Sportieve Fietsvakanties In Portugal


STARTPAGINA - portugal
Fietsvakanties
 

8 dagen Ecovia: fietsen langs de Zuidkust

Portugal / Algarve / Praia de São Rafael

Heerlijk ontspannen fietsen afwisselend langs de kust en door het achterland van Portugal. Geniet van het aangename klimaat en de gastvrijheid van Portugal. De hoofdstad van de Algarve, Faro, splits de kust in tweeën: het oosten ligt in de luwte van de Atlantische zeewind, met uitgestrekte zandstranden. In het westen vindt u de indrukwekkende rotspartijen.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen Algarve (Dom José Beach Hotel - groepsreis)

Portugal / Algarve / Quarteira

De Algarve is uitgegroeid tot één van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Portugal. Naast het heerlijke klimaat en de prachtige stranden met indrukwekkende kliffen vindt u er ook een boeiend achterland vol prachtige natuur en bezienswaardigheden zoals de sinaasappelgaarden, oude Moorse kastelen, pittoreske vissersdorpjes en oude valleien. Met de e-bike die voor u is gereserveerd, is het kustgebied dan ook uitstekend te verkennen. Quarteira is een toeristenplaats aan de Atlantische Oceaan met een gezellige boulevard en prachtig zandstrand. Deze plaats is een prima uitgangspunt voor uw fietsvakantie. Begeleide groepsreis : 25/9

Klik hier voor meer informatie

8 dagen Algarve (Dom José Beach Hotel)

Portugal / Algarve / Quarteira

De Algarve is uitgegroeid tot één van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Portugal. Naast het heerlijke klimaat en de prachtige stranden met indrukwekkende kliffen vindt u er ook een boeiend achterland vol prachtige natuur en bezienswaardigheden zoals de sinaasappelgaarden, oude Moorse kastelen, pittoreske vissersdorpjes en oude valleien. Met de e-bike die voor u is gereserveerd, is het kustgebied dan ook uitstekend te verkennen. Quarteira is een toeristenplaats aan de Atlantische Oceaan met een gezellige boulevard en prachtig zandstrand. Deze plaats is een prima uitgangspunt voor uw fietsvakantie. Met de e-bike die voor u is gereserveerd, is het kustgebied dan ook uitstekend te verkennen. Begeleide groepsreis : 20/02

Klik hier voor meer informatie

7 dagen Fietsvliegvakantie Fietsen langs de Zilverkust (standplaatsvakantie)

Portugal / Zilverkust (Costa da Prata) / São Martinho do Porto

De Costa da Prata oftewel zilverkust. Een stuk Portugal gelegen tussen Peniché en Figuera da Foz biedt alles wat een fietsvakantie zou mogen hebben. Zon, zee cultuur en de bezienswaardigheden van de Costa da Prata. Dit alles op een comfortabele E-bike of trekking fiets. Op deze zonnige vakantie fietst u langs goudgele stranden, door gezellige vissersdorpjes, schitterende baaien en lagunes, middeleeuwse vestingsstadjes en het mooie achterland met wijngaarden en sinaasappel boomgaarden. U kunt onderweg uitrusten op verschillende terrassen en proeven van de heerlijke Portugese keuken in de talrijke restaurantjes. Bijna alle wegen zijn secundair, goed berijdbaar en autoluw. De beste tijd voor deze fietsvakantie is in het voor en najaar dit i.v.m. de warmte. U overnacht aan de baai van Sao Martinho do Porto en van hieruit maakt u dagtochten naar diverse steden zoals Caldas da Rainha, Nazaré, en Óbidos.

Klik hier voor meer informatie

9 dagen Fietsvliegvakantie Zilverkust Portugal ( groepsreis)

Portugal / Zilverkust (Costa da Prata) / São Martinho do Porto

De Costa da Prata oftewel zilverkust. Een stuk Portugal gelegen tussen Peniché en Figuera da Foz biedt alles wat een fietsvakantie zou mogen hebben. Zon, zee cultuur en de bezienswaardigheden van de Costa da Prata. Dit alles op een comfortabele E-bike of trekking fiets. Op deze zonnige vakantie fietst u langs goudgele stranden, door gezellige vissersdorpjes, schitterende baaien en lagunes, middeleeuwse vestingsstadjes en het mooie achterland met wijngaarden en sinaasappel boomgaarden. U kunt onderweg uitrusten op verschillende terrassen en proeven van de heerlijke Portugese keuken in de talrijke restaurantjes. Bijna alle wegen zijn secundair, goed berijdbaar en autoluw. Tijdens deze vakantie fietst Gerben met u mee.

Klik hier voor meer informatie

Algarve 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Portugal

Ongerepte natuur en verlaten stranden Slechts weinigen weten dat er ook een ander Algarve is, met verlaten stranden en een ongerept binnenland, waar parasoldennen, kurkeiken en "medronheiros" groeien. Het gebied is de meest zuidwestelijke punt van de Algarve, omzoomd door een aaneenschakeling van baaien met strandjes, beschermd door imponerende steile rotsen. De Algarve heeft voor West-Europese begrippen heel veel zonuren: zo´n 3000 per jaar, verdeeld over 300 dagen. Het voor- en najaar, en ook de milde winter, zijn ideale jaargetijden om de streek al fietsend te verkennen. Een maand als februari telt gemiddeld slechts 5 regendagen en de temperatuur kan dan overdag oplopen tot zo´n 20º.
Weg van het massatoerisme, op 9 km van de Atlantische kust, ligt Monte Rosa in het boerenland, in de nabijheid van het authentieke dorpje Barão de São João. U vindt er een oase van rust. Monte Rosa is een kleinschalig vakantieoord, gelegen op een glooiend terrein (4 ha.) met vele oude amandel-, olijf- en vijgenbomen en een grote kleurrijke tuin. De oude boerenwoningen zijn omgetoverd tot sfeervolle kamers en huisjes en er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte met een bibliotheek en spelletjes, in de winter tijdens de avonden verwarmd door een houtkachel. Aan het zwembad kunt u na de tochten heerlijk relaxen. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt, waarbij u kunt genieten van verse producten uit de streek. U kunt een lunchpakket bestellen of lunchen in één van de aanbevolen restaurantjes langs de route. De huurfiets, naar keuze een mountainbike of een hybride fiets, is inbegrepen in de reissom. Tegen een geringe toeslag ( 70,- ter plaatse te betalen) is een elektrische fiets ook mogelijk. Van april tot en met september kunt u drie keer per week deelnemen aan een gezamenlijke maaltijd. Altijd is er de beschikking over een mooie overdekte buitenkeuken met een BBQ en zitjes. Als Monte Rosa geen maaltijd aanbiedt, wordt kosteloos vervoer aangeboden naar een leuk restaurantje in het dorp (1,8 kilometer).

Klik hier voor meer informatie

Algarve 8 dagen per vliegtuig / individuele reis fietsvakantie

Portugal

Ongerepte natuur en verlaten stranden Bij deze reis is zowel de vlucht v.v. als de transfer van/naar de accomodatie inbegrepen. Slechts weinigen weten dat er ook een ander Algarve is, met verlaten stranden en een ongerept binnenland, waar parasoldennen, kurkeiken en "medronheiros" groeien. Het gebied is de meest zuidwestelijke punt van de Algarve, omzoomd door een aaneenschakeling van baaien met strandjes, beschermd door imponerende steile rotsen. De Algarve heeft voor West-Europese begrippen heel veel zonuren: zo´n 3000 per jaar, verdeeld over 300 dagen. Het voor- en najaar, en ook de milde winter, zijn ideale jaargetijden om de streek al fietsend te verkennen. Een maand als februari telt gemiddeld slechts 5 regendagen en de temperatuur kan dan overdag oplopen tot zo´n 20º.
Weg van het massatoerisme, op 9 km van de Atlantische kust, ligt Monte Rosa in het boerenland, in de nabijheid van het authentieke dorpje Barão de São João. U vindt er een oase van rust. Monte Rosa is een kleinschalig vakantieoord, gelegen op een glooiend terrein (4 ha.) met vele oude amandel-, olijf- en vijgenbomen en een grote kleurrijke tuin. De oude boerenwoningjes zijn omgetoverd tot sfeervolle kamers en huisjes en er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte met een bibliotheek en spelletjes, in de winter tijdens de avonden verwarmd door een houtkachel. Aan het zwembad kunt u na de tochten heerlijk relaxen. Er is gratis Wifi aanwezig. Het verblijf is op basis van logies met ontbijt, waarbij u kunt genieten van verse producten uit de streek. U kunt een lunchpakket bestellen of lunchen in één van de aanbevolen restaurantjes langs de route. De huurfiets, naar keuze een mountainbike of een hybride fiets, is inbegrepen in de reissom. Tegen een geringe toeslag ( 50,- ter plaatse te betalen) is een elektrische fiets ook mogelijk. Van april tot en met september kunt u drie keer per week deelnemen aan een gezamenlijke maaltijd.Altijd is er de beschikking over de mooie overdekte buitenkeuken met een BBQ en zitjes. Als Monte Rosa geen maaltijd aanbiedt, wordt kosteloos vervoer aangeboden naar een leuk restaurantje in het dorp (1,8 kilometer).

Klik hier voor meer informatie

Noord-Portugal 13 dagen / individuele reis fietsvakantie

Portugal

Cocktail van strand, fado en werelderfgoed Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend transportmiddel om al dat mooie intens te beleven. Deze 13- daagse fietsreis is een aaneenschakeling van schilderachtige routes, pittoreske dorpen en historische steden en stadjes. Er zijn zo van die typisch Portugese dingen! Bijvoorbeeld de port: de zoete wijn die al sinds eeuwen vanuit de oude haven van Porto overzees verscheept wordt. De azulejos: de levendig gekleurde tegeltjes die de gevels van huizen en gebouwen sieren. De fado: het soms droevige en dan weer levendige levenslied dat zo hartverscheurend gezongen wordt. De start en het eind van de reis is in Porto en dat is al meteen een toeristische topper. Het is een sfeervolle stad, in omvang de tweede van het land, met een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden zoals de Eiffelbrug over de Douro. Maar vergeet de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen. Daarna volgen 10 fietsetappes van tussen de 36 en 54 kilometer, over vlakke, verkeersarme weggetjes en fietspaden. Deze tocht, geschikt voor een ieder die van fietsen houdt, brengt u eerst langs de kust van de Atlantische Oceaan naar Ovar, bekend om zijn uitstekende visrestaurantjes. De volgende halte is Aveiro met zijn talloze kanalen en daarom ook wel eens het "Venetië van Portugal genoemd. Via gemakkelijke fietspaden komt u bij de mooiste zandstranden. Praia de Mira bijvoorbeeld is kilometerslang en er liggen veelkleurige vissersboten op het strand. De volgende dag gaat het richting binnenland, door de brede vallei van de rivier Mondego, een vruchtbaar landbouw- en wijngebied. Ruim vijftig kilometer verder fietst u Coimbra binnen, alweer een van de toeristische toppers van Portugal. Breng zeker een bezoek aan de eeuwenoude universiteit en flaneer door de straatjes van de oude binnenstad. Wellicht zit u s avonds ook in een gezellig restaurantje om daar naar de plaatselijke fado te luisteren. Op dag 7 volgt er een transfer naar Ponte de Lima, een heerlijk stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims stappen richting Santiago de Compostella. Links en rechts van de rivier de Lima ontplooit zich het fantastische landschap van de Minho-provincie. De fietstochten naar Ponte de Barca en Arcos de Valdevez zijn hoogtepunten van de reis. En eigenlijk geldt dat ook als u vanuit Ponte de Lima tot aan de zee fietst, naar Viana do Castelo. Deze levendige stad heeft een verzameling oude paleizen en kloosters. Fietsen langs de mooie kust, eerst naar Vila do Conde en op de voorlaatste dag door naar Porto, het eindstation van deze prachtige reis.

Klik hier voor meer informatie

Porto Coimbra 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Portugal

Cocktail van strand, fado en werelderfgoed Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend transportmiddel om al dat mooie intens te beleven. Deze 7-daagse fietsreis is een aaneenschakeling van schilderachtige routes, pittoreske dorpen en historische steden en stadjes. De start van de reis is in Porto en dat is al meteen een toeristische topper. Het is een sfeervolle stad, in omvang de tweede van het land, met een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden zoals de Eiffelbrug over de Douro. Maar vergeet de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen. Daarna volgen vijf fietsetappes van tussen de 30 en 50 kilometer, over vlakke, verkeersarme weggetjes en fietspaden. Deze tocht, geschikt voor een ieder die van fietsen houdt, brengt u eerst langs de kust van de Atlantische Oceaan naar Ovar, bekend om zijn uitstekende visrestaurantjes. De volgende halte is Aveiro met zijn talloze kanalen en daarom ook wel eens het "Venetië van Portugal genoemd. Via gemakkelijke fietspaden komt u bij de mooiste zandstranden. Praia de Mira bijvoorbeeld is kilometerslang en er liggen veelkleurige vissersboten op het strand. De volgende dag gaat het richting binnenland, door de brede vallei van de rivier Mondego, een vruchtbaar landbouw- en wijngebied. Ruim vijftig kilometer verder fietst u Coimbra binnen, alweer een van de toeristische toppers van Portugal. Breng zeker een bezoek aan de eeuwenoude universiteit en flaneer door de straatjes van de oude binnenstad. Wellicht zit u s avonds ook in een gezellig restaurantje om daar naar de plaatselijke fado te luisteren. Het is de fantastische afsluiter van een fietsreis die lang in uw geheugen gegrift zal blijven, want dit is Portugal op zijn mooist.

Klik hier voor meer informatie

Porto Coimbra 8 dagen per vliegtuig / individuele reis fietsvakantie

Portugal

Cocktail van strand, fado en werelderfgoed Het landelijke Portugal is te aantrekkelijk om snel te doorkruisen en daarom is de fiets een uitstekend transportmiddel om al dat mooie intens te beleven. Deze 7-daagse fietsreis is een aaneenschakeling van schilderachtige routes, pittoreske dorpen en historische steden en stadjes. De start van de reis is in Porto en dat is al meteen een toeristische topper. Het is een sfeervolle stad, in omvang de tweede van het land, met een groot cultureel erfgoed en veel bezienswaardigheden zoals de Eiffelbrug over de Douro. Maar vergeet de culinaire kant van Porto niet met aan de top uiteraard de portwijnen. Daarna volgen vijf fietsetappes van tussen de 30 en 50 kilometer, over vlakke, verkeersarme weggetjes en fietspaden. Deze tocht, geschikt voor een ieder die van fietsen houdt, brengt u eerst langs de kust van de Atlantische Oceaan naar Ovar, bekend om zijn uitstekende visrestaurantjes. De volgende halte is Aveiro met zijn talloze kanalen en daarom ook wel eens het "Venetië van Portugal genoemd. Via gemakkelijke fietspaden komt u bij de mooiste zandstranden. Praia de Mira bijvoorbeeld is kilometerslang en er liggen veelkleurige vissersboten op het strand. De volgende dag gaat het richting binnenland, door de brede vallei van de rivier Mondego, een vruchtbaar landbouw- en wijngebied. Ruim vijftig kilometer verder fietst u Coimbra binnen, alweer een van de toeristische toppers van Portugal. Breng zeker een bezoek aan de eeuwenoude universiteit en flaneer door de straatjes van de oude binnenstad. Wellicht zit u s avonds ook in een gezellig restaurantje om daar naar de plaatselijke fado te luisteren. Het is de fantastische afsluiter van een fietsreis die lang in uw geheugen gegrift zal blijven, want dit is Portugal op zijn mooist.

Klik hier voor meer informatie

Porto Minho 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Portugal

Langs de Costa Verde naar Porto Costa Verde betekent letterlijk: groene kust. Het noorden van Portugal is in de zomer meestal warm en droog terwijl het er in het voor- en najaar soms kan regenen. Daarom oogt de kuststrook er zo mooi groen. Dompel u onder in het Portugese leven en geniet van prachtige fietstochten (veelal over onverharde paden) door een gastvrij land met een hartelijke bevolking. Er zijn zo van die typisch Portugese dingen! Bijvoorbeeld de port: de zoete wijn die al sinds eeuwen vanuit de oude haven van Porto overzees verscheept wordt. De azulejos: de levendig gekleurde tegeltjes die de gevels van huizen en gebouwen sieren. De fado: het soms droevige en dan weer levendige levenslied dat zo hartverscheurend gezongen wordt. En ondanks dat het land tegenwoordig zo modern is, blijft het straatbeeld in de steden typisch Zuid-Europees: druk en sfeervol tegelijk. Portugal: een dankbare combinatie van natuur en cultuur, van oud en nieuw. Startplaats van deze reis is Ponte de Lima, een heerlijk stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims stappen richting Santiago de Compostella. Links en rechts van de rivier de Lima ontplooit zich het fantastische landschap van de Minho-provincie. De fietstochten naar Ponte de Barca en Arcos de Valdevez zijn hoogtepunten van de reis. En eigenlijk geldt dat ook als u vanuit Ponte de Lima tot aan de zee fietst, naar Viana do Castelo. Deze levendige stad heeft een verzameling oude paleizen en kloosters. Fietsen langs de mooie kust, eerst naar Vila do Conde en op de voorlaatste dag door naar Porto, het eindstation van deze prachtige reis. Het verblijf in de prachtige authentieke landhuizen van de Minho tussen de wijngaarden is fantastisch want kwalitief uitstekend en sfeervol tegelijk! Deze reis is ook beschikbaar per vliegtuig

Klik hier voor meer informatie

Porto Minho 8 dagen per vliegtuig / individuele reis fietsvakantie

Portugal

Langs de Costa Verde naar Porto Costa Verde betekent letterlijk: groene kust. Het noorden van Portugal is in de zomer meestal warm en droog terwijl het er in het voor- en najaar soms kan regenen. Daarom oogt de kuststrook er zo mooi groen. Dompel u onder in het Portugese leven en geniet van prachtige fietstochten (veelal over onverharde paden) door een gastvrij land met een hartelijke bevolking. Er zijn zo van die typisch Portugese dingen! Bijvoorbeeld de port: de zoete wijn die al sinds eeuwen vanuit de oude haven van Porto overzees verscheept wordt. De azulejos: de levendig gekleurde tegeltjes die de gevels van huizen en gebouwen sieren. De fado: het soms droevige en dan weer levendige levenslied dat zo hartverscheurend gezongen wordt. En ondanks dat het land tegenwoordig zo modern is, blijft het straatbeeld in de steden typisch Zuid-Europees: druk en sfeervol tegelijk. Portugal: een dankbare combinatie van natuur en cultuur, van oud en nieuw. Startplaats van deze reis is Ponte de Lima, een heerlijk stadje met een eeuwenoude brug waarover jaarlijks duizenden pelgrims stappen richting Santiago de Compostella. Links en rechts van de rivier de Lima ontplooit zich het fantastische landschap van de Minho-provincie. De fietstochten naar Ponte de Barca en Arcos de Valdevez zijn hoogtepunten van de reis. En eigenlijk geldt dat ook als u vanuit Ponte de Lima tot aan de zee fietst, naar Viana do Castelo. Deze levendige stad heeft een verzameling oude paleizen en kloosters. Fietsen langs de mooie kust, eerst naar Vila do Conde en op de voorlaatste dag door naar Porto, het eindstation van deze prachtige reis. Het verblijf in de prachtige authentieke landhuizen van de Minho tussen de wijngaarden is fantastisch want kwalitief uitstekend en sfeervol tegelijk! Deze reis is ook beschikbaar per eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Algarve Sudoeste 8 dagen / singlereis fietsvakantie

Portugal

Verrassend fietsen in Zuid-Portugal De naam Algarve dateert uit de tijd van de Arabische bezetting: "Gharb-al-Andalus", dat "het westen van Andalusië" betekende. De Moren staken in de 8e eeuw bij Gibraltar van Afrika over naar het Iberisch schiereiland. De Moorse invloed is nog terug te vinden in de huizenbouw en de betegeling ervan. Een grote aardbeving in 1755 verwoestte veel van die pracht en praal, en plaatsen zoals Lagos kregen daarna een 18e-eeuwse aanblik. Met het thans Spaanse Andalusië zijn er naast verschillen ook overeenkomsten. De ligging bijvoorbeeld - op een van de zuidelijkste plekken van het Europese continent. En het klimaat natuurlijk - meer dan 3000 zonne-uren per jaar verdeeld over maar liefst 300 dagen - dat de zuidwesthoek van Portugal tot de regio met het beste klimaat van Europa maakt. Vooral in de periode september tot en met juni is het heerlijk fietsen door het rustige ongerepte platteland. De routes leiden ook langs stille stranden met fascinerende rotspartijen, door romatische vissersdorpjes en stadjes met indrukwekkende kerkjes. En tenslotte: in Portugal leidt u nooit honger of dorst. Om te lunchen, is het leuk eens aan te schuiven aan een lange tafel in een typisch lokaal restaurantje en te genieten van bijvoorbeeld vers gegrilde vis. Portugal-reizigers zijn veelal "repeaters" die vaak én graag terugkeren naar "hun" vakantieland. Door het heerlijke klimaat in vier seizoenen en door de prachtige natuur met dito vegetatie zoals vijgenbomen en parasoldennen. U ruikt er vaak de kruidige geur van lavendel, munt, oregano, rozemarijn en tijm. Het landschap van Portugal kent een overvloed aan variatie. Zoals de karakteristieke rotskust met kleine baaitjes en strandjes. En daarachter het beboste heuvellandschap waar ook het dorpje Barão de São João ligt, de uitvalsbasis voor deze fietsweek. En weer verderop de bergen van het natuurgebied Monchique met de hoogste bergtop van de Algarve: de Foia. Barão de São João, minder dan twee kilometer van uw verblijfsplaats Monte Rosa, ligt ideaal: dicht bij de kust waaraan ook de stad Lagos ligt, en tegelijk middenin een nationaal park: het Mata Nacional de Barão de São João. Het landgoed Monte Rosa waar u verblijft, is eigendom van een Nederlandse eigenaar. Ook de meefietsende reisleider is Nederlandssprekend. Monte Rosa is een kleinschalig verblijf waar een ongedwongen, persoonlijke en sympathieke sfeer heerst. Met veel zorg en aandacht zijn oude boerenwoningen gerestaureerd en omgetoverd tot sfeervolle en in rustieke stijl gemoderniseerde huisjes en kamers. Het complex wordt omringd door een prachtig begroeide tuin met vele zitjes. Na het fietsen kunt u heerlijk uitrusten op de houten ligbanken bij het zwembad, met een fraai uitzicht over de heuvelachtige omgeving. Maaltijden op Monte Rosa zijn een ideale combinatie van lekker en gezond! Er wordt veel gewerkt met groente, fruit en kruiden uit de eigen biologische moestuin. Op deze reis zal het u aan niets ontbreken qua verblijfsadres, eten en drinken, fietsprogramma en klimaat. "Boa viagem": goede reis!

Klik hier voor meer informatie

Zilverkust per fiets 8 dagen / singlereis fietsvakantie

Portugal

Zon, zee en prachtige natuur... De Costa de Prata - of in het Portugees: de Zilverkust - is een zonnig stuk Portugal noordelijk van Lissabon. Halverwege het schiereiland Peniché en Figuera da Foz ligt de kustplaats Sao Martinho, uw verblijfsplaats voor de hele week. De Zilverkust is een van de mooiste en meest afwisselende costas van Portugal, waar zand- en rotskusten elkaar in een regelmatig tempo afwisselen. Een van de fietstochten brengt u naar het bekende en traditionele vissersplaatsje Nazaré, gelegen aan een prachtig sikkelvormig strand. In traditionele kledij zitten er lokale vissers met hun vrouwen vredig naast elkaar. Ze boeten de netten, drogen en verkopen de vis. Op het strand liggen authentieke kleurrijke vissersbootjes te pronken. De oude kern Sitio, te bereiken met een "kabeltram", bestaat uit een wirwar van straatjes die bijna allemaal uitkomen op het grote plein met de kathedraal. De andere tochten brengen u onder andere naar de koninginnen stad Óbidos en Marinha Grande. De routes gaan langs goudgele stranden, om schitterende baaien en door verlaten lagunes, om ook zo nu en dan een gezellige vissersdorp binnen te fietsen. Ruiger wordt de natuur in de heuvels en vlaktes verder in het binnenland. Opvallend zijn de eeuwenoude lage stenen muurtjes, die het bouwland van olijfbomen en eucalyptussen scheiden. Om optimaal te genieten van deze unieke 8-daagse fietsvakantie gebruikt u bij voorkeur een E-bike. Deze reis is een combinatie van natuur en geschiedenis, onder andere door het bezoek aan vestingstadjes en op andere plaatsen aan bedevaartsoorden met fraaie kerken en kloosters. En u geniet natuurlijk verder van wat Portugal te bieden heeft: zon, rust, smakelijk eten en drinken en het relaxte dagelijkse leven van de vriendelijke plaatselijke bevolking.

Klik hier voor meer informatie

Algarve standplaats wandel 8 dagen / individuele reis wandelvakantie

Portugal

Genieten in het Portugese zuiden
Zo maar één van de vele beoordelingen te lezen in het gastenboek met de lange lijst van reviews op de website van Monte Rosa: "Wat een mooie locatie om een tijd door te brengen. We hebben genoten van de groene omgeving. Veel mooie bloemen, waaronder de heerlijk ruikende amandelbloesems, maken het mooi af. En wat een gastvrij personeel dat alles doet om het je goed naar je zin te maken. Tot slot, de mooie wandelingen, want daar kwamen we voor. Erg goed uitgezet, afwisselend ook en zeer de moeite waard. Kortom, we hebben een heerlijke wandelvakantie gehad". De Algarve is een verrassend wandelgebied. Vanuit uw accommodatie maakt u tochten door het prachtige achterland van de zuid- en westkust van Portugal. Kurkeikenbossen worden afgewisseld met medronheiros (aardbeibomen) en parasoldennen in het prachtige beschermde natuurgebied Mata Nacional de Barão dat grenst aan Monte Rosa. De Via Alagarviana en de Rota Vicentina bieden goed onderhouden routes door het ongerepte achterland en langs de kust. Het oude vestingstadje Lagos biedt ook routes met ook interessante culturele aspecten en bijzondere muurschilderingen. De Algarve heeft voor West-Europese begrippen heel veel zonuren: zon 3000 per jaar, verdeeld over 300 dagen. Het voor- en najaar, en ook de milde winter, zijn de beste jaargetijden om de streek al wandelend te verkennen. Februari bijvoorbeeld telt gemiddeld slechts 5 regendagen en de temperatuur kan dan overdag gemakkelijk oplopen tot zon 20 graden. Weg van het massatoerisme, op 9 kilometer van de Atlantische kust, ligt Monte Rosa in het boerenland, in de nabijheid van het authentieke dorpje Barão de São João. Het is er een oase van rust. Monte Rosa is een kleinschalige accommodatie gelegen op een glooiend terrein met vele oude amandel-, olijf- en vijgenbomen en een grote kleurrijke tuin. De oude boerenwoninkjes zijn omgetoverd tot sfeervolle kamers en huisjes. Er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte met een bibliotheek en spelletjes, in de winter tijdens de avonden verwarmd door een houtkachel. In de prachtige ronde activiteitenruimte bent u welkom voor een yogales of ontspannende massage. Aan het zwembad kunt u na de tochten heerlijk relaxen. Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. De maaltijden worden veelal bereid met biologische producten uit de eigen 4-seizoenentuin. U kunt een lunchpakket bestellen of lunchen in één van de aanbevolen restaurantjes langs de route. Van april tot en met september kunt u drie keer per week deelnemen aan een gezamenlijke maaltijd. Altijd is er de beschikking over de mooie overdekte buitenkeuken met een BBQ en zitjes. Als Monte Rosa geen maaltijd aanbiedt, wordt kosteloos vervoer aangeboden naar een van de gezellige restaurantje in het dorp (ca. 1,8 kilometer).

Klik hier voor meer informatie

Alentejo - van de Costa Azul naar Évora / hotel

Portugal

Van de ruige Alentejaanse oceaankust dwars door een schitterend, heuvelend boerenlandschap van weidevelden, graanakkers en kurkeikbossen naar de monumentale parel van de Alentejo, Évora. Duik onder in het rijke verleden: de architectuur, monumenten en musea. En vergeet vooral niet te genieten van de de prima lokale keuken en uitstekende wijnen. De mooiste fietsroutes in de Alentejo U begint in het stadje Grândola, symbool voor de Anjerrevolutie. Afhankelijk van zin en conditie kunt u iedere dag kiezen uit een korter of langer traject. Ze voeren over verkeersarme binnenwegen, soms een voormalige spoorlijn. U verblijft meerdere nachten op dezelfde plek, waardoor u de fiets ook eens kunt laten staan om Évora te verkennen of lekker niks te doen. Hoogtepunten van deze Alentejo fietsvakantie Alentejo - 'het nieuwe Toscane' Évora - monumentenstad op UNESCO's werelderfgoedlijst Costa Azuls - vogelrijke, ruige oceaankust Cultuur & Historie - kastelen, burchten, kerken Gastronomie - uitstekend, veel waar voor je geld Dag 1 Aankomst Grândola U reist op eigen gelegenheid naar het Moorse dorp Grândola. Vanaf het vliegveld neemt u de snelbus of maakt u gebruik van de (vooraf bij ons geboekte) transfer. Breng een bezoek aan de 16e eeuwse kerk met veelkleurige azuleijos en geniet van een wandeling door het mooie park. Dag 2 Grândola, rustdag of rondrit via Santiago do Cacém (ca. 55 of 65 km) Deze rondrit brengt u naar de fraaie kust en het stadje Santiago do Cacém. Bezoek het gelijknamige kasteel met een fraai panorama over zee. Net daarbuiten vindt u de archeologische opgravingen van Miróbriga. Deze ruïnes van een vroegere Romeinse nederzetting verkeren nog in een opmerkelijk goede staat. Na een lunchstop voert de route weer terug naar Santiago over kronkelige binnenwegen omgeven door parasoldennen en kurkeiken, met telkens weer verrassende uitzichten. Dag 3 Grândola-Viana do Alentejo (ca 60 of 83 km) Vandaag trekt u het binnenland in op weg naar Viana. Het landschap om u heen verandert. U fietst over het Alentejaans platteland met grazend vee en oude boerendorpen met witgekalkte huizen. Uw eindbestemming, het wat hoger gelegen Viana do Alentejo, doemt al van verre op. Bezoek het 15e eeuwse kasteel met haar imposante muren, torens en tuin, beplant met mispel, sinaasappelbomen en palmen. Ook de kerk Senhora d'Aires is de moeite waard. Dag 4 Viana do Alentejo, rustdag of rondrit via Alvito (ca. 25 km - 80 km) De lengte van de rondrit die u vandaag wilt ondernemen, bepaalt u zelf. Kort of lang, het wordt sowieso een prachtige tocht door een zeer karakteristiek landschap van glooiende akkers, weidevelden afgewisseld met groepjes kurkeiken. Het doet hier en daar wat aan Toscane denken. Breng als het kan vooral een bezoek aan het charmante Alvito, ook wel bekend als het balkon van de Alentejo, vanwege haar bijzonder mooie locatie. Dag 5 Viana do Alentejo - Évora (ca. 65 km) Een mooie etappe over vlakke en lichtglooiende wegen. Na het schilderachtige, middeleeuwse plaatsje Alcáçovas en het bijzondere, bisschoppelijk buitenverblijf bij Valverde, volgt de eindbestemming van vandaag: het monumentale Évora. Deze ommuurde hoofdstad van de Alentejo is misschien wel de mooiste monumentenstad van Portugal (UNESCO Werelderfgoed). Kelten, Romeinen, Moren en Christenen hebben hieraan hun steentje bijgedragen. Het centrale plein, de Praça do Giraldo, vormt een mooi startpunt voor een stadswandeling. Dag 6 Évora, rustdag of rondrit via Arralolos (ca. 30 - 75 km) Vandaag fietsen? Dan kunt u - net als morgen - kiezen uit vele mogelijkheden. Bijvoorbeeld een korte tocht in de omgeving met nog meer tijd om Évora te verkennen. Óf via een voormalige spoorlijn naar het tapijtenstadje Arraiolos. Wandel binnen de vestingmuren door een wirwar van straatjes naar het hoger gelegen kasteel. Óf een tocht door de prachtige olijfboomgaarden en kurkeikbossen op de uitlopers van de Serra de Monfurado. Bezoek hier de Cromeleque dos Almendres: de Portugese evenknie van Stonehenge. Dag 7 Évora, rustdag of rondrit (ca. 30 - 75 km) Ook vandaag zijn er verschillende ritten te maken. Een wat pittigere tocht naar het geïsoleerde Nossa Senhora de Machede door een verlaten en heuvelachtig gebied met hier en daar een verlaten treinstation. Óf een tocht door het typische Alentejaanse kurkeikenlandschap naar het fotogenieke plaatsje Igrejinha. Maar misschien wordt het toch de rit langs de enorme dolmen 'Anta do Zambujeiro', het kapelletje met de megalithische elementen, de 'Anta Capela' en de grot van Escoural, met zijn 10.000 jaar oude rotstekeningen. Dag 8 Vertrek Évora Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Beira Litoral - Coimbra en ommeland / hotel

Portugal

Ontdek het groene, waterrijke binnenland van de Beira Litoral. Volg de Ceira rivier en neem een verkoelende duik bij een rivierstrand. Kies voor de koninginnenrit in de Serra da Lousã, langs de zogenaamde 'Aldeias Serranas': verlaten 'leistenen' bergdorpen, met huisjes veelal opgebouwd uit platte stenen. Sluit cultureel af met een verblijf in de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra. Hoogtepunten van deze fietsvakantie in Portugal vanuit twee sfeervolle quinta's natuur in Serra de Lousa historische stad Coimbra schitterende tochten over kleine wegen typische 'leistenen dorpen' met allemaal huizen opgetrokken uit leisteen Dag 1 Aankomst Vila Nova de Poiares U reist op eigen gelegenheid naar Vila Nova de Poiares, waar u wordt ontvangen in Quinta no Pinhal. U krijgt de gelegenheid om uw huurfiets uit te proberen. Dag 2 Vila Nova de Poiares, rustdag of rondrit (35 km of 45 km) Een eerste kennismaking met het heerlijke landschap van Beira Litoral: glooiend, met veel groen en water. U komt vandaag langs 'Barragem das Fronhas' een van de vele stuwmeren die Portugal rijk is. U bereikt het tussen eucalyptus- en mimosabomen verscholen dorpje Moura Morte, gelegen aan het riviertje de Alva. Aan het einde van de route kunt u in de heuvels rondom uw klimcapaciteiten testen. Dag 3 Vila Nova de Poiares - rustdag of rondrit (37 km) Vandaag is er de mogelijkheid voor een rondrit langs de rivier de Mondego. Via het hoog boven de rivier gelegen Penacova fietst u naar het mooie klooster van Lorvao. Hier vindt u ook de traditionele kalkovens. De kalk uit deze ovens wordt al vanaf de 18e eeuw op verschillende manieren toegepast; in de bouw voor het stucwerk, in de wijnbouw voor het neutraliseren van de grond en in de glasindustrie bij het blazen van glas. Ontspannen fietst u weer terug naar Quinta no Pinhal voor de laatste overnachting hier. Dag 4 Vila Nova de Poiares - Ceiro dos Vales (46 km) Een groot deel van de dag volgt u de kronkelende rivier de Ceira. Aangekomen bij het dorpje Casal de Ermio, zorgt een duik in de rivier vanaf het 'praia fluvial' voor een welkome afkoeling. Aan het einde van de rit komt u door Lousã, omgeven door een schitterend, bosrijk berglandschap met klaterende beken en mooie wandelroutes. U overnacht in de sfeervolle Quintal de Além do Ribeiro. Dag 5 Ceiro dos Vales, rustdag of rondrit (45 of 55 km) Als u inmiddels gewend bent aan het fietsen in deze omgeving met al haar hoogteverschillen heeft u vandaag de mogelijkheid om een echter koninginnenrit te maken. U maakt een klim naar 1150 meter wat fantastische vergezichten oplevert. U kunt de route ook iets korter maken door deze klim over te slaan maar nog steeds een prachtige route te maken door de taltijke leistenen dorpjes in de omgeving. Dag 6 Ceiro dos Vales, rustdag of rondrit (15 of 35 km) Na de zware rondrit van gisteren kunt u vandaag een kortere tocht maken naar een natuurzwembad nabij een fraaie, oude burcht. Dag 7 Ceiro dos Vales - Coimbra (40 km) De eerste 10 kilometers van deze dag gaan flink op en af maar zodra u de oevers van de Mondego bereikt heeft is het ontspannen peddelen naar historisch Coimbra. Na de check-in in uw hotel gaat u op verkenning door de derde belangrijkste stad van Portugal. Evenals Lissabon werd Coimbra in 1755 getroffen door een aardbeving. De benedenstad werd opnieuw opgebouwd; de oude bovenstad bleef grotendeels intact. Weet wel dat de fadomuziek van Coimbra wereldberoemd is, in de oude stad zijn dan ook talloze fadohuizen te vinden. U krijgt van ons de gelegenheid een concert te bezoeken want twee kaartjes voor een Fado-concert zijn inclusief bij deze reis. Dag 8 Vertrek Coimbra Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Beira Litoral - Land rond Coimbra & Bairrada / hotel

Portugal

Maak kennis met het glooiende, waterrijke, groene land rond Coimbra. Door dorpjes met klaterende fonteinen, langs citrus- en olijfboomgaarden. Ontdek de Bairrada wijnstreek, en proef daar de befaamde 'espumantes'. Fiets naar de brede zandstranden nabij Praia de Mira aan de Atlantische oceaan, waar vissers nog met traditionele sleepnetten hun buit binnenhalen. Hoogtepunten van deze fietsvakantie in Portugal: Historische stad Coimbra Oceaankust nabij Praia de Mira Natuurreservaat Mata do Buçaco Wijnstreek Bairrada Overnachten in sfeervolle Quinta's Dag 1 Aankomst Vila Nova de Poiares U reist op eigen gelegenheid naar Vila Nova de Poiares waar u wordt ontvangen in "Quinta no Pinhal". Dag 2 Vila Nova de Poiares, rustdag of rondrit (ca. 33 of 48 km) Een eerste kennismaking met het heerlijke landschap van Beira Litoral: glooiend, met veel groen en water. U komt vandaag langs 'Barragem das Fronhas' een van de vele stuwmeren die Portugal rijk is. U bereikt het tussen eucalyptus- en mimosabomen verscholen dorpje Moura Morte, gelegen aan het riviertje de Alva. Aan het einde van de route kunt u in de heuvels rondom uw klimcapaciteiten testen. Dag 3 Vila Nova de Poiares - rustdag of rondit (ca. 33 of 48 km) Ook vandaag is er de mogelijkheid een rondrit te maken of te genieten van een heerlijke rustdag. Dag 4 Vila Nova de Poiares - São Lourenço de Bairro (ca. 49 km) Deze dag fietst u verder naar São Lourenço. Langs het dorp Penacova, hoog gelegen boven de 'rio Mondego' gaat u naar Nationaal Park Buçao. U passeert talrijke fonteinen, dorpjes en olijf- en sinaasappelboombaarden omringd door pijnboombossen. U vindt hier ook de 'Mata do Buçao', 105 hectare ommuurd bos met elf toegangspoorten. Neem in het kuuroord 'Luso' een glas van het geneeskrachtige bronwater aldaar en fiets door het wijngebied Barraida naar uw eindbestemming van vandaag: "Quinta São Lourenço". Dag 5 São Lourenço - rustdag of rondrit (ca. 70 km) Vandaag fietst u op en neer via Mira naar Praia de Mira: met brede zandstranden aan de oceaankust. Tussen de twee plaatsen fietst u door een brede strook van dennenbossen aangeplant ter bescherming van het 5000 ha grote duingebied. Praia de Mira, een veel bezochte badplaats, met zijn typische op palen gebouwde huizen ('palheiros'), is bekend om zijn vissers die met traditionele sleepnetten hun buit binnenhalen. Dag 6 São Lourenço, rustdag of rondrit (ca. 20 km) Vandaag kunt u genieten van een welverdiende rustdag of u pakt alsnog de fiets voor een bezoek aan het ondergrondse museum Aliança. Onderweg hier naartoe kunt u ook nog een of meerdere wijnkelders bezoeken. Dag 7 São Lourenço - Vila Nova de Poiares (ca.69 km) Het eerste deel van de route voert langs oude dorpjes, sommige al deels verlaten. Bij het dorp Gândara fietst u tussen de rijstvelden richting de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra. Langs de rivier de Mondego fietst u uiteindelijk het gezellige stadscentrum binnen. De universiteitsgebouwen en de smalle winkelstraatjes vragen om een stadswandeling. Via de zuidkant verlaat u Coimbra en fietst u door de Mondegovallei naar uw eindbestemming, Quinta no Pinhal. Dag 8 Vertrek Vila Nova de Poiares Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Estremadura - langs kloosters en kastelen / hotel

Portugal

Ontdek het rijke verleden van de historische provincie Estremadura in Portugal. Bezoek monumentale stadjes en authentieke dorpjes. Geniet van het natuurschoon en aangename klimaat tijdens schitterende tochten over verlaten wegen door het afwisselende achterland van Lissabon. En strijk op tijd neer voor een prima Portugese verzorging van de inwendige mens. Hoogtepunten van deze fietsvakantie in Portugal Grote variëteit aan indrukken, voor ieder wat wils Monumentale kastelen, kloosters en kerken Makkelijk te verlengen met enkele dagen Lissabon Rustige wegen, veel keuze in routes Vriendelijk klimaat, als ook de horecaprijzen Dag 1 Aankomst Bombarral U reist op eigen gelegenheid naar Bombarral. Indien u een transfer (ca. 1 uur) heeft geboekt wordt u vanaf het vliegveld van Lissabon naar Bombarral gebracht. Dag 2 Bombarral â" Nazaré (ca. 50 / 68 km) De etappe van vandaag brengt u vanuit het binnenlandse Bombarral, gelegen in één van de belangrijke fruitteeltgebieden van Portugal, naar het vissersdorpje Nazaré aan de oceaankust. Na het fraaie, middeleeuwse Óbidos volgen er vanaf het keramiekstadje Caldas da Rainha een paar stevige klimmetjes, die u daarentegen wel weer in staat stellen om van een mooi uitzicht te genieten. Even voor Alcobaça, bekend om haar schitterende, gelijknamige cisterciënzer klooster uit de 12e eeuw, zet u de daling in naar zee. Dag 3 Nazaré â" Fátima (ca. 62 / 69 km) U begint met een bergtreinrit naar het hoger gelegen Sitio. Vervolgens fietst u over een mooi pad door de dennenbossen rond Leiria. Wat verder op weg bereikt u langs kleine fruitdorpen Batalha. Het gelijknamige klooster is één groot kunstwerk en bevat veel elementen van de Portugese laatgotische, manuelstijl. Het nabije Porto de Mós, heeft een fraai, middeleeuws kasteel. Hier vandaan maakt u een klim naar het ruige, grottenrijke Parque Natural da Serra de Aire e Candeeiros. Uiteindelijk stapt u af in Fátima, het 'altaar van de wereld'. Dag 4 Fátima â" Tomar (ca. 51 / 65 km) Vandaag een heerlijke tocht door glooiend tot heuvelachtig landschap. Het eerste deel voert door een ruig landschap met uit gestapelde stenen gebouwde muurtjes en huizen. Halverwege brengt u een bezoek aan Torras Novas, een historische stad die vanaf de 8ste tot halverwege de 12e eeuw in handen was van de moslims van Al-Andalus. U vervolgt uw tocht over het stille boerenland met authentieke dorpjes naar Tomar, één van de vele historische juwelen die Portugal rijk is. Dag 5 Rondrit Ferreira do Zêzere (ca. 45 km) Als zetel van de Orde van de Tempeliers, en later van de Orde van Christus, heeft Tomar een grote welvaart gekend. Stille getuigen daarvan zijn het fraaie kasteel, de abdij, de vele kerken en gebouwen, welke de moeite van een bezichtiging waard zijn. Kortom, een ideale stad voor een vrij te besteden dag. De optionele fietsrondrit voert door heuvel- tot bergachtig terrein, door boerenland met kleine dorpen waar fruitteelt, land- en bosbouw centraal staan. De klim naar Ferreira do Zêzere levert schitterende vergezichten op uw weg terug naar Tomar. Dag 6 Tomar â" Santarém (ca. 70 / 80 km) Welke routekeuze u ook maakt, vandaag is de vlakste etappe. Óf u kiest de route door de ruige 'hoogvlakte' tussen Tomar en de Taag, om daarna door de vlakke uiterwaarden met uitgebreide akkerbouw de Portugese paardenhoofdstad Golegã te bereiken. Óf u kiest de andere route die via de stuwdam in de Zêzere rivier afdaalt door een sprookjesachtige vallei naar het mooie Constância. Op de rechteroever van de Taag komen beide routes weer samen. U verlaat de uiterwaarden en arriveert door een glooiend landschap in Santarém. Dag 7 Santarém â" Bombarral (ca. 67 km) U fietst langs de randen van de kalkmassieven van het Parque Natural da Serra de Aire e Candeeiros. Op de zuidelijkste punt, vlakbij de rivier Rio Maior liggen steenzoutbanken waar zout wordt gewonnen volgens traditie en gebruiken die meer dan acht eeuwen oud zijn. De begroeiing in het landschap wordt langzaamaan dichter; akkerbouw maakt plaats voor bossen. Het laatste deel van de tocht voert door fruitboomgaarden u uiteindelijk terug naar de plek waar u zo'n kleine week geleden startte, Bombarral. Dag 8 Vertrek Bombarral Na het ontbijt eindigt uw arrangement of maakt u van de (vooraf) bij ons geboekte transfer naar de luchthaven.

Klik hier voor meer informatie

Het andere gezicht van de Algarve / hotel

Portugal

Algarve: een onverwacht en ideaal fietsgebied met het jaarrond een mild klimaat. Keuze van korte, ontspannen tochtjes tot heuse sportieve etappes. Door het heuvelachtige achterland langs typische bergdorpjes met witgekalkte huizen en smalle kinderkopstraatjes. Of langs de kust met haar zandstranden, boulevards, vissersplaatsen en uitbundig zontoerisme. Kies iedere dag uw favoriete fietsroute U begint in het stadje Silves, tijdens de Moorse overheersing hoofdstad van de Algarve. Afhankelijk van zin en conditie kunt u iedere dag kiezen uit een korter of langer traject. Ze voeren over verkeersarme binnenwegen. Tijdens uw fietsvakantie verblijft u meerdere nachten op dezelfde plek, waardoor u de fiets, wanneer u wilt, ook eens kunt laten staan. Hoogtepunten van deze Algarve fietsvakantie Algarve - mild klimaat, afwisselend kust en binnenland Routes - iedere dag keuze in lengte en zwaarte Historische stadjes - Silves, Loulé Cultuur & Historie - kastelen, burchten Gastronomie - uitstekend, veel waar voor je geld Dag 1 Aankomst Silves U reist op eigen gelegenheid naar Silves of maakt vanaf het vliegveld Faro gebruik van de (bij ons vooraf geboekte) transfer (ca. 1 uur). Ten tijde van de Moorse overheersing was Silves een belangrijk centrum voor handelaren, dichters en intellectuelen. Het was toentertijd ook de hoofdstad van de Algarve. Het fraai gerestaureerde, zandstenen kasteel torent boven de stad uit. Naast het kasteel staat de gotische kathedraal die in de 14e eeuw op de plaats van de moskee werd gebouwd. Dag 2 Dagtocht Ferragudo / Portimão (ca. 33 / 40 / 53 km) Een keuze uit rondritten over binnenwegen langs fraaie zandstranden naar de kuststadjes Ferragudo, Portimão en Porches. Het vissersplaatsje Ferragudo heeft een klein centrum met een mooie kade, waar u een prachtig uitzicht heeft over de oceaan. Het centrale plein is een fijne lunchplek, met diverse restaurantjes met terras. Aan de andere kant van de monding van de Arade ligt Portimão, met een heerlijke wandelpromenade. Voordat u terugkeert naar de boulevard om uw weg voort te zetten maakt u nog een rondje om de fraaie kerk. Dag 3 Dagtocht Caldas de Monchique (ca. 57 / 68 / 69 km) Een mooie, in lengte te variëren route door het bergachtiger deel van de Algarve. Kiest u voor de korte variant dan bereikt u na een paar korte, steile klimmetjes het betoverende dal van de Odelouca rivier. Kiest u voor extra kilometers dan fietst u via Caldas de Monchique - een weliswaar lange, maar niet steile klim - eerst nog naar het stadje Monchique, dat bekend is om haar hout kunstnijverheid. Dag 4 Silves â" Boliqueime (ca. 42 / 73 km) Vandaag twee manieren om Boliqueime te bereiken. De eerste variant voert door het stille binnenland, waar in het voorjaar de lucht is bezwangerd met de zwoele geur van sinaasappelbloesem. U passeert het uit leem opgetrokken Paderne, één van de vijf kastelen afgebeeld op de Portugese vlag. De tweede variant voert naar de kust. Al van verre ziet u de contouren van de toeristische hoofdstad van de Algarve, Albufeira. Een bezoek aan het strand behoort tot de mogelijkheden. Dag 5 Rondrit via Alte of Vilamoura (ca. 33 tot 65 km) Voor vandaag drie routesuggesties. De eerste voert via het ruigere binnenland met mooie uitzichten naar het karaktervolle Alte. Met haar historisch centrum, haar witte huizen, gelegen aan smalle straatjes wordt het wel gezien als het meest typische dorp van de Algarve. Het ademt nog steeds de rust uit van weleer. Nabij de Fonte Grande vindt u een ideale plek voor een picknick. De lichtste route voert door het boerenland over landweggetjes naar de kust, waar vandaan u weer verschillende opties heeft om huiswaarts te keren. Dag 6 Boliqueime â" São Brás de Alportel (41 / 52 / 67 km) Via kleinere wegen bereikt u eerst het levendige handelsstadje Loulé, met overduidelijk invloeden van Moorse oorsprong. Neem de tijd om deze charmante stad te verkennen. Bezoek het 13e eeuwse kasteel, waar nog steeds een Arabische sfeer omheen hangt. Ook de moeite waard is de overdekte markt, in neo-Moorse stijl. Na Loulé kunt u kiezen voor extra kilometers; ze leiden u door het arcadisch achterland waar boerenland wordt afgewisseld met bosschages van kurkeik. Dag 7 Rondrit Estól of Faro (ca. 26 km of 50 / 73 km) De korte route voert door een ruig landschap met stenen muurtjes, vijgen-, amandel- en olijvenbomen naar het schilderachtige Estói met veel bezienswaardigheden zoals het rococo-paleis, Palácio de Estói en de ruïnes van Milreu. De lange rondrit brengt u naar de historische stad Faro met zijn jachthaven en gezellige terrasjes. U brengt ondeweg ook een bezoek aan Olhão. Het voormalige vissersdorp waar u bij de kade nog de charme vindt van weleer. Schuif aan in één van de restaurantjes en probeer de dagvangst of een ander fijn visgerecht. Dag 8 Vertrek São Brás de Alportel Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

7-daagse fietsreis Porto-Minho

Portugal

Vraag aan Portugal-kenners naar de mooiste streek van het land en ze antwoorden steevast: de Minho! Het meest noordelijke deel van Portugal, ten noorden van Porto en van de Douro is inderdaad prachtig. Het landschap met wijngaarden en akkers is een indrukwekkend mooi patchwork, de stadjes zijn lieflijk en bekoren daarenboven met veel cultuurhistorische bezienswaardigheden. In deze regio fietsen, dat is helemaal het summum!

Klik hier voor meer informatie

8-daagse fietsreis Algarve

Portugal

De Algarve is de zuidelijke kuststreek van Portugal. Het natuurschoon is buitengewoon: een diepblauwe zee, met brede zandstranden en mooie baaien tussen grillig gevormde zandsteenrotsen. De stadjes zijn levendig en nodigen uit met gezellige winkelstraten en sfeervolle restaurantjes. Tenslotte heerst er een zeer aangenaam klimaat. Allemaal ingrediënten voor een heerlijke fietsweek.

Klik hier voor meer informatie

8-dg fietsreis door het groene hart van Portugal

Portugal

Tussen de uitlopers van de Serra da Estrala en de Costa de Prata is het heerlijk fietsen door het groene hart van Portugal. Rust, ruimte en authenticiteit kenmerken dit deel van het land. Hier leeft men van wat het land hen biedt, o.a. olijven, wijn en citrusvruchten. Tussen de stuwmeren, oude olijfbomen, wijngaarden en geurende boomgaarden vormt Coimbra de culturele parel. Geniet hier van klinkerstraatjes, fadoklanken en een streekgerecht op een gezellig terrasje. De tochten variëren van een vlakke kustroute tot wat uitdagendere routes door het binnenland.

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Portugal - De Algarve

Portugal / Algarve / Faro

Fietsreis Portugal inclusief verblijf in fraai gelegen appartementen, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Faro

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Portugal - van Porto naar Coimbra

Portugal / / Coimbra

Fietsreis Portugal inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport, huurfiets en fietsroutes langs de zonovergoten Portugese kust

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie van Porto naar Coimbra & de Minho

Portugal / / Coimbra

Fietsreis Portugal inclusief vliegreis met KLM, verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport, huurfiets en fietsroutes door groene valleien en langs de kust

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing

Portugal / / Esposende

Fietsreis Portugal inclusief verblijf in goede hotels, ontbijt, bagagetransport, huurfiets, fietsroutes en GPS-tracks

Klik hier voor meer informatie

Portugal - Het land rond Coimbra / Fietsen

Portugal / Noord-Portugal / Vila Nova de Poiares

Groene, golvende berglandschappen, oude olijfbomen en geurende citrusvruchten. Brede zandstranden en een woeste, beukende oceaan. En te midden van dit alles de fraaie, historische universiteitsstad Coimbra. Een gebied voor fantastische fietstochten: van een vlakke kustroute tot een pittige bergrit. Je overnacht in sfeervolle landhuizen.

Klik hier voor meer informatie

Portugal - Alentejo / Fietsen

Portugal / Zuid-Portugal / Evora

Heerlijke fietstrektocht door Portugals vredige binnenland met start en eind in het schilderachtige Evora, UNESCO werelderfgoed. Je fietst over glooiende, groene heuvels, langs gouden korenvelden en uitgestrekte wijngaarden op weg naar het ruigere land langs de Spaanse grens. Onderweg zie je krijtwitte huisjes en middeleeuwse vestingstadjes te midden van kurkeikbossen en olijfboomgaarden. Je overnacht in zeer comfortabele en bijzondere familiaire onderkomens, typisch voor de streek.

Klik hier voor meer informatie

Portugal - Algarve en Alentejo / Fietsen

Portugal / Zuid-Portugal / Odeceixe

Mooie fietstocht langs de prachtige kustlijn van Portugal van de Alentejo naar de Algarve. Vanuit het prachtig gelegen Odeceixe volg je de lange afstandsroute Rota Vicentina zuidwaarts naar Cabo Sao Vicente. Over voornamelijk onverharde weggetjes fiets je door het natuurpark van " Costa Vicentina" langs velden en stranden, van dorpje naar dorpje. Geniet onderweg van de lokale gerechten en wijn, terwijl je overnacht in streek-eigen accommodaties, de meeste nachten in traditionele dorpshuisjes.

Klik hier voor meer informatie

Portugal - Algarve, Quinta da Lua / Fietsen

Portugal / Zuid-Portugal / Tavira

Te midden van sinaasappel- en citroenboomgaarden ligt Quinta da Lua, uitvalsbasis voor fijne fietstochten door het vergeten achterland van de Algarve. Met haar riante zwembad en schaduwrijke tuin vol fruitbomen is dit een ideale plek voor een ontspannen vakantie. De brede, vlakke stranden van Manta Rota vormen een scherp contrast met de met eucalyptus en cistus begroeide heuvels.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo