Sportieve Fietsvakanties In spanje


STARTPAGINA - spanje
Fietsvakanties
 

8 dagen Costa Blanca - Hotel Guardamar

Spanje / Costa Blanca / Guardamar del Segura

De Costa Blanca is bij uitstek een prima fietsbestemming. Het zachte klimaat, de mooie natuur en het redelijk vlakke achterland bieden de juiste condities voor een heerlijke fietsvakantie. Guardamar del Segura is een stadje dat door de eeuwen heen erin geslaagd is voordeel te putten uit de grillen van de natuur. Met een heerlijk zandstrand en gevarieerd achterland. Kortom een geweldige streek om op de fiets te ontdekken en waar Fitál een aantal bijzondere fietsroutes heeft uitgezet. Tijdens deze reis is er ter plaatse een Nederlandse vertegenwoordiger aanwezig. De fietsroutes worden uitgevoerd dmv een GPS systeem, waarvan u op de eerste dag uitgebreide uitleg krijgt.

Klik hier voor meer informatie

8 dagen Costa Blanca - Hotel Meridional

Spanje / Costa Blanca / Guardamar del Segura

De Costa Blanca is bij uitstek een prima fietsbestemming. Het zachte klimaat, de mooie natuur en het redelijk vlakke achterland bieden de juiste condities voor een heerlijke fietsvakantie. Guardamar del Segura is een stadje dat door de eeuwen heen erin geslaagd is voordeel te putten uit de grillen van de natuur. Met een heerlijk zandstrand en gevarieerd achterland. Kortom een geweldige streek om op de fiets te ontdekken en waar Fitál een aantal bijzondere fietsroutes heeft uitgezet. Tijdens deze reis is er ter plaatse een Nederlandse vertegenwoordiger aanwezig.

Klik hier voor meer informatie

8 dgn Fietsvliegvakantie Costa Blanca (groepsreis)

Spanje / Costa Blanca / Guardamar del Segura

De Costa Blanca is prima geschikt voor uw actieve (winter)zon vakantie. Tijdens deze periode is de reisbegeleiding uiteraard in de vertrouwde handen van Eef en Karen Brand.

Klik hier voor meer informatie

8 dgn Fietsvliegvakantie groepsreis Ibiza

Spanje / Ibiza / Santa Eulària des Riu

Ibiza is beroemd over de gehele wereld en toch blijft het een grote onbekende. De meesten van ons kennen Ibiza als het feesteiland maar daar doen we dit eiland, onderdeel van de Balaren, toch ernstig mee te kort. Het eiland biedt naast de vele mooie strandjes een betoverend binnenland met vele fruitbomen, authentieke dorpjes met wit gepleisterde huizen en kerken en een labyrint van verlaten binnenweggetjes. Ibiza fungeert dan ook niet voor niets ook als een magneet voor kunstenaars uit de gehele wereld. Het eiland leent zich bij uitstek voor een fietsvakantie. De bevolking is zeer vriendelijk en er heerst een relaxte sfeer. Daarnaast zijn de wegen zijn goed onderhouden en automobilisten zijn fietsvriendelijk. De temperaturen zijn in het vroege voorjaar zeer mild. Het platteland kleurt wit in het vroege voorjaar door de bloeiende amandelbomen en de grote hoeveelheid bloemen. Formentera is het kleinst bewoonde eiland van de Balaren. Dagelijks kan er vanuit Eularia een overtocht worden gemaakt naar de haven van Formentera. Forrmentera is zeer geschikt om per fiets te verkennen en staat bekend om zijn eindeloze zandstranden, volgens velen zelfs de mooiste zandstranden ter wereld.

Klik hier voor meer informatie

9 dagen Fietsvakantie Murcia In het spoor van de Pelgrims

Spanje / Murcia / Mula

De Via Verde (de groene weg) loopt door het meest landelijke en bosrijke deel van de regio Murcia. Van de oude boomgaarden van Mula tot de heilige Stad Caravaca de la Cruz, ontdekt u een wisselend landschap, dorpjes met een rijk erfgoed en gastronomie, en lokale wijnen die de reis nog aangenamer maken. De route gaat voor 85% over verharde wegen en voor 15% over onverharde (land)wegen.Tot slot naar de kust waar u heerlijk kunt relaxen en fietsen aan de lagune El Mar Menor (de kleine zee) gelegen aan de Costa Calida, dat warme kust betekent.

Klik hier voor meer informatie

Alicante-Valencia 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Spanje

Van Alicante naar Valencia over de vias verdes Een mooie route in het zuidoosten van Spanje, tussen Alicante en Valencia. U fietst over de Vias Verdes naar Castalla. Tijdens deze fietstocht fietst u over prachtige wegen met vergezichten over de Middellandse zee en glooiende dalen maar ook over de zogenaamde Vias Verdes letterlijk: groene wegen Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand. In het begin van de week fietst u door een rustige streek, waar af en toe een klein dorpje in zicht komt, en waarin u veel amandel- en olijfbomen passeert. In de tweede helft van de week fietst u langs en door uitgestrekte sinaasappelplantages. Het eindpunt is Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, waar u alle tijd heeft om deze prachtige stad te bezoeken.

Klik hier voor meer informatie

Alicante-Valencia 7 dagen per vliegtuig / individuele reis fietsvakantie

Spanje

Van Alicante naar Valencia over de vias verdes Per vliegtuig naar Alicante voor een mooie route in het zuidoosten van Spanje, tussen Alicante en Valencia. U fietst over de Vias Verdes naar Castalla. Tijdens deze fietstocht fietst u over prachtige wegen met vergezichten over de Middellandse zee en glooiende dalen maar ook over de zogenaamde Vias Verdes letterlijk: groene wegen Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand. In het begin van de week fietst u door een rustige streek, waar af en toe een klein dorpje in zicht komt, en waarin u veel amandel- en olijfbomen passeert. In de tweede helft van de week fietst u langs en door uitgestrekte sinaasappelplantages. Het eindpunt is Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, waar u alle tijd heeft om deze prachtige stad te bezoeken. Van Alicante reist u per Transavia rechtstreeks terug naar Nederland.

Klik hier voor meer informatie

Catalonië Mediterráneo 7 dagen / individuele reis fietsvakantie

Spanje

Rondje Girona over de Spaanse vias verdes Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en is met zijn prachtige natuur en rijke cultuur een fantastisch reisdoel. De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant van de Pyreneeën en langs de azuurblauwe Middellandse Zee. U fietst bijna uitsluitend over zogenaamde vias verdes, letterlijk: groene wegen. Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand. Girona, startplaats van deze reis, is een stad met een boeiende geschiedenis en vele historische bezienswaardigheden: op de eerste plaats de Kathedraal, maar ook bijvoorbeeld El Call, de oude joodse wijk, een van de grootste en mooiste van Europa, die herinnert aan de 12e eeuwse Joodse gemeenschap. De tocht gaat verder over een vlakke route tot dicht bij de Middellandse Zee. In La Fosca aan de kust is het betrekkelijk rustig en de stranden nodigen er uit om te zonnen en te zwemmen. De route langs de zee gaat verder via pittoreske vissersdorpen zoals Begur en Pals. Begur was eeuwen geleden een strategische vesting, hoog op de rotsen, een bastion tegen de aanvallen van de Saracenen en de Vikingen. Vanuit Torroella de Montgrí maakt u een rondrit naar het vogelrijke natuurpark La Empordá en lEstartit. Tenslotte fietst u terug naar Girona, een waardige afsluiter van deze boeiende fietsreis door de fraaie Catalaanse natuur.

Klik hier voor meer informatie

Catalonië Mediterráneo 7 dagen per vliegtuig / individuele reis fietsvakantie

Spanje

Rondje Girona over de Spaanse vias verdes Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en is met zijn prachtige natuur en rijke cultuur een fantastisch reisdoel. De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant van de Pyreneeën en langs de azuurblauwe Middellandse Zee. U fietst bijna uitsluitend over zogenaamde vias verdes, letterlijk: groene wegen. Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand. Girona, startpunt van deze reis, is een stad met een boeiende geschiedenis en vele historische bezienswaardigheden: op de eerste plaats de Kathedraal, maar ook bijvoorbeeld El Call, de oude joodse wijk, een van de grootste en mooiste van Europa, die herinnert aan de 12e eeuwse Joodse gemeenschap. De tocht gaat verder over een vlakke route tot dicht bij de Middellandse Zee. In La Fosca aan de kust is het betrekkelijk rustig en de stranden nodigen er uit om te zonnen en te zwemmen. De route langs de zee gaat verder via pittoreske vissersdorpen zoals Begur en Pals. Begur was eeuwen geleden een strategische vesting, hoog op de rotsen, een bastion tegen de aanvallen van de Saracenen en de Vikingen. Vanuit Torroella de Montgrí maakt u een rondrit naar het vogelrijke natuurpark La Empordá en lEstartit. Tenslotte fietst u terug naar Girona, een waardige afsluiter van deze boeiende fietsreis door de fraaie Catalaanse natuur.

Klik hier voor meer informatie

Catalonië Mediterráneo af Olot 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Spanje

Vanuit het Garroxta National park over de Spaanse vias verdes naar Girona Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje en is met zijn prachtige natuur en rijke cultuur een fantastisch reisdoel. De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant van de Pyreneeën en langs de azuurblauwe Middellandse Zee. U fietst bijna uitsluitend over zogenaamde vias verdes, letterlijk: groene wegen. Het zijn brede autovrije fietspaden, vaak aangelegd op oude spoortracés nadat lokale en onrendabele treinverbindingen vervielen. Het grote voordeel is een slechts gering en geleidelijk stijgings- (en dalings-!) percentage. U fietst eigenlijk bijna vlak met om u heen heuvellandschap als fraai décor. De paden zijn meestal niet geasfalteerd maar hebben vaak een toplaag van verhard zand. De reis begint in Olot, aan de voet van het Garrotxa Nationaal Park met zijn dode vulkanen en kratermeren. Langs een oude spoorwegbedding, omgetoverd tot een prima, onverhard fietspad dalen we langzaam af naar Girona. Girona is een stad met een boeiende geschiedenis en vele historische bezienswaardigheden: op de eerste plaats de Kathedraal, maar ook bijvoorbeeld El Call, de oude joodse wijk, een van de grootste en mooiste van Europa, die herinnert aan de 12e eeuwse Joodse gemeenschap. De tocht gaat verder over een vlakke route tot dicht bij de Middellandse Zee. In La Fosca aan de kust is het betrekkelijk rustig en de stranden nodigen er uit om te zonnen en te zwemmen. De route langs de zee gaat verder via pittoreske vissersdorpen zoals Begur en Pals. Begur was eeuwen geleden een strategische vesting, hoog op de rotsen, een bastion tegen de aanvallen van de Saracenen en de Vikingen. Vanuit Torroella de Montgrí maakt u een rondrit naar het vogelrijke natuurpark La Empordá en lEstartit. Tenslotte fietst u terug naar Girona, een waardige afsluiter van deze boeiende fietsreis door de fraaie Catalaanse natuur.

Klik hier voor meer informatie

Mallorca 8 dagen / individuele reis fietsvakantie

Spanje

Fietsen op Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen (Islas Balearas). De hoofdstad is Palma de Mallorca. De Balearen hebben hun naam gekregen van de baliarides (Grieks voor slingeren), de Mallorcaanse steenslingeraars, die op het strijdtoneel van de klassieke Oudheid als huursoldaten werkzaam waren. Volgens een andere versie zouden het dan weer de Romeinen zijn, die de naam aan het eiland gegeven hebben. Deze zou ook afgeleid zijn van "Maior", wat "grotere" betekent, of het grootste eiland van de Balearen. De Balearen bestaan uit vier grote (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) en elf kleinere eilandjes. De pracht van Mallorca komt als een verrassing voor vele bezoekers. Er zijn groene vruchtbare vlaktes en zachtglooiend heuvelland naast rustig gelegen stranden. Achter de kustlijn fietst u door dennenbossen en pittoreske dorpen. Een labyrint van bloemrijke, gestapelde stenen muurtjes brengt u naar typische Mallorcaanse windmolens en velden met een overdaad aan citrus-, vijgen- en abrikozenbomen. Maak eens een uitstapje naar één van de mooie stadjes die het binnenland van Mallorca rijk is of bezoek een van de prachtig gelegen kloosters: u komt er in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door Romeinse, Moorse en Castilliaanse voorouders. Uw rondreis begint in Playa de Palma waarvan de naam laat vermoeden hoe het er uitziet: fijne zandstranden en wuivende palmbomen. Langs de Middellandse Zee fietst u over veilige asfaltweggetjes langs rustieke baaitjes naar de zoutpannen van Ses Salinas en naar het havenstadje Colonia San Jordi. De bewoners van de Balearen komt u tegen op de markten, de fincas(plattelandshuisjes) en in de winkeltjes. In de zonovergoten valleien herkent u Arabische invloeden en ziet u dat Mallorca zijn authenticiteit weet te behouden ondanks het toerisme.
Vanuit Puerto Christo fietst u naar de schilderachtige baaien rond Puerto de Alcudia. Een volgende tocht gaat weer landinwaarts langs olijf- en amandelbomen, terwijl u geniet van het uitzicht op de bergen van Tramuntana. Tijdens deze fietsreis hoeft u slechts tweemaal een hoogteverschil van 150 meter te overwinnen. Tijdens de laatste rondrit brengt u een bezoek aan de hoofdstad met zijn kathedraal en gezellige smalle straatjes. Deze reis is ook beschikbaar per vliegtuig

Klik hier voor meer informatie

Mallorca 8 dagen per vliegtuig / individuele reis fietsvakantie

Spanje

Fietsen op Mallorca Mallorca is het grootste eiland van de Balearen (Islas Balearas). De hoofdstad is Palma de Mallorca. De Balearen hebben hun naam gekregen van de baliarides (Grieks voor slingeren), de Mallorcaanse steenslingeraars, die op het strijdtoneel van de klassieke Oudheid als huursoldaten werkzaam waren. Volgens een andere versie zouden het dan weer de Romeinen zijn, die de naam aan het eiland gegeven hebben. Deze zou ook afgeleid zijn van "Maior", wat "grotere" betekent, of het grootste eiland van de Balearen. De Balearen bestaan uit vier grote (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera) en elf kleinere eilandjes. De pracht van Mallorca komt als een verrassing voor vele bezoekers. Er zijn groene vruchtbare vlaktes en zachtglooiend heuvelland naast rustig gelegen stranden. Achter de kustlijn fietst u door dennenbossen en pittoreske dorpen. Een labyrint van bloemrijke, gestapelde stenen muurtjes brengt u naar typische Mallorcaanse windmolens en velden met een overdaad aan citrus-, vijgen- en abrikozenbomen. Maak eens een uitstapje naar één van de mooie stadjes die het binnenland van Mallorca rijk is of bezoek een van de prachtig gelegen kloosters: u komt er in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door Romeinse, Moorse en Castilliaanse voorouders. Uw rondreis begint in Playa de Palma waarvan de naam laat vermoeden hoe het er uitziet: fijne zandstranden en wuivende palmbomen. Langs de Middellandse Zee fietst u over veilige asfaltweggetjes langs rustieke baaitjes naar de zoutpannen van Ses Salinas en naar het havenstadje Colonia San Jordi. De bewoners van de Balearen komt u tegen op de markten, de fincas(plattelandshuisjes) en in de winkeltjes. In de zonovergoten valleien herkent u Arabische invloeden en ziet u dat Mallorca zijn authenticiteit weet te behouden ondanks het toerisme.
Vanuit Puerto Christo fietst u naar de schilderachtige baaien rond Puerto de Alcudia. Een volgende tocht gaat weer landinwaarts langs olijf- en amandelbomen, terwijl u geniet van het uitzicht op de bergen van Tramuntana. Tijdens deze fietsreis hoeft u slechts tweemaal een hoogteverschil van 150 meter te overwinnen. Tijdens de laatste rondrit brengt u een bezoek aan de hoofdstad met zijn kathedraal en gezellige smalle straatjes. Deze reis is ook beschikbaar per eigen vervoer

Klik hier voor meer informatie

Andalusië - Land van de Moren en Witte Dorpjes / hotel

Spanje

De middagzon verlicht de kalkrotsen en zuiver witgekalkte gevels van de 'Pueblos Blancos'. Zilvergroene olijfboomgaarden bieden onderweg wat schaduw. De glooiende heuvels van Andalusië bieden een ideaal terrein voor een fietsvakantie. Prehistorische grotschilderingen, Moorse dorpen, het natuurgebied Sierra de Grazalema en natuurlijk start- en finishplaats Ronda maken dit een juweel van een reis. Fietsen in Ronda en omgeving De omgeving van Ronda heeft een bergachtig karakter. Hoewel de route zo vlak als mogelijk gemaakt is moet u rekening houden met 400-800 hoogtemeters per dag. Enige fietservaring zal dus zeker van belang zijn. Hoogtepunten van deze fietsvakantie in Andalusië: Fantastisch terrein om te fietsen; glooiende heuvels, vredige landbouwgronden en Moorse steden. Spectucalaire landschappen in aardetinten met grijsgroene olijfboomgaarden Romeinse overblijfselen, prehistorische grotschilderingen en de prachtige brug bij Ronda Vriendelijke, typisch Andalusische dorpjes (Pueblos Blancos) met een aangename sfeer Dag 1 Aankomst in Ronda U reist op eigen gelegenheid naar Ronda, tijdens de Moorse overheersing de hoofdstad van Andalusië. Maak zeker nog een wandeling door dit stadje en laat u overweldigen door het ravijn waarboven dit stadje gelegen is. Dag 2 Ronda - Olvera (37 km) Een prachtige route voor de eerste fietsdag. Klim naar Setenil de las Bodegas, gelegen op de rotswanden met uitzicht op de rivier de Guadalporcun. Vervolgens fietst u via Torre Alhaquime naar het mooie dorp Olvera, omgeven door open landbouwgronden en enorme olijfboomgaarden. Dag 3 Olvera - Zahara (49 km) De route van vandaag volgt smalle asfaltwegen over het platteland om de stad Algodonales te bereiken. U ziet mooie contrasten van witgekalkte gebouwen in verschillende aardetinten. Zahara de la Sierra is een ander prachtig gelegen dorp op een klif. Dag 4 Zahara - Benaocaz (41 km) Vanaf Zahara maakt u eerst een lange zware beklimming (470 hoogtemeters) om het dorpje Grazalema (gelegen in het midden van het natuurpark Sierra de Grazalema) te bereiken. Vervolgens fietst u door naar Benaocaz, waar nog oude delen van een Romeinse weg liggen. Het historische centrum is van Moorse oorsprong, met een kerk gebouwd op de plaats van een voormalige moskee. Dag 5 Benaocaz - Benaojan (41 km + trein) Eerst fietst u naar de stad Ubrique, de grootste van alle witte dorpen met veel bars, restaurants en winkels. Dan begin u langs een rustige binnenweg te klimmen en steekt u door het grootste kurkeiken bos van Spanje met om u heen de indrukwekkende bergen van de Sierra de Grazalema. De vergezichten zijn fantastisch als u naar beneden fietst in de richting van de Guadario rivier. U hoeft de laatste 10 km naar beneden praktisch niet te trappen voordat u aankomst op het treinstation in Jimera de Líbar. Hier neemt u de trein naar Benaojan en 5 minuten later stapt u uw hotel binnen. Dag 6 Benaojan - Ronda (15/26 km) De laatste etappe brengt u terug naar Ronda via de 'Encina Borrachas' (op 1000 m hoogte). Een zeer mooie en korte route, u moet echter wel 2 beklimmingen van 350 meter hoogteverschil overwinnen. Uw beloning: een lange afdaling naar Ronda met een grootse entree door de spectaculaire brug van de stad over te steken. Als u de lange beklimmingen over wil slaan kunt u met uw fiets in de trein stappen om naar Ronda te reizen. Dag 7 Vertrek vanuit Ronda Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Asturië - De Groene Spaanse Kust / hotel

Spanje

De groene Spaanse kust: een prima setting voor een heerlijke fietsvakantie. Ontspannen fietsen door glooiende heuvels langs de El Cuera en El Sueve, gelegen in de schaduw van de sneeuwtoppen van de Picos. Aan de andere kant juist volop zeezicht. Fraaie traditionele architectuur en fijne gastronomie maken dit Asturiaanse avontuur helemaal af. Fietsen langs de kust in Asturië Passeer kleine zee-inhammen en aantrekkelijke kustdorpen en volg een stukje van de pelgrimsroute Santiago de Compostella met ruïnes en Romaanse kerkjes onderweg. De cider-hoofdstad Villaviciosa vormt een prima introductie in de gastronomie van Asturië voordat u in Gijon voor het slotmaal aanschuift in één van de prima visrestaurants aldaar. Hoogtepunten van deze fietsvakantie in Asturië fietsen door het groene Spanje: 'España Verde' zowel berg- als zeezicht comfortabel overnachten in kleine dorpen traditionele dorpsarchitectuur regionale gastronomie; met appelcider en typische kaassoorten Dag 1 Aankomst in Llanes U reist op eigen gelegenheid naar Llanes. Check-in in uw hotel en wandel, als u vroeg bent, nog even door dit levendige kuststadje met zijn leuke winkeltjes, gezellige bars en restaurants. Dag 2 Rondrit vanuit Llanes (30 km) Start met een rondrit waarin enkele korte, steile klimmetjes zijn opgenomen. Fiets in oostelijke richting naar een prachtig uitzichtpunt om vervolgens door het binnenland, over teerweggetjes en goede, onverharde wegen, terug naar de kust te sturen. Onderweg passeert u verschillende, authentieke dorpjes en een aantal zee-inhammen waar u heerlijk kunt zwemmen. Dag 3 Llanes - Nueva de Llanes (27 km) Een rustige route door het schitterende, golvende en groene kustgebied. Alhoewel u ook vandaag verschillende zwemmogelijkheden passeert, kunt u er ook mee wachten tot u op uw eindbestemming bent aangekomen. Het fraaie strand van Cueva del Mar is namelijk slechts vier extra fietskilometers van Nueva de Llanes vandaan. Dag 4 Nueva de Llanes â" Colunga (37 km) Uw tocht langs de wonderschone kust zet zich voort en volgt een gedeelte van de 'Camino de Santiago del Norte'. Het is de noordelijke variant van de overbekende route naar de pelgrimsplaats Santiago de Compostella. De blauw-geel geschilderde jacobsschelpen wijzen behalve de pelgrims, u vandaag ook de weg. Dag 5 Rondrit vanuit Colunga (21 km) Een ontspannen, korte rit door de kuststreek rond het plaatsje Colunga. Er is dus genoeg tijd voor een heerlijke lunch in de haven van Lastres, het meest 'verticale' vissersdorp van Asturias. Bezoek zeker het onderhoudende Jura Museum waar u letterlijk in de voetsporen van de dinosauriërs kunt treden. Dag 6 Colunga - Agüero (36 km) Historisch Villaviciosa, was ooit een belangrijke stopplaats voor pelgrims op weg naar Santiago. Tegenwoordig is dit stadje hét cidercentrum van Asturias. Weer op het zadel bereikt u, na een interessant vogelreservaat, Tázones, dat niet alleen bekend is om het bezoek van de vloot van Karel V in 1517, maar ook om haar uitstekende visrestaurants. Agüero is uw einddoel. Dag 7 Agüero â" Gijon (29 km) Tijdens deze laatste rit, zit halverwege een aardig klimmetje om de lokale, drukke kustweg te mijden. Deze kleine omweg door de fraaie vallei van Péon maakt de gang naar de kust wel weer makkelijker. U vliegt als het ware omlaag de historische stad Gijon binnen om vervolgens langs de mooie San Lorenzo boulevard bij uw hotel uit te komen. Dag 8 Vertrek Gijon Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Contrastvol 'Al-Andalus' / hotel

Spanje

Over fietspaden, gravelweggetjes en stille binnenwegen door de Andalusische provincie Cadiz, een streek vol geschiedenis en natuurschoon, ingesloten door imponerende bergketens en een bulderende Atlantische oceaan. Dit is Spanje op zijn puurst; witte dorpen, olijfboomgaarden, wijngaarden, uitgestrekte graslanden onderbroken door eeuwenoude bossen. Fietsen van Jerez de la Frontera naar Cadiz Deze contrastrijke tocht combineert schitterend landschappelijk schoon met een overdaad aan cultuur en historie. Van Jerez de la Frontera, thuisland van de sherry en flamenco, langs de adembenemende Pueblos Blancos, naar het levendige, oude Cadiz, met zijn heerlijke zandstranden. Onderweg vredig grazende vechtstieren, moerassige uiterwaarden en rijstvelden. Proef de sfeer van het echte Spanje De moderne geschiedenis van Spanje vindt zijn oorsprong in 'Al-Andalus', met het eerste parlement en Cadiz als hoofdstad. U proeft hier de sfeer van het echte Spanje: flamenco, stieren en statige ruiters. Dat alles gecombineerd met een ongekende natuurlijke rijkdom: veel wilde bloemen, ooievaars op de daken en de Bonelli-arend cirkelend in de lucht. Witte dorpjes en perfecte zandstranden U start is in Jerez, met zijn brede boulevards, indrukwekkende bodega's en onwaarschijnlijk fraaie kathedraal. Onderweg trekt u via pittoreske witte dorpjes ofwel 'Pueblos Blancos', de vroegere Moorse voorposten, naar de Oceaan met haar indrukwekkende branding en perfecte zandstranden. Het einde is in Cadiz, de oudst bewoonde plek in Europa. Dagelijkse fietsroutes met een enkele klim De dagelijkse routes tijdens deze fietsvakantie variëren van 20 tot 60km met tenminste één steile klim aan het eind als u op weg bent naar uw hotel gelegen in het centrum van één van de oude witte vestingstadjes gelegen op een heuveltop. Gedurende de dag overstijgen de klimmetjes nauwelijks meer dan 50 m. Culinair genieten tijdens uw fietsvakantie Geen zorg over 'waar' en 'wat' te eten. Er zijn in deze regio volop restaurants, die een veelheid aan heerlijke, regionale gerechten uitserveren zoals Gazpacho en Sopa de Ajo. Sherry is hier dé drank en de lokale sherrybars vormen een verhaal op zich. Probeer eens een droge Oloroso of een zoete Pedro Ximenez direct uit het vat. Hoogtepunten van deze Andalusië fietsvakantie: Klassiek Spanje - flamenco, sherry en een heerlijke keuken Pueblos Blancos - de oorspronkelijke Moorse grensdorpen Historische steden - Jerez en Cadiz Onderweg - kust, heuvelland, Romeinse wegen en fietspaden Verblijf - prima, karaktervolle hotelletjes Paradijs voor vogelaars - ooievaars, ijsvogels en steltlopers Aangenaam fietsklimaat het jaarrond Dag 1 Aankomst Jerez de la Frontera Aankomst in uw hotel in Jerez de la Frontera. Hopelijk heeft u nog voldoende tijd voor een wandeling door het mooie, historische centrum. Dag 2 Jerez de la Frontera - Arcos de la Frontera (48 km) Nadat u Jerez de la Frontera heeft verlaten, volgt u een fijne route langs wijngaarden, oude nederzettingen en kleine stadjes op de rivieroever. Rustige, secundaire wegen en gravelpaden langs de Guadalete voeren u via dorpen met fraaie, pastelkleurige huizen uiteindelijk naar uw einddoel, Arcos de la Frontera. Bent u onderweg wel gestopt voor een proeverij van de lokale witte wijn, de Tierra Blanca? (ca. +350m) Dag 3 Arcos de la Frontera, rustdag of rondrit (21 km of 54 km) Geniet van deze dag in deze prachtige 'Pueblo Blanco', nu één van de grensdorpen van het nieuwe Spanje. Volg de oude, Arabische stadswallen, passeer het imposante Castillo de los Duques op weg naar de Iglesia de San Agustin vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft over de rivier en de vruchtbare vallei met zijn sinaasappel-, amandel- en olijfbomen. Bezoek het kleine, unieke museum Mundiarte en lunch in één van de vele restaurantjes. Natuurlijk kunt u ook (nog) op de fiets klimmen voor een door voorgestelde rondrit. (ca. +300m of +550m) s morgens adviseren we u een tocht over rustige binnenwegen door uitgestrekt landbouwgebied.U kunt kiezen uit een lange tocht rond het Bornos stuwmeer reservoir langs de witte dorpen Villamartin en Bornos) of een korte route rond het Arcos stuwmeer. Het gelijknamige dorp Arcos is zeer zeker een bezoek waard, het was een van de belangrijkste frontstadjes ten tijde van de Reconquista vandaar de toevoeging de la frontera. Volg de oude Arabische vestingmuren, bewonder het imposante Castillo de los Duques, op weg naar de Iglesia de San Agustin met zijn schitterend uitzichtpunt over de rivier en de vruchtbare vallei vol sinaasappel-, amandel en olijfbomen. Spendeer wat tijd in het unieke kunstmuseum en lunch in een van de vele restaurants. Dag 4 Arcos de la Frontera - Medina Sidonia (48 km of 60 km) Volg een kronkelende weg langs sinaasappel- en amandelboomgaarden naar het stadje Junta de los Rios. Koers verder langs San Jose del Valle, waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de Romeinse tijd en het imposante 'El Tempul'. Een met bomen omgeven route brengt u naar het Moorse kasteel Gigonza van waaruit u verder gaat naar Paterna de Rivera, bekend om haar heilzame bronnen. Uiteindelijk bereikt u Medina Sidonia met haar grote 'plaza', met middeleeuws Moorse architectuur, nauwe straatjes en heerlijke uitzichten over de baai van Cadiz. Neem de tijd om dit kleine, Andalusische juweel te verkennen. (ca. +525m of +575m) Dag 5 Medina Sidonia - Vejer de la Frontera (38 km) Een landweg voert u naar La Janda, ooit het grootste meer van Spanje. U volgt de 'Stierenroute', passeert Romeinse bruggen en oude, klassieke haciënda's. Een fijn fietspad slingert kriskras door een adembenemend landschap met uitzichten over donkergroene weidevelden die langzaam opgaan in de contouren van de Sierra de Cadiz. Kijk onderweg af en toe naar boven of u een glimp van de Egyptische Gier of de Bonelli arend kunt opvangen. (ca. +425m) Dag 6 Vejer de la Frontera, rustdag of rondrit (24 km of 60 km) Vandaag verblijft u in de fraaiste van de drie Pueblos Blancos op de route, Vejer de la Frontera, dat officieel is bestempeld als historisch erfgoed. Het is een genoegen om door het labyrinth van nauwe straatjes te wandelen en op zoek te gaan naar de Romeinse vestingmuren, de Visigotische hermitage en het hoog boven het dorp gelegen kasteel. Het geheel is een schitterende mix van Christelijke en Moorse architectuur. Lunch in één van de restaurantjes of wandel naar het hoogste punt in de buurt voorzien van een panoramisch uitzicht en daarom geschikt voor een perfecte picknick in de nabijheid van de gerestaureerde windmolentjes van San Miguel. Voor degene die s morgens willen fietsen is er een interessante route over grindwegen uitgezet door een totaal ander landschap. Eerst fietst u langs de Barbate rivier. Dan door uitgestrekte rijstvelden naar het strand van Sahara de los Atunes en tenslotte heuvelopwaarts door het Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate. Dan een stevig klimmetje van de kust rug naar Vejer. De rest van de tocht is relatief vlak. U kunt de tocht ook tot 24 km inkorten. U mist dan wel het interessantste deel.(ca. +375m of +300m) Dag 7 Vejer de la Frontera - Cadiz (24 km of 39 km) Vandaag fiets u naar de kust, waarbij u kunt kiezen voor een korte of een lange route. Beiden eindigen in het charmante kustplaatsje Conil de la Frontera. De lange route voert in oostelijke richting en passeert de stad Barbate, en het mooie surfdorp El Palmar. De kortere route levert u meer tijd op om rond te wandelen tussen de kalkwitte huisjes van Cornil, voordat u in zo'n 30 minuten naar magisch Cadiz wordt gereden. (ca. 50m of 175m) Dag 8 Vertrek Cadiz Uw arrangement eindigt na het ontbijt.

Klik hier voor meer informatie

Door het Catalaanse land / hotel

Spanje

Een heerlijke ontspannen fietsvakantie over de glooiende wegen van Baix Emporda. U fietst door het groene Catalaanse platteland, langs de azuurblauwe Middellandse Zee en door middeleeuwse dorpen. Fiets terug in de tijd terwijl u velden met zonnebloemen en tarwe, bossen met dennen en zelfs rijstvelden doorkruist. Onderweg komt u ook in Figueres, onlosmakelijk verbonden met Salvador Dalí. Dag 1 Aankomst in Corçà U reist op eigen gelegenheid naar Corçà, indien u met het vliegtuig aankomt is de transfer vanaf Flaça treinstation naar het hotel inbegrepen. Tegen een meerprijs kunt u ook vanaf de luchthaven opgehaald worden. Dag 2 Rondrit vanaf Corçà (17/31 km) Dompel jezelf onder in de ambiance van Baix Empordà, fietsend door het traditionele en pittoreske landschap. Kleine moestuinen, mediterrane bossen, de middeleeuwse dorpskernen van Monells en Madremanya en het bijzondere kasteel-museum in Pubol, ooit door Dalí opgedragen aan zijn vrouw, Gala. Allemaal mogelijkheden voor deze prachtige dag. Dag 3 Corçà - Peratallada (24 km) De dag start met een korte beklimming door het bos waarna fietst u over overwegend vlakke wegen omringd door dorpjes bovenop natuurlijke heuvels. Deze uitgestrekte en vruchtbare agrarische regio werd lang gelden door de Iberiërs bewerkt. Zij introduceerden de nu karakteristieke cipresboom als windpaneel. In de avond heeft u de uitdaging om een van de 13 uitnodigende restaurants van Peratallada te selecteren voor het diner. Dag 4 Rondrit naar de Costa Brava (40 km) Rustige landweggetjes leiden u door de mooie regionale hoofdstad Pals en vervolgens naar plaatsjes met illustere namen zoals Palafrugell, Llafranca en Calella de Palafrugell, een van de mooiste vissersdorpen langs deze kust. Een tip van onze kant: maak hier een stop voor een heerlijke lunch in een van de restaurants aan het strand. Andere mogelijkheden zijn een bezoek aan de prachtige botanische tuinen in Cap Roig of tocht door de vallei van Aubi. Dag 5 Rondrit door de vallei van de Ter (41 km) Fiets gemoedelijk tussen de zandstanden van de Costa Brava en de groene rijstvelden van de delta met zo nu en dan een windmolen langs de weg. Vandaag even niet fietsen? Ontspan in het dorp Peratallada zelf of maak een wandeling door de nabijgelegen mediterrane bossen. Dag 6 Peratallada - Sante Pere Pescador (38 km) U fietst vandaag verder noordwaarts in de regio van Alt Empordà, door gemengde bossen, open landschappen en eindeloze boomgaarden. Maak zeker een stop bij de archeologische vindplaats Empuries om de Griekse en Romeinse ruïnes te bewonderen. Wandel daardna nog even door de middeleeuwse steegjes in Torroella de Mongrí. In de namiddag komt u aan in het charmante hotel in Sante Pere Pescador. Dag 7 Rondrit naar Figueres en Aiguamolls Natural Park (37/53 km) Op naar Figueres, het dorp waarvan de naam synoniem is met dat van Salvador Dalí. Bezoek het surrealistische schildersmuseum, maak een aangename wandeling langs de stad Rambla en bewonder het prachtige Augustijnenklooster net buiten de stad. Volg daarna de rivier de Muga naar het middeleeuwse stadje Castello d'Empuries. Later wordt u verwelkomd door het verfrissende groen van het natuurpark Aiguamolls de l'Emporda, waarvan de wetlands het thuis zijn van een belangrijke seizoensgebonden kolonie van watervogels. Dag 8 Vertrek vanuit Sant Pere Pescador Na het ontbijt eindigt het arrangement. De transfer naar het treinstation in Figueres is inbegrepen, indien gewenst kunt u ook naar de luchthaven gebracht worden.

Klik hier voor meer informatie

Pais Valencià - Castalla en ommeland / hotel

Spanje

Iedere dag aan u de keuze! Wel of niet op de fiets, welke kant op en hoe lang. Als standplaats is het mediterrane, pittoreske Castalla, gelegen in het achterland van de Costa Blanca, daarvoor dé plek. Vanuit het gezellige en comfortabele Spaanse guesthouse zijn er tochten van 50 tot wel 120 km, met als voornaamste thema bergdorpen, natuurparken en Spaanse zon. Verblijf tussen de olijfbomen nabij Castalla Tijdens deze reis verblijft u in Casa Camaleòn, een kleinschalig en persoonlijk guesthouse tussen de olijfbomen aan de rand van Castalla met een schitterend uitzicht op de oude burcht. Het guesthouse wordt gerund door Nederlandse eigenaren en ligt op loopafstand van het historische stadscentrum. Schitterende natuurgebieden in Spanje Op fietsafstand vindt u in het omliggende bergland schitterende natuurparken met bijzondere, afwisselende natuur. De goede, rustige wegen maken dit gebied uitermate geschikt voor zowel de recreatieve als sportieve fietser. Dankzij het mediterrane klimaat is het ook een prima winterbestemming waarbij een korte broek niet mag ontbreken op uw paklijst. Fietsen langs witte bergdorpen Neem de tijd om de charmante, veelal witgekalkte bergdorpen, rijk aan cultureel erfgoed, te verkennen. Bewonder gotische huizen, barokke kerken, middeleeuwse forten, kastelen en wachttorens, verborgen hermitages en heiligdommen. Het vormen pronkjuwelen temidden van een ontzagwekkende mooie natuur. Hoogtepunten van deze Pais Valencià fietsvakantie Vanuit één vaste standplaats schitterende fietstochten Natuurparken: Font Roja, Siërra de Mariola, Xorret de Cati Mooi bergland rijk aan cultureel erfgoed Kleinschalig, gastvrij guesthouse met Nederlandse eigenaren Dag 1 Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km) Na aankomst op het vliegveld kunt u meteen op de trappers óf met de bagagetransfer mee naar het hotel. Gaat u op de fiets dan maakt u meteen kennis met een 'Via Verde', een voormalige spoorlijn, omgetoverd tot een prachtig fietspad. De vlakke route (asfalt en befietsbaar grind) doorkruist twee prachtige valleien met wijngaarden op de hellingen en ruige, verlaten stukken. Aan het eind wordt het een beetje klimmen om vervolgens af te dalen tot in Castalla, waar Casa Camaleòn uw standplaats wordt voor de komende dagen. Dag 2 Castalla, rustdag of rondrit 'La Hoya de Castalla' (52 km/64 km) Castalla is ontstaan in de vallei rondom het gelijknamige kasteel. Op 600 meter hoogte boven de Middellandse Zee overziet u vanaf het kasteel het gehele gebied, 'La Hoya de Castalla' genaamd. De relatief vlakke rondrit voert vandaag langs het kasteel verder door het uitgestrekte dal naar het gemoedelijke dorpje Tibi. In de laatste week van juli is het hier een drukte van belang vanwege het feest ter ere van Maria. Vanuit Tibi kunt u via Ibi meteen huiswaarts keren of via het hoger gelegen Port de Carrasqueta de terugweg aanvaarden. Dag 3 Castalla, rustdag of rondrit 'Xorret de Cati' (60 km/95 km/120 km) Ten zuidwesten van Castalla ligt, zo'n 437 m hoger, de col 'Xorret de Cati'. Het is de finish van één van de etappes in de Ronde van Spanje, de 'Vuelta'. De klim is niet lang maar wel erg pittig met stukken van 11% tot soms 22%. Eenmaal boven daalt u af tot bijna zeeniveau en fietst door ruig landschap, dat hier en daar doet denken aan de Gran Canyon, terug naar Castalla. U passeert het plaatsje Montnegre en 'Port de Carrasqueta'. Na ongeveer 40 kilometer kunt u kiezen of u de terugweg aanvaardt over een 'Via Verde' of via het pottenbakkersstadje Agost. Dag 4 Castalla, rustdag of rondrit 'Siërra de Fontanella' (53 km/90 km/125 km) Deze rit koerst eerst in noordelijke richting door de streek die bekend staat als het dal van het speelgoed. Het is een schitterend landschap met olijfbomen, lavendel- en zonnebloemvelden. Vanuit Onil klimt u naar 'Puerto de Onil' om vervolgens prachtig af te dalen naar Banyeres de Mariola, het hoogst gelegen dorp in de provincie Alicante. Door een adembenemend mooi landschap gaat het naar Biar, met zijn Moorse kasteel, dat hoog boven de stad uittorent. Bij de langere routes maakt u nog een extra klim over de 'Siërra de Solana'. Dag 5 Castalla, rustdag of rondrit 'Siërra de Mariola' (70 km/105 km) U begint in noordelijke richting met een rustige klim dwars door het prachtige natuurgebied van de 'Siërra de Mariola' met zijn indrukwekkende kalksteenformaties. Via het middeleeuwse, voormalige textielstadje Bocairent, dat bekend is om zijn fonteinen en bruggen, Moorse grotten, vroegere ijskelders en een prachtig oud klooster, keert u terug naar Castalla. Wilt u nog wat extra uitdaging fiets dan verder, via een echte kuitenbijter, naar 'Ermita Sant Antoni'. Over een stukje 'Via Verde' keert u langs Alcoy huiswaarts. Dag 6 Castalla, rustdag of rondrit 'Cabezón del Oro' (120 km) U fietst eerst langs een prachtige bergrand met uitzicht op zee naar het plaatsje Xixona, zeer bekend om zijn verrukkelijke nougat (Turrón). Daarvandaan trapt u het ruige landschap van de 'Cabezón del Oro' binnen. Tot Relleu is het regelmatig klimmen en dalen door deze imposante bergketen met aan uw rechterhand de azuurblauwe Middellandse Zee in de verte. Dan volgt er een mooie, maar pittige klim tot aan 'La Torre de las Maçanes'. Vanaf hier gaat u via de 'Port de Benifallim' en het dorpje Ibi weer terug naar Castalla. Dag 7 Castalla, rustdag of rondrit 'Villajoyosa' (95 km) Deze route begint met een transfer naar Villajoyosa, bekend om zijn fraaie, bontgekleurde huizen. Hier begint uw fietstocht door het hart van de 'Siërra de Aitana' met als hoogtepunt de Alto Aitana. Op deze koninginnenrit overwint u bijna 2600 meter hoogte! Direct vanuit Villajoyosa begint de 34 kilometer lange, maar geleidelijke klim naar de 'Puerto Tudons'. Daarna daalt u af tot in Benifallim, waarna u de 'Port de Benifallim' beklimt. Via 'La Torre de les Maçanes', het plaatsje Xixona en 'Col de Tibi' fietst u weer terug naar Castalla. Dag 8 Vertrek Castalla / Transfer naar Alicante Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Afhankelijk van uw vertrektijd wordt u naar de luchthaven gebracht.

Klik hier voor meer informatie

Pais Valencià - Relaxed / hotel

Spanje

Door het achterland en langs de kust van het mooie Pais Valencià. Grotendeel over 'Vias Verdes' ofwel 'Groene Wegen'. Voormalige spoorlijnen, omgetoverd tot fietsroutes, toegankelijk en makkelijk te volgen, zonder steile hellingen en ver weg van het gemotoriseerd verkeer. Wie wil nou niet op zo'n manier de bergen en de kust langs de Middellandse Zee verkennen? Fietsen over 'Vias Verdes' Spanje kent 9.000 km in onbruik geraakte spoorwegen, waar zon 1.500 km van is getransformeerd tot toegankelijke paden waar alleen wandelaars, fietsers en paardrijders welkom zijn: 'de Vías Verdes'. De rails werden verwijderd en er werd asfalt of gestampt grind aangebracht. Er zijn in Spanje inmiddels 64 van deze 'Groene Wegen'. Spaans bergland toegankelijk voor fietsers U fietst vijfmaal zo'n 120 km over verschillende van deze 'Vias Verdes', die geen steile hellingen kennen; een trein kan maximaal maar 2% helling aan. De overige fietskilometers verbindt de 'Vias Verdes' trajecten met elkaar. Zo bent u in staat om een ogenschijnlijk ontoegankelijk Spaans bergland binnen te dringen. Een onvergetelijke ervaring! Hoogtepunten van deze Pais Valencià fietsvakantie: over stille 'Vias Verdes' door de kloof van de Serpis natuurparken: Carrascal de la Font Roja, El Montgó, Cabo de San Antonio historische Moorse bergdorpen ruig bergland & relaxte kust Dag 1 Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km) Na aankomst op het vliegveld kunt u meteen op de trappers óf met de bagagetransfer mee naar het hotel. Gaat u op de fiets dan maakt u meteen kennis met een 'Via Verde', een voormalige spoorlijn, omgetoverd tot een prachtig fietspad. De vlakke route (asfalt en befietsbaar grind) doorkruist twee prachtige valleien met wijngaarden op de hellingen en ruige, verlaten stukken. Aan het eind wordt het een beetje klimmen om vervolgens af te dalen tot in Castalla, een mooi plaatsje met smalle, steile kronkelstraatjes. Dag 2 Castalla, bezoek Alicante of rondrit 'Via Verde D'Alcoy' (52 Km) Vandaag een schitterende rondrit over een 'Via Verde'; de voormalige spoorlijn die Alcoy met Alicante verbond. U fietst door het natuurpark 'Carrascal de la Font Roja' en passeert 11 tunnels en 3 viaducten. Het prachtige gebied herbergt één van de best bewaarde, mediterrane bossen in Spanje, met esdoorns, steeneiken, taxussen en terpentijnbomen en waar o.a. wilde- en genetkatten, gieren en arenden voorkomen. Liever wat cultureels? Stap op de bus en bezoek historisch Alicante, dat in 300 v.Chr. door de Romeinen werd gesticht en door de Moren Al-Lekant werd genoemd. Nu is het een grote, moderne stad, met het typisch Spaanse ritme: eten en siësta houden. Er is genoeg te zien, te beleven en te proeven in het Valenciaanse Alacant. Dag 3 Castalla â" Muro de Alcoy (62 km) Via de 'Puerto de Biar' verlaat u Castalla en gaat op weg naar Biar, bekend om zijn indrukwekkende, Moorse kasteel. Hier pikt u de Via Verde del Xixarra op en fietst door een adembenemend landschap langs de plaatsjes Beneixama en Banyeres de Mariola. U komt uit bij historische Bocairent, een onontdekt juweeltje in de bergen van de Sierra Mariola. Het stadje is een groene oase met schone lucht en rust. Wandel door de oude stad met zijn nauwe geplaveide straatjes, pleintjes en fonteinen. Vervolg dan uw weg over de oude spoorbaan dwars door de eenzame 'Siërra de Mariola'. Binnen dit natuurpark passeert u eerst de dorpjes Alfafara en Agres om dan in Muro de Alcoy te arriveren. Dag 4 Muro de Alcoy â" Villalonga (52 km) Via een rustige binnenweg zet u koers naar Planes. Al snel ziet u het, rond een kasteel gebouwde, bergdorp uit het landschap oprijzen. Voorbij Planes komt u al spoedig bij het stuwmeer 'Embalsa de Beniarres', dat het hele gebied tot aan de kust van water voorziet en wordt gevoed door de Serpis. Deze rivier is de grootste in Alicante en vormt een toevluchtsoord voor bijzondere flora en fauna. De route die u nu gaat volgen heet dan ook de 'Via Verde del Serpis. Het wordt een onvergetelijke tour, waarbij u, omgeven door hoge rotswanden en vergezeld door 'El Serpis' (de slang), de kronkelende rivier volgt op zijn weg naar zee. Aangekomen in Villalonga wel nog even een pittige klim naar uw hotel. Dag 5 Villalonga â" Denia (54 km) Vanaf de 'Siërra de Gallinera' daalt u af in het gelijknamige dal. Het is een weelderige vallei met nog in perfecte staat verkerende, stenen terrassen, ooit in lang vervlogen tijden aangelegd door de Moren. Vandaag de dag zijn deze terrassen nog steeds in gebruik en staan ze vol met grijsgroene olijfbomen en gifgroene citrusbomen. In de vallei ligt een rits van oude boerendorpjes, waar de naam in veel gevallen hun Moorse oorsprong verraadt. Via Pego daalt u af naar de kust en bereikt El Verger. Hier fietst u via de 'Via Verde', tussen groentevelden, sinaasappel- en amandelboomgaarden en geflankeerd door de karakteristieke bergruggen van Marina Alta en Montgo en Sagaria, naar Denia. Dag 6 Denia, rustdag of rondrit 'Montgó' (26 km / 38 km) Met zijn 20 km lange kustlijn vol rotsachtige baaien, grote zandvlakten en stille stranden, is Denia een zeer prettige plek om te verblijven. Het schitterende bergland rondom en het azuurblauwe zeewater vervolmaken het geheel. De rondrit voert van de haven van Denia naar die van Javia dwars door het natuurreservaat van 'El Montgó'. Onderweg over stille landwegen ziet u traditionele gewassen, sinaasappel- en olijfbomen, wijngaarden en opvallende monumentale bomen. Van juni tot eind september kunt u vanuit Javia de boot terugnemen. U vaart dan langs het zeereservaat 'Cabo de San Antonio' met indrukwekkende kliffen en grotten. Op de fiets is het 12 km, met een pittig klimmetje in het begin. Dag 7 Denia - Villajoyosa, trein Cap Negret (Altea) / fietstocht (43 km) Vandaag stapt u in Denia eerst met de fiets op de trein, op een lijn die vroeger de 'Limón Express' werd genoemd. De rit naar Cap Negret (Altea) duurt één uur en biedt onderweg prachtige uitzichten. Heeft u deze vakantie genoeg gefietst, 'trein' dan verder, met één keer overstappen, tot in Villajoyosa, uw laatste overnachtingsplaats. In Cap Negret rijdt u richting Altea en vanaf daar het glooiende binnenland in. U fietst door uitgestrekte mispelplantages met de imposante bergtoppen van de 'Puig Campana' en de 'Siërra de Aitana' als decor. Via de plaatsjes Callosa d´En Sarrià, Polop en Finestrat bereikt u Villajoyosa, het stadje aan de Costa Blanca met zijn karakteristieke, bontgekleurde huizen. Dag 8 Vertrek Villajoyosa Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Afhankelijk van uw vertrektijd wordt u naar het vliegveld gebracht.

Klik hier voor meer informatie

Pais Valencià - Wijnroute / hotel

Spanje

Wijn, palmen, marmer en zout zijn de vier kenmerken van deze fietsvakantie waar u niet omheen kunt. Buiten de fascinatie voor deze producten is het een van de belangrijke economische peilers voor de Spaanse economie. U maakt dit alles van heel dichtbij mee, u kunt het zien, aanraken, ruiken en proeven tijdens deze fietsreis door een prachtige natuur! Dag 1 Aankomst luchthaven Alicante en transfer naar Elche Bij aankomst in Alicante wordt u opgehaald en naar uw startplaats gebracht: Elche. Deze stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij de Palmeral, een heus palmenbos met ca. 600.000 palmbomen midden in de stad. De bomen worden gekweekt in plantentuinen, één daarvan is opengesteld voor publiek: de botanische Horta del Cura. In het Parc Municipal kun je vrij rondwandelen. In Elche ist het ook heerlijk rondslenteren met leuke winkelstraatjes, terrasjes en vele tapasbarretjes. Dag 2 Rondrit Santa Pola (40 km) Vanuit Elche kunt u een rondrit maken naar Santa Pola aan de Middellandse Zee en door Parque Natural Salinas dat bestaat uit een reeks duinen en stranden waarlangs zout gewonnen wordt en wat een broeigebied voor vogels is. Buiten Elche fietst u eerst door tuinbouw gebieden waar de groenten voor export naar o.a. Nederland verbouwd worden. Voor Santa Pola ziet u de enorme zoutmeren (Salinas) waar grote groepen flamingo's hun voedsel staan te zoeken. De zoutmeren kleuren prachtig roze, blauw en groen, afhankelijke van de hoeveelheid zout en de stand van de zon. Via Santa Pola met haar charmante vissershaven en een groot aquarium gaat het door natuurgebied Cabo de las Huertas weer terug naar Elche. Dag 3 Elche - La Romana (36 km) Vandaag gaat u het achterland van Elche ontdekken. Via het mooie plaatsje Aspe gaat het langs de rivier El Tarafa richting La Romana. In de rivierbedding vindt u verschillende archeologische vondsten en een grote diversiteit aan flora en fauna. Hier maakt u ookkennis met de wijnbouw die deze regio rijk is. Het gebied rond Aspe is verantwoordelijk voor een groot deel van de Spaanse tafeldruif-productie. Daarnaast is dit gebied ook bekend om de marmerindustrie, de regio beschikt over de beste marmersoorten ter wereld. Dag 4 La Romana - Jumilla (53 km) Deze rit voert u naar Jumilla in Murcia. In dit wijngebied worden wijnen gemaakt van zeer hoge kwaliteit. De Bodega's rond Jumilla zijn dan ook zeker een bezoek waard. Zie hoe de wijnen geproduceerd worden en proef onder het genot van tapas de wijn die deze streek beroemd heeft gemaakt. U fietst over vrijwel autoloze wegen naar Jumilla, een stad met prachtige vergezichten. Dag 5 Jumilla - Villena (53 km) Vanaf het moment dat u Jumilla verlaten heeft bent u alleen met de natuur. Geen verkeer en landschappen die bestaan uit boomgaarden met druiven, olijven en amandelen, schapen en geiten met in de verte zicht op de bergen. Vanaf het stadje Yecla gaat het over een voormalige spoorlijn naar uw eindbestemming van vandaag, Villena. Dit illustere stadje heeft een rijk verleden wat onder meer te zien is aan het prachtige kasteel van Villena. Dag 6 Villena - Bocairent (52 km) Het is heerlijk peddelen naar Bocairent. De route voert langs vele wijnvelden met bodega's en wordt in de volksmond ook wel het Toscane van Spanje genoemd. Door een spectculaire kloof komt u aan in Bocairent, een klein stadje in het Sierra Mariola gebergte. Het middeleeuwse stadje heeft een klein en gezellig historisch centrum is een een mooie uitgangspunt voor wandelingen in het aangrenzende natuurgebied. Ook bezit het stadje over het oudste nog in gebruik zijnde arena voor stierengevechten. Dag 7 Bocairent - Castalla (42 km) De laatste etappe voert langs pittoreske plaatsjes als Banyeres de Mariola en Biar. De route voert voor een gedeelte over een 'Via Verder' een voormalige spoorweg waar geen gemotoriseerd verkeer kan komen. In Biar vindt u een prachtig kasteel, smalle geplaveide straatjes met mooie doorkijkjes richting de bergen. Van hieruit is het even klimmen over de Alto de Biar en vervolgens een heerlijke afdaling richting Castalla, de eindbestemming van uw reis. Dag 8 Vertrek vanuit Castalla Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie. Afhankelijk van uw vluchttijden wordt u in de ochtend of middag weer teruggebracht naar de luchthaven van Alicante.

Klik hier voor meer informatie

St. Jacobs fietsroute Leon - Santiago / hotel

Spanje

Al eeuwenlang trekken pelgrims naar de het graf van apostel Jakobus in Santiago de Compostela. Deze fietsvakantie volgt de route vanaf de gotische kathedraal in León tot aan het eindpunt in Santiago de Compostela. De route voert u door steeds wisselende landschappen van de open vlaktes en graanvelden van Castillië naar de glooiende groene heuvels en de kleurrijke wijngaarden van Galicië. Hoogtepunten van deze St. Jacobs fietsroute: Fietsen over de oudste lange afstands route van Europa Heerlijk fietsen over verharde en onverharde wegen Volledig en perfect bewegwijzerde route Prachtige landschappen, lokale architectuur en oude tradities Fantastische gastronomie en regionale wijnen Charmante authentieke dorpjes Dag 1 Aankomst in León U reist op eigen gelegenheid naar León. Vanaf de luchthavens van Madrid, Valladolid en Oviedo kunt u prima met openbaar vervoer naar León reizen. Als u op tijd bent heeft u wellicht nog tijd over om de prachtige gotische kathedraal van León te bezoeken. Dag 2 León - Astorga (ca. 49 km) De rit van vandaag voert over de vlaktes van Castillië naar Astorga, een van oorsprong Romeinse stad, waar de route de Zilverroute kruist. Deze Zilverroute voert vanuit Sevilla ook naar Santiago de Compostela. In de vestingstad Astorga bouwde Gaudi het paleis van de aartsbisschop in modernistische sijl. Dag 3 Astorga - Ponferrada (ca. 54 km) Tijdens de pittige rit van vandaag kunt u de benen even testen. U fietst van Astorga (880m) door de heuvels van de Bierzo naar de Cruz de Hierro, op iets meer dan 1500 meter hoogte het hoogtepunt van de gehele St. Jacobsroute. Nadat u eerst uitgebreid heeft genoten van het magnifieke uitzicht en een steentje heeft neergelegd bij het kruis kunt u de afdaling naar Ponferrada aanvangen. In Ponferrada vindt u een middeleeuws kasteel, ooit hoofdkwartier van de Tempeliers. Dag 4 Ponferrada - Las Herrerias (ca. 45 km) Na de zware dag van gisteren volgt er vandaag een relatief ontspannen dag met de eerste 20 km grotendeels bergafwaarts. Daarna vervolgt de route zich over zachtglooiende wegen naar Villafranca del Bierzo, een klein stadje met een rijke geschiedenis. Door Franse handelaren gesticht was deze stad in de 11e eeuw al gastheer van een klooster uit het Franse Cluny. Na een bezoek aan deze stad fietst u langs de rivier de Valcarce naar het landelijke las Herrerias. Vanavond is het diner inbegrepen bij uw reis. Dag 5 Las Herrerias - Sarria (ca. 55 km) Nadat u eerder deze week al het hoogtepunt van de St. Jacobsroute bereikt heeft treft u vandaag de zwaarste beklimming van deze pelgrimsroute. Nadat u van de oude nationale weg afbuigt gaat het ca. 7,5 km over onverharde weg stijl omhoog naar O Cebreiro. In het drop O Cebreiro bent u de inspanning snel weer vergeten want het karakteristieke dorp met haar 11e eeuwse Romeinse kerk ademt historie. Na een drankje in de oude Hospedería gaat het eerst nog wat op en af maar vervolgens de laatste 35 km in dalende lijn door het weelderige groene platteland van Galicië. Dag 6 Sarria - Palas de Rei (ca. 51 km) Vandaag een route over glooiend landschap, de weg is nooit echt vlak, de beklimmingen echter ook nooit langer dan 200 meter. De continue veranderende landschap met vele kleine dorpjes maakt dit een heerlijke fietsdag. Deze dag eindigt in een vriendelijk hotel in het centrum van Palas de Rei. Dag 7 Palas de Rei - O Pino (ca. 47 km) Over opnieuw een glooiende route door het Galicische platteland. De eerste 20 km gaan grotendeels naar beneden door klein historische plaatsjes als Melide en Arzua. Vervolgens gaat het over licht glooiende wegen naar het lieflijke O Pino. Hier overnacht u in een oude boerderij waar het diner inclusief is. Dag 8 O Pino - Santiago de Compostela (ca. 20 km) Een 'glorieuze' dag wanneer u uiteindelijk de Puerta del Perdón bij de kathedraal van Santiago bereikt. De route voert via de luchthaven en de Monte del Gozo door de buitenwijken van de stad. Niet het mooiste gedeelte van de route maar wel de oorspronkelijke route van de pelgrims. Doordat de laatste etappe niet zo lang is heeft u in de middag nog ruim de tijd om de hoofdstad van Galicië te verkennen. Dag 9 Vertrek vanuit Santiago de Compostela Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Klik hier voor meer informatie

Fietsen in het land van Dali, ES1. / FietsVakantie

Spanje

Wie wil kan hier een vakantie vol zon, zee en strand ervaren maar ook het echte Spanje beleven met haar typische cultuur. Costa Brava betekent letterlijk 'ruige kust'. Iedereen die dit Spaanse kustgebied ooit bezocht heeft zal begrijpen waar dit vandaan komt. De zand- en kiezelstranden van dit in noordoost Spanje gelegen gebied worden afgewisseld met ruige rotspartijen, grotten en kliffen. Vlak bij l'Escala vindt u een groep ruïnes die de overblijfselen vormen van een Griekse en Romeinse nederzetting die stamt van ongeveer zeshonderd jaar na Christus. Ook landinwaarts bij het dorpje Besalú, met een sfeervol middeleeuws centrum, een prachtig centraal plein (Plaza Llibertat) en een schitterende boogbrug over rivier de Fluvià. Ook de natuur ontdekken kun je in het Parc Natural de l'Aiguamolls de l'Empordà, waar trekvogels en wilde dieren praktisch ongestoord kunnen leven in een fraaie verzameling van moerassen. Fietsen door deze laguna is een waar genot.
De camping in Garriguella is echt ideaal gelegen voor een bezoek aan Portligat, een bekende kustplaats vanwege zijn kunstenaars zoals Joan Miró, Pablo Picasso, Federico García Lorca en Salvador Dalí. Ook Figueres is op fietsafstand te bezoeken. Op deze camping, gerund door de familie Guitart, is een prachtig groot zwembad gelegen en kunnen de kinderen zich prima vermaken. Een winkel en restaurant zijn ook aanwezig. Camping Esponella ligt iets meer landinwaarts waar het landschap iets meer glooiend gaat worden. Lekker rustig gelegen aan een riviertje waar natuurlijk een kanotochtje gemaakt kan worden. Op de camping kun je heerlijk eten in het restaurant, je boodschappen doen, midgetgolfen, tafeltennissen, volleyballen of tennissen. Vervelen is hier niet aan de orde. Een fietstochtje naar Besalu is ook een aanrader. Camping Laguna ligt aan het strand van de Costa Brava. Bewust hebben we voor deze camping gekozen vanwege zijn ligging pal aan zee en niet al te veel standplaatsen. Bij de eigenaar staat netheid en service hoog in het vaandel. Ook hier is een winkel aanwezig en een gezellig restaurant. Vanaf deze camping kun je hele mooie fietstochtjes maken door het natuurgebied Parc Natural Dels Aiguamolls de L'Emporda of naar het zuiden bij de ruines van d'Empuries. Enkele kilometers afstand van de camping bevinden zich twee zeereservaten waar men prachtig kan duiken. In het noorden ligt de Kaap Cap de Creus in een beschermd zeegebied. Duiken in het heldere water betekend een geheel intacte flora en fauna ontdekken. Vanaf Empuriabrava en Roses bieden talrijke duikcentra excursies aan naar deze plekken. In het zuiden ligt het zeereservaat van de Medes eilanden waar duikers van alle niveaus kunnen genieten.

Fiets-kampeer arrangementen
Deze trektocht kan in de zomer als een 8- of 15 daags fiets-kampeer arrangement geboekt worden.
Tijdens het 8-daagse fietsarrangement verblijft u telkens 2 of 3 nachten op de drie verschillende campings.
Tijdens het 15-daags kampeerarrangement hebt u lekker de tijd om leuke dingen te doen want u verblijft voor langere tijd, vier en soms vijf dagen, op elk van de drie campings.
De eerste fietsdag van camping 1 naar 2 is op maandag. Op woensdag fietst u naar de 3e camping en op vrijdag fietst u terug naar de camping waar u bent begonnen. Vanuit iedere camping zijn er tevens nog 1, 2 of 3 rondroutes gemaakt waar u gebruik van kunt maken. Speciale aanbieding voor 2019: 25% korting op de 2e fiets week!!
Een fietsvakantie in Spanje reserveren en daarna een tent huren op één van de campings is natuurlijk ook mogelijk. Meer informatie omtrent kamperen in Spanje vindt u bij: Tent huren.
Zwaarte van de reis: 2

Klik hier voor meer informatie

Emporda tour, 7 dagen 6 nachten, ES2. / FietsVakantie

Spanje

De wijngaarden, de Costa Brava, Figueres stad, opgravingen van Romeinse en Iberische nederzettingen , kortom het beste van de Empordà. Dag 1: De route begint in Girona, de hoofdstad van de regio. In Girona kunt u verschillende musea bezoeken zoals het Museum of Jewish History, Museu d'Arqueologia de Catalunya of het bekende Girona Art Museum (Museu d'Art de Girona). Girona; een bezoek door jong en oud meer dan waard.

Dag 2: Daarna gaat de route naar het zuiden, naar de Costa Brava over afwisselend halfverharde fietspaden en geasfalteerde smalle binnenweggetjes tot aan L'Estartit. Een afstand van circa 46 km. Aan de kust treft u steile kliffen, afgelegen baaitjes, markante pijnbomen, zandstranden, rijstvelden en door riet omgeven rivieren en kanaaltjes. L'Estartit is een leuke stad met een groot strand. Het uitzicht is op de Medes-eilanden, een paradijs om eens te gaan duiken.

Dag 3: De rondroute die voor de volgende dag op het programma staat, zal u voeren tot het einde van de Ter rivier die uitmondt in de Middellandse zee genaamd La Gola del Ter. Vanzelfsprekend zult u tijdens het fietsen verschillende kleine middeleeuwse dorpjes op uw route passeren. U kunt vandaag kiezen voor 40 km of een afstand van 60 km.
Dag 4 van L'Estartit naar Roses volgt u constant de kust en de stranden. Fietsen langs de Roses baai is een van de mooiste ervaringen die je kunt hebben hier in de Costa Brava, met altijd de zee aan uw rechterhand. In Roses kunt u genieten van het strand, de zee en een bezoek brengen aan de citadel en de vuurtoren. In het wijnmuseum in Roses kunt u de L ' Emporda wijnen zelf beoordelen op hun hoge kwaliteit. Vandaag fietst u ongeveer 53 km.

Dag 5:Tijdens de rondroute vanuit uw hotel in Roses, fietst u fluitend over zachtgolvende heuvels, landinwaarts afwisselend door de wijngaarden en olijfbomen of over uitgestrekt vlak akkerland met graan- en zonnebloemvelden. Dag afstand kunt u zelf bepalen; 28 of 50 km. Dag 6: De laatste dag fietst u naar Figueres over een afstand van 28 of 40 km., door kleine en oude dorpjes op het platteland. Met de Pyreneeën aan de rechterkant is dit de beste manier om deze reis af te sluiten. In Fiqueres is het Dalí Museum gevestigd waar u echt een bezoek moet gaan brengen. Dolce Vita a la Catalana.

Dag 7: Sweet Goodbey


Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

Greenway Tour, 7 dagen 6 nachten, ES3. / FietsVakantie

Spanje

U fietst grotendeels over de Greenway, een oude spoorlijn omgebouwd tot een veilig fietspad. Op de achtergrond zie je steeds de Pyreneeën, slingerend fietst u door de Costa Brava heen en de stad Girona geeft u nog een vleugje cultuur mee. Op en top Spanje. Dag 1: De route begint in Joanetes, een klein en duizendjarige dorpje in het hart van La Garrotxa, omringd door vulkanen. De eerste 2 overnachtingen zijn in een prachtige oude boerderij die volledig is aangepast aan de hedendaagse wensen.

Dag 2: Een rondtour zal u een aantal dorpen van deze provincie laten zien en tevens kunt u nog een vulkaan beklimmen. De te fietsen kilometers deze dag zijn 25 of te verlengen naar 50 km. Dag 3: De route "afdaling" naar Girona gaat over de Greenway, een gemakkelijke en veilige weg, door het platteland en langs oude dorpjes. Vandaag fietst u ongeveer 50 km. In de stad Girona kunt u een bezoek brengen aan de oude stad, de kathedraal en de bekende Joodse wijk, evenals vele historische en kunstmusea. Natuurlijk gaat u het museum van Dali bekijken, toch?

Dag 4: De rondroute die we in en rond Girona uitgezet hebben zal u de omgeving van Girona en de oude stad met zijn vestingmuur tonen. Een beetje fietsen en een beetje genieten van het oude Spanje. Fietsafstand vandaag is ongeveer 25 km. Dag 5: De route van de 5e dag gaat verder over de Greenway naar de Costa Brava. De kust is dan bereikt na 43 km. In Sant Feliu de Guíxols kunt u genieten van deze prachtige kust, het strand en de haven.

Dag 6: De laatste rondroute naar het noorden voert u langs de zee over de boulevard en u bezoekt verborgen stranden en baaien. De Costa Brava zoals u haar nog niet kent. Een mooie fietstocht van 40 km of met een verlenging 60 km. Dag 7: Sweet Goodbye

Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

Tent huren Castello D' Empuries, Catalonië / CampingVakantie

Spanje

Bij de eigenaar staat netheid en service hoog in het vaandel. Ook hier is een grote winkel aanwezig, een gezellig restaurant en zijn er voor de kinderen veel voorzieningen. Vanaf deze camping kun je hele mooie fietstochtjes maken door het natuurgebied Parc Natural Dels Aiguamolls de L'Emporda of naar het zuiden bij de ruines van d'Empuries.  Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

Tent huren in Esponella, Catalonië / CampingVakantie

Spanje

De tenten staan onder de bomen, dus schaduw gegarandeerd. Op de camping kun je heerlijk eten in het restaurant, je dagelijkse boodschappen kunt doen, midgetgolfen, tafeltennissen, volleyballen, tennissen of lekker zwemmen in het zwembad. Het woord vervelen kent men hier niet. Een fietstochtje naar het mooie dorpje Besalu is ook een aanrader.  Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

Tent huren in Garriguella, Catalonië / CampingVakantie

Spanje

Tevens ideaal gelegen voor een bezoek aan Portligat, een bekende kunstenaars plaats en natuurlijk Figueres met o.a. het Dali museum. Vanuit Figueras kunt u ook met de trein naar Barcelona of Girona. Onze tenten staan op half-schaduwrijke plaatsen en bij elkaar.  Zwaarte van de reis: 1

Klik hier voor meer informatie

7-daagse fietsreis Catalonië

Spanje

Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje. Met zijn prachtige natuur en rijke cultuur is het een fantastische reisbestemming. De natuur is overweldigend, in de groene dalen aan de zuidkant van de machtige Pyreneeën en langs de azuurblauwe zee. En misschien had je er niet direct aan gedacht, maar het is ook een hele mooie bestemming om te fietsen! De routes gaan bijna uitsluitend over de vias verdes, routes die speciaal voor fietsers zijn aangelegd. Het is er makkelijk fietsen.

Klik hier voor meer informatie

8-daagse fietsreis Mallorca

Spanje

De pracht van Mallorca komt als een verrassing voor veel bezoekers. Veel mensen denken dat Mallorca een aaneenschakeling van stranden is met hotels daar omheen. Maar er zijn groene, vruchtbare vlaktes, zacht glooiend heuvelland en bergmassieven. Er zijn ook nog maagdelijke stranden zonder toeristische drukte. Achter de kustlijn fiets je door dennenbossen en pittoreske dorpen. Je komt er in aanraking met de geschiedenis en cultuur die door de eeuwen heen zijn overgeleverd door Romeinse, Moorse en Castiliaanse voorouders.

Klik hier voor meer informatie

Fietsvakantie Rondje Mallorca

Spanje / Mallorca / Palma (Mallorca)

Fietsreis Spanje inclusief vliegreis, verblijf in goede hotels, ontbijt, diner, bagagetransport, huurfiets en fietsroutes over dit zonnige eiland

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Andalusië - Sierra Morena / Fietsen

Spanje / Andalusië / Alajar

Tijdens deze fietsvakantie maak je afwisselende maar pittige tochten per mountainbike door de heuvels van de natuurparken "Sierra Norte de Sevilla" en "Sierra de Aracena y Picos de Aroche", die deel uit maken van de Sierra Morena. Hier wordt de wereldberoemde Iberico-ham geproduceerd. Je passeert prachtige, maar relatief weinig bezochte witte dorpjes en stadjes. Je verblijft in drie prachtige en bijzonder sfeervolle accommodaties, elk met zijn eigen charme en alle drie prachtig gelegen. Moutainbike en e-mountainbike huur is mogelijk.

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Andalusië * Olijvenroute / Fietsen

Spanje / Andalusië / Priego de Cordoba

Ten noorden van Malaga ligt een vrijwel onbekende streek met een exotisch karakter. Hier vind je een fraai heuvelland met duizenden, grijsgroene olijfbomen die in oker of terracotta kleurige aarde staan. De fietsroute voert langs mooie dorpen met gezellige barretjes en vriendelijke bewoners. Tijdens de siësta zijn de straten hier stil, om in de avond weer tot leven te komen. De hotels onderweg zijn uitstekend.

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Asturië / Fietsen

Spanje / Asturië & Cantabrië / Vilde

Per fiets door de prachtige groene kuststreek Asturië (Asturias) aan de voet van de ruige Picos de Europa. Je fietst langs kleine grotten, stille zandstrandjes en charmante kustdorpjes. Onderweg kan je ook een dagje kanoën en natuurlijk regelmatig een duik nemen in zee. Stevige klimmetjes worden afgewisseld met vlakke tochtjes naar een heerlijk strandje, speelplaats of bezienswaardigheid. Verbaas je over afdrukken van dinosauruspoten of prehistorische rotstekeningen. Kom bij van de inspanning in een hotel bovenop een klif boven zee, een statig landhuis of een agroturismo waar je net zoveel bessen kunt plukken als je wil.

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Mallorca / Fietsen

Spanje / Balearen / Ruberts

Balearen eiland Mallorca is een eiland van zon en zee én van oneindige fietsmogelijkheden: van pittige slingerweggetjes door het Tramuntana-gebergte tot ontspannen ritten langs velden vol citrus- en abrikozenbomen. Tijdens deze fietsvakantie verblijf je op twee unieke plekken: een comfortabel 15e eeuws landhuis en een sfeervol, historisch stadshotel in het fraaie Pollença, beide met zwembad voor een frisse duik na een dag op de pedalen.

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Camino de Santiago / Fietsen

Spanje / Castilië / Léon

Op de fiets van kathedraal van Léon, een gotische meesterwerk, via de Camino de Santiago naar het graf van Jacobus in Santiago. Van de droge hoogvlaktes van Castilla-Léon over de bergen van de Montes de Léon en de Cordilliera Cantabrica naar de groene heuvels van Galicië. Ontelbare voeten gingen je voor. De bedevaart naar het graf van apostel Jacobus is al vanaf de 9e eeuw een begrip. Deze pelgrimstocht fietsend afleggen, is een minstens even indrukwekkende ervaring. Een e-bike huren is ook mogelijk!

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Barcelona / Fietsen

Spanje / Catalonië / Barcelona

Ontdek Barcelona via een netwerk aan prima fietspaden. Fiets naar de Gothische wijk met de kathedraal, de oude haven en het Ciutadella park. Volg de Gaudiroute en bezoek het Batlló en Milà huis en de Sagrada Familia. Ontsnap aan de drukte in de Serra de Vilana. Doorkruis L'Eixample: mekka van het modernisme. Strijk dan neer op de 'Houten Werf': dé plek om te tafelen met uitzicht op het water.

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Catalonië / Fietsen

Spanje / Catalonië / La Pera

Ontdek Catalonië per fiets, van de azuurblauwe mediterranée tot het groene achterland in de Baix Empordà. Je fietst over kleine glooiende weggetjes langs zonnebloemvelden en wuivend graan. Neem een zilte duik vanaf de stranden van Castell en verbaas je over de 'wetlands' bij Siurana. Volg de Ter en Daró naar Middeleeuwse vestingdorpen en ontdek de wereld van Salvador Dalí. Je verblijft in authentieke boerenhoeves, waar het heerlijk rusten en spelen is.

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Catalonië / Fietsen

Spanje / Catalonië / La Pera of Corça

Ontspannen fietstocht over vlak tot licht heuvelig terrein, van de azuurblauwe Middellandse zee tot in het groene, Catalaanse achterland. Fiets over rustige weggetjes en onverharde paden langs goudgele zonnebloemvelden en wuivend graan. Ontdek de maagdelijke stranden van Castell en de vogelrijke 'wetlands' nabij Siurana. Volg de Ter en Daró naar Middeleeuwse vestingdorpen als Ullastret en La Bisbal. Je verblijft in sfeervolle, landelijke gelegen boerenhoeves of in comfortabele en smaakvol ingerichte hotelletjes.

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Murcia / Fietsen

Spanje / Murcia / Murcia

Tijdens deze afwisselende fietsvakantie door de weinig bezochte provincie Murcia, in Zuid-Spanje, passeer je prachtige dorpjes, eeuwenoude kastelen, kappelletjes en barokke kathedralen en kloosters. Brede, vruchtbare valleien, waar rijstvelden, sinaasappel- en amandelgaarden elkaar afwisselen, worden omringd door mooie kalkheuvels en pieken. Het grootste deel van het jaar is het hier prachtig weer. Je bagage wordt vervoerd en je verblijft in sfeervolle hotels en kleine herbergen, de zogenaamde hospederias, die ooit voor de talloze pelgrims die naar de streek trokken werden gebouwd. De reis begint en eindigt in de vriendelijke stad Murcia.

Klik hier voor meer informatie

Spanje - País Valenciano / Fietsen

Spanje / País Valenciano / Biar

Fietsvakantie tussen de olijfgaarden, wijngaarden en amandelbomen van de Moorse dorpjes in de kalkbergen achter de Costa Blanca, naar de hippe stad Valencia, met zijn moderne architectuur en gemoedelijke sfeer. Je fietst deels ontspannen over vlakke oude spoorweg tracés, de zogenaamde 'via verdes'. Deze reis staat garant voor grote contrasten, want na een aantal dagen fietsen verandert het landschap compleet en fiets je langs de sinaasappelgaarden, vennen, duinen en moerassen van de kustvlakte van Albufera. Je eindigt in de prachtige stad Valencia, momenteel een van de geliefdste steden van Spanje, dankzij zijn relaxte sfeer en unieke mix van oude gebouwen en moderne architectuur. Fietsend onder een heerlijke voorjaars-, najaars- of zelfs winterzon! Het klimaat van het País Valenciano is perfect. Je bagage wordt vervoerd en huur van een e-bike is ook mogelijk!

Klik hier voor meer informatie

Spanje - Rioja en Bilbao / Fietsen

Spanje / Rioja & Navarra / Ábalos

De streek La Rioja streelt de tong én het oog. Fiets door golvende wijngaarden, langs bodegas en monumentale kastelen. Het is ontspannen fietsen langs de meanderende Ebro tegen het decor van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Een bezoek aan een wijnhuis met een proeverij is inbegrepen. Bezoek de mysterieuze kapellen en kloosters in de bergen van de Sierra de la Demanda. Verblijf bij een wijnboer in een herenhuis, in een barok klooster, in historisch Ezcaray en in een prima stadshotel in Bilbao, waar je een bezoek aan het prachtige Guggenheim museum brengt en kennis maakt met de gastronomie van het Baskenland, tijdens een pintxos-tour.

Klik hier voor meer informatie

Copyright © 2010 - heden Ruud Hobo