zien dan dat er vandaag tijd is. Een extra overnachting is dan ook aan te raden. Dag 8 Vertrek Wenen Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Drauradweg - van Brixen naar Villach / hotel

Oostenrijk

Deze populaire route brengt u vanuit Zuid-Tirol, waar twee culturen elkaar ontmoeten, langs de rivieren de Rienz en de Drau naar Villach. De start is in Brixen, gelegen gelegen tussen heuvels en wijngaarden. Met in de verte aan de enke kant de machtige Dolomietenreuzen en aan de andere kant de Alpenreuzen in zicht fietst u over glooiende wegen naar Dobbiaco (Toblach). Vanaf hier gaat het grotendeels licht bergafwaarts naar Villach. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Mix van Italiaanse flair, Tiroler en Karintische specialiteiten Het gebied waar u fietst kent de meeste zonuren in de Alpen Pusterdal, vanwege de vele bossen en weilanden bekend als de 'Groene Vallei' Historische plaatsen Brixen, Lienz en Villach Fietsen over oude Romeinse handelswegen Prachtige vergezichten Dag 1 Aankomst in Brixen U reist op eigen gelegenheid naar het Italiaanse Brixen. Dag 2 Brixen - Brunico (ca. 44 km) Vanuit Brixen passeert u al snel klooster Neustift en de voormalige grenspost 'Fort Franzensfeste'. Door het uitgestrekte groene Pusterdal fietst u langs de rivier Rienza naar Brunico. Als u nog wat energie over heeft kunt u doorfietsen naar Sand in Taufers voor een bezoek aan het beroemde kasteel aldaar. Dag 3 Brunico - Villabassa/Dobbiaco (ca. 24 - 29 km) Verlaat Bruneck, en volg hierna per fiets de Rienz, de weg loopt heel geleidelijk omhoog naar Olang waar de Drau ontspringt. Voor de sportievere fietsers zijn wat extra kilometers naar de meren van het Hochpustertal een aanrader. Dag 4 Villabassa/Dobbiaco - omgeving Lienz (ca. 50 - 55 km) Eerst volgt u het fietspad naar San Candido en de Italiaans/Oostenrijkse grens. Vanaf hier gaat het comfortabel naar stroomafwaarts naar de Oost-Tirolerstad Lienz. Hier werd door de Illyriërs een nederzetting gebouwd die later door de Romeinen tot de stad Aguntum uitgebouwd werd. Deze voormalige Romeinse stad is nu een openluchtmuseum en ligt ca. 4 km buiten Lienz. Dag 5 omgeving Lienz - Berg im Drautal (ca. 33 km) Na het passeren van de monding van de Isel in de Drau leidt een comfortabel fietspad u over de grens van de deelstaten Oost-Tirol en Karinthië. Door een betoverende omgeving gaat het over de oude Romeinse handelsroutes via Oberdrauburg naar Berg im Drautal. Dag 6 Berg im Drautal - omgeving Spittal an der Drau (ca. 43 km) Door een idyllisch landschap en lieflijke dorpen fietst u van Berg im Drautal naar Spittal. Er is een mogelijkheid om een extra lus te maken naar de Milstätter See voor een ontspannende duik. Spittal an der Drau is beroemde kasteel 'Schloss Porcia', een van de mooiste Renaissance bouwwerken in Oostenrijk. In de zomer worden hier regelmatig theatervoorstellingen gegeven. Dag 7 omgeving Spittal an der Drau - Villach (ca. 42 km) De laatste dag brengt u naar de op één na grootste stad van Karinthië. Villach is niet allen bekend om zijn carnaval en het jaarlijkse festival 'Villacher Kirchtag' maar heeft nog veel andere leuke bezienswaardigheden voor u. Een andere aanrader is een rit naar aan van de lokale meren (Ossiacher See en Faaker See). Dag 8 Vertrek vanuit Villach Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Familiereis door het Salzkammergut / hotel

Oostenrijk

De ideale fietsvakantie met kinderen. Voor kinderen op fietsvakantie geldt vaak: hoe korter de afstand, hoe aantrekkelijker het doel. Deze reis heeft daarom erg korte etappes en biedt zeer veel kindvriendelijke attracties zoals rodelbanen, een boottocht, recreatiepark, zoutmijn en nog veel meer. Dit alles in de adembenemde omgeving van het Salzkammergut zodat er genoeg te genieten is voor jong en oud. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Korte etappes over makkelijke wegen Veel vertier voor kinderen onderweg Kindvriendelijke hotels met ruime kamers en zwembad Schitterende omgeving met veel water Heel veel extra's inbegrepen (zie onder prijzen & data) Dag 1 Aankomst Abersee U reist op eigen gelegenheid naar het hotel in Abersee aan de Wolfgangsee. Laat de kinderen rustig de omgeving ontdekken of maak een avondwandeling aan de oevers van het meer. Dag 2 Rondrit St. Gilgen (ca. 10 km + boottocht) De dag start met een boottocht over het meer naar St. Gilgen. Geniet van het silhouet van St. Wolfgang en de unieke kleuren van de natuur: blauwe lucht en kristalhelder turqoisegroen water. Met de fiets gaat het weer terug naar Wolgangsee. In de middag brengt u een bezoek aan pretpark Abarena, met zowel indoor als outdoor speelmogelijkheden. Dag 3 Rondrit naar St. Wolfgang (ca. 10 km + trein) Het streven is hoog vandaag. Na een korte fietstocht naar Strobl gaat u voor een razensnelle afdaling op een slee bij de zomerrodelbaan. Vervolgens gaat het langs het meer verder naar St. Wolfgang. Maak een wandeling door het pittoreske stadje en naam de stoomtrein naar een van de prachtigste plekken in Oostenrijk, de Schafberg. Op 1782 meter boven zeeniveau geniet u van een adembenemend uitzicht. Na de afdaling neemt u de boot terug naar Abersee. Dag 4 Rust- en verplaatsingsdag naar Bad Goisern Op deze rustdag kunt u rustig uitslapen en gaat u met eigen auto naar Bad Goisern. Eventuele huurfietsen worden voor u vervoerd. Onze tip voor vandaag: bezoek het familiepark "Urzeitwald" in Gosau, een park waarin de tijd van de dinosauriërs weer tot leven komt en waar kinderen zich helemaal uit kunnen leven. Dag 5 Rondrit om het Hallstätter meer (ca. 20 km) Aan de zonnige kant van het meer gelegen 'Ostuferweg' niet ten onrechte genoemd als een van de mooiste fietsroutes in Salzkammergut, krijgen de kinderen waar voor uw geld. Vele zwemmogelijkheden onderweg naar het treinstation van Hallstatt. Hier neemt u niet de trein maar de boot naar Hallstatt. Aan de zuidkant van het meer gaat het dan via Lahn en Winkl naar Obertraun waar u weer volledig verkeersvrij langs de oostkant van het meer terug naar uw hotel fietst. Dag 6 Bezoek aan de zoutmijn van Hallstatt (met de auto) Vandaag brengt u een bezoek aan de legendarische 'man in het zout' in de oudste zoutmijn ter wereld. Al meer dan 7000(!) jaar wordt hier naar zout gezocht. Uw kinderen zullen het naar beneden racen in de houten mijn karretjes geweldig vinden (let op kinderen onder de 4 hebben geen toegang tot het museum). Neem ook de tijd voor nog een wandeling door het pittoreseke Hallstatt en neem bij de lunch een witvis uit het meer! Dag 7 Rondrit naar Bad Ischl (ca. 24 km) Vandaag laat u de machtige bergen achter u. U fietst langs de langzaam stromende Traun naar de keizerstad Bad Ischl. Ooit was dit de werkplek van vele kunstenaars, evenals de plek voor het zomerverblijf van keizer Franz Joseph. Motiveer de kinderen voor een wandeltocht door een zoete verrassing te beloven in het meeste beroemde café van de stad, Café Zauner. Dag 8 Vertrek vanuit Bad Goisern Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Klik hier voor meer informatie

In de voetsporen van Mozart / hotel

Oostenrijk

Vanuit de geboortestad van Mozart volgt u zijn spoor door de regio's Salzkammergut, Chiemgau en Tirol. De Mozart Radweg verbindt vele historische 'Mozartpunten' met elkaar. Behalve langs plaatsen die een grote rol hebben gespeeld in het leven van Mozart fietst u ook door een werkelijk prachtig merengebied. Over veelal vlakke fietspaden zijn de uitzichten adembenemend. Fietsvakantie langs de Mozart Radweg Deze route is grotendeels vlak maar kent enkele heuvelachtige gedeelten. Met name etappes 5 en 6 is het zo nu en dan wat meer klimmen geblazen. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Volgt de talrijke sporen die Mozart in de omgeving heeft achtergelaten Salzburg, natuurlijk de geboortestad van Mozart, maar ook zonder van Mozart te houden is het een prachtige stad Fietsen door het prachtige merengebied van Beieren Schitterende vergezichten met imposante bergtoppen in de verte Fietsen langs de rivieren de Inn en de Saalach Dag 1 Aankomst in Salzburg U reist op eigen gelegenheid naar de geboortestad van Mozart. Dag 2 Salzburg - Traunstein/Chiemsee (ca. 64 km) De eerste etappe leidt u langs de Salzach rivier naar Oberndorf. Hier werd op kerstavond 1818 de eerst versie van het beroemde kerstlied 'Stille Nacht' opgevoerd. Nadat u het pittoreske oude centrum van Laufen bent gepasseerd gaat u aan de overkant van de Salzach verder naar het wamste meer van Beieren: de Waginger See. De watertemperatuur kan hier stijgen tot 27 graden Celsius. Via Nussdorf bereikt u het volgende meer, de Chiemsee. Hier zult u ook de nacht doorbrengen. Dag 3 Traunstein/Chiemsee - Wasserburg (ca. 65 m) Langs de boorden van de Chiemsee peddelt u gemoedelijk naar Gstadt en vervolgens naar Seebruck. Hier staat het klooster Seeon, tijdens zijn bezoeken aan dit klooster schreef Mozart meerder compositites. Vanaf Seeon fietst u via Breitbrunn en Amerang verder naar Wasserburg. Dag 4 Wasserburg - Kufstein (ca. 67 km) De Inn-rivier begeleid u vandaag tijdens uw tocht via Rosenheim naar het Oostenrijkse stadje Kufstein, ook wel 'de parel van Tirol' genoemd. Bijna zonder noemenswaardige inspanning (de weg is vandaag vlak of gaat naar beneden) kunt u volop genieten van uw reis door het Tiroler land. Dag 5 Kufstein - St. Johann in Tirol (ca. 45 km) De eerste kilometers van de dag volgt u nog de Inn maar als snel gaat u via Ebbs door de licht heuvelachtige 'Kaiserwinkl; van Tirol. U passeert het dorpje Walchsee en fietst via Waidacht voorbij Kössen door het imposante Tiroler berglandschap naar uw eindbestemming van vandaag. Dag 6 St. Johann in Tirol - Bad Reichenhall (ca. 48 km) De route van vandaag leidt je naar Waidring en daarna naar Lofer. Beide plaatsen waren ook stopplaatsen van Mozart tijdens zijn reizen naar het zuiden. Vanuit Lofer vervolg je je reis langs een prachtig romantisch fietspad slingeren langs de rivier de Saalach in de richting van Bad Reichenhall. Dag 7 Bad Reichenhall - Salzburg (ca. 48 km) Een heerlijk ontspannen laatste fietsdag staat u te wachten. Berchtesgaden biedt een ontspannen stop in een spa. Ook een uitstapje naar de idylllische Königssee is mogelijk voordat u naar Salzburg fietst. Laat u de laatste avond in Salzburg nog eenmaal betoveren door de magie van deze prachtige stad. Dag 8 Vertrek vanuit Salzburg Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Klik hier voor meer informatie

'Trans-Austria' - van Innsbruck naar Wenen / hotel

Oostenrijk

De beste manier om Oostenrijk te zien is per fiets! Dit Alpenland in het hart van Europia biedt prachtige en gemakkelijk toegankelijke fietspaden door valleien en langs rivieren tussen de indrukwekkende Alpenreuzen. Tijdens deze reis dwars door Oostenrijk ontdekt u charmante steden, historische plaatsen en schilderachtige landschappen. U fietst over gedeeltes van de bekende 'Radwegen' langs de Donau, Tauern en door het Salzkammergut. Hoogtepunten van deze fietsvakantie Prachtige Oostenrijkse berglandschappen Historische steden als Innsbruck, Salzburg en Wenen Fietsen langs de Donau, de Inn en de Tauern Fietsen door Salzkammergut Verrassend vlakke fietspaden, zwaarder dan licht heuvelachtig wordt het niet Dag 1 Aankomst Innsbruck Bij het inchecken in het hotel krijgt u de reisdocumenten persoonlijk uitgereikt. Maak in de avond een wandeling door de prachtige binnenstad van Innsbruck en sla het 'Gouden Dak' dan zeker niet over. Dag 2 Innsbruck - Zillertal (ca. 43 km) U vertrekt deze fietsvakantie vanuit de hoofdstad van Tirol. U peddelt door pittoreske plaatsjes langs het Inn fietspad richting Strass, de ingang van het Zillertaal. Telkens weer beneemt het prachtige bergpanorama uw adem, figuurlijk gezien dan want het fietspad langs de Inn waarover u fietst is nagenoeg vlak. De binnenstad van Hall en de Swarovski kristalwerelden in Wattens zijn een absoluut hoogtepunt van deze dag. Dag 3 Zillertal - Wörgl (ca. 29 km) De etappe van vandaag is wat korter, u komt dan ook zoveel Middeleeuwse kastelen en paleizen tegen die een bezoek waard zijn. Daar is vandaag tijd genoeg voor. Ook het Museum Tiroler Bauernhöfe in Kramsach en het mooie stadje Rattenberg even verderop zijn bezienswaardigheden die een korte pauze waard zijn. Het gebied rond uw eindbestemming van vandaag, Wörgl, behoort tot de rijkste archeologische vindplaatsen in Noord-Tirol. Dag 4 Wörgl - Kirchberg (ca. 32 km) Vandaag verlaat u de Inn en fietst u verder richting het oosten, naar het skigebied Wilder Kaiser-Brixental. Door pittoreske dorpjes gaat u fietstocht door Tirol naar de wereldberoemde plaats Kitzbühel. Doe hetzelfde als vele filmsterren voor u deden en 'flaneer' door Kitzbühel en en drink wat in een van de bars of gasthöfen. Het eerste gedeelte van deze dag (Wörgl-Westendorf) is wat heuvelachtiger en kan ook per trein afgelegd worden. Dag 5 Kirchberg - Lofer (ca. 45 km + trein) De hoogtemeters van St. Johann naar Hochfilze overwint u vandaag gemakkelijk per trein. Daarna springt u in het zadel en gaat het gezwind via Leogang naar Saalfelden in het Saalachtal. Vanaf hier gaat het comfortabel door het Salzburgerland, langs de oevers van de Saalach naar Lofer. Dag 6 Lofer - Salzburg (ca. 52 km) Wanneer u het traditionele Lofer verlaat ontdekt u weer een nieuwe bekende Radweg, de Tauern Radweg. Langs de Saalach, over de 'groene grens' naar het Beierse Bad Reichenhall. Na enkele kilometers verlaat u de grens weer en bereikt u de Mozartstad Salzburg. Dag 7 Salzburg - Wolfgangsee (ca. 50 km) Nadat u de drukte van de prachtige stad Salburg heeft verlaten fietst u door de Salzburger Flachgau via Eugendorf naar Thalgau. Fietsend langs de adembenemende Drachenwand bereikt u Mondsee. Onderbreek uw fietstocht door het Salzkammergut bij Scharfling voor een uitgebreide fotostop. U heeft hier een een grandioos uitzicht op de Wolfgangsee. In snelle vaart daalt u richting het Mozartdorp St. Gilgen. Hier eindigt uw fietstocht met een rustgevende boottocht over de Wolfgangsee. Dag 8 Wolfgangsee - Traunsee (ca. 54 km) Van het ene meer naar het andere meer. Neem voor u vertrekt nog even de tijd om het charmante St. Wolfgang te verkennen. Dan op de fiets voor een nieuwe tocht Salzkammergut. De keizerlijke stad Bad Ischl biedt cultuur, geschiedenis en een goede keuken. Het vorstengeslacht van Habsburg bracht hier de zomers door en vele kunstenaars deden hier inspiratie op. Volg vervolgens de rustig rivier de Traun over het fietspad door het Salzkammergut naar Traunkirchen. Dag 9 Traunsee - Linz (ca. 85 km) Tijdens deze langste etappe van de reis (die overigens met ca. 30 km in te korten is door onderweg de trein te nemen) gaat het van de Traunsee naar de Donau. Vanaf de Traunufer-Radweg fietst u tussen de Alpenheuvels naar Donaustad Linz. Dag 10 Linz - Grein/Bad Kreuzen (ca. 68 km) Vanaf vandaag leidt de Donau u naar uw eindbestemming Wenen. Deze Donau leidt u vandaag langs vele bezienswaardigheden zoals Enns, de oudste stad van Oostenrijk, ongerepte landschappen en tenslotte de prachtige schippers- en barokke stad Grein. Dag 11 Grein/Bad Kreuzen - Melk (ca. 56 km) Het Donau-fietspad brengt u vandaag wederom door indrukwekkende landschappen naar de toeristische regio Wachau. U overnacht in Melk, hier vindt u de wereldberoemde abdij van Melk. Dag 12 Melk - omgeving Krems (ca. 38 km) Tijdens uw fietstocht door de Wachau passeert u bekende wijndorpen zoals St. Michael, Weissenkiche en Dürnstein. Plan hier onderweg een stop voor een lekkere snack in een van de talrijke 'Heurigerlokale' langs de route. Vervolg daarna uw weg naar Krems met haar prachtige Middeleeuwse centrum. Dag 13 omgeving Krems - Wenen (ca. 63 km + trein) De laatste fietsdag van deze reis brengt u van de regio Wachau naar de vlakte van het Tullner Feld. In het plaatsje Tulln verandert u uw vervoersmiddel van fiets naar trein en gaat het snel naar de Walsstad Wenen. Hier vindt u tal van bezienswaardigheden om te bezoeken en uw vakantie op een prachtige manier af te sluiten. Dag 14 Vertrek vanuit Wenen Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

14-daagse fietsreis Innsbruck - Wenen

Oostenrijk

Innsbruck, Salzburg, het merengebied van Salzkammergut, de route langs de Donau van Linz door de Wachau naar Wenen, op deze tocht worden de hoogtepunten zo ongeveer aaneengeregen. Bewonder in Innsbruck het historische centrum en natuurlijk het Goldene Dachl, proef in Salzburg in ieder geval Mozartkugeln en bezoek het geboortehuis van Mozart, bezoek langs de Donau in Mauthausen het voormalige concentratiekamp en neem een kijkje bij het wereldberoemde Stift in melk. Maar geniet ook met volle teugen van het wijngebied Wachau en verderop - uiteraard - van de metropool Wenen.

Klik hier voor meer informatie

8-daagse fietsreis langs de Drau

Oostenrijk

De 338 kilometer lange Drauradweg verloopt zuidelijk van de hoge Alpentoppen en verloopt grotendeels vlak. Landschappelijk bezien is het Pustertal erg mooi, heb je prachtige uitzichten op de alpenreuzen in Osttirol in de omgeving van Lienz, zal het liefelijke landschap rondom de meren in Karinthië je bekoren en zal je zeker ook genieten van het eenzame gebied dat de Drau doorkruist voor Lavamünd, het Jauntal genoemd. Een nieuwe, 120 meter lange hangbrug bij St. Luzia brengt je naar de andere oever. Er zijn onderweg talrijke bezienswaardigheden zoals het kasteel Porcia (Spittal) en het kasteel in Lienz, waar een belangrijke schilderijen verzameling ten toon wordt gesteld. Maar ook de steden Villach en Völkermarkt, alsmede de nabijgelegen abdij St. Paul zijn een bezichtiging zeker waard.

Klik hier voor meer informatie

8-daagse fietsreis Salzburg - Wenen

Oostenrijk

Wat een begin: Salzburg! De stad van Mozart. Bezoek het geboortehuis van de wereldberoemde componist, neem een kijkje bij de Dom of ga met de kabelbaan naar de vesting Hohensalzburg. Dan fiets je door een licht heuvelachtig landschap langs de prachtige meren van het Salzkammergut. Vanaf Linz verandert deze merentocht in een riviertocht want je volgt de Donau via de liefelijke Wachau - één van de meest bekende wijnstreken van Oostenrijk - naar Wenen. De Stephansdom, Schloss Schönbrunn, de Hofburg, Schloss Belvedere, de Spaanse Rijschool, of te wel: hoogtepunten te over en - waarschijnlijk - tijd te kort.

Klik hier voor meer informatie

8-daagse fietsreis Salzkammergut

Oostenrijk

De sporen van beroemdheden uit het verleden kom je in het gebied Salzkammergut overal tegen. Natuurlijk staat de Mozartstad Salzburg op nummer 1 en proef je de Kaiserschmarrn want keizers waren hier in het verleden kind aan huis. En wat te denken van het historische stoomschip Gisela? Gisela zul je denken? Ja, dat was de dochter van keizer Franz Joseph de eerste en naar haar is het schip genoemd. De Gisela vaart overigens op de Traunsee. Los van deze hoogtepunten heeft de regio nog veel te bieden: bergmeren waar het water drinkkwaliteit heeft, een grote hoeveelheid meren en meertjes en een bevolking die graag tradities in ere houdt.

Klik hier voor meer informatie

8-daagse standplaatsreis Karintische meren

Oostenrijk

Karinthië dankt zijn bekendheid aan een aantal kenmerken, waarvan de belangrijkste wellicht het prettige klimaat en de prachtige meren zijn. Tenslotte wordt Karinthië niet voor niets de Oostenrijkse Rivièra genoemd! Voeg daarbij de mooie fietsroutes en niets staat een prachtige fietsweek in de weg. Je verblijft in het uitstekende 4 sterren Landhotel Rosentalerhof dat beschikt over een restaurant, bar, terras en heerlijke wellness voorzieningen zoals binnenbad, sauna, aroma stoombad en een rustruimte. De kamers hebben allemaal bad/douche, toilet, haardroger, tv, telefoon en een minibar.

Klik hier voor meer informatie

E-bike en Wellnessarrangement Tirol - Hotel Elisabeth

Oostenrijk / Tirol / Mayrhofen

Verblijf in Hotel Elisabeth op basis van logies, ontbijtbuffet, diner en namiddagsnack

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie - Toer door Tirol

Oostenrijk / Tirol / Oberperfuss

9-daagse fietsreis Oostenrijk incl. busvervoer, verblijf in goed hotel, ontbijt, diner, reisleiding en fietsroutes naar o.a. Innsbruck

Klik hier voor meer informatie

E-bike arrangement Tirol - Hotel Bichlingerhof

Oostenrijk / Tirol / Westendorf

Autovakantie naar Tirol met verblijf in Hotel Bichlingerhof op basis van logies, ontbijtbuffet en 4-gangendiner

Klik hier voor meer informatie

E-bike arrangement Tirol - Mein Tirolerhof (hotel)

Oostenrijk / Tirol / Zell am Ziller

Verblijf in Lieblingsplatz Mein Tirolerhof op basis van logies, ontbijtbuffet en 4-gangendiner met saladebuffet

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Hoogtepunten van de Bodensee

Oostenrijk / / Bregenz

Fietsreis Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Mainau en Lindau

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie De meren van Karinthië

Oostenrijk / / Klagenfurt

Fietsreis Oostenrijk inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. de Wörthersee

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Langs de Drau

Oostenrijk / / Sillian

Fietsreis Oostenrijk inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Villach en Lienz

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Oostenrijk - Drau & Karinthië

Oostenrijk / / Villach

Fietsreis Oostenrijk inclusief verblijf in een 4-sterrenhotel, ontbijt, lunchpakket, diner en fietsroutes naar o.a. de Wörthersee

Klik hier voor meer informatie

All Inclusive E-bike arrangement Karinthië - Hotel Katschberghof

Oostenrijk / Karinthië / Katschberg

Autovakantie Oostenrijk naar Katschberg met verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijt, lunch, diner en drankjes

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Zell am See & Salzach Radweg

Oostenrijk / Salzburgerland / Zell am See

Fietsreis Oostenrijk inclusief verblijf in 4-sterrenhotel, ontbijt, diner en fietsroutes naar o.a. Krimml en de Kitzlochklamm

Klik hier voor meer informatie

E-bike arrangement Tirol - Hotel Sattlerwirt

Oostenrijk / Tirol / Ebbs

Verblijf in Hotel Sattlerwirt op basis van logies, ontbijtbuffet en 4-gangenkeuzemenu

Klik hier voor meer informatie

Fietsreis Karinthië, de zonnige zuidzijde van de Alpen

Oostenrijk / Tirol / Krimml

Fietsreis Oostenrijk incl. busvervoer, verblijf in hotel, ontbijt, diner, reisleiding en fietsroutes naar o.a. Ossiacher See en Grossglockner

Klik hier voor meer informatie

E-bike arrangement Tirol - Hotel Rauter

Oostenrijk / Tirol / Matrei in Osttirol

Verblijf in Hotel Rauter op basis van logies, ontbijtbuffet en 4-gangendiner

Klik hier voor meer informatie

Oostenrijk - Alpe Adria Radweg / Fietsen

Oostenrijk / Friuli-Venezia Giulia / Villach

Vanuit het hart van de Oostenrijkse Alpen naar de Adriatische Zee. In 5 dagetappes fiets je vanuit Karinthië naar het aan de Adriatische kust gelegen Trieste. Lekker fietsen over vrijliggende fietspaden, oude spoorlijnen en autoluwe weggetjes door het Val Canale en de Julische Alpen. Strijk neer op een zonnig terras op een sfeervol piazza voor een prima cappuccino. Uiteraard wordt je bagage vervoerd en kun je deze fietsvakantie door Oostenrijk en Italië ook met een gehuurde e-bike maken.

Klik hier voor meer informatie

Oostenrijk - Salzkammergut / Fietsen

Oostenrijk / Salzburg / Salzburg

Start in chique Salzburg de bewegwijzerde fietsroute door het Salzkammergut. Fiets langs ontelbare, blauwe meren en groen beboste bergen. Geniet van deze streek vol barokke kerken en bloemrijke boerderijen. Maak een boottocht over de Attersee en een mooie wandeling in de Kühleiten. Via de fraaie Strub- en Glasenbachklamm ga je weer terug naar Mozarts geboortestad.

Klik hier voor meer informatie

Oostenrijk - Murradweg / Fietsen

Oostenrijk / Salzburg / St. Michael im Lungau

Fietsen langs de Mur van de Lungau naar de Sloveense grens. Je volgt de Mur vanaf het brongebied in de lieflijke Salzburgerland tot aan de Sloveens grens bij Graz. De dagelijkse etappes brengen je van het boerenland in het Biosferenpark Lungau naar de wijngaarden van de Steiermark. 330 km grotendeels bergafwaarts over een van de mooiste rivierenfietsroutes van de Alpen, natuurlijk met bagagevervoer!

Klik hier voor meer informatie

Oostenrijk - Tauernradweg / Fietsen

Oostenrijk / Salzburg / Zell am See / Kaprun

Onder toeziend oog van de drieduizenders van de Hohe Tauern start je deze fijne fietsreis bij de watervallen van Krimml. Over autovrije paden fiets je voornamelijk bergafwaarts langs de ruisende Salzach en Saalach. Ontdek Mozartstad Salzburg en ontspan aan het meer bij Zell am See, omgeven door ruige bergpieken. Beluister de geschiedenis van de zoutwinning in Bad Reichenhall, een geliefd kuuroord. Geniet onderweg van Kaffee mit Kuchen in één van de vele fietscafés. Bekijk de samensmelting van Inn en Donau in Passau voor je eindigt op het terras in Schärding.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo